Dodaj do ulubionych

Co pijecie ?

IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.02.06, 18:49
No własnie co dobrego dla smaku i skóry popijacie tą zimową porą ?jak wiadomo
nawilzanie skóry od wewnatrz jest bardzo wazne w zimie gdy katują ją
kaloryfery to chyba szczególnie wazne.
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Co pijecie ? 17.02.06, 18:58
      Tak jak w lecie-dziennie minimum butelka 1,5 l niegazowanej mineralnej.Już mi to w nawyk weszło bo jak nie mam wody to jakos źle sie czuje
      • Gość: sylwka Re: Co pijecie ? IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.06, 19:03
        wode lekko zmineralizowana,przeróżniaste soki,herbatka i kawka
        • elejna Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:09
          ja pije duuużo herbat , przedewszystkim zielone aromatyzowane liptona ,dilmah
          mandarynkową, zwykłą czarną z dodatkiem syropu z żurawiny lub konfiturą
    • elejna Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:11
      No własnie ale marzy mi sie jakis przepis na zdrową pobudzajacą herbatke,
      napoj, jakies fajne dodatki , zainspirujcie dziewczyny!
    • gluckan Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:16
      ja pile litry zielonej herbaty
    • jutka10 Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:44
      a ja właśnie popijam sok malinowy domowej roboty:)
    • Gość: Megan Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:16
      Piwo, codziennie do obiadu. Przyspiesza trawienie, wypłukuje toksyny pobudzając
      pracę nerek. I zielone herbaty:)
    • Gość: dusia Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:19
      zielona herbata, sok, mineralka dwa razy dziennie z greposeptem
    • Gość: Asia Re: Co pijecie ? IP: *.crowley.pl 17.02.06, 21:54
      Zielona herbatka:-)Koniecznie NIESŁODZONA!!!Czasmi czarna herbatka,Earl Grey
      lub herbatka malinowa,niekiedy miętowa,bez cukru(szczególnie po posiłakch,na
      pobudzenie trawienia)
    • leenka21 Re: Co pijecie ? 17.02.06, 21:54
      Ja hektolitry kawy z mlekiem i cynamonem. Nałóg, niestety. Chyba nigdy sie nie
      odzwyczaje. Jak rano nie zacznę dnia od tej kawy i muzyczki w tle, to na 100%
      bedzie on do d...:))
      • Gość: asa Re: Co pijecie ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.02.06, 21:59
        piwo
      • Gość: HYDRO Re: Co pijecie ? IP: 193.138.140.* 17.02.06, 22:21
        Ja niestety tak samo jak Ty. Pije kawę hektolitrami ale bardzo słabą:) Do tego
        zieloną herbatę, soki najlepiej z limetki i marchwiowy. Powinnam pić dużo wody
        mineralnej ale zawsze o niej zapominam. POZDRAIWAM
    • Gość: Nessie Re: Co pijecie ? IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 23:10
      Tak jak wszyscy, jak widzę :) wodę niegazowaną mineralną (litrami, b. lubię),
      herbatę czarną i zieloną, napary ziołowo-owocowe: melisę, lipę, malinę,
      hibiskus. Rano na pobudzenie kawę albo herbatę z guaraną.
    • bzzzk Re: Co pijecie ? 17.02.06, 23:47
      a ja strasznie nie lubię wody mineralnej, wiem, że to zdrowe i w ogóle, ale
      jakoś nie umiem polubić:(
      ale nie lubię też kawy- tyle dobrego przynajmniej;)
      piję za to nałogowo herbatę- najchętniej czarna, ale też zielona, bądź owocowe.
      czarne i zielone lubię aromatyzowane. ostatnio zachwycam się Liptonem Orange
      Jaipur, z zielonych najbardziej lubię Teekanne o aromacie opuncji. a moje
      niedawne, niezwykłe odkrycie, to Lipton Pu- Erh melon- apple, normalnie nie
      cierpię Pu- Erh, bo woń nie do zniesienia, ale ta jest inna, aromat owoców w
      dużej mierze "zabija" naturalny smak/zapach. zasadniczo kupiłam ją ze względu
      na ten aromat, być może taka gorzej odchudza, ale nie o to mi wszak chodzi, bo
      ja ją i tak słodzę;) a zapach piękny, taki świeży, letni.
      pzdr
    • Gość: kasiaz75 Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:59
      Herbatka Lipton z syropem z płatków róż (niskosłodzony) - pyszna i rozgrzewa.
    • Gość: anka Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:42
      martini, piwo, białe wytrawne winko:)
      • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 00:53
        Aż wstyd się przyznać, ale NIENAWIDZĘ wody mineralnej. Tyle razy próbowałam się
        przekonać, ale zawsze skutek był ten sam: suchość w ustach i niewybredna mimika
        :) Tak więc pijam sobie dużo soków (domowej roboty)i zielonej herbaty.
        Oczywiście poranna kawa to już rytuał :)
        • searena Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:10
          Ja tam pije kawę bardzo kofeinową z mlekiem, wszystkie herbaty świata różne
          rodzaje - ulubiona to Roibos, soki owocowe. Wody mineralnej nie lubię.
          • Gość: Nessie Re: Co pijecie ? IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 01:22
            Oooh, rooibos, zapomniałam o rooibosie! Też kocham tę herbatę, najlepiej wcale
            niearomatyzowaną, bo ona ma taki naturalny, ciepły, słoneczny, trochę miodowy
            smak :)

A mineralkę polubiłam jakiś czas temu... nie gazowaną, tylko właśnie zupełnie
            zwykłą wodę jak ze źródełka. Może to dlatego, że mam wstrętną wodę w kranie i aż
            przyjemnie czasem napić się czegoś PRAWDZIWEGO... :) Teraz popadłam w
            uzależnienie i mogę ją kubkami pić.
            • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:56
              ja z mineralnej herbatę robię najczęściej, bo faktycznie z kranu to jakiś
              koszmar leci... mam wrażenie, że coraz gorzej jest z tą wodą, ja tam
              niewrażliwa jestem, a od jakiegoś czasu drapię się straszliwie, kiedyś raczej
              nie. co ciekawe- u babci na Woli woda już jest lepsza- nie drapię się;)
              pzdr
              • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:00
                U mnie woda, o dziwo, nie jest najgorsza, ale nie zaryzykowałabym jej picia :)
                bzyczku, znam te wody o różnych smakach, moja mama pijała. Kiedyś spróbowałam,
                ale to sam kwach był, a pisało "truskawkowa":) Może w Hiszpani potrafią je
                robić, na pewno nie u nas. Nie ma co, zostaję przy swoich napojach, chociaż
                szczerze zazdroszczę wszystkim wielbiącym i spijającym wodę.
                • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:18
                  fakt, to taki słodko- kwaśny koszmarek;) ech, też zazdroszczę upodobania do
                  wody, ponoć nawet na jasność umysłu wpływa:), ale również nie widzę możliwości
                  polubienia.
                  a, przypomniało mi się, że kiedyś namiętnie sięgałam po takie coś- Danviva się
                  chyba nazywało, czy podobnie- takie mleczne coś, dużo rzadsze, niż jogurt
                  pitny. ale jakoś już nie widuję tego wynalazku od pewnego czasu. szkoda.

pzdr
                  • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:21
                    Tak, energetyzująca Danviva. Też to lubiłam, i faktycznie jakoś nie mogę sobie
                    przypomnieć, żebym widziała gdzieś ostatnio. Szczególnie latem spijaliśmy z moim
                    M duże ilości Danvivy, kupowane w 4-pakach.
                    • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:29
                      no właśnie, chyba już jej nie ma:/ najbardziej lubiłam tę wiśniowo- jakąś i
                      niezła była też malinowo- różana, mimo dość intensywnego różanego aromatu;)
                      • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:35
                        i nie na temat odpowiedź: bo jestem nocnym markiem :) jakoś nigdy przed 3 nie
                        kładę się spać, poza tym mogę pospać do 11 więc korzystam :)
                        • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:47
                          no to tak jak u mnie:) w ogóle jakoś najlepiej funkcjonuję wieczorem i w nocy.
                          i w zasadzie czy śpię 4 godziny, czy 12- naprawdę nie widzę różnicy, jestem tak
                          samo niewyspana;) więc nie ograniczam się i siedzę do oporu, tak jak lubię:)
                          • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:49
                            To dokładnie tak jak ja :) I skoro nie widzę różnicy w przespanym czasie, to
                            wolę go tracić np w taki sposób :)
                            • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:59
                              no otóż to, zamiast leżeć bez świadomości całkiem bezproduktywnie, lepiej
                              poplotkować:) mnie jakoś lepiej też uczy się w nocy. zupełna cisza, nikt nie
                              łazi i w ogóle taka atmosfera inna...
                              ja się tylko zastanawiam, czy to nie jest jakiś zły objaw, że wiecznie zmęczona
                              wstaję;)
                              • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 03:06
                                To właśnie jest cena jaką płacimy za nasze nocne życie :) Bardzo rzadko kładę
                                się spać wcześniej, ale kilka dni temu to zrobiłam, bo byłam naprawdę
                                wykończona, i zasnęłam o 22(!). Rano wstałam cała w skowronkach, wypoczęta i
                                rzeczywiście wyspana. Ale tak na codzien, to naprawdę nie potrafię za chiny
                                zmusić się do zaśnięcia o normalnej, ludzkiej porze.
                                Ale na mnie już pora, dobranoc bzyczku :) i do następnego spotkania:)
                                • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 03:09
                                  ja też się już zmywam. dobranoc:)
                    • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:30
                      pytanie nie na temat- Zoe, dlaczego nie śpisz?;)
                  • Gość: Nessie Re: Co pijecie ? IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 02:31
                    Jeżeli ty też jesteś z Ursynowa albo w ogóle z południa W-wy, to my mamy inny
                    wodociąg, niż Wola. :( Nawet sprawdzałam na stronie MPWiK i rzeczywiście,
                    ostatnio jest duże przekroczenie normy chlorynów:
                    www.mpwik.com.pl/1/2873.html
                    Co do mineralnej smakowej, to prosta sprawa: odcinasz plasterek cytryny,
                    wrzucasz do dużego kubka i 5 minut później masz pyszną smakową wodę mineralną
                    bez cukru :) Naprawdę polecam.
                    • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:36
                      hmmm to samo można zrobić np z pomarańczą, niezły pomysł :)
                    • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:42
                      a, faktycznie, nawet kiedyś dodawałam soku z cytryny, zapomniałam o tym
                      pomyśle, dzięki:)
                      ja jestem z Mokotowa. no i wszystko jasne... woda fatalna, jakoś wcześniej tak
                      mi nie przeszkadzała, ale od jakiegoś czasu strasznie, nawet ograniczyłam
                      branie prysznica do raz dziennie, choć tę czynność wyjątkowo lubię i zwykłam
                      odbywać 2 razy, ale się po prostu nie da. i jakiegokolwiek żelu/mydła oraz
                      balsamu użyję swędzi mnie wszystko paskudnie:( jak tak dalej pójdzie, w ogóle
                      zaniecham kąpieli!;)
                      pzdr
                      • zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:43
                        Jak mawiają niektórzy mezczyźni, i nie tylko, "częste mycie skraca życie" :)))
        • bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:17
          no dokładnie, mnie też przeszkadza ta dziwna suchość w ustach po wodzie;)
          poza tym lubię jak to, co piję ma jakiś smak. rozwiązaniem byłyby niby te różne
          owocowe wody, ale z kolei one są strasznie słodkie... raz mi jedna podpasowała,
          taka aromatyzowana właśnie, ale bardzo delikatnie, niezbyt słodka, bodajże
          brzoskwiniowa, ale to chyba w Hiszpanii było, u nas tego typu nie znalazłam
          niestety. w domu, to można rozcieńczyć, ale na mieście nie będę przecież dwóch
          butelek kupować i popijać na zmianę;)
          pzdr
    • catalunya72 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:49
      KAWĘ :)))
      a dla równowagi soczki karotka!
      • matkajoanna Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:50
        a ja piję sok ananasowy; dobrze wypróżnia
    • justa_79 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 13:17
      zimą przede wszystkim herbatę, zieloną, różne herbatki zimowe, codziennie
      szklankę soku marchwiowego. nie lubię pić zimą zimnej wody mineralnej, piję ją
      tylko w czasie upałów.
      • Gość: Elanor Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:42
        Uwielbiam wodę mineralną, a tak naprawdę to źródlaną, bo z reguły wybieram coś taniego. Już nie umiem pić wody z kranu (przegotowanej). Ma strasznie mdły smak. Poza tym piję dużo mięty bez cukru i Roibos. Ostatnio spróbowałam też mate i pomimo sporej goryczy polubiłam to zielsko. Ma kofeinę, więc staram się nią zastąpić kawę, od której nie chcę się uzależnić:)
        • pump_it_up Re: Co pijecie ? 18.02.06, 17:22
          ostatmioprzerzucialam sie z czerwonej na zielona, tzn. pije tylkoi jedna
          sklanke czerwonej dziennie. poza tym mineralna. alkohol, czyli jakies piwko,
          wino raz na miesiac, dwa:D
          • magdaksp Re: Co pijecie ? 18.02.06, 18:12
            ja pije wode aromatyzowana.bo jakos zwyklej nie lubie.
    • Gość: taniacos Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:20
      Herbatki owocowe rózne oraz zieloną,czerwoną i ukochaną kawę inke.
    • keepersmaid Re: Co pijecie ? 18.02.06, 21:22
      Wode mineralna niegazowana, rozne herbaty (bez cukru) czarne, zielone, czerwone,
      owocowe, rooibos i miete.
      Z rzeczy mniej dobroczynnych mocna czarna kawe i czerwone wytrawne wino.
    • Gość: nighthrill Re: Co pijecie ? IP: *.elsat.net.pl 19.02.06, 08:47
      Senchę brzoskwiniową i kawę cynamonową z kardamonem i mlekiem:)
      • turzyca Re: Co pijecie ? 19.02.06, 12:47
        Odkryłam jedną wodę mineralną, która mi smakuje. Muszynianka. Jest bardziej
        zmineralizowana niż zwykła woda, więc ma ciekawy smak. Tylko dla mnie za bardzo
        gazowana, więc ją odkręcam i czekam aż się trochę odgazuje.
        A wodę nauczył mnie pić BUW :) - bo tylko to można wnieść do środka, a naprawdę
        nie da się przesiedzieć całego dnia bez picia.
        W domu odreagowuję to ograniczenie i mam wszelkie kolory herbaty (oprócz białej,
        cały czas zapominam kupić :() i świetne owocowe herbatki herbapolu - naprawdę
        fantastyczne, szczególnie latem, bo lekko kwaskowe.
        • jade.fox Re: Co pijecie ? 19.02.06, 21:32
          Też miałam polecić Muszyniankę dziewczynom które nie lubią wody mineralnej, ona
          jest lekko gazowana ale jak sie wygazuje to jest lepsza, moge ją pić litrami,
          szczególnie latem z plasterkiem cytryny lub grejpfruta.
          Zima lubie rozgrzewające herbatki malinowe, cynamonowe i inne smakowe.
    • Gość: kaamilka Re: Co pijecie ? IP: *.asta-net.com.pl 19.02.06, 14:09
      wprawdzie nie przeczytałam całego wątku i nie wiem, czy któraś z Was o tym
      pisała, ale polecam dwie herbatki z bratka dziennie. Oczyszcza organizm z toksyn
      i stanów zapalnych. Poprawia stan cery!
    • Gość: Kaszka Re: Co pijecie ? IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 15:51
      Herbatę czarną, kawę (najbardziej lubie latte z syropem z zielonego banana.
      Całe szczęście, że mam w domu ekspress ciśnieniowy), soki - Bobofruty,
      najbardziej lubie te z dynią :).
    • Gość: Agammm Re: Co pijecie ? IP: *.chello.pl 19.02.06, 17:20
      Mięta, mięta, mięta!!!! po jedzeniu, koniecznie!!!
    • Gość: Martyna Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:31
      Ja pije herabtki liptona, najlepsza zielona cytrynowa a osttnio odkrylam
      orientalna- cud miod :) a no i hicior tej zimy- liton indie (mango+cynamon):) a
      czasami gingersy lub winko slodkie
      • Gość: polla4 Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:34
        na okrągło zieloną z opuncją figową po kilka filiżanek dziennie, cappucino z
        magnezem i wodę niegazowaną Żywca
        • zoe28 Sukces, dzięki Nessie :) 13.03.06, 23:58
          Od tygodnia popijam minaralną z cytryną, ewentualnie z limonką, i zaczynam się
          przekonywać bo to naprawdę fajnie smakuje :) Bzyczku, spróbuj koniecznie,
          suchość w ustach mija po kilku dniach, ja już mam ją chyba za sobą :)

Nessie, dziękuję za pomysł z cytryną !
    • Gość: mala.mi Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:53
      Kawa rozpuszczalna z mlekiem, inka z mlekiem, czerwona rooibos, hektolitry
      zielonej i woda mineralna. czasami zbożówka z mleczkiem.
    • Gość: gość Re: Co pijecie ? IP: *.18.udn.pl 16.03.06, 16:45
      Ja zimą litrami mogę pić gorącą herbatkę miętową i sok pomarańczowy :)
    • Gość: Grażynka Lubicz [...] IP: 196.40.31.* 16.03.06, 16:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka