Gość: Mu IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.02.06, 18:49 No własnie co dobrego dla smaku i skóry popijacie tą zimową porą ?jak wiadomo nawilzanie skóry od wewnatrz jest bardzo wazne w zimie gdy katują ją kaloryfery to chyba szczególnie wazne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: Co pijecie ? 17.02.06, 18:58 Tak jak w lecie-dziennie minimum butelka 1,5 l niegazowanej mineralnej.Już mi to w nawyk weszło bo jak nie mam wody to jakos źle sie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka Re: Co pijecie ? IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.06, 19:03 wode lekko zmineralizowana,przeróżniaste soki,herbatka i kawka Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:09 ja pije duuużo herbat , przedewszystkim zielone aromatyzowane liptona ,dilmah mandarynkową, zwykłą czarną z dodatkiem syropu z żurawiny lub konfiturą Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:11 No własnie ale marzy mi sie jakis przepis na zdrową pobudzajacą herbatke, napoj, jakies fajne dodatki , zainspirujcie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
jutka10 Re: Co pijecie ? 17.02.06, 19:44 a ja właśnie popijam sok malinowy domowej roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:16 Piwo, codziennie do obiadu. Przyspiesza trawienie, wypłukuje toksyny pobudzając pracę nerek. I zielone herbaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:19 zielona herbata, sok, mineralka dwa razy dziennie z greposeptem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Co pijecie ? IP: *.crowley.pl 17.02.06, 21:54 Zielona herbatka:-)Koniecznie NIESŁODZONA!!!Czasmi czarna herbatka,Earl Grey lub herbatka malinowa,niekiedy miętowa,bez cukru(szczególnie po posiłakch,na pobudzenie trawienia) Odpowiedz Link Zgłoś
leenka21 Re: Co pijecie ? 17.02.06, 21:54 Ja hektolitry kawy z mlekiem i cynamonem. Nałóg, niestety. Chyba nigdy sie nie odzwyczaje. Jak rano nie zacznę dnia od tej kawy i muzyczki w tle, to na 100% bedzie on do d...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Co pijecie ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.02.06, 21:59 piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HYDRO Re: Co pijecie ? IP: 193.138.140.* 17.02.06, 22:21 Ja niestety tak samo jak Ty. Pije kawę hektolitrami ale bardzo słabą:) Do tego zieloną herbatę, soki najlepiej z limetki i marchwiowy. Powinnam pić dużo wody mineralnej ale zawsze o niej zapominam. POZDRAIWAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Co pijecie ? IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 23:10 Tak jak wszyscy, jak widzę :) wodę niegazowaną mineralną (litrami, b. lubię), herbatę czarną i zieloną, napary ziołowo-owocowe: melisę, lipę, malinę, hibiskus. Rano na pobudzenie kawę albo herbatę z guaraną. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 17.02.06, 23:47 a ja strasznie nie lubię wody mineralnej, wiem, że to zdrowe i w ogóle, ale jakoś nie umiem polubić:( ale nie lubię też kawy- tyle dobrego przynajmniej;) piję za to nałogowo herbatę- najchętniej czarna, ale też zielona, bądź owocowe. czarne i zielone lubię aromatyzowane. ostatnio zachwycam się Liptonem Orange Jaipur, z zielonych najbardziej lubię Teekanne o aromacie opuncji. a moje niedawne, niezwykłe odkrycie, to Lipton Pu- Erh melon- apple, normalnie nie cierpię Pu- Erh, bo woń nie do zniesienia, ale ta jest inna, aromat owoców w dużej mierze "zabija" naturalny smak/zapach. zasadniczo kupiłam ją ze względu na ten aromat, być może taka gorzej odchudza, ale nie o to mi wszak chodzi, bo ja ją i tak słodzę;) a zapach piękny, taki świeży, letni. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaz75 Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:59 Herbatka Lipton z syropem z płatków róż (niskosłodzony) - pyszna i rozgrzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:42 martini, piwo, białe wytrawne winko:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 00:53 Aż wstyd się przyznać, ale NIENAWIDZĘ wody mineralnej. Tyle razy próbowałam się przekonać, ale zawsze skutek był ten sam: suchość w ustach i niewybredna mimika :) Tak więc pijam sobie dużo soków (domowej roboty)i zielonej herbaty. Oczywiście poranna kawa to już rytuał :) Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:10 Ja tam pije kawę bardzo kofeinową z mlekiem, wszystkie herbaty świata różne rodzaje - ulubiona to Roibos, soki owocowe. Wody mineralnej nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Co pijecie ? IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 01:22 Oooh, rooibos, zapomniałam o rooibosie! Też kocham tę herbatę, najlepiej wcale niearomatyzowaną, bo ona ma taki naturalny, ciepły, słoneczny, trochę miodowy smak :) A mineralkę polubiłam jakiś czas temu... nie gazowaną, tylko właśnie zupełnie zwykłą wodę jak ze źródełka. Może to dlatego, że mam wstrętną wodę w kranie i aż przyjemnie czasem napić się czegoś PRAWDZIWEGO... :) Teraz popadłam w uzależnienie i mogę ją kubkami pić. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:56 ja z mineralnej herbatę robię najczęściej, bo faktycznie z kranu to jakiś koszmar leci... mam wrażenie, że coraz gorzej jest z tą wodą, ja tam niewrażliwa jestem, a od jakiegoś czasu drapię się straszliwie, kiedyś raczej nie. co ciekawe- u babci na Woli woda już jest lepsza- nie drapię się;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:00 U mnie woda, o dziwo, nie jest najgorsza, ale nie zaryzykowałabym jej picia :) bzyczku, znam te wody o różnych smakach, moja mama pijała. Kiedyś spróbowałam, ale to sam kwach był, a pisało "truskawkowa":) Może w Hiszpani potrafią je robić, na pewno nie u nas. Nie ma co, zostaję przy swoich napojach, chociaż szczerze zazdroszczę wszystkim wielbiącym i spijającym wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:18 fakt, to taki słodko- kwaśny koszmarek;) ech, też zazdroszczę upodobania do wody, ponoć nawet na jasność umysłu wpływa:), ale również nie widzę możliwości polubienia. a, przypomniało mi się, że kiedyś namiętnie sięgałam po takie coś- Danviva się chyba nazywało, czy podobnie- takie mleczne coś, dużo rzadsze, niż jogurt pitny. ale jakoś już nie widuję tego wynalazku od pewnego czasu. szkoda. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:21 Tak, energetyzująca Danviva. Też to lubiłam, i faktycznie jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żebym widziała gdzieś ostatnio. Szczególnie latem spijaliśmy z moim M duże ilości Danvivy, kupowane w 4-pakach. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:29 no właśnie, chyba już jej nie ma:/ najbardziej lubiłam tę wiśniowo- jakąś i niezła była też malinowo- różana, mimo dość intensywnego różanego aromatu;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:35 i nie na temat odpowiedź: bo jestem nocnym markiem :) jakoś nigdy przed 3 nie kładę się spać, poza tym mogę pospać do 11 więc korzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:47 no to tak jak u mnie:) w ogóle jakoś najlepiej funkcjonuję wieczorem i w nocy. i w zasadzie czy śpię 4 godziny, czy 12- naprawdę nie widzę różnicy, jestem tak samo niewyspana;) więc nie ograniczam się i siedzę do oporu, tak jak lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:49 To dokładnie tak jak ja :) I skoro nie widzę różnicy w przespanym czasie, to wolę go tracić np w taki sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:59 no otóż to, zamiast leżeć bez świadomości całkiem bezproduktywnie, lepiej poplotkować:) mnie jakoś lepiej też uczy się w nocy. zupełna cisza, nikt nie łazi i w ogóle taka atmosfera inna... ja się tylko zastanawiam, czy to nie jest jakiś zły objaw, że wiecznie zmęczona wstaję;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 03:06 To właśnie jest cena jaką płacimy za nasze nocne życie :) Bardzo rzadko kładę się spać wcześniej, ale kilka dni temu to zrobiłam, bo byłam naprawdę wykończona, i zasnęłam o 22(!). Rano wstałam cała w skowronkach, wypoczęta i rzeczywiście wyspana. Ale tak na codzien, to naprawdę nie potrafię za chiny zmusić się do zaśnięcia o normalnej, ludzkiej porze. Ale na mnie już pora, dobranoc bzyczku :) i do następnego spotkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:30 pytanie nie na temat- Zoe, dlaczego nie śpisz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Co pijecie ? IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 02:31 Jeżeli ty też jesteś z Ursynowa albo w ogóle z południa W-wy, to my mamy inny wodociąg, niż Wola. :( Nawet sprawdzałam na stronie MPWiK i rzeczywiście, ostatnio jest duże przekroczenie normy chlorynów: www.mpwik.com.pl/1/2873.html Co do mineralnej smakowej, to prosta sprawa: odcinasz plasterek cytryny, wrzucasz do dużego kubka i 5 minut później masz pyszną smakową wodę mineralną bez cukru :) Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:36 hmmm to samo można zrobić np z pomarańczą, niezły pomysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:42 a, faktycznie, nawet kiedyś dodawałam soku z cytryny, zapomniałam o tym pomyśle, dzięki:) ja jestem z Mokotowa. no i wszystko jasne... woda fatalna, jakoś wcześniej tak mi nie przeszkadzała, ale od jakiegoś czasu strasznie, nawet ograniczyłam branie prysznica do raz dziennie, choć tę czynność wyjątkowo lubię i zwykłam odbywać 2 razy, ale się po prostu nie da. i jakiegokolwiek żelu/mydła oraz balsamu użyję swędzi mnie wszystko paskudnie:( jak tak dalej pójdzie, w ogóle zaniecham kąpieli!;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 02:43 Jak mawiają niektórzy mezczyźni, i nie tylko, "częste mycie skraca życie" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:17 no dokładnie, mnie też przeszkadza ta dziwna suchość w ustach po wodzie;) poza tym lubię jak to, co piję ma jakiś smak. rozwiązaniem byłyby niby te różne owocowe wody, ale z kolei one są strasznie słodkie... raz mi jedna podpasowała, taka aromatyzowana właśnie, ale bardzo delikatnie, niezbyt słodka, bodajże brzoskwiniowa, ale to chyba w Hiszpanii było, u nas tego typu nie znalazłam niestety. w domu, to można rozcieńczyć, ale na mieście nie będę przecież dwóch butelek kupować i popijać na zmianę;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
catalunya72 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:49 KAWĘ :))) a dla równowagi soczki karotka! Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Re: Co pijecie ? 18.02.06, 01:50 a ja piję sok ananasowy; dobrze wypróżnia Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Co pijecie ? 18.02.06, 13:17 zimą przede wszystkim herbatę, zieloną, różne herbatki zimowe, codziennie szklankę soku marchwiowego. nie lubię pić zimą zimnej wody mineralnej, piję ją tylko w czasie upałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elanor Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:42 Uwielbiam wodę mineralną, a tak naprawdę to źródlaną, bo z reguły wybieram coś taniego. Już nie umiem pić wody z kranu (przegotowanej). Ma strasznie mdły smak. Poza tym piję dużo mięty bez cukru i Roibos. Ostatnio spróbowałam też mate i pomimo sporej goryczy polubiłam to zielsko. Ma kofeinę, więc staram się nią zastąpić kawę, od której nie chcę się uzależnić:) Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: Co pijecie ? 18.02.06, 17:22 ostatmioprzerzucialam sie z czerwonej na zielona, tzn. pije tylkoi jedna sklanke czerwonej dziennie. poza tym mineralna. alkohol, czyli jakies piwko, wino raz na miesiac, dwa:D Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Co pijecie ? 18.02.06, 18:12 ja pije wode aromatyzowana.bo jakos zwyklej nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniacos Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:20 Herbatki owocowe rózne oraz zieloną,czerwoną i ukochaną kawę inke. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Co pijecie ? 18.02.06, 21:22 Wode mineralna niegazowana, rozne herbaty (bez cukru) czarne, zielone, czerwone, owocowe, rooibos i miete. Z rzeczy mniej dobroczynnych mocna czarna kawe i czerwone wytrawne wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nighthrill Re: Co pijecie ? IP: *.elsat.net.pl 19.02.06, 08:47 Senchę brzoskwiniową i kawę cynamonową z kardamonem i mlekiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Co pijecie ? 19.02.06, 12:47 Odkryłam jedną wodę mineralną, która mi smakuje. Muszynianka. Jest bardziej zmineralizowana niż zwykła woda, więc ma ciekawy smak. Tylko dla mnie za bardzo gazowana, więc ją odkręcam i czekam aż się trochę odgazuje. A wodę nauczył mnie pić BUW :) - bo tylko to można wnieść do środka, a naprawdę nie da się przesiedzieć całego dnia bez picia. W domu odreagowuję to ograniczenie i mam wszelkie kolory herbaty (oprócz białej, cały czas zapominam kupić :() i świetne owocowe herbatki herbapolu - naprawdę fantastyczne, szczególnie latem, bo lekko kwaskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Co pijecie ? 19.02.06, 21:32 Też miałam polecić Muszyniankę dziewczynom które nie lubią wody mineralnej, ona jest lekko gazowana ale jak sie wygazuje to jest lepsza, moge ją pić litrami, szczególnie latem z plasterkiem cytryny lub grejpfruta. Zima lubie rozgrzewające herbatki malinowe, cynamonowe i inne smakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamilka Re: Co pijecie ? IP: *.asta-net.com.pl 19.02.06, 14:09 wprawdzie nie przeczytałam całego wątku i nie wiem, czy któraś z Was o tym pisała, ale polecam dwie herbatki z bratka dziennie. Oczyszcza organizm z toksyn i stanów zapalnych. Poprawia stan cery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszka Re: Co pijecie ? IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 15:51 Herbatę czarną, kawę (najbardziej lubie latte z syropem z zielonego banana. Całe szczęście, że mam w domu ekspress ciśnieniowy), soki - Bobofruty, najbardziej lubie te z dynią :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agammm Re: Co pijecie ? IP: *.chello.pl 19.02.06, 17:20 Mięta, mięta, mięta!!!! po jedzeniu, koniecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:31 Ja pije herabtki liptona, najlepsza zielona cytrynowa a osttnio odkrylam orientalna- cud miod :) a no i hicior tej zimy- liton indie (mango+cynamon):) a czasami gingersy lub winko slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:34 na okrągło zieloną z opuncją figową po kilka filiżanek dziennie, cappucino z magnezem i wodę niegazowaną Żywca Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Sukces, dzięki Nessie :) 13.03.06, 23:58 Od tygodnia popijam minaralną z cytryną, ewentualnie z limonką, i zaczynam się przekonywać bo to naprawdę fajnie smakuje :) Bzyczku, spróbuj koniecznie, suchość w ustach mija po kilku dniach, ja już mam ją chyba za sobą :) Nessie, dziękuję za pomysł z cytryną ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala.mi Re: Co pijecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:53 Kawa rozpuszczalna z mlekiem, inka z mlekiem, czerwona rooibos, hektolitry zielonej i woda mineralna. czasami zbożówka z mleczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co pijecie ? IP: *.18.udn.pl 16.03.06, 16:45 Ja zimą litrami mogę pić gorącą herbatkę miętową i sok pomarańczowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażynka Lubicz [...] IP: 196.40.31.* 16.03.06, 16:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś