Dodaj do ulubionych

prostowanie włosów

19.02.06, 14:45
Proszę o radę.Jakich kosmetyków używac,kiedy stosuję prostownice do
włosów?Jakiejś odżywki(jaka np. firma,marka) lub jakiś środków do
stylizacji?Jak je prostować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Shakirzycusia Re: prostowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:12
      Używam codziennie do prostowania zwyczajnej prostownicy za niespełna 60 zł.
      Jednak stosuję też mleczko do prostowania L`Oreal Hot Liss (tego w różowej
      butelce,a do pielęgancji-szamponu Dove do włosów farbowanych,odżywki Pantene-
      intensywna regeneracja i ekspresowej odźywki w spray`u Gliss Kur z jedwabiem-
      ta jest naprawdę świetna! Włosy mam w tej chwili zdrowe,miękkie,błyszczące i
      takie przyjemne w dotyku,a różnie z nimi bywało,był okres,że strasznie
      wypadały. Jednak to wszystko trochę przetłuszcza włosy-myję je codziennie.
      • Gość: lubcia Re: prostowanie włosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:20
        Mam prośbę, czy mogłabys napisać jak - krok po kroku - zajmujesz sie swoimi
        włosami? Jak nakładasz odżywki? Też zamierzam prostować często włosy
        (prostownicę juz mam), a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać w taki sposób,
        żeby ich nie zmarnować...Please, odezwij się...
    • Gość: gosia Re: prostowanie włosów IP: *.aster.pl 19.02.06, 15:29
      ja prostuję zien w dzien- a tak się zarzekałam,że ja to nie ! :)Myję-szampon
      Kanebo - idealny, potem odzywka jakas-tylko rozczesuję delikatnie na mokych
      włosach i spłukuję. Schna same albo podsuszam i wilgotne ZAWSZE jedwabiu
      troszke wcieam farouk. wszystko.i jest spoko- nie puszą sie, saw dobrym stanie-
      a nie były wcale :)
      • Gość: Shakirzycusia Re: prostowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:43
        Ja myję głowę i stosuję odżywki zawsze wieczorem i śpie w mokrych włosach ;)
        Natomiast rano nakładam porcję (wielkości wiśnie) tego Hot Lissa na dłonie i
        rozprowadzan we włosach (przede wszystkim na końcach), potem to deliaktnie
        rozczesuję, ale uważam, żeby nie wyczesać i zaczynam prostować pasmo po paśmie.
        Nie używam już żadnych pianek, lakierów itp.
        Pozdrawiam.
        • Gość: anka Re: prostowanie włosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:54
          a co z jedwabiem? kiedy nakładasz? ile i w jaki sposob?
    • Gość: gosia Re: prostowanie włosów IP: *.aster.pl 19.02.06, 18:03
      jerdwabiu ja tak na"paznokieć ' i wcieram w całe , wilgotnw włosy , dosychaja
      albo suszarką i suche prostownicą - ale nie bardzo długo, one są po odżywce i
      jedwabiu podatne bardzo. Aha- zmieniac szampon wg mnie trzeba koniecznie co
      jakieś 3m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka