Dodaj do ulubionych

Dziewczyny! jak wasze piersi....

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 21:02
Po wizytach i zakupach u p. Hani (w związku z dawnym artykułem w Wysokich
Obcasach). Jestem ciekawa czy są jakieś efekty?
Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: Aggie Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 15:59
      a o czym byl ten artykul bo chyba przeoczylam a sprawa mnie zainteresowala :-
      )???
      caluski
      • anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:08
        w duzym skrocie, o tym jak to jedna taka pani dobiera
        staniki srednio o 3 rozmiary wieksze.

na iles tam szczesliwych klientek byla jedna, co sie tu
        na forum przyznala, ze koszarowe maniery tejze wizjonerki
        wyprowadzily ja z rownowagi na tyle, ze wyszla bez
        zakupow i nie dala sobie wmowic miseczki G czy cos takiego.

ja jestem jedna z niedowiarek, ktorym sie tam nie chcialo
        isc, bo nie mam kompleksu malych cyckow ani drzewa z
        liscmi ze studolarowek, zeby wywalic po wizycie u
        wizazystki wszystkie staniki i kupic sobie 10 nowych,
        koniecznie wedlug wytycznych pani hani, i najlepiej w jej
        przybytku.

zreszta, ja i tak ostatnio nosze tylko miekkie, zadnych
        wypychaczy, bo mi sie znudzily, wiec pani hania duzo by
        mi nie pomogla, bo mi sie maly biust podoba;)))

xx.

ps na pewno u p. hani byla gAndzia, tylko ze jej juz nie
        ma na forum. a moze wlasnie jest? bo cos mi sie tak wydaje;)
        • agul1 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:14
          anexxa napisała:

> w duzym skrocie, o tym jak to jedna taka pani dobiera
          > staniki srednio o 3 rozmiary wieksze.
          >
          > na iles tam szczesliwych klientek byla jedna, co sie tu
          > na forum przyznala, ze koszarowe maniery tejze wizjonerki
          > wyprowadzily ja z rownowagi na tyle, ze wyszla bez
          > zakupow i nie dala sobie wmowic miseczki G czy cos takiego.
          >

Był też ogromny wątek na ten temat, poszukaj, chyba ponad 200 postów ochów i
          achów:-)

Ja nie wierzę w panią hanię, a stanik potrafię sobie dobrać sama - myślę
          zresztą, że każda z nas to potrafi, pani hania to żadna cudotwórczyni, bo i
          takie nazwy padały;-))

>
          > ps na pewno u p. hani byla gAndzia, tylko ze jej juz nie
          > ma na forum. a moze wlasnie jest? bo cos mi sie tak wydaje;)

To dziwny zbieg okoliczności, bo ja mam dokładnie takie samo przeczucie:-)
          Szkoda że gAndzia zmieniła nicka bo tamten był fajny:-)
          • anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:16
            no, zdecydowanie. moze dziewczynom z wiekszym biustem -
            C, D i dalej faktycznie pomaga dopasowanie odpowiedniego
            stanika, zeby bylo ladnie i wygodnie, ale posiadaczki A i
            B chyba nie potrzebuja instruktazu;)

xx.
            • Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 27.11.02, 11:31
              Posiadaczki małych biustów tez potrzebują pomocy, wiem to dobrze! Mam dosyc szeroką klatkę
              piersiową i mini biust, nigdy w zadnym sklepie panie nie umialy nic dla mnie dobrac. Szukaly czegos w
              okolicach 80A, ale nie bylo to odpowiednie. Kupowalam, zrozpaczona, jakies poduchy u Wietnamczykow.
              Panie w sklepie"Atut" podały mi stanik 70B i jest IDEALNY!!! Pokazały, jak masować i kazały chodzić 3 tyg
              w tym staniuku, żeby piersi się uformowały. Minęły już 4 tyg, biust nie jest znacznie większy, ale ma
              zdecydowanie ładniejszy, pełniejszy kształt. Jestem uszcęśliwiona faktem, że nareszcie mam "normalny"
              stanik! W piątek jadę kupić coś w innym kolorze i fasonie.
              • anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:37
                a ja nosze 75 A i nie czuje potrzeby odmiany. staniki
                mnie nie uwieraja ani nie spadaja. pewnie dlatego, ze -
                tak jak napisalam - od dluzszej chwili nie nosze stanikow
                powiekszajacych piersi, zadnych push-upow, zadnych
                dociagaczy, nic takiego. tylko proste, miekkie staniki.
                na moje nieszczescie jedyne ladne robi (moim zdaniem)
                calvin klein, mowie tu o takich ciut elegantszych niz
                swykle bawelniaki.

xx.
                • agul1 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:42
                  anexxa napisała:

> a ja nosze 75 A i nie czuje potrzeby odmiany. staniki
                  > mnie nie uwieraja ani nie spadaja. pewnie dlatego, ze -
                  > tak jak napisalam - od dluzszej chwili nie nosze stanikow
                  > powiekszajacych piersi, zadnych push-upow, zadnych
                  > dociagaczy, nic takiego. tylko proste, miekkie staniki.
                  > na moje nieszczescie jedyne ladne robi (moim zdaniem)
                  > calvin klein, mowie tu o takich ciut elegantszych niz
                  > swykle bawelniaki.
                  >

A te w intimissimi nie podobają Ci się? albo shiesser? Ja tak jak ty noszę
                  tylko miękkie, bez tych wszystkich usztywnień itp., mam 70B lub 70A w
                  zależności od dnia cyklu;-)) i bardzo lubię tamte firmy.
                  A z bielizny CK w polsce nie ma prawie nic:-(
                  • anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:51
                    schiesser to jeszcze, intimissimi jak dla mnie za bardzo
                    koronkowe;) ja mam naprawde glupi gust i dlatego trudno
                    mi cos kupic, ale moze niezbyt dokladnie sie przygladam;)

xx.
                    • Gość: LadyBlue Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.02, 15:17
                      anexxa napisała:
                      > schiesser to jeszcze, intimissimi jak dla mnie za bardzo
                      > koronkowe;) ja mam naprawde glupi gust i dlatego trudno
                      > mi cos kupic, ale moze niezbyt dokladnie sie przygladam;)
                      > xx.

a próbowałaś jakieś polskie firmy? - coraz lepiej im bielizna wychodzi. ładne
                      miękkkie staniki na pewno ma Key, Atlantic i Gorsenia.
                  • sweater Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 17:42
                    Dżizesss jak ja Wam zazdroszczę takiego biustu - ja powinnam nosić 70DD a
                    niestety wbijam się w 75C bo nic kupić nie mogę - efekt taki, ze mi się górą i
                    bokami wylewa - ostatnio nawet się zastanawiałam czy oni nie produkują nic
                    powyżej C? Jeszcze rok temu nosiłam 70B i było OK wszędzie były i we wszystkich
                    możliwych fasonach a teraz kicha :(
                    Ostatnio nawet zamawiałam w avocado.pl ale nie pasował mi rozstaw miseczek (za
                    blisko) więc musiałam zwracać. WRRRRRRRRRR....
                    • naila Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 28.11.02, 07:30
                      Spróbuj Feliny. Ma bardzo wygodne biustonosze
                      z większymi rozmiarami. Ale trzeba mierzyć, bo nie
                      wszystkie mogą pasować do Twojego biustu. Ja, np.
                      jak wchodzę do przymierzalni, to z naręczem kilku
                      conajmniej różnych fasonów i z jakichś 10 może tylko
                      dwa są dla mnie, a reszta odpada.
                      Np. zawiodłam się trochę na Triumfie, bo ich stanik
                      jest jakiś taki niewygodny pod tym względem, że drapie
                      skórę, jakby był z wełny! Felina jest super!
                      • drzazga1 Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 11:58
                        naila napisała:

> Spróbuj Feliny. Ma bardzo wygodne biustonosze
                        > z większymi rozmiarami. Ale trzeba mierzyć, bo nie
                        > wszystkie mogą pasować do Twojego biustu. Ja, np.
                        > jak wchodzę do przymierzalni, to z naręczem kilku
                        > conajmniej różnych fasonów i z jakichś 10 może tylko
                        > dwa są dla mnie, a reszta odpada.

Za każdym razem, kiedy usiłuje kupić cyckonosz dostaję piany na ustach.
                        Żeby tak chociaż ze trzy rozmiary mniejsza miseczka.... Chociaż dwa....

> Np. zawiodłam się trochę na Triumfie, bo ich stanik
                        > jest jakiś taki niewygodny pod tym względem, że drapie
                        > skórę, jakby był z wełny! Felina jest super!
                        >

Gdzie w Warszawie mają sklep firmowy z duuużym wyborem rozmiarów? Żeby pani
                        sprzedawczyni nie patrzyła dziwnie, kiedy poproszę o 75f?
                        Na Grochowską wybieram sie jak sójka...
                        • sweater Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 12:11
                          Drzazgo, pocieszę Cię, ja mam w tej chwili 2, słownie dwa biustonosze które na
                          mnie pasują (mam miseczkę dd70) - reszta nadaje się do.... i muszę powiedzieć
                          że np. Triumf produkuje staniki do rozmiaru C (przy obwodzie 70 i 75)lub
                          zwyczajnie nie ma ich na naszym rynku, Felina też nie ma rozmiaru na mnie -
                          poza tym w większości modeli nie pasuje mi rozstaw miseczek - ja też wybieram
                          się na grochowską (od roku), ale obiecuję sobie solennie ze udam się tam za 2
                          tygodnie.
                          Możwe spróbuj www.avocado.com.pl tam mają bardzo ładne biustonosze dla dużych
                          biustów (ja próbowałam tak zamówic - ale jak wyżej: rozstaw miseczek nie ten)
                          :)
                          M
                          • drzazga1 Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 18:00
                            sweater napisała:

> Drzazgo, pocieszę Cię, ja mam w tej chwili 2, słownie dwa biustonosze które
                            na
                            > mnie pasują (mam miseczkę dd70) - reszta nadaje się do.... i muszę powiedzieć
                            > że np. Triumf produkuje staniki do rozmiaru C (przy obwodzie 70 i 75)lub
                            > zwyczajnie nie ma ich na naszym rynku, Felina też nie ma rozmiaru na mnie -
                            > poza tym w większości modeli nie pasuje mi rozstaw miseczek - ja też wybieram
                            > się na grochowską (od roku), ale obiecuję sobie solennie ze udam się tam za 2
                            > tygodnie.
                            > Możwe spróbuj www.avocado.com.pl tam mają bardzo ładne biustonosze dla dużych
                            > biustów (ja próbowałam tak zamówic - ale jak wyżej: rozstaw miseczek nie ten)
                            > :)
                            > M

No to już nie czuję się jak dziwoląg :-)
                            Kiedyś kupiłam sobie dwa całkiem dobre staniki w Marks&Spencer i w dodatku były
                            przecenione akurat duże miseczki, ale jak byłam ostatnio, to jakoś nic:-(
                            Avocado mnie korci, ale chciałabym przymierzyć najpierw...
                            • emka_waw Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 18:06
                              Jaki tam dziwoląg, dziewczyn z takimi rozmiarami jest zatrzęsienie, tylko
                              producenci uparcie próbują nie ofertę do klienta dostosować, tylko klienta do
                              oferty. Ja noszę Fellinę i Triumpha, ze wskazaniem na to pierwsze, bo Triumph
                              jest ciut luźniejszy pod biustem i ma szerszy rozstaw miseczek, co akurat mi
                              nie za bardzo pasuje.

Co do avocado - tylko sprzedaż wysyłkową prowadzą, niestety. Też bym chciała
                              przymierzyć.
                        • Gość: she Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 00:48
                          > Za każdym razem, kiedy usiłuje kupić cyckonosz dostaję piany na ustach.
                          > Żeby tak chociaż ze trzy rozmiary mniejsza miseczka.... Chociaż dwa....

a ja (cycki jak u 11-letniej dziewczynki...) z zazdrością patrzę na te super
                          świetne staniki, koronkowe, seksowne... i łażę tak między tymi Chantal (czy
                          jakos tak) i tak sobie myślę, żeby te moje cycki chociaż o jeden, no dwa
                          rozmary większe były... żebym choć raz zamiast push-upów mogła sobie coś
                          takiego kupić...
                          ech... no choć trochę większe, cholera...
                          • Gość: kasica Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 01:14
                            a ja o takim CK tez moge sobie tylko pomarzyc. te dziewczece, frywolne
                            przezroczystosci - wszystkie w rozmiarze co najmniej o 3 litery na mnie za
                            malym... Chantelle tez w zyciu nie widzialam w rozmiarze choc zblizonym do
                            mojego.
        • teri_m dlaczego gAndzia zmieniła nick? 27.11.02, 11:06
          anexxa napisała:

> ps na pewno u p. hani byla gAndzia, tylko ze jej juz nie
          > ma na forum. a moze wlasnie jest? bo cos mi sie tak wydaje;)

a dlaczego miała by zmienić nicka? szczerze powiem wypatruje jej na forum, bo
          sie chciałam zapytać dokładniej o wspominaną przez nią kiedyś wyprzedaż rzeczy
          Wittchena. Zależy mi na tym bardzo.

pozdrawiam
          :)
          T.
          • anexxa Re: dlaczego gAndzia zmieniła nick? 27.11.02, 12:39
            tego to ja nie wiem. po zapowiedzianym wyjezdzie do
            grecji znikla z forum. ale ciagle mam wrazenie, ze
            zaglada tutaj, moze nawet pisze pod innym nickiem - tak
            mi sie przynajmniej wydaje. nazwij to kobieca intuicja
            albo jakos tak:)

xx.
            • natalia76 Re: dlaczego gAndzia zmieniła nick? 02.01.03, 17:32
              > mi sie przynajmniej wydaje. nazwij to kobieca intuicja
              > albo jakos tak:)

Kobiece to Ty masz tylko imie.

nata.76
      • nell26 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:08
        Gość portalu: Aggie napisał:

> a o czym byl ten artykul bo chyba przeoczylam a sprawa mnie zainteresowala :-
        > )???
        > caluski

Byl kiedys taki watek: "nowy biuscik bez skalpela" tam byl chyba link do
        artykulu...
      • Gość: palomino Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.acn.pl 26.11.02, 16:09
        Jeżeli się nie mylę, chodziło o artykuł o sklepie na Grochowskiej, gdzie
        właśnie pani Hania potrafi dobrać każdej kobiecie biustonosz. Chodzi o to, że
        nie każda kobieta tak naprawdę zna swój rozmiar, a pani Hania jest po jakimś
        szkoleniu i potrafi dobrać, tak że ludzie są zachwyceni. Podobno taki dobrze
        dobrany - bardzo dobrze wpływa na biust - i stąd pewnie to pytanie :)

pozdrawiam :)
        • Gość: palomino Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.acn.pl 26.11.02, 16:15
          PS nie byłam tam nigdy to się nie wypowiem, czy artykuł nie był przereklamowany
          natomiast jeżeli chodzi o te niezadowoloną kobietę to zanim nie dała sobie
          nic "wmówić" mogła chociaż przymierzyć?? Nic by jej to nie kosztowało, a
          przynajmniej wtedy mogłaby stwierdzić z całą pewnością, czy dobierają dobrze,
          czy nie. A nie na zasadzie jej własnego mniemania.
          • anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:18
            nie wiem, co tam dokladnie bylo z ta niezadowolona, bo
            tego nie pamietam (a wraca do tego watku mi sie nie
            chce), ale ona tam byla i chyba wlasnie odpadla przy
            mierzeniu jakiegos stanika o obwodzie 70 i miseczce G. ja
            tam nie wiem, dla dla mnie to jak gorset naszych praprababc:/

xx.
            • ziereal Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 17:57
              Z tego co pamiętam, to Gandzia przeszła transformacje z A-do D...Mam
              B..mierzyłamC- i niektore lepiej pasują..ALE D?????..toz to namiociatka są..eh
              • Gość: kasica Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 19:02
                ziereal napisała:

> Z tego co pamiętam, to Gandzia przeszła transformacje z A-do D...Mam
                > B..mierzyłamC- i niektore lepiej pasują..ALE D?????..toz to namiociatka są..eh

ja nosze D albo E i jako zywo nie przypominam cyrku na nogach ;)

tez podejrzewam, ze ta pani jest przereklamowana. sama bylam w stanie dojsc
                do wniosku, ze C, ktore kiedys nosilam, jest juz na mnie za male, i wystarczylo
                mi do tego wlasne lustro. ale w tym sklepie jest ponoc dobry wybor nietypowych
                rozmiarow biustonoszy, zwlaszcza tych wiekszych, i takich z malym obwodem i
                duza miska. wiec jak ktos ma takie wymiary, to pewnie warto tam zajrzec.

• hokusai Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 22:05
                  Nie narzekajcie na pania Hanie - sama u niej nie bylam, bom zagraniczna, wiec
                  troche mi nie po drodze ;))Ale dzisiaj przypomnialam sobie o jej egzystencji,
                  bo wybralam sie po bielizniane zakupy. Otworzyli kolo mnie piekny sklep z
                  oceanem stanikow, cuda nad cudami (byly nawet obszyte piorami). ja po lekturze
                  watku o p.Hani juz sama wczesniej sobie dobralam rozmiar 70D. I co? ... a
                  guzik. Caly sklep pokryty rozmiarem B75 a z reszta klops. Byla mila pani
                  ekspedientka, ktora robila co mogla i donosila mi rozne warianty, ale mogila
                  czarna. W koncu wydarla innej klientce z przebieralni jakiegos zapomnianego
                  Chantelle 70D i w koncu na mnie przypasowal. Fason fajny, bo taki pod T-shirt,
                  gldaki, ale wzgledy estetyczne oplakane. Na pocieszenie moglam sie wyplakac w
                  szlafrok, w ktory byla zaopatrzona przebieralnia, aby mozna bylo podczas
                  przymiarek wypasc "na sklep" niekoniecznie z golym biustem. Ide plakac dalej, a
                  was pozdrawiam
                • Gość: Margaret Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.11.02, 00:06
                  Gość portalu: kasica napisał:

> ziereal napisała:
                  >
                  > > Z tego co pamiętam, to Gandzia przeszła transformacje z A-do D...Mam
                  > > B..mierzyłamC- i niektore lepiej pasują..ALE D?????..toz to namiociatka są
                  > ..eh
                  >
                  > ja nosze D albo E i jako zywo nie przypominam cyrku na nogach ;)

hmm :))chodzilo mi nie o -wygląd..tylko o ilośc materiału w D.. Oglądałam
                  model Triumpha..i rzuciło mi sie w oczy, ze było tam tego materialu dosć duzo
                  pzd :)
                  aga
                  • Gość: kasica Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 22:35
                    Gość portalu: Margaret napisał:

> hmm :))chodzilo mi nie o -wygląd..tylko o ilośc
                    materiału w D.. Oglądałam
                    > model Triumpha..i rzuciło mi sie w oczy, ze było tam
                    tego materialu dosć duzo

no jak cyc wiekszy, to i sila rzeczy materialu wiecej
                    wychodzi. mnie sie okreslenie "namioty" kojarzy raczej
                    z takimi monstrualnymi miekkimi stanikami, akurat
                    triumph ma taka linie :) sliczne to to nie jest. tym
                    niemniej zapewniam, ze _da sie_ uszyc ladny sexy stanik
                    na duzy biuscik, wiem bo mam :)
              • Gość: Aga Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.future-net.pl 26.11.02, 19:07
                Mnie pani Hania co prawda aż tak znacząco miseczek nie zmieniła (z b/c na d),
                ale musze powiedzieć, że po wizycie u niej biuścik mi się poprawił:) Robilam
                sumiennie te masaże, piersi są jakby okrąglejsze i jędrniejsze. Byłam tam drugi
                raz po trzech tygodniach kupić już normalny, ładny staniczek. Bardzo polecam
                wizytę na Grochowskiej, bo warto!:)
                • Gość: Aga Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.future-net.pl 26.11.02, 19:09
                  A co do wymiany wszystkich staników, to po ciąży jest to raczej normalka:)
                  Kiedyś miałam miseczkę a, w porywach do b:)))
    • donne Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 10:32
      Pani Hania nie zmienia z mniejszych na większe tylko zwiększa miseczki,a
      zmniejsza obwód. Byłam i dostałam zamiast dotychczasowego 80B - 70D (to zdaje
      się norma u P. Hani). Biustonosz leży dużo lepiej, a mam wrażenie że i biust
      lepiej się w nim czuje, choć specjalnych zmian w nim nie zauważyłam (może są to
      zmiany długofalowe?? Ale ostatecznie zawsze lepiej mieć dobrze niż źle dobrany
      biustonosz, a sądząc z poprzedniego wątku na ten temat wiele osób (łącznie ze
      mną) miewa z tym problemy.
      • aasia1 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 11:42
        A możecie podać dokładny adres tej pani Hani????
        • Gość: palomino Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.acn.pl 27.11.02, 22:41
          Sklep mieści się przy ulicy Grochowskiej 73
      • Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 12:06
        A ja sie chcę zapytać jak to jest jak mając obwód pod biustem 80 można
        się "zapiąć" w rozmiar 70. jak to jest fizycznie możliwe? Gdzie nagle "ucieka"
        to 10 cm? To chyba katorga?
        • Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 27.11.02, 12:28
          żadna katorga, 70 zapinam na środkową haftę i jest OK. Nie wiem , chyba byłam wcześnie źle mierzona...
          • Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 12:33
            A wcześniej miałaś 80 i było OK czy miałaś "luzy" ?
        • emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:31
          Bynajmniej, tabele rozmiarów, na moje oko, dla kobiet z rozmiarem miseczki
          powyżej D są skandalicznie zawyżone. Według nich pod biustem mam niby 80, a
          zapięcia od stanników podjeżdżały mi niemal na szyję. Od pani Hani dostałam 75F
          i nic takiego miejsca nie ma, nie uwiera, nie boli, niemal się tego nie czuje.
          U Pani Hani byłam raz, teraz zamawiam staniki w internecie i wszystko leży
          rewelacyjnie. Kształ biustu mi się poprawił. Co do małych biustów - obwód pod
          piersiami może być tam luźniejszy, bo małe piersi ważą przecież mniej niż duże
          i mniej, że tak się wyrażę, "ciągną" w dół. Aczkolwiek moja koleżanka, uparcie
          twierdząca, że ma rozmar A/B ze zdumieniem dowiedziała się, że jednak C. Tak
          więc sklep pani Hani jest jednak dla wszystkich, nie tylko tych z małymi
          miseczkami. Co do komentarza, że lustro wystarczy, żeby ocenić, czy stanik jest
          dobry czy zły - nie wszystkim wystarczy. Po wizycie na Grochowskiej zaczęłam
          zwracać na to uwagę i wyniki obserwacji kobiet na ulicy mnie przeraziły.
        • Gość: shisha Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: 62.233.242.* 27.11.02, 12:32
          > mając obwód pod biustem 80 można
          > się "zapiąć" w rozmiar 70. jak to jest fizycznie możliwe?

Wydaje mi się, że coś tam pisało, że przez źle dobrane staniki robią się
          kobietom czwarte piersi pod pachami czy jakoś tak;)) Więc może chodzi o to,
          żeby tym masażem i inaczej dobieranymi stanikami uzyskać taki efekt, żeby nic
          nie "wypychało" boków stanika tylko mieściło się w miseczce.

Ja niedawno z czystej ciekawości zmierzyłam sobie kilka staników w większym
          rozmiarze (D zamiast od dawna noszonego C) - i okazało się, że to dobry pomysł.
          Chociaż, jak popatrzałam na wielkość stanika, to się zdziwiłam, nie wiedziałam
          że takie mam piersi;))

Też mnie martwi mały wybór w sklepach takich staniczków, o gorsetach czy innych
          bardziej wymyślnych rzeczach nie wspominając;)

pozdrawiam:)
        • Gość: donne Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 13:18
          Gość portalu: bb napisał:

> A ja sie chcę zapytać jak to jest jak mając obwód pod biustem 80 można
          > się "zapiąć" w rozmiar 70. jak to jest fizycznie możliwe? Gdzie
          nagle "ucieka"
          > to 10 cm? To chyba katorga?
          Wiesz, ja zaczęłam nosić 80(B) bo 75 było za ciasne. A teraz mam 70D i czuję
          się świetnie. Biustu wcale nie mam jakiegoś specjalnie dużego.
          • moni_citroni Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 13:40
            Ja mam maly biust, o ile to cos mozna nazwac biustem ;-) Pod piersiami mam ok
            72, a na - 82. Czyli wedlug triumpha powinnam nosic 70AA ;-)
            Zawsze nosilam 75A/B, ale biustonosz caly czas podjezdzal mi pod brode i
            fatalnie sie czulam. Od babci mojego faceta dostalam koronkowy komplet z
            biustonoszem w rozmiarze 70C. Bardzo sie zdziwilam, bo pasuje na mnie
            idealnie, piersi wypelniaja cale miseczki :-) Biustonosz jest srednio wygodny
            bo jest z koronki i mnie gryzie, ale od tej pory kupuje tylko rozmiar 70C.
            • Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 16:52
              Bo ja mam też niewiele i do tej pory miałam 80A i do tego czułam lekkie
              zażenowanie prosząc o taki rozmiar i wydaje mi się dziwne że mogło by się z
              tego stać 70 choćby B. I do tego żaden dodatkowy biust mi się pod pachami nie
              robi. Ale nie wiem czy w Poznaniu jest taki sklep z "panią Hanią" - to może bym
              się przełamała w imię słusznej sprawy - bo do Warszawy narazie mi nie po
              drodze..
              • moni_citroni Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 17:10
                Wydaje mi sie, ze nie jest Ci potrzebny zaden ekspert. Wybierz sie po prostu
                do jakiegos sklepu z bielizna i poprzymierzaj wieksze biustonosze :-)Jesli
                dotad nosilas 80A to moze tak 75B albo 70C. Im mniejszy obwod, tym wieksza
                miseczke potrzebujesz. Nic nie szkodzi wyprobowac!
                Moze znajdziesz biustonosz w ktorym bedziesz czula sie swietnie?
                • Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 08:48
                  Dzięki za wsparcie. Muszę się wybrać na takie przymiarki. Może akurat znajdę
                  rozmiar który mnie uszczęśliwi.
                  Pozdrawiam
                  bb
              • rika Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 20.12.02, 08:51
                no jest cos podobnego
                sklep AMAZONKA na deptaku -czyli Polwiejska 14 w bramie
                baaardzo duzy wybor, 2 kompetentne panie ceny nie zwalaja z nog, nie ma tych
                najdrozszych , triumphow nie widzialam, ale mam o nich nie najlepsze zdanie -
                mam 80 E i nigdy nic triumpha na mnie nie bylo.
                AMAZONKA - wczoraj kupilam fantastyczny biały MALGORZATA za 53 zl. i
                zastanawiam sie nad czarnym push-upem - nie wierzylam sprzedawczyni ze dla mnie
                tez moze byc dobry - byl super. oba trzymaja dobrze, ladnie biust w nich
                wyglada i sa bardzo ladne i dobrze zrobione.
                panie tez sa bezposrednie, doradza, pomoga wlozyc, ulozyc i dobrze, po to sa.
                mysle ze sa taka poznanska odmiana pania Hani
                jestem bardzo zadowolona
                bb - polecam!!!
    • Gość: klaryssa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: 195.117.144.* 27.11.02, 14:17
      Ja po wizycie u Pani Hani tez zmienilam rozmiar z 80D na 75E. I teraz mam
      pytanie szanowne forumowiczki gdzie ja mam taki rozmiar kupować bo Pani Hania
      zaproponowala mi bistonosz bardziej sexi niz poprzedni "pancerz" ale w cenie
      270 zl co przyznam nie jest dla mnie kwota mala. Wymiana wszyskich biustonoszy
      przy takich cenach nie bedzie malym wydatkiem. Przyznam ze bardzo ciezko
      znalezc ladna bielizne w tym rozmiarze. To ze wczesniej wciskalam biust w
      miseczke D nie wynikało z braku troski o moj biust ale z tego ze rynek
      bielizniarski jest dosyc ubogi w wieksze rozmiary. To co proponuja niektore
      firmy to tragedia.. brzydkie, mocno zabudowane na koszmarnie szerokich
      ramiaczkach. Czuje sie w tym jak w pancerzu. Czy znacie jakies sklepy gdzie na
      prosbe o stanik 75F ekspendientka nie bedzie patrzyla na mnie jak na dziwologa?
      • emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 14:24
        Wejdź na stronę www.avocado.com.pl. Bardzo ładne modele. Osobiście nie
        kupowałam, ale parę osób na forum to zachwalało.

Ja na co dzień wolę "pancerniki" - nic nie ma prawa drgnąć, nawet jak biegnę do
        tramwaju.
        • klaryssa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 15:24
          Wielkie dzieki wejde na ta strone. "Pancerniki" faktycznie sa niezastapione np
          przy cwiczeniach ale osobiscie lepiej czuje sie w czyms bardziej sexi.
        • Gość: buba Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: 131.211.201.* 27.11.02, 15:27
          wlasnie tym pani Hania calkowicie podbila moje serce;) nosze teraz 75 dd - e (z
          80 c). w zyciu sama bym nie wpadla na to, zeby kupic sobie pancernika, a teraz
          jestem zachwycona. bo jest mi po prostu b. wygodnie.
          • ladyblue Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 28.11.02, 12:23
            ja bym sie do tej słynnej pani wybrała (ciekawe jak by wyglądał stanik 60XYZ ;)
            olał samą panią, ale wybór staników w nietypowych rozmiarach mnie pociąga,
            wrrrr nigdzie nie mogę znaleźć.

latam po sklepach z jezykiem do ziemi ;) a jak się pytam o to nieszczęsne
            65C/D/E to się na mnie jak na wariatkę patrzą :( moze słyszałyście o takim
            rozmiarze?
            z 70C/D tez jest problem, a w dodatku większość za luźna pod biustem :(

co do cudownych i drastycznych zmian rozmiarów - co firma to rozmiarówka inna,
            naprawdę i moze tu lezy sekret tej pani ;)

jakby któraś kobietka chciała namiary na sklep we Wrocku z dużymi rozmiarami to
            służę ;) ładne i nie za drogie :) tylko jak zwykle na mnie nie ma :(
            • vikcia Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 28.11.02, 17:16
              No, ja mam podobnie, jak Ladyblue- noszę 70B i bardzo możliwe, że powinnam
              się "przepakować" w 65C, tylko, że takich niestety nie produkują... (już
              nawet większość 70-tek jest za szeroka...). Nie wiem, czy tu pani Hania
              mogłaby pomóc, bo chyba jak nie ma, to nie ma- nie produkują i już...
      • Gość: żabcia Re: Dziewczyny! jak wasze piersi....Pilne! IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 08.04.03, 23:34
        Dziewczyny właśnie wygrzebałam ten temacik i mam do Was ogromną prośbę/tzn. do
        tych z Was, które były u Pani Hani. Mieszkam w Rzeszowie i nie ma szans, żebym
        pojechała sobie nagle do Wawy do jej sklepu. Napiszcie mi prooooooszę ogromnie,
        co ona Wam zalecała?? jakie masaże, jak one mają wyglądać?? i jeżeli mam
        rozmiar 75A/B, to wg Pani Hani to wyjdzie gdzieś koło 70C?? Pomóżcie mi pliiis
        bo jestem strasznie ciekawa efektu!! Buzki
    • Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 12.12.02, 10:00
      Byłam wczoraj po raz drugi u p. Hani. Powiedziała, że za słabo przykładam się do masowania i jeśli będę robić to
      dobrze dalej to dojdę do 70C ! Ja, która miałam jakie mizerna A ! Dała mi do przymierzenia różne fasony i razem
      wybrałyśmy jeden, który najlepiej leżał. Przyznam, że często w ciągu dnia macam się po biuście, cała szczęśliwa, że
      jednak coś tam mam:) Wizja chirurga plastycznego odpływa w niebyt, a pomyśleć, że byłam już zapisana na
      powiększanie biustu...Przed zabiegiem moja astma nie spodobała się anastezjologowi, który stwierdził, że można go
      przeprowadzic, ale w szpitalu - pobyt 3 dni. Trzech dni wolnych nie miałam, więc zrezygnowałam i dobrze, jak się
      okazało. U p. Hani była też nastolatka, która do tej pory upychała się w miskę D, a dostała F, ktora świetnie leżała. Pani
      Hania twierdzi, że Polki mają skłonność do kupowania staników o dużym obwodzie, a małej misce i w efekcie biust
      się rozłazi we wszyskie strony. Ona jest bardzo bezpośrednia, co niektórym może przeszkadzać, ale robi tyle
      dobrego, że można jej to wybaczyć:)
      • Gość: agewli Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: zapas:* 12.12.02, 10:54
        a jak kształtują się ceny? czy można przyjść i nic nie kupić, czy będę się czuć
        jak zbrodniarka?
        • Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 12.12.02, 11:35
          Ja za każdy stanik (obaTriumpha) płaciłam ok. 90 zł. Ale F, który kupowali rodzice tej nastolatki kosztował 175 zł.
          Można śmiało przymierzyć dziesięć i nic nie kupić, obrazy nie będzie.

pozdrawiam
      • daise_dee Re: do pixi 12.12.02, 13:44
        Gość portalu: pixi napisał(a):

> Byłam wczoraj po raz drugi u p. Hani. Powiedziała, że za słabo przykładam się
        d
        > o masowania i jeśli będę robić to
        > dobrze dalej to dojdę do 70C ! Ja, która miałam jakie mizerna A !

Pixi, a na czym polega ten masaz?
        • Gość: pixi Re: do pixi IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 13.12.02, 11:39
          Masaż to "przesuwanie" tkanek na właściwe miejsce. U mnie polega na uciskaniu tych z okolic pachy do środka. Mam
          wykonywać 50 dziennie takich ruchów uciskowo-przesuwających. Dobra, siedzę przed telewizorem i uciskam:)
          • Gość: mala Re: do pixi IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.03, 11:38

> Masaż to "przesuwanie" tkanek na właściwe miejsce. U mnie polega na
            uciskaniu t
            > ych z okolic pachy do środka. Mam
            > wykonywać 50 dziennie takich ruchów uciskowo-przesuwających. Dobra, siedzę
            prze
            > d telewizorem i uciskam:)

Pixi i jak zauwazylas efekty?a moze nie tylko Ty:)napisz czy temasaze Ci
            pomogly.nie potrzebuje zeby byly wieksze ale moze bardziej jedrne sie staja?
            Dziekuje za odowiedz i pozdrawiam:)
            mala z malym 70A
      • ladyblue Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 12.12.02, 16:53
        > Pani Hania twierdzi, że Polki mają skłonność do kupowania staników o dużym
        > obwodzie, a małej misce i w efekcie biust
        > się rozłazi we wszyskie strony.

pani ta sprytnie reklamuje swój sklep "przywiązując" do niego klientki - bo jak
        juz jakas zacznie nosić to F to nigdzie indziej zapewne nie kupi.
        a co do kupowania - jak nie mozna kupić nic w normalnym rozmiarze to co wtedy???
        • emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 13.12.02, 11:14
          > pani ta sprytnie reklamuje swój sklep "przywiązując" do niego klientki - bo
          jak
          >
          > juz jakas zacznie nosić to F to nigdzie indziej zapewne nie kupi.

Bynajmniej, ja u niej kupiłam tylko jeden, całą resztę przez internet. Jeśli
          ktoś się "przywiązuje" do tego sklepu, to tylko jego osobisty wybór.
    • natalia76 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 12.12.02, 13:09

Bzdura wielka. Po wizycie u Pani Hani ktora ma w dupie rozmiar cyckow a
      interesuja ja tylko pieniadze portfelu, stwierdzilam ze nie zamierzam wiecej
      dac sie nabrac na taka glupote. raz wystarczy, dostalam nauczke.

nata.76
      • emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 12.12.02, 13:39
        A tak konkretnie, co było dla ciebie taką bzdurą? Mnie dobrała stanik genialnie.
        • Gość: okęciak Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 18:13
          Bardzo ciekawy ten watek.
          Podsune wam pomysl.
          Zrobcie stronke www i umiesccie tam zdjecia.
          Bedzie jeszcze ciekawiej
          • emka_vvavv Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 07.04.03, 10:50
            Ostatnio miałam okazję "przetestować" reakcje różnych narodowości na mój
            stosunkowo duży biuścik...))) Jak wiecie 75F i stale się powiększa!

Otóż żadna z wymienionych nacji nie przyznała się, że nie lubi dużych piersi:

Po kolei: amerykanie, francuzi, irlandczycy, luksemburczycy, norwegowie,
            szwedzi, finowie, rosjanie, litwini, australijczycy, hindusi, południowi
            amerykanie, australijczycy, portugalczycy, naturaliowany czech z ameryki,
            węgier, belgowie, anglicy, grek. Różnie reagowali na na propozycję dotykania
            piersi, ale empirycznie stwierdziłam, jakich słów należy unikać, żeby nikogo
            nie urazić.
            • emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 07.04.03, 10:56
              Wow, aż tak dopiekłam tej lubiczowskiej hołocie, że aż się podszywa pode mnie!

Dalej, błazny, dalej! Pomyślcie, to nie boli, może jednak coś oryginalnego
              wymyślicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka