Gość: ap77 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 21:02 Po wizytach i zakupach u p. Hani (w związku z dawnym artykułem w Wysokich Obcasach). Jestem ciekawa czy są jakieś efekty? Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aggie Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 15:59 a o czym byl ten artykul bo chyba przeoczylam a sprawa mnie zainteresowala :- )??? caluski Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:08 w duzym skrocie, o tym jak to jedna taka pani dobiera staniki srednio o 3 rozmiary wieksze. na iles tam szczesliwych klientek byla jedna, co sie tu na forum przyznala, ze koszarowe maniery tejze wizjonerki wyprowadzily ja z rownowagi na tyle, ze wyszla bez zakupow i nie dala sobie wmowic miseczki G czy cos takiego. ja jestem jedna z niedowiarek, ktorym sie tam nie chcialo isc, bo nie mam kompleksu malych cyckow ani drzewa z liscmi ze studolarowek, zeby wywalic po wizycie u wizazystki wszystkie staniki i kupic sobie 10 nowych, koniecznie wedlug wytycznych pani hani, i najlepiej w jej przybytku. zreszta, ja i tak ostatnio nosze tylko miekkie, zadnych wypychaczy, bo mi sie znudzily, wiec pani hania duzo by mi nie pomogla, bo mi sie maly biust podoba;))) xx. ps na pewno u p. hani byla gAndzia, tylko ze jej juz nie ma na forum. a moze wlasnie jest? bo cos mi sie tak wydaje;) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:14 anexxa napisała: > w duzym skrocie, o tym jak to jedna taka pani dobiera > staniki srednio o 3 rozmiary wieksze. > > na iles tam szczesliwych klientek byla jedna, co sie tu > na forum przyznala, ze koszarowe maniery tejze wizjonerki > wyprowadzily ja z rownowagi na tyle, ze wyszla bez > zakupow i nie dala sobie wmowic miseczki G czy cos takiego. > Był też ogromny wątek na ten temat, poszukaj, chyba ponad 200 postów ochów i achów:-) Ja nie wierzę w panią hanię, a stanik potrafię sobie dobrać sama - myślę zresztą, że każda z nas to potrafi, pani hania to żadna cudotwórczyni, bo i takie nazwy padały;-)) > > ps na pewno u p. hani byla gAndzia, tylko ze jej juz nie > ma na forum. a moze wlasnie jest? bo cos mi sie tak wydaje;) To dziwny zbieg okoliczności, bo ja mam dokładnie takie samo przeczucie:-) Szkoda że gAndzia zmieniła nicka bo tamten był fajny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:16 no, zdecydowanie. moze dziewczynom z wiekszym biustem - C, D i dalej faktycznie pomaga dopasowanie odpowiedniego stanika, zeby bylo ladnie i wygodnie, ale posiadaczki A i B chyba nie potrzebuja instruktazu;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 27.11.02, 11:31 Posiadaczki małych biustów tez potrzebują pomocy, wiem to dobrze! Mam dosyc szeroką klatkę piersiową i mini biust, nigdy w zadnym sklepie panie nie umialy nic dla mnie dobrac. Szukaly czegos w okolicach 80A, ale nie bylo to odpowiednie. Kupowalam, zrozpaczona, jakies poduchy u Wietnamczykow. Panie w sklepie"Atut" podały mi stanik 70B i jest IDEALNY!!! Pokazały, jak masować i kazały chodzić 3 tyg w tym staniuku, żeby piersi się uformowały. Minęły już 4 tyg, biust nie jest znacznie większy, ale ma zdecydowanie ładniejszy, pełniejszy kształt. Jestem uszcęśliwiona faktem, że nareszcie mam "normalny" stanik! W piątek jadę kupić coś w innym kolorze i fasonie. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:37 a ja nosze 75 A i nie czuje potrzeby odmiany. staniki mnie nie uwieraja ani nie spadaja. pewnie dlatego, ze - tak jak napisalam - od dluzszej chwili nie nosze stanikow powiekszajacych piersi, zadnych push-upow, zadnych dociagaczy, nic takiego. tylko proste, miekkie staniki. na moje nieszczescie jedyne ladne robi (moim zdaniem) calvin klein, mowie tu o takich ciut elegantszych niz swykle bawelniaki. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:42 anexxa napisała: > a ja nosze 75 A i nie czuje potrzeby odmiany. staniki > mnie nie uwieraja ani nie spadaja. pewnie dlatego, ze - > tak jak napisalam - od dluzszej chwili nie nosze stanikow > powiekszajacych piersi, zadnych push-upow, zadnych > dociagaczy, nic takiego. tylko proste, miekkie staniki. > na moje nieszczescie jedyne ladne robi (moim zdaniem) > calvin klein, mowie tu o takich ciut elegantszych niz > swykle bawelniaki. > A te w intimissimi nie podobają Ci się? albo shiesser? Ja tak jak ty noszę tylko miękkie, bez tych wszystkich usztywnień itp., mam 70B lub 70A w zależności od dnia cyklu;-)) i bardzo lubię tamte firmy. A z bielizny CK w polsce nie ma prawie nic:-( Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:51 schiesser to jeszcze, intimissimi jak dla mnie za bardzo koronkowe;) ja mam naprawde glupi gust i dlatego trudno mi cos kupic, ale moze niezbyt dokladnie sie przygladam;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.02, 15:17 anexxa napisała: > schiesser to jeszcze, intimissimi jak dla mnie za bardzo > koronkowe;) ja mam naprawde glupi gust i dlatego trudno > mi cos kupic, ale moze niezbyt dokladnie sie przygladam;) > xx. a próbowałaś jakieś polskie firmy? - coraz lepiej im bielizna wychodzi. ładne miękkkie staniki na pewno ma Key, Atlantic i Gorsenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sweater Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 17:42 Dżizesss jak ja Wam zazdroszczę takiego biustu - ja powinnam nosić 70DD a niestety wbijam się w 75C bo nic kupić nie mogę - efekt taki, ze mi się górą i bokami wylewa - ostatnio nawet się zastanawiałam czy oni nie produkują nic powyżej C? Jeszcze rok temu nosiłam 70B i było OK wszędzie były i we wszystkich możliwych fasonach a teraz kicha :( Ostatnio nawet zamawiałam w avocado.pl ale nie pasował mi rozstaw miseczek (za blisko) więc musiałam zwracać. WRRRRRRRRRR.... Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 28.11.02, 07:30 Spróbuj Feliny. Ma bardzo wygodne biustonosze z większymi rozmiarami. Ale trzeba mierzyć, bo nie wszystkie mogą pasować do Twojego biustu. Ja, np. jak wchodzę do przymierzalni, to z naręczem kilku conajmniej różnych fasonów i z jakichś 10 może tylko dwa są dla mnie, a reszta odpada. Np. zawiodłam się trochę na Triumfie, bo ich stanik jest jakiś taki niewygodny pod tym względem, że drapie skórę, jakby był z wełny! Felina jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 11:58 naila napisała: > Spróbuj Feliny. Ma bardzo wygodne biustonosze > z większymi rozmiarami. Ale trzeba mierzyć, bo nie > wszystkie mogą pasować do Twojego biustu. Ja, np. > jak wchodzę do przymierzalni, to z naręczem kilku > conajmniej różnych fasonów i z jakichś 10 może tylko > dwa są dla mnie, a reszta odpada. Za każdym razem, kiedy usiłuje kupić cyckonosz dostaję piany na ustach. Żeby tak chociaż ze trzy rozmiary mniejsza miseczka.... Chociaż dwa.... > Np. zawiodłam się trochę na Triumfie, bo ich stanik > jest jakiś taki niewygodny pod tym względem, że drapie > skórę, jakby był z wełny! Felina jest super! > Gdzie w Warszawie mają sklep firmowy z duuużym wyborem rozmiarów? Żeby pani sprzedawczyni nie patrzyła dziwnie, kiedy poproszę o 75f? Na Grochowską wybieram sie jak sójka... Odpowiedz Link Zgłoś
sweater Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 12:11 Drzazgo, pocieszę Cię, ja mam w tej chwili 2, słownie dwa biustonosze które na mnie pasują (mam miseczkę dd70) - reszta nadaje się do.... i muszę powiedzieć że np. Triumf produkuje staniki do rozmiaru C (przy obwodzie 70 i 75)lub zwyczajnie nie ma ich na naszym rynku, Felina też nie ma rozmiaru na mnie - poza tym w większości modeli nie pasuje mi rozstaw miseczek - ja też wybieram się na grochowską (od roku), ale obiecuję sobie solennie ze udam się tam za 2 tygodnie. Możwe spróbuj www.avocado.com.pl tam mają bardzo ładne biustonosze dla dużych biustów (ja próbowałam tak zamówic - ale jak wyżej: rozstaw miseczek nie ten) :) M Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 18:00 sweater napisała: > Drzazgo, pocieszę Cię, ja mam w tej chwili 2, słownie dwa biustonosze które na > mnie pasują (mam miseczkę dd70) - reszta nadaje się do.... i muszę powiedzieć > że np. Triumf produkuje staniki do rozmiaru C (przy obwodzie 70 i 75)lub > zwyczajnie nie ma ich na naszym rynku, Felina też nie ma rozmiaru na mnie - > poza tym w większości modeli nie pasuje mi rozstaw miseczek - ja też wybieram > się na grochowską (od roku), ale obiecuję sobie solennie ze udam się tam za 2 > tygodnie. > Możwe spróbuj www.avocado.com.pl tam mają bardzo ładne biustonosze dla dużych > biustów (ja próbowałam tak zamówic - ale jak wyżej: rozstaw miseczek nie ten) > :) > M No to już nie czuję się jak dziwoląg :-) Kiedyś kupiłam sobie dwa całkiem dobre staniki w Marks&Spencer i w dodatku były przecenione akurat duże miseczki, ale jak byłam ostatnio, to jakoś nic:-( Avocado mnie korci, ale chciałabym przymierzyć najpierw... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam 28.11.02, 18:06 Jaki tam dziwoląg, dziewczyn z takimi rozmiarami jest zatrzęsienie, tylko producenci uparcie próbują nie ofertę do klienta dostosować, tylko klienta do oferty. Ja noszę Fellinę i Triumpha, ze wskazaniem na to pierwsze, bo Triumph jest ciut luźniejszy pod biustem i ma szerszy rozstaw miseczek, co akurat mi nie za bardzo pasuje. Co do avocado - tylko sprzedaż wysyłkową prowadzą, niestety. Też bym chciała przymierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 00:48 > Za każdym razem, kiedy usiłuje kupić cyckonosz dostaję piany na ustach. > Żeby tak chociaż ze trzy rozmiary mniejsza miseczka.... Chociaż dwa.... a ja (cycki jak u 11-letniej dziewczynki...) z zazdrością patrzę na te super świetne staniki, koronkowe, seksowne... i łażę tak między tymi Chantal (czy jakos tak) i tak sobie myślę, żeby te moje cycki chociaż o jeden, no dwa rozmary większe były... żebym choć raz zamiast push-upów mogła sobie coś takiego kupić... ech... no choć trochę większe, cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: Uff, a już myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 01:14 a ja o takim CK tez moge sobie tylko pomarzyc. te dziewczece, frywolne przezroczystosci - wszystkie w rozmiarze co najmniej o 3 litery na mnie za malym... Chantelle tez w zyciu nie widzialam w rozmiarze choc zblizonym do mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
teri_m dlaczego gAndzia zmieniła nick? 27.11.02, 11:06 anexxa napisała: > ps na pewno u p. hani byla gAndzia, tylko ze jej juz nie > ma na forum. a moze wlasnie jest? bo cos mi sie tak wydaje;) a dlaczego miała by zmienić nicka? szczerze powiem wypatruje jej na forum, bo sie chciałam zapytać dokładniej o wspominaną przez nią kiedyś wyprzedaż rzeczy Wittchena. Zależy mi na tym bardzo. pozdrawiam :) T. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: dlaczego gAndzia zmieniła nick? 27.11.02, 12:39 tego to ja nie wiem. po zapowiedzianym wyjezdzie do grecji znikla z forum. ale ciagle mam wrazenie, ze zaglada tutaj, moze nawet pisze pod innym nickiem - tak mi sie przynajmniej wydaje. nazwij to kobieca intuicja albo jakos tak:) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia76 Re: dlaczego gAndzia zmieniła nick? 02.01.03, 17:32 > mi sie przynajmniej wydaje. nazwij to kobieca intuicja > albo jakos tak:) Kobiece to Ty masz tylko imie. nata.76 Odpowiedz Link Zgłoś
nell26 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:08 Gość portalu: Aggie napisał: > a o czym byl ten artykul bo chyba przeoczylam a sprawa mnie zainteresowala :- > )??? > caluski Byl kiedys taki watek: "nowy biuscik bez skalpela" tam byl chyba link do artykulu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.acn.pl 26.11.02, 16:09 Jeżeli się nie mylę, chodziło o artykuł o sklepie na Grochowskiej, gdzie właśnie pani Hania potrafi dobrać każdej kobiecie biustonosz. Chodzi o to, że nie każda kobieta tak naprawdę zna swój rozmiar, a pani Hania jest po jakimś szkoleniu i potrafi dobrać, tak że ludzie są zachwyceni. Podobno taki dobrze dobrany - bardzo dobrze wpływa na biust - i stąd pewnie to pytanie :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.acn.pl 26.11.02, 16:15 PS nie byłam tam nigdy to się nie wypowiem, czy artykuł nie był przereklamowany natomiast jeżeli chodzi o te niezadowoloną kobietę to zanim nie dała sobie nic "wmówić" mogła chociaż przymierzyć?? Nic by jej to nie kosztowało, a przynajmniej wtedy mogłaby stwierdzić z całą pewnością, czy dobierają dobrze, czy nie. A nie na zasadzie jej własnego mniemania. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 16:18 nie wiem, co tam dokladnie bylo z ta niezadowolona, bo tego nie pamietam (a wraca do tego watku mi sie nie chce), ale ona tam byla i chyba wlasnie odpadla przy mierzeniu jakiegos stanika o obwodzie 70 i miseczce G. ja tam nie wiem, dla dla mnie to jak gorset naszych praprababc:/ xx. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 17:57 Z tego co pamiętam, to Gandzia przeszła transformacje z A-do D...Mam B..mierzyłamC- i niektore lepiej pasują..ALE D?????..toz to namiociatka są..eh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 19:02 ziereal napisała: > Z tego co pamiętam, to Gandzia przeszła transformacje z A-do D...Mam > B..mierzyłamC- i niektore lepiej pasują..ALE D?????..toz to namiociatka są..eh ja nosze D albo E i jako zywo nie przypominam cyrku na nogach ;) tez podejrzewam, ze ta pani jest przereklamowana. sama bylam w stanie dojsc do wniosku, ze C, ktore kiedys nosilam, jest juz na mnie za male, i wystarczylo mi do tego wlasne lustro. ale w tym sklepie jest ponoc dobry wybor nietypowych rozmiarow biustonoszy, zwlaszcza tych wiekszych, i takich z malym obwodem i duza miska. wiec jak ktos ma takie wymiary, to pewnie warto tam zajrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 26.11.02, 22:05 Nie narzekajcie na pania Hanie - sama u niej nie bylam, bom zagraniczna, wiec troche mi nie po drodze ;))Ale dzisiaj przypomnialam sobie o jej egzystencji, bo wybralam sie po bielizniane zakupy. Otworzyli kolo mnie piekny sklep z oceanem stanikow, cuda nad cudami (byly nawet obszyte piorami). ja po lekturze watku o p.Hani juz sama wczesniej sobie dobralam rozmiar 70D. I co? ... a guzik. Caly sklep pokryty rozmiarem B75 a z reszta klops. Byla mila pani ekspedientka, ktora robila co mogla i donosila mi rozne warianty, ale mogila czarna. W koncu wydarla innej klientce z przebieralni jakiegos zapomnianego Chantelle 70D i w koncu na mnie przypasowal. Fason fajny, bo taki pod T-shirt, gldaki, ale wzgledy estetyczne oplakane. Na pocieszenie moglam sie wyplakac w szlafrok, w ktory byla zaopatrzona przebieralnia, aby mozna bylo podczas przymiarek wypasc "na sklep" niekoniecznie z golym biustem. Ide plakac dalej, a was pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.11.02, 00:06 Gość portalu: kasica napisał: > ziereal napisała: > > > Z tego co pamiętam, to Gandzia przeszła transformacje z A-do D...Mam > > B..mierzyłamC- i niektore lepiej pasują..ALE D?????..toz to namiociatka są > ..eh > > ja nosze D albo E i jako zywo nie przypominam cyrku na nogach ;) hmm :))chodzilo mi nie o -wygląd..tylko o ilośc materiału w D.. Oglądałam model Triumpha..i rzuciło mi sie w oczy, ze było tam tego materialu dosć duzo pzd :) aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 22:35 Gość portalu: Margaret napisał: > hmm :))chodzilo mi nie o -wygląd..tylko o ilośc materiału w D.. Oglądałam > model Triumpha..i rzuciło mi sie w oczy, ze było tam tego materialu dosć duzo no jak cyc wiekszy, to i sila rzeczy materialu wiecej wychodzi. mnie sie okreslenie "namioty" kojarzy raczej z takimi monstrualnymi miekkimi stanikami, akurat triumph ma taka linie :) sliczne to to nie jest. tym niemniej zapewniam, ze _da sie_ uszyc ladny sexy stanik na duzy biuscik, wiem bo mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.future-net.pl 26.11.02, 19:07 Mnie pani Hania co prawda aż tak znacząco miseczek nie zmieniła (z b/c na d), ale musze powiedzieć, że po wizycie u niej biuścik mi się poprawił:) Robilam sumiennie te masaże, piersi są jakby okrąglejsze i jędrniejsze. Byłam tam drugi raz po trzech tygodniach kupić już normalny, ładny staniczek. Bardzo polecam wizytę na Grochowskiej, bo warto!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.future-net.pl 26.11.02, 19:09 A co do wymiany wszystkich staników, to po ciąży jest to raczej normalka:) Kiedyś miałam miseczkę a, w porywach do b:))) Odpowiedz Link Zgłoś
donne Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 10:32 Pani Hania nie zmienia z mniejszych na większe tylko zwiększa miseczki,a zmniejsza obwód. Byłam i dostałam zamiast dotychczasowego 80B - 70D (to zdaje się norma u P. Hani). Biustonosz leży dużo lepiej, a mam wrażenie że i biust lepiej się w nim czuje, choć specjalnych zmian w nim nie zauważyłam (może są to zmiany długofalowe?? Ale ostatecznie zawsze lepiej mieć dobrze niż źle dobrany biustonosz, a sądząc z poprzedniego wątku na ten temat wiele osób (łącznie ze mną) miewa z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
aasia1 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 11:42 A możecie podać dokładny adres tej pani Hani???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.acn.pl 27.11.02, 22:41 Sklep mieści się przy ulicy Grochowskiej 73 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 12:06 A ja sie chcę zapytać jak to jest jak mając obwód pod biustem 80 można się "zapiąć" w rozmiar 70. jak to jest fizycznie możliwe? Gdzie nagle "ucieka" to 10 cm? To chyba katorga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 27.11.02, 12:28 żadna katorga, 70 zapinam na środkową haftę i jest OK. Nie wiem , chyba byłam wcześnie źle mierzona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 12:33 A wcześniej miałaś 80 i było OK czy miałaś "luzy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 12:31 Bynajmniej, tabele rozmiarów, na moje oko, dla kobiet z rozmiarem miseczki powyżej D są skandalicznie zawyżone. Według nich pod biustem mam niby 80, a zapięcia od stanników podjeżdżały mi niemal na szyję. Od pani Hani dostałam 75F i nic takiego miejsca nie ma, nie uwiera, nie boli, niemal się tego nie czuje. U Pani Hani byłam raz, teraz zamawiam staniki w internecie i wszystko leży rewelacyjnie. Kształ biustu mi się poprawił. Co do małych biustów - obwód pod piersiami może być tam luźniejszy, bo małe piersi ważą przecież mniej niż duże i mniej, że tak się wyrażę, "ciągną" w dół. Aczkolwiek moja koleżanka, uparcie twierdząca, że ma rozmar A/B ze zdumieniem dowiedziała się, że jednak C. Tak więc sklep pani Hani jest jednak dla wszystkich, nie tylko tych z małymi miseczkami. Co do komentarza, że lustro wystarczy, żeby ocenić, czy stanik jest dobry czy zły - nie wszystkim wystarczy. Po wizycie na Grochowskiej zaczęłam zwracać na to uwagę i wyniki obserwacji kobiet na ulicy mnie przeraziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shisha Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: 62.233.242.* 27.11.02, 12:32 > mając obwód pod biustem 80 można > się "zapiąć" w rozmiar 70. jak to jest fizycznie możliwe? Wydaje mi się, że coś tam pisało, że przez źle dobrane staniki robią się kobietom czwarte piersi pod pachami czy jakoś tak;)) Więc może chodzi o to, żeby tym masażem i inaczej dobieranymi stanikami uzyskać taki efekt, żeby nic nie "wypychało" boków stanika tylko mieściło się w miseczce. Ja niedawno z czystej ciekawości zmierzyłam sobie kilka staników w większym rozmiarze (D zamiast od dawna noszonego C) - i okazało się, że to dobry pomysł. Chociaż, jak popatrzałam na wielkość stanika, to się zdziwiłam, nie wiedziałam że takie mam piersi;)) Też mnie martwi mały wybór w sklepach takich staniczków, o gorsetach czy innych bardziej wymyślnych rzeczach nie wspominając;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donne Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 13:18 Gość portalu: bb napisał: > A ja sie chcę zapytać jak to jest jak mając obwód pod biustem 80 można > się "zapiąć" w rozmiar 70. jak to jest fizycznie możliwe? Gdzie nagle "ucieka" > to 10 cm? To chyba katorga? Wiesz, ja zaczęłam nosić 80(B) bo 75 było za ciasne. A teraz mam 70D i czuję się świetnie. Biustu wcale nie mam jakiegoś specjalnie dużego. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 13:40 Ja mam maly biust, o ile to cos mozna nazwac biustem ;-) Pod piersiami mam ok 72, a na - 82. Czyli wedlug triumpha powinnam nosic 70AA ;-) Zawsze nosilam 75A/B, ale biustonosz caly czas podjezdzal mi pod brode i fatalnie sie czulam. Od babci mojego faceta dostalam koronkowy komplet z biustonoszem w rozmiarze 70C. Bardzo sie zdziwilam, bo pasuje na mnie idealnie, piersi wypelniaja cale miseczki :-) Biustonosz jest srednio wygodny bo jest z koronki i mnie gryzie, ale od tej pory kupuje tylko rozmiar 70C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 16:52 Bo ja mam też niewiele i do tej pory miałam 80A i do tego czułam lekkie zażenowanie prosząc o taki rozmiar i wydaje mi się dziwne że mogło by się z tego stać 70 choćby B. I do tego żaden dodatkowy biust mi się pod pachami nie robi. Ale nie wiem czy w Poznaniu jest taki sklep z "panią Hanią" - to może bym się przełamała w imię słusznej sprawy - bo do Warszawy narazie mi nie po drodze.. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 17:10 Wydaje mi sie, ze nie jest Ci potrzebny zaden ekspert. Wybierz sie po prostu do jakiegos sklepu z bielizna i poprzymierzaj wieksze biustonosze :-)Jesli dotad nosilas 80A to moze tak 75B albo 70C. Im mniejszy obwod, tym wieksza miseczke potrzebujesz. Nic nie szkodzi wyprobowac! Moze znajdziesz biustonosz w ktorym bedziesz czula sie swietnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 08:48 Dzięki za wsparcie. Muszę się wybrać na takie przymiarki. Może akurat znajdę rozmiar który mnie uszczęśliwi. Pozdrawiam bb Odpowiedz Link Zgłoś
rika Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 20.12.02, 08:51 no jest cos podobnego sklep AMAZONKA na deptaku -czyli Polwiejska 14 w bramie baaardzo duzy wybor, 2 kompetentne panie ceny nie zwalaja z nog, nie ma tych najdrozszych , triumphow nie widzialam, ale mam o nich nie najlepsze zdanie - mam 80 E i nigdy nic triumpha na mnie nie bylo. AMAZONKA - wczoraj kupilam fantastyczny biały MALGORZATA za 53 zl. i zastanawiam sie nad czarnym push-upem - nie wierzylam sprzedawczyni ze dla mnie tez moze byc dobry - byl super. oba trzymaja dobrze, ladnie biust w nich wyglada i sa bardzo ladne i dobrze zrobione. panie tez sa bezposrednie, doradza, pomoga wlozyc, ulozyc i dobrze, po to sa. mysle ze sa taka poznanska odmiana pania Hani jestem bardzo zadowolona bb - polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryssa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: 195.117.144.* 27.11.02, 14:17 Ja po wizycie u Pani Hani tez zmienilam rozmiar z 80D na 75E. I teraz mam pytanie szanowne forumowiczki gdzie ja mam taki rozmiar kupować bo Pani Hania zaproponowala mi bistonosz bardziej sexi niz poprzedni "pancerz" ale w cenie 270 zl co przyznam nie jest dla mnie kwota mala. Wymiana wszyskich biustonoszy przy takich cenach nie bedzie malym wydatkiem. Przyznam ze bardzo ciezko znalezc ladna bielizne w tym rozmiarze. To ze wczesniej wciskalam biust w miseczke D nie wynikało z braku troski o moj biust ale z tego ze rynek bielizniarski jest dosyc ubogi w wieksze rozmiary. To co proponuja niektore firmy to tragedia.. brzydkie, mocno zabudowane na koszmarnie szerokich ramiaczkach. Czuje sie w tym jak w pancerzu. Czy znacie jakies sklepy gdzie na prosbe o stanik 75F ekspendientka nie bedzie patrzyla na mnie jak na dziwologa? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 14:24 Wejdź na stronę www.avocado.com.pl. Bardzo ładne modele. Osobiście nie kupowałam, ale parę osób na forum to zachwalało. Ja na co dzień wolę "pancerniki" - nic nie ma prawa drgnąć, nawet jak biegnę do tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryssa Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 27.11.02, 15:24 Wielkie dzieki wejde na ta strone. "Pancerniki" faktycznie sa niezastapione np przy cwiczeniach ale osobiscie lepiej czuje sie w czyms bardziej sexi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: 131.211.201.* 27.11.02, 15:27 wlasnie tym pani Hania calkowicie podbila moje serce;) nosze teraz 75 dd - e (z 80 c). w zyciu sama bym nie wpadla na to, zeby kupic sobie pancernika, a teraz jestem zachwycona. bo jest mi po prostu b. wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 28.11.02, 12:23 ja bym sie do tej słynnej pani wybrała (ciekawe jak by wyglądał stanik 60XYZ ;) olał samą panią, ale wybór staników w nietypowych rozmiarach mnie pociąga, wrrrr nigdzie nie mogę znaleźć. latam po sklepach z jezykiem do ziemi ;) a jak się pytam o to nieszczęsne 65C/D/E to się na mnie jak na wariatkę patrzą :( moze słyszałyście o takim rozmiarze? z 70C/D tez jest problem, a w dodatku większość za luźna pod biustem :( co do cudownych i drastycznych zmian rozmiarów - co firma to rozmiarówka inna, naprawdę i moze tu lezy sekret tej pani ;) jakby któraś kobietka chciała namiary na sklep we Wrocku z dużymi rozmiarami to służę ;) ładne i nie za drogie :) tylko jak zwykle na mnie nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
vikcia Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 28.11.02, 17:16 No, ja mam podobnie, jak Ladyblue- noszę 70B i bardzo możliwe, że powinnam się "przepakować" w 65C, tylko, że takich niestety nie produkują... (już nawet większość 70-tek jest za szeroka...). Nie wiem, czy tu pani Hania mogłaby pomóc, bo chyba jak nie ma, to nie ma- nie produkują i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: Dziewczyny! jak wasze piersi....Pilne! IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 08.04.03, 23:34 Dziewczyny właśnie wygrzebałam ten temacik i mam do Was ogromną prośbę/tzn. do tych z Was, które były u Pani Hani. Mieszkam w Rzeszowie i nie ma szans, żebym pojechała sobie nagle do Wawy do jej sklepu. Napiszcie mi prooooooszę ogromnie, co ona Wam zalecała?? jakie masaże, jak one mają wyglądać?? i jeżeli mam rozmiar 75A/B, to wg Pani Hani to wyjdzie gdzieś koło 70C?? Pomóżcie mi pliiis bo jestem strasznie ciekawa efektu!! Buzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 12.12.02, 10:00 Byłam wczoraj po raz drugi u p. Hani. Powiedziała, że za słabo przykładam się do masowania i jeśli będę robić to dobrze dalej to dojdę do 70C ! Ja, która miałam jakie mizerna A ! Dała mi do przymierzenia różne fasony i razem wybrałyśmy jeden, który najlepiej leżał. Przyznam, że często w ciągu dnia macam się po biuście, cała szczęśliwa, że jednak coś tam mam:) Wizja chirurga plastycznego odpływa w niebyt, a pomyśleć, że byłam już zapisana na powiększanie biustu...Przed zabiegiem moja astma nie spodobała się anastezjologowi, który stwierdził, że można go przeprowadzic, ale w szpitalu - pobyt 3 dni. Trzech dni wolnych nie miałam, więc zrezygnowałam i dobrze, jak się okazało. U p. Hani była też nastolatka, która do tej pory upychała się w miskę D, a dostała F, ktora świetnie leżała. Pani Hania twierdzi, że Polki mają skłonność do kupowania staników o dużym obwodzie, a małej misce i w efekcie biust się rozłazi we wszyskie strony. Ona jest bardzo bezpośrednia, co niektórym może przeszkadzać, ale robi tyle dobrego, że można jej to wybaczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agewli Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: zapas:* 12.12.02, 10:54 a jak kształtują się ceny? czy można przyjść i nic nie kupić, czy będę się czuć jak zbrodniarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 12.12.02, 11:35 Ja za każdy stanik (obaTriumpha) płaciłam ok. 90 zł. Ale F, który kupowali rodzice tej nastolatki kosztował 175 zł. Można śmiało przymierzyć dziesięć i nic nie kupić, obrazy nie będzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daise_dee Re: do pixi 12.12.02, 13:44 Gość portalu: pixi napisał(a): > Byłam wczoraj po raz drugi u p. Hani. Powiedziała, że za słabo przykładam się d > o masowania i jeśli będę robić to > dobrze dalej to dojdę do 70C ! Ja, która miałam jakie mizerna A ! Pixi, a na czym polega ten masaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: do pixi IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 13.12.02, 11:39 Masaż to "przesuwanie" tkanek na właściwe miejsce. U mnie polega na uciskaniu tych z okolic pachy do środka. Mam wykonywać 50 dziennie takich ruchów uciskowo-przesuwających. Dobra, siedzę przed telewizorem i uciskam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: do pixi IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.03, 11:38 Gość portalu: pixi napisał(a): > Masaż to "przesuwanie" tkanek na właściwe miejsce. U mnie polega na uciskaniu t > ych z okolic pachy do środka. Mam > wykonywać 50 dziennie takich ruchów uciskowo-przesuwających. Dobra, siedzę prze > d telewizorem i uciskam:) Pixi i jak zauwazylas efekty?a moze nie tylko Ty:)napisz czy temasaze Ci pomogly.nie potrzebuje zeby byly wieksze ale moze bardziej jedrne sie staja? Dziekuje za odowiedz i pozdrawiam:) mala z malym 70A Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 12.12.02, 16:53 Gość portalu: pixi napisał(a): > Pani Hania twierdzi, że Polki mają skłonność do kupowania staników o dużym > obwodzie, a małej misce i w efekcie biust > się rozłazi we wszyskie strony. pani ta sprytnie reklamuje swój sklep "przywiązując" do niego klientki - bo jak juz jakas zacznie nosić to F to nigdzie indziej zapewne nie kupi. a co do kupowania - jak nie mozna kupić nic w normalnym rozmiarze to co wtedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 13.12.02, 11:14 > pani ta sprytnie reklamuje swój sklep "przywiązując" do niego klientki - bo jak > > juz jakas zacznie nosić to F to nigdzie indziej zapewne nie kupi. Bynajmniej, ja u niej kupiłam tylko jeden, całą resztę przez internet. Jeśli ktoś się "przywiązuje" do tego sklepu, to tylko jego osobisty wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia76 Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 12.12.02, 13:09 Bzdura wielka. Po wizycie u Pani Hani ktora ma w dupie rozmiar cyckow a interesuja ja tylko pieniadze portfelu, stwierdzilam ze nie zamierzam wiecej dac sie nabrac na taka glupote. raz wystarczy, dostalam nauczke. nata.76 Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 12.12.02, 13:39 A tak konkretnie, co było dla ciebie taką bzdurą? Mnie dobrała stanik genialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okęciak Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 18:13 Bardzo ciekawy ten watek. Podsune wam pomysl. Zrobcie stronke www i umiesccie tam zdjecia. Bedzie jeszcze ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
emka_vvavv Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 07.04.03, 10:50 Ostatnio miałam okazję "przetestować" reakcje różnych narodowości na mój stosunkowo duży biuścik...))) Jak wiecie 75F i stale się powiększa! Otóż żadna z wymienionych nacji nie przyznała się, że nie lubi dużych piersi: Po kolei: amerykanie, francuzi, irlandczycy, luksemburczycy, norwegowie, szwedzi, finowie, rosjanie, litwini, australijczycy, hindusi, południowi amerykanie, australijczycy, portugalczycy, naturaliowany czech z ameryki, węgier, belgowie, anglicy, grek. Różnie reagowali na na propozycję dotykania piersi, ale empirycznie stwierdziłam, jakich słów należy unikać, żeby nikogo nie urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Dziewczyny! jak wasze piersi.... 07.04.03, 10:56 Wow, aż tak dopiekłam tej lubiczowskiej hołocie, że aż się podszywa pode mnie! Dalej, błazny, dalej! Pomyślcie, to nie boli, może jednak coś oryginalnego wymyślicie? Odpowiedz Link Zgłoś