czekoladka_84 25.02.06, 20:59 Zrobiłam parówke, peeling, 2 maseczki i teraz dałam na to maść ichintową. Co jeszcze można zrobić? To jest wielkie :(( i czerwone (nie dam rady wycisnąć). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pump_it_up Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 25.02.06, 21:11 niezly jest wysuszacz clearasil, ale jest drogi i cholernie malo wydajny, wiec sie nie oplaca wydawac 14 zl:/ musisz poczekac chyba:/ Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 25.02.06, 21:12 Ja chciałam być piękna za 3 dni. :/ A tu jak na złość, gula na środku czoła. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kioto Kosmetyczka! 25.02.06, 21:51 Mi dwa dni przed własnym ślubem wyskoczył wulkan na policzku. Załamana poszłam do kosmetyczki, a ona się tak nim zajęła, że w dniu ślubu wystarczyła cieniutka warstwa korektora i nikt niczego nie zauważył. Zrobiła mi parówkę vapozonem, posmarowała czyms, nakłuła jednorazową iglą, wycisnęła, znowu czymś posmarowała, pojeździła jakimś aparacikiem po twarzy, znowu czymś posmarowała i na koniec zamknęła pory takim aparatem z niskim napięciem/natęzeniem prądu (nigdy nie wiem jak to się nazywa. I kazała niczym nie smarować przez 1 dzień. Rano policzek był zagojony, a lekki czerwony ślad po pryszczu zamaskowałam korektorem. Polecam kosmetyczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Kosmetyczka! 25.02.06, 22:07 Kurde mam złe wspomnienia z kosmetyczką, ale chyba spróbuje. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasina Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:17 wyciśnij!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimezis99 Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 25.02.06, 22:16 ja polecam benzacne 10% ale musi byc na tym pryszczu przez 3 dni na okrągło (musisz sobie jakoś radzić z zakorektowaniem go w ciągu dnia). To najlepszy sposób jaki znam. Po tych 3 dniach pryszcz pewnie jeszcze bedzie, ale będzie go się dalo zatuszować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korekta Re: Jak w 3 dni zlikwidować PRYSZCZ IP: *.euro-net.pl 25.02.06, 22:25 Dermatolog pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Jak w 3 dni zlikwidować IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.02.06, 20:26 G...o pomoże. Ja miałem cholerny problem z tym. Nie pomagało dosłownie nic. Dopiero antybiotyki pomogły. Wniosek - jestem zakażony jakimś syfem, który jest zupełnie niezależny od tego co na skórze. To jakaś bakteria we krwi. Działa dopiero ciężka artyleria w postaci antybiotyku... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcio2 Re: Jak w 3 dni zlikwidować 27.02.06, 10:30 Dokładnie. Ja właśnie zaczynam wszelkie badania w tym kierunku i niedługo wytoczę ciężką artylerię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia NP Re: Jak w 3 dni zlikwidować IP: *.crowley.pl 27.02.06, 14:51 Ta bakteria to prawdopodobnie gronkowiec, bardzo czesto mozna go sobie wpuscic poprzez wyciskanie wszystkiego co sie pojawia na skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 06:58 Nie polecam clearasil,dostosowałam się do poleceń na tubie nie zniknął i pozostała blizna.... brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 26.02.06, 11:18 Ja polecam żel przeciw wypryskom dzrzewo herbaciane i grejpfrut Avon Naturals. Aby uzyskać szybki efekt należy stosowac go kilka razy w ciagu dnia Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 11:23 TORMENTIOL! za 3zł w Aptece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:26 W nowym numerze Dobrych Rad chyba, czytałam że trzeba rozpuscic tabletke pyralginy w kroplach wody i taka papkę nałożyc Podobno zmniejsza obrzęk przez co zaczerwienienie jest mniejsze Jak mi cos wyskoczy spróbuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makar2 Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:29 znam sie na tym wiec kup masc tribiotic 2 saszetki bez recepty i ewetualnie pasre cynkowa /nie masc/ i nigdy wiecej ichtyolu na twarz potemto juz tylko dermatolog bo reszta jest na recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 19:37 A co na uczulenie na twarzy ? Ja mam aktualnie taki problem - tylko twarz w krostach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makar2 Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:46 na alergie bez kosmetykow ziolowych /rumianek/bez peelingow ,tonicow,bez ostrych i kwasnych pokarmow a kosmetyki dziecinne wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulkanolog Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.net.autocom.pl 26.02.06, 19:39 zdarza sie ze wyskoczy mi "wulkan" na czole, wlasnie taki nie do wycisniecia. wtedy biore jednorazową igłe od strzykawki (najmniejszy rozmiar kosztuje w aptece ok 8 groszy), nakłuwam nie za głeboko ale i nie za płytko (w ogole nie boli, pryszcze nie są unerwione:-), wyciskam porządnie (musi byc do krwi!!),przemywam porzadnie spirytusem i smaruje grubą warstwą wyzej wspomnianego Bezacne 10% (w aptece ok 7 zł) i chodze z tym caly czas. sorry za drastyczność opisu zabiegu, ale to skuteczna metoda i w trzy dni nie ma śladu po pryszczu. powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spotmaster Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.netia.com.pl 26.02.06, 20:20 Nie kumam Waszych trzydniowych problemów. U mnie objawia się to tak : - dzień 0 - zapowiedż pryszcza (niewidoczna, lekki ból) - dzień 1 - pryszcz (wyciskanie do samego końca, zero jakiejkolwiek dezynfekcji bo mam to gdzieś - po tym tylko się wszystko długo paprze) - dzień 2 - ślad po pryszczu (delikatne zaczerwienienie) - dzień 3 - brak śladu po pryszczu Odpowiedz Link Zgłoś
prokris Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 20:27 proponuję maść cynkową, aplikować do znudzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pryszczoslaw Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.chello.pl 26.02.06, 21:03 najlepszy srodek na syfy to Brevoxyl. Wulkanu w 3 dni nie zlikwidujesz nawet z pomoca magika, a jak bedziesz non stop o tym myslala, to nie zlikwidujesz go nawet w 6 dni. Ostatni wulkan mialem chyba 3 lata temu - wystarczy zmienic diete i wszystko znika = nie jesc chlamu z E001-E999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: 69.248.248.* 26.02.06, 20:58 Windex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 21:07 Rzadko robia mi sie pryszcze, ale jak juz, to smaruje pryszcza glinka zielona albo biala i znika w 2-3 dni, z slad po nim maskuje korektorem i po krzyku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosmo Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.160.39.235.tczew.net.pl 26.02.06, 21:13 Podobno pomaga smarowanie pryszcza czosnkiem (przekroic zabek na pol i soczkiem posmarowac:_) Niby rewelacyjnie wysusza. Jeszcze nie probowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:20 Gość portalu: Cosmo napisał(a): > Podobno pomaga smarowanie pryszcza czosnkiem (przekroic zabek na pol i soczkiem > posmarowac:_) Niby rewelacyjnie wysusza. Jeszcze nie probowalem czosnek to dobry natybiotyk ja rozkrojony ząbek przykładam i przyklejam plastrem na kilka godzin (byle nie za długo bo zabardzo wysuszy skórę). Ładnie wysusza po wyciskaniu także ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 21:35 rozkrojony ząbek przykładam i przyklejam > plastrem na kilka godzin ( hiihihi, przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac jak wyobrazilam sobie siebie chodzaca z takim czosnkiem na czole;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 21:37 Ja tak raz zrobiłam na noc i rano obudziłam się z poparzeniem chyba II stopnia. To strasznie silnie działa. Trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blotto Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.06, 22:09 Gość portalu: Ula napisał(a): > czosnek to dobry natybiotyk ja rozkrojony ząbek przykładam i przyklejam > plastrem na kilka godzin (byle nie za długo bo zabardzo wysuszy skórę). Ładnie > wysusza po wyciskaniu także ogórek. polecam jeszcze do tego oklad z salaty lub pomidora. potem mozna to wszystko razem smacznie spalaszowac na kolacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumun Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 02:36 Wez, bo rzygne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 13:45 Sok z czosnku jest bardzo skuteczny, ale nie należy plasterka czosnku zaklejać plastrem, bo wypali jak gorący tłuszcz. Po prostu trzeba zostawić, by wysechł. Rozgnieciony czosnek jest świetny również na różne zapalenia - np. bóle kolan - trzeba bolące kolano wieczorem naczosnkować jak mięso przed pieczeniem i pozostawić do wyschnięcia, a drobinki czosnku otrzepać po zaschnięciu. Rano umyć. Sprawdzone. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijana Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:21 Tormentiol+pasta cynkowa (1:1) w ciągu dnia można smarować pod korektor, na noc grubsza warstwa. Tanie, wydajne i bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 26.02.06, 21:28 Dzięki za rady, na szczęście się juz zrobiło połowe mniejsze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd [...] IP: *.autocom.pl 26.02.06, 21:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: 85.31.186.* 26.02.06, 22:19 przekłuć i wycisnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 23:17 W Dobrych Radach jest napisane,ze aby zlikwidowac oprzszczke,nalezy rozpuscic polopiryne w kilku kroplach wody i papke nalozyc na te opryszczke.Powodzenia w leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 26.02.06, 23:26 Davercin - to taki antybiotyk w płynie i w żelu. Świetny. Najpierw przetrzeć płynem, potem nanieść żel. Odpowiedz Link Zgłoś
eduro Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 27.02.06, 00:22 O tak Davercin góra - zwłasza ten w żelu, kilka godzin i po pryszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? 27.02.06, 01:33 czekoladka_84 napisała: > Zrobiłam parówke, peeling, 2 maseczki i teraz dałam na to maść ichintową. Co > jeszcze można zrobić? To jest wielkie :(( i czerwone (nie dam rady wycisnąć). zapomniałaś wypalić czerwonym żelazem ;) albo zalać wrzącym olejem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami pryszczata Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:53 na "żywego" pryszcza- benzacne* 10% albo inną maść wysuszającą na blizne "po pryszczu" sudocrem* *nie wiem czy dobra pisownia a codziennie tonik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zovirax Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.mcon.pl 27.02.06, 10:29 Tym wszystkim radzacym wyciskać proponuje wyciśniecie mózgu(jak jest co wycisnąć).To może stosowac chirurg lub dermatolog.Jakaś"artycha"napisała, ze do"krwi".Jakiej krwi?Pępowinowej, a może......? Po pierwsze nie nalezy dopuścic do zakazenia skóry, czyli po prostu o nia dbac nacodzień.Takie pryszcze to najczęściej po wyciskaniu innych.Odpowiednia dieta też sie przyda.A kiedy się juz pojawi to stosować zalecane srodko farmaceutyczne i byc cierpliwym.Mozna tez zamaskowac go w fkusny sposób przez odpowiednie kosmetyki do makijażu.Np.zrobić"wisienkę" Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Cera 27.02.06, 10:33 Pytanie z innej beczki :) Czym to może być spowodowane, że w niektóre dni mam wręcz idealną cere, a w inne okropną (tzn. ziemisty kolor, blada, ujawiniają mi się jakieś drobne przebarwienia). Wina hormonów? Chyba raczej, nie. Zupełnie nie wiem co jest grane, że np. jedengo dnia budze się i nawet nie musze używać korektora, a na drugi dzień bez korektora ani rusz. To samo dotyczy włosów, jednego dnia idealnie się układają, a w inny dzień sterczą na wszystkie strony. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądra Re: Cera IP: *.crowley.pl 27.02.06, 12:39 jak to w życiu: raz na wozie, raz pod wozem... siedem lat chudych i siedem lat tłustych... sinusoida... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unidox Re: Cera IP: *.tcz.vectranet.pl / *.tcz.vectranet.pl 27.02.06, 15:56 a ja mam od paru lat pryszcze i nic nie pomaga...wkońcu po milionach antybiotyków trafiłem na jeden, który pomaga( UNIDOX) ...tylko, że stosuje się go max. kilka miesięcy a ja stosuję go już od 1.5 roku;/ niestety tak muszę robić bo jak przestaję stosować to skóra szaleje:( a recepty muszę sobie załatwiać u znajomej lekarki... wkońcu pewnie mi wątroba wysiądzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:24 ponoć znika od seksu :) coś w tym jest bo mojej partnerce po roku wspólnego mieszkania jak ręką odjął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: 213.17.175.* 27.02.06, 15:58 Moje najlepsze doświadczenie to maść TRIDERM. Może 3 dni nie wystarczą, bo efekty zależą od wcześniejszego zaawansowania budowania się pryszcza, ale przynajmniej zatrzyma dalszy rozwój. Może jednak zdążysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.dsV.agh.edu.pl 27.02.06, 18:19 na stale pozbycie sie tradziku najlepsze sa tabletki anty; niestety panowie nie maja tego komfortu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamzewsi Re: Jak w 3 dni zlikwidować pryszcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:25 Taa a potem tradzik do 35 roku zycia... Odpowiedz Link Zgłoś