Dodaj do ulubionych

Na ladne wlosy polecam Sebidin!

IP: 212.14.38.* 26.11.02, 13:12
Naprawde! Kiedys (daaawno) to stosowalam po to, zeby wlosy byly mocniejsze.
Teraz zastosowalam znow i jestem pod wrazeniem! Bujne, geste, "wypoczete",
naprawde przyciagaja wzrok! Ale to nie znaczy, ze zaprzestaje poszukiwan
szamponu "Oceanica" z wyciagiem z pomidorow :)
Pozdrawiam!
Sid
Obserwuj wątek
    • Gość: Anni Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 217.11.141.* 26.11.02, 13:25
      no ale Sebidin to chyba jest do ssania na gardlo co? to co ssalas go na porost
      wlosow cyz jak?
      • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 212.14.38.* 26.11.02, 13:50
        Gość portalu: Anni napisał:

> no ale Sebidin to chyba jest do ssania na gardlo co? to co ssalas go na
        porost wlosow cyz jak?

Cholera :) Teraz jestem troche chora i napatrzylam sie juz na te nazwy
        lekow :)) Oczywiscie, ze Sebidin jest do ssania, a tamto cos to Seboradin czy
        jakos tak :) No tak - moje roztrzepanie wychodzi wszedzie i non-stop :))
        Sid
    • drzazga1 Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! 26.11.02, 13:37
      A nie Seboradin????

Jest pewna drobna różnica....
      • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam SEBORADIN :)) IP: 212.14.38.* 26.11.02, 13:51
        drzazga1 napisała:

> A nie Seboradin????
        > Jest pewna drobna różnica....

Oj, jest i to nawet nie drobna :) Juz tu przed chwila wyjasnila, ze oczywisice,
        ze chodzilo mi o Seboradin :)) Jak go zwal tak go zwal :) W kazdym razie mam na
        mysli to cos z wyciagiem z czarnej rzodkwi - teraz juz chyba wszystko jasne :)
        roztargniona Sid :)
        PS. A Sebidin tez polecam :) Tyle, ze nie na wlosy :)
        • drzazga1 Re: Na ladne wlosy polecam SEBORADIN :)) 26.11.02, 15:40
          Gość portalu: Sidney napisał:

>
          W kazdym razie mam na mysli to cos z wyciagiem z czarnej rzodkwi - teraz juz
          chyba wszystko jasne :)

Znaczy tonik do wcierania w skórę na łepetynie? Czy szampon z tej serii już
          wymyślili albo normalną odżywkę?

> PS. A Sebidin tez polecam :) Tyle, ze nie na wlosy :)

Mnie bardziej chlorchinaldin smakował, kiedys żarłam jak cukierki :-)
          • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam SEBORADIN :)) IP: 212.14.38.* 27.11.02, 09:18
            drzazga1 napisała:

> Gość portalu: Sidney napisał:

> Znaczy tonik do wcierania w skórę na łepetynie? Czy szampon z tej serii już
            > wymyślili albo normalną odżywkę?

Nie, nie - mowa o toniku. Tyle, ze ja go wcieram takze w koncowki wlosow.

> > PS. A Sebidin tez polecam :) Tyle, ze nie na wlosy :)

> Mnie bardziej chlorchinaldin smakował, kiedys żarłam jak cukierki :-)

:)) Ja tez :)
            Sidney
    • Gość: kasiarpo1 Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.dsl.siol.net 26.11.02, 16:35
      Seboradin pamietam z dziecinstwa,jak mama probowala mi wykrzesac bujna
      czupryne-z czasem same wlosy zgestnialy.
      Wiem ze jest teraz nowa udoskonalona seria:tonik,sampon+tabl. uzupelniajce
      • Gość: maria Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 19:41
        Może działa ale jak długo trzeba to stosować,żeby osiągnąć jakis rezultat ?
        Poza tym wysusza włosy i brzydko pachnie, mówiąc oględnie.
        • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 212.14.38.* 27.11.02, 09:19
          Gość portalu: maria napisał:

> Może działa ale jak długo trzeba to stosować,żeby osiągnąć jakis rezultat ?
          > Poza tym wysusza włosy i brzydko pachnie, mówiąc oględnie.

Ja zauwazylam efekty po tygodniu.
          A pachnie... warzywniakiem :)
          Sid
        • deczi Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! 30.11.02, 12:52
          Gość portalu: maria napisał(a):

> Może działa ale jak długo trzeba to stosować,żeby osiągnąć jakis rezultat ?
          > Poza tym wysusza włosy i brzydko pachnie, mówiąc oględnie.

Ja używałam samego szamponu. Już po ok. 2-3 tygodniach włosy przestały mi
          wypadać. Zapach po prostu intensywnie ziołowy, wcale nie taki okropny. I włosy
          też nie były przesuszone. Toniku używałam dawno temu i nie pamiętam efektów,
          ale nie pamiętam też jakichś strasznych skutków.
          Pozdr.

• Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 212.14.38.* 27.11.02, 14:19
        Gość portalu: kasiarpo1 napisał:

> Seboradin pamietam z dziecinstwa,jak mama probowala mi wykrzesac bujna
        > czupryne-z czasem same wlosy zgestnialy.
        > Wiem ze jest teraz nowa udoskonalona seria:tonik,sampon+tabl. uzupelniajce

O! Nt tabletek nic nie slyszalam! Ale no tak - rozwijamy sie :)
        Pozdr.
        Sidney

• Gość: shisha Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 62.233.242.* 27.11.02, 09:27
      Poszukujesz szamponu Odeanica? A skąd jesteś? Bo ja ostatnio w Chorzowie i w
      C.H. w Czeladzi w kilku sklepach widziałam:)

A co do odżywek do włosów, polecam Radical - też podobny, ziołowy. Zapach moim
      zdaniem delikatny - w miarę;). I wynalazłam sobie bardzo dobry sposób na
      wcieranie toniku w skórę głowy - nabieram z butelki porcję 5ml strzykawką, i tą
      strzykawką sobie nakładam kropelkami na głowę.

pozdrawiam:)
      • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 212.14.38.* 27.11.02, 09:34
        Gość portalu: shisha napisał:

> Poszukujesz szamponu Odeanica? A skąd jesteś? Bo ja ostatnio w Chorzowie i w
        > C.H. w Czeladzi w kilku sklepach widziałam:)

Jestem ze Szczecina :)
        >
        > A co do odżywek do włosów, polecam Radical - też podobny, ziołowy. Zapach
        moim zdaniem delikatny - w miarę;). I wynalazłam sobie bardzo dobry sposób na
        > wcieranie toniku w skórę głowy - nabieram z butelki porcję 5ml strzykawką, i
        tą strzykawką sobie nakładam kropelkami na głowę.

Znam :) Zapach ma na pewno ladniejszy od "Sebidino-Seboradinu" :)
        Sid
        • Gość: Magda Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 11:07
          Hej Sidney, role się odwróciły; teraz ja rozpaczliwie szukam Seboradinu-
          Sebidinu zachęcona Twoim postem.
          No własnie, Warszawianki, najlepiej te z Ursynowa, gdzie dostać Seboradin? I w
          ogóle gdzie szukać, w drogeriach, czy w aptekach? Na stronce IF nic na ten
          temat nie ma.

Pozdrawiam,
          Magda
          • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 212.14.38.* 27.11.02, 14:15
            Gość portalu: Magda napisał:

> Hej Sidney, role się odwróciły; teraz ja rozpaczliwie szukam Seboradinu-
            > Sebidinu zachęcona Twoim postem.
            > No własnie, Warszawianki, najlepiej te z Ursynowa, gdzie dostać Seboradin? I
            w ogóle gdzie szukać, w drogeriach, czy w aptekach? Na stronce IF nic na ten
            > temat nie ma.

Magda, przejdz sie po Seboradin do pierwszej lepszej apteki! Ja kupowalam
            wlasnie tam i nie mieli wiekszego problemu! Zycze powodzenia :) A ja nadal
            szukam szamponu Oceanica i niewiele z tego wynika (nawet do rymu mi sie
            napisalo :) ) - ale nie zniechece sie - jestem wytrwala :))
            Pozdrowionka!
            Sidney
            • Gość: justy Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 18:47
              Toniku do skóry głowy Seboradin nie ma od kilku miesięcy na rynku- mogą być
              spore problemy z jego zakupem
              • Gość: lili Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.02, 18:52
                w krakowie jest - w galerii centrum - bez problemu.
                ja przelewm go do butelki z atomizerem-latwiej wtedy kontrolowac aplikacje.
                po 2-3 tyg dobrze nawilzyl moje przesuszone wlosy,a zapach szybko sie ulatnia.
              • Gość: justy Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 18:56
                Gość portalu: justy napisał:

> Toniku do skóry głowy Seboradin nie ma od kilku miesięcy na rynku- mogą być
                > spore problemy z jego zakupem

To, co piszę dotyczy tylko rynku warszawskiego
              • Gość: Magda Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 19:13
                Hej hej, mam, kupiłam, choć zlazłam pół miasta -przesada, ale pół Ursynowa na
                pewno- jednakże opłacało się, bo nabyłam lotion regenerujący z żeń-szeniem
                (jakaś nowość), do włosów suchych, farbowanych itp.; generalnie działanie i
                skład bardzo podobne do tego, o którym napisała Sidney, tyle że wzbogacony o
                jakieś dodatkowe składniki nawilżające. Szampon ma być jutro.
                Oczywiście od razu wtarłam we włosy i pierwsze wrażenie, to ten okrutny-choć na
                pierwszy niuch całkiem sensowny- zapach, który trwa i trwa w nieskończoność (po
                dwóch godzinach równie intensywny, jak na początku), co może nieco drażnić,
                zwłaszcza w połączeniu z mocniejszą wodą toaletową, ale co tam, czego się nie
                robi dla pięknych, lśniących splotów, prawda.
                Jedno ale; czuję lekki dyskomfort w czasie dotyku- moje włosy sprawiają
                wrażenie ... hm ...sztucznawych. Nie wiem, czy wiecie o co chodzi; tak się
                zastanawiam, być może użyłam zbyt wiele tegoż specyfiku, lub może jest to
                całkiem normlny objaw i włosy dojdą do siebie po szoku tzw. pierwszego
                zastosowania? Pamiętam, że kiedy używałam szamponu Petrole- jakieś sto lat temu-
                początkowo efekt sztuczności był odczuwalny, później minął. Jak to jest?

Pozdrawiam,
                Magda

PS. A tak swoją drogą, to uwielbiam wczytywać się w opinie Forumowiczek, biegać
                po całej Warszawie w poszukiwaniach i wreszcie testować w ciszy domowego
                ciepełka; jakoś tak mi wtedy "po babsku" szczęśliwiej na sercu.
                PPS. Dziękuję Wam, że tu wpadacie!
                • Gość: maria Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 21:36
                  Już od kilu dni uzywam odżywki Radical, o której pisała Sidney. Wręcz lubię ten
                  zapach. Troszkę wysusza włosy, ale przypadł mi do gustu.O efektach napiszę za
                  jakiś czas, bo za wcześnie, chociaż dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu
                  byłam zadowolona ( w miarę) ze swoich włosów. Seboradin czy Seboraden( tonic
                  nie ampułki, nigdy nie pamietam który jest który) wykręcał mi nos.
                • Gość: roan Re: do magdy - podaj adres IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:52
                  Magdo, czy możesz podać namiary na ten ursynowski sklep, w którym kupiłaś
                  tonik? Ja wysłałam nawet męża do sklepu firmowego, i tam też nie mieli. A
                  skoro mieszkam na U. to może to jest gdzieś niedaleko?
                  • Gość: Magda Re: Do Roan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.02, 08:55
                    Hej; podaję namiar na aptekę, w której kupiłam lotion Seboradin regenerujący z
                    żeń-szeniem; stacja metra Stokłosy- wysiadasz po stronie kościoła
                    Wniebowstąpienia Pańskiego bodajże; kierujesz się na lewo- tylko uwaga, od razu
                    przy KEN jest taki fajny sklepik ziołowo-apteczny, omijasz go, bo tam jest
                    tylko wersja do włosow przetłuszczających się- wchodzisz w Pasaż Ursynowski i
                    na przeciwko Banku PEKAO SA jest apteka, w której dostaniesz wszystko z tej
                    serii.
                    Cena 12.70 zł.

A co z efektem sztucznych włosów, nikt nic na ten temat?

Pozdrawiam,
                    Magda
                    • Gość: roan Re: Do Roan! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.11.02, 11:15
                      Dzięki Magdo za namiary! Wybiorę się tam w sobotę(mam nadzieję). Pozdrawiam! A
                      ze swej strony polecam sklepik z kosmetykami na bazarku Wąwozowa/Stryjeńskich.
                      Naprawdę jest tam większość kosmetyków o których jest mowa na forum(z wyj.
                      najwyższej półki).
                • Gość: Sidney Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: 212.14.38.* 28.11.02, 12:59
                  Gość portalu: Magda napisał(a):

> Hej hej, mam, kupiłam, choć zlazłam pół miasta -przesada, ale pół Ursynowa
                  na
                  > pewno- jednakże opłacało się, bo nabyłam lotion regenerujący z żeń-szeniem
                  > (jakaś nowość), do włosów suchych, farbowanych itp.;

Ciesze sie, ze poszukiwania zakonczyly sie sukcesem :)

> dwóch godzinach równie intensywny, jak na początku), co może nieco drażnić,
                  > zwłaszcza w połączeniu z mocniejszą wodą toaletową, ale co tam, czego się
                  nie robi dla pięknych, lśniących splotów, prawda.

I w ogole dla urody :) Ja tam dla swoich wlosow jestem w stanie zrobic (i
                  wydac) wiele :)

> Jedno ale; czuję lekki dyskomfort w czasie dotyku- moje włosy sprawiają
                  > wrażenie ... hm ...sztucznawych. Nie wiem, czy wiecie o co chodzi; tak się
                  > zastanawiam, być może użyłam zbyt wiele tegoż specyfiku, lub może jest to
                  > całkiem normlny objaw i włosy dojdą do siebie po szoku tzw. pierwszego
                  > zastosowania?

Ja tez mialam raz takie odczucie - ale wtedy rzeczywiscie za duzo tego
                  specyfiku rozprowadzilam na swojej glowie i wlosach. Moze to zreszta zalezy od
                  czego innego? W kazdym razie teraz nie mam takich problemow, a moje wlosy sa z
                  mycia na mycie coraz ladniejsze. Dzis jak ich dotknelam, to az mi sie milo
                  zrobilo - miekkie, jedwabiste - dla mnie bomba! :)

> PS. A tak swoją drogą, to uwielbiam wczytywać się w opinie Forumowiczek,
                  biegać po całej Warszawie w poszukiwaniach i wreszcie testować w ciszy
                  domowego ciepełka; jakoś tak mi wtedy "po babsku" szczęśliwiej na sercu.

Ja tez lubie czytac rozne porady czy ewentualnie sama zamiescic jakis post i
                  podzielic sie moimi spostrzezeniami :) Dobrze, ze to forum istnieje :))
                  Pozdrawiam wszystkie jego uczestniczki, watkodawczynie i watkoczytaczki :))
                  Sid
    • Gość: ap77 Re: Na ladne wlosy polecam Sebidin! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 19:48
      Tak popieram wszystkie Seboradin-kówy! Ja kiedys stosowałam potem miałam długą
      przerwe, ale ostatnio pojawił sie u mnie mały łupiezyk u nasady włosów, więc
      potraktowłam go na noc Seboradinem i juz po dwóch razach przeszło! Serio!
      Ps. Niestety przypłaciłam to lekkimi dusznosciami w nocy, z powody aromatu
      rzodkwi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka