07.03.06, 13:19
Dwa, trzy razy do roku farbuję włosy (jestem c. blondi a farbuję na jasno ). U nasady włosy się przetłuszczaja ,a końcówki suche. jak pielegnować takie włosy? Wypadają mi -dość dużo.I jeszcze jedno? Jaka farba by nie rudziały i nie żółły. Obecne używam Nutrisse SAHARA (była i CAMOMILLE oraz BARDZO JASNY ROZŚWIETLONY)
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: Wypadają 12.03.06, 19:35
      z reguły końcówki włosów farbowanych na kolory jaśniejsze są suche. Łączy się
      to z koniecznością rozjaśniania włosów co szkodzi im bardziej niż samo
      farbowanie. Spróbuj „odżywić” końcówki używając serum lub specjalnej odżywki na
      zniszczone końcówki. Jeżeli nie masz jakiejś już wypróbowanej, zapytaj np. w
      dobrej drogerii lub sklepie fryzjerskim. Kolejna sprawa to czy twoje włosy
      rzeczywiście nadmiernie się przetłuszczają (np. są tłuste już tego samego dnia
      kiedy umyłaś włosy), czy są tłuste u nasady po kilku dniach? Ostatnio często
      spotykam się w praktyce z myleniem pojęcia nadmiernie przetłuszczających się
      włosów. W tej sprawie pomogą ci odpowiedni szampon i właściwa częstotliwość
      mycia włosów. Nie obciążaj włosów kosmetykami, szczególnie u nasady. Na temat
      farby nie umiem ci doradzić bo nie jestem fryzjerem. Chcę zwrócić uwagę jedynie
      na konieczność wybrania bardzo delikatnej metody koloryzacji twoich włosów ze
      względu na to, że nadmiernie ci one wypadają.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka