Dodaj do ulubionych

Przetłuszczające się włosy :(

04.12.02, 22:42
Czy jest na nie jakiś sposób? Nawet drogie szampony nie pomagają :( Bardzo
proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • nisim Re: Przetłuszczające się włosy :( 04.12.02, 23:35
      Przypadkowo zajrzałem do kącika porad dermatologa w/s włosów. Specjalizuję się
      w problemie keratoz skóry owłosionej głowy, jak również w problemie
      nadmiernewgo wypadania włosów. Każdy dermatolog potwierdzi Pani informację, że
      wypadanie włosów nadmierne(np. łysienie androgenowe) jest ścisle powiazane m.
      in. z łojotokiem i łupieżem. Dlatego zwalczanie łojotoku jest przeważnie jednym
      z pierwszych kroków w leczeniu alopecji (Lysienia) Proszę zajrzeć na stronę
      www.nisim.com.pl jest tam opis szamponu NISIM do włosów i skóry
      przetłuszczającej. Mogę Pani zagwarantować szybkie, (bo w ciągu paru tygodni)
      zmniejszenie przetłuszczania się skóry i włosów przy stosowaniu szamponu
      zgodnie z instrukcją. Szampon nie wysusza skóry ani włosów nawet przy
      codziennym stosowaniu, za to działa na gruczoły łojowe zmniejszając ich
      wrażliwośc i tym samym zmniejszając wydzielanie łoju. Na prawdę warto spróbować
      Pozdrawiam
      Waldemar
      • moniqueee Re: Przetłuszczające się włosy :( 05.12.02, 10:24
        Dziękuję bardzo za poradę. Szamponu spróbuje (ale mam nadzieje, ze cena jest
        nie zbyt straszna??? Pozdrawiam serdecznie. PS A moze ktos jeszcze mi cos
        doradzi?
        Monika
        • nisim Re: Przetłuszczające się włosy :( 05.12.02, 12:27
          szampon w aptece (są to produkty praktycznie do nabycia w aptekach i sklepach
          specjalistycznych)kosztuje ok. 45,-zł opakowanie 250 ml Przy krótkich włosach
          (np. męskich) wystarcza ta ilośc na trzy miesiące codziennego mycia, a więc
          jest bardzo wydajny
          7-8 grudnia są w Warszawie na Torwarze targi "Wszystko o Paniach dla Pań" -
          VIVOFORTA. NISIM wystawia się i będzie sprzedaż promocyjna .
          Pozdrawiam
          Waldemar
          • moniqueee Re: Przetłuszczające się włosy :( 05.12.02, 17:26
            Na stronie juz byłam :) Szampon nie nalezy niestety do tanich, ale jak jest
            skuteczny to na pewno wypróbuję. 25 ml na pewno mi nie wystarczy na 3 miesiace,
            bo mam dosc dlugie wlosy :(
            A gdzie będą te Targi?
            Dziękuję za wszytskie informacje

Monika
            • nisim Re: Przetłuszczające się włosy :( 05.12.02, 18:16
              7-8 grudnia są w Warszawie w hali Torwar,ul. Łazienkowska 6a(przy
              Wisłostradzie k/ mostu Łazienkowskiego) targi "O Kobietach dla Kobiet" -
              VIVOFORTA 2002.w godzinach 10-18:00. NISIM będzie miał stoisko w środku haki w
              środkowym rzędzie tuż za wystawą - prezentacją TOYOTY i będzie sprzedaż
              promocyjna, szampon 250 ml 36,- a nie 46,- jak w aptece.
              Pozdrawiam
              Waldemar

• moniqueee Re: Przetłuszczające się włosy :( 05.12.02, 21:46
                Witam raz jeszcze. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Cena rzeczywsicie
                promocyjna :))) z czego sie bardzo ciesze. Mam nadzieje, ze Pańska gwaranja
                poprawy się sprawdzi... Przesyłam ciepłe pozdrowienia.
                Monika

PS A moze ktos oprocz szamponu, ma jakies domowe sposoby na przetłuszczające
                się włosy?
                • kwaku.kwaku.pierdu.pierdu Re: Przetłuszczające się włosy :( 06.12.02, 23:04
                  moniqueee napisała:

> Witam raz jeszcze. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Cena rzeczywsicie
                  > promocyjna :))) z czego sie bardzo ciesze. Mam nadzieje, ze Pańska gwaranja
                  > poprawy się sprawdzi... Przesyłam ciepłe pozdrowienia.
                  > Monika
                  >
                  > PS A moze ktos oprocz szamponu, ma jakies domowe sposoby na przetłuszczające
                  > się włosy?

moze zacznij czesciej myc te wlosiska a nie tylko raz w tygodniu ...twoje wlosy
                  sa tluste z brudu!!!
                  • moniqueee Re: Przetłuszczające się włosy :( 07.12.02, 12:27
                    kwaku.kwaku.pierdu.pierdu napisał:

> moniqueee napisała:
                    >
                    > > Witam raz jeszcze. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Cena rzeczywsicie
                    > > promocyjna :))) z czego sie bardzo ciesze. Mam nadzieje, ze Pańska gwaranj
                    > a
                    > > poprawy się sprawdzi... Przesyłam ciepłe pozdrowienia.
                    > > Monika
                    > >
                    > > PS A moze ktos oprocz szamponu, ma jakies domowe sposoby na przetłuszczają
                    > ce
                    > > się włosy?
                    >
                    >
                    > moze zacznij czesciej myc te wlosiska a nie tylko raz w tygodniu ...twoje
                    wlosy
                    >
                    > sa tluste z brudu!!!

A moze Ty naucz sie najpierw KULTURY! O ile wiesz co to jest... A pewnie nie
                    masz pojecia
      • p_gosia Re: Przetłuszczające się włosy :( 29.12.02, 14:26
        Mnie włosy również bardzo przetłuszczają się, muszę je myć codziennie bo
        inaczej wyglądają tak jak włosy moich koleżanek nie myte trzy czy cztery dni.
        Próbowałam wszystkich szamponów, które miały zmniejszyć łojotok, oczywiście
        bezskutecznie. W dodatku mam długie włosy i takie codzienne mycie jest bardzo
        uciążliwe. Jednakże zauważyłam, że jeśli myję je codziennie to mało ich wypada,
        raz mniej, raz więcej ale ogólnie o wiele mniej niż wtedy gdy myłam je co 2 lub
        więcej dni.
    • oksana.zarewicz Re: Przetłuszczające się włosy :( 07.12.02, 18:40
      Witam Panią,
      Są przypadki, kiedy same szampony, nawet te drogie, nie wystarczą. Po umyciu
      głowy objawy przetłuszczania się włosów ustępują na krótki czas, może nawet
      pojawić się wówczas suchy łupież, lecz stan ten szybko przemija. Dzieje się tak
      dlatego, że ścieńczeniu ulega warstwa filmu łojowego na powierzchni skóry i
      dochodzi do intensywniejszego wytwarzania łoju.
      Przetłuszczające się włosy są objawem nasilonego łojotoku w obrębie owłosionej
      skóry głowy. Występuje to zwykle po okresie dojrzewania i ma tendencje do
      ustępowania z wiekiem.
      W przypadku „nie sprawdzenia się szamponu” lub pojawienia się dodatkowo takich
      objawów jak łupież (suchych lub tłustych łusek na skórze głowy) zaczerwienienie
      się skóry lub świąd, warto wybrać się do dermatologa celem wdrożenia leczenia.
      Właściwa pielęgnacja wówczas staje się czynnikiem bardzo ważnym, lecz
      wspomagającym.
      • _pionek Re: Przetłuszczające się włosy :( 09.12.02, 19:16
        No dobrze pani dr. Mam ten sam problem i myje je codziennie bo nie jestem w
        stanie wyjsc z nimi na ulice, bo kazdy w inna strone sie uklada i wygladaja
        jakbym ich nie myl przez tydzien . Jak bylem u dermatologa to mi powiedziala
        ze nie ma na to porady i nie da sie przeciw temu zapobiec. po prostu zaczynam
        lysiec i bla, bla , bla.... No i po umyciu zostaje mala kepka wlosow. Jak
        liczylem to tak srednio z 40-60 nie wiecej ... I co teraz mam zrobic ? Nie
        dosc , ze te codzienne mycie jest meczace (nie susze suszarka) to nie chce
        wylysiec , bo mam 24 lata :-(
        • beemka1 do pionka 09.12.02, 20:29
          Hej,
          Rozumiem, ze masz klopot z tlustymi wlosami, ale lysieniem nie przejmuj sie.
          MOj maz zaczl lysiec w wieku 20 lat, teraz ma 25 i nigdy nie byl tak
          przystojny jak bez wlosow... To nie zart. Trzymaj sie
          Beemka.
          • michal.ch Re: do pionka 10.12.02, 10:51
            Wszystko zależy od kształtu głowy. Ja tam nie chciałbym wyłysieć za żadne
            skarby, bo jestem prawdziwym stożko- tudzież jajogłowym. :)
        • oksana.zarewicz Re: Przetłuszczające się włosy :( 12.12.02, 23:51
          Witam,
          Przykro mi, że usłyszał Pan taką odpowiedź. Pański problem wymaga jednak
          konsekwentnej współpracy z dermatologiem, gdyż nie ma standardowego jego
          leczenia, lecz każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie. Życzę więcej
          optymizmu i zachęcam do współpracy z lekarzem, bo chociaż problem łojotoku jest
          trudny do wyleczenia, to jednak jest wiele sposobów na jego złagodzenie lub
          nawet wyleczenie.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka