Dodaj do ulubionych

cellulitis - jak z nim walczyć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 00:25
POruszam wątek stary jak świat : pomarańczowej skórki.
Problem mój narasta od dwóch lat, jednak wcześniej nic z tym nie robiłam.
Nie używałam nawet zwykłych balsamów do ciała.
Co z tym zrobić ?
Czy taką zaniedbaną i przedawnioną sprawę da się jakoś wyprowadzić ?
Jakie znacie kosmetyki poprawiające kondycję skóry ? - interesują mnie tylko
te, które same sprawdziłyście.
Podzielcie się ze mną uwagami, bo już nie mogę patrzeć na swoje wypasione
pomarszczone uda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anuha Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 06:58
      Jak można w ogóle nie używać balsamu?! W głowie mi sie to zmiescic nie moze :|
      I wolałabym nie widziec w jakiej kondycji jest skóra na Twoim ciele- że o
      celulicie nie wspomnę!!
      Jesli chodzi o balsam to ja uzywam ujędrniającego Nivea Q10
      www.ceneo.pl/data/products/107371/productToCategory.jpg
      troche kosztuje, ale wart jest swojej ceny. Po dwóch tygodniach CODZIENNEGO!
      (tak, tak codziennie sie balsamowac, nie WCALE) widac duzą poprawe, skóra jest
      miękka gładka, jędrna. Zawsze uzywalam mlweczka nivea body. A ten balsam
      zaczelam stosowac gdy zauwazylam ze skora traci jedronsc na udach, ze moze sie
      pojawic celulit i teraz znow jest piekna. Ogolnie od kilku lat jestem wierna
      kosmetykom nivea jesli chodzi o pielegnacje ciała i twarzy. Mnie one bardzo
      odpowiadają
      • Gość: ola Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.gdynia.mm.pl 24.03.06, 08:32
        Ja mam 31 lat i również nie używam balsamu,ale kondycji w jakiej jest moja
        skóra dużo kobiet moze mi pozazdroscić.Więc to nie jest takie ochooo,żeby mogło
        sie w głowie nie mieścić !Prawidłowa dieta i ćwiczenia to jest klucz do sukcesu
        a nie jakiś balsam.Pozdrawiam
        • Gość: Anuha Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:30
          No mi sie w głowie zmiescic nie moze! Chodzi mi przede wszystkim o nawilzenie.
          Wyjsc z wanny, czy prysznica i uzyc balsamu??!! To czym nawilzasz skóre?? Bo w
          bajke ze sama sie nawilza wystarczajaco nie uwierze!
          • Gość: Anuha Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:31
            Ja tez wiem, ze dieta i ruch to podstawa, a balsam jedynie dodatek. Nie uzywasz
            balsamu do ciala, moze jeszcze powiesz, ze buzi tez niczym nie kremujesz i
            uzywasz jedynie szarego mydła co?!
            • Gość: merda Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.pool8546.interbusiness.it 31.03.06, 11:42
              Dziewczyno co sie tak dziwisz??? Ja twarzy nie kremuje,a myje mydlem dla
              dzieci,balsamu uzywam bardzo rzadko i wcale nie wygladam zle.Niepotrzebnie
              panike siejesz,kazdy ma swoje upodobania i potrzeby.
            • Gość: dziwadło Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:28
              nie uzywam żadnego balsamu do ciała ani kremu i maseczek do twarzy (wyjątek: w
              lecie filtry)
              nie mam też toniku ani mleczka
        • Gość: anka Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:37
          Ja używam kilka kosmetyków firmy Eveline z serii 3-D Spa! (serum ujędrniające
          do biustu, żel pod prysznic z peelingiem, serum ujędrniająco-wyszczuplające
          antycellilitowe i krem ujędrniająco-wyszczuplający antycellulitowy). Do tego
          opłukuję ciało zimną wodą (cellulit zimnej wody nie lubi, za to świetnie
          rozwija się od ciepłej). Ograniczyłam też tłuszcze (żadnych orzeszków solnych,
          popcornu i bułki tartej na masełku do kalafiora) i słodycze. Białe pieczywo
          zamieniłam na żytnie i pełnoziarniste chrupkie, ryż biały na ryż naturalny
          ("Sonko"-trochę ponad 2 zł za 4x100gr),a makaron zwykły na makaron
          pełoziarnisty (Lubella Fitt- 3,4 za 400gr). Pożegnałam się też z kawą, a czarną
          herbatę ograniczyłam do minimum (staram się pić zieloną). I jak na razie po
          miesiącu są co prawda niewielkie efekty, ale jakieś przynajmniej są. Wiadomo,
          że nic nie ma od razu ;)
          Aha, więcej się ruszam, tzn. gimanstyka i spacerki wieczorem.
          • Gość: anka Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:41
            I jeszcze jedno, Zel z peelingiem, serum i krem antycellulitowe powinno sie
            stosowac razem. Przynajmniej tak zaleca producent. Każda z tych rzeczy kosztuje
            ok 20 zł, ale mnie udało się kupić w Geancie i Drogerii Natura w promocji za 11
            zł każdy z produktów.
            www.eveline.com.pl/pl/pl_content.html
      • Gość: Lenka Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.chello.pl 24.03.06, 14:20
        Dziewczyny co wy za bzdury piszecie? No ręce dosłownie opadają.Są osoby, które
        prowadzą zdrowy tryb życia i mają jędrne ładne ciało,bez wcierania
        czegokolwiek.Czy tak trudno to pojąć?
        Ja rozumiem,że sa osoby które używają mnóstwo róznych specyfików i w głowie sie
        im nie mieści, że można inaczej i że ciało równie ładnie wygląda,ale bez
        przesady...
    • Gość: Izabella [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ewunia Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:37
      Byłam na masażu częściowym - nogi i pupa - u dyplomownej masażystki i zamierzam
      to powtarzać, bo juz po pierwszej wizycie zauważyłam zmiany w obrębie ud, gdzie
      cellulit mam największy. Skóra zrobiła się jakby luźniejsza, oczywiście
      pomarańczkę widać:) ale naprawdę coś sie podziało z głębszymi warstwami. Tak mi
      poradzono, że najlepiej będzie zacząć wojnę z tym paskudztwem od bezposredniej
      ingerencji fachowca, nie ma siły - nigdy tak nie rozmasujemy same. Poza tym
      zaczęłam stosować Eris, zel antycellulitisowy pod prysznic i krem Tricellux.
      Dobrze sie wchłania i nie trzeba masować, ale na rezultaty dopiero czekam:)
    • Gość: cellulit Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:38
      Dzięki Wam Kochaniutkie za te wszystkie rady.
      Jeżeli jeszcze macie jakoweś, to piszcie - wszystkie sa cenne.
      Tylko co do jednej osoby mam żal, bo potrzebowałam wsparcia, a nie dobicia -
      przeciez sama wiem, jak teraz wyglądam, jednak to nie tyle z lenistwa, chociaz
      może po częsci, co z braku czasu - też przez długi okres stosowałam namiętnie
      wszystkie znane mi kosmetyki poprawiające kondycję skóry, chociaż wtedy nie
      miałam co poprawiać.
      Jednak od paru lat mam dwójkę rozbrykanych chłopaków w domu i oboje z mężem nie
      wiemy na czym stoimy.
      A czasu starcza nam parodiując całą tę sytuację jedynie na podstawową higienę -
      dobre i tyle, bo inni nawet o tym nie pamiętają ... hehehh.
      Pozdrawiam cieplutko wszystkich i piszcie do mnie.
      • lilja_set Re: cellulitis - jak z nim walczyć 24.03.06, 16:47
        polecam AA "emulsja na dzien", "emulsja na noc", ja dzis zakupiłam, słyszałam
        pozytywne opinie,wiec pisze, a próbować będę od dziś. Cały komplet kosztuje ok.
        42zł, jednak ja mam go za 21 (promocja w drogerii Natura), pozdrawiam
        serdecznie i już się tak nie martw naskoczeniem babeczek :)
        • Gość: cellulit Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:47
          Wielkie dzięki za radę, jednak nie mam jakoś przekonania do tej firmy.
          Pewnego czasu wykupiłam w aptece cała serię do twarzy - począwszy od toniku i
          mleczka po kremy i różnego rodzaju maseczki i ... poza tym, że nie wchłaniają
          się tak dobrze jak inne kosmetyki, to jeszcze dostałam po nich porządnych wyprysków.
          A przeciez to kosmetyki do cery wrażliwej - o co tu chodzi, powiedz mi, bo ja
          nie wiem.
          • Gość: promoartes [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:01
    • Gość: agnes Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:14
      Proponuje lekturke-
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37920688&a=37920904
      Jak wiadomo- wszystkim to samo nie pomoze a ile oso tyle zdan- zapoznaj sie z
      podanymi tu linkami, wiele Ci rozjasnia:)
      • Gość: cellulit Re: cellulitis - jak z nim walczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:43
        I to się nazywa fachowa porada - WIELKIE DZIĘKI, sama nie dokopałabym się do
        tego, jestem na forum dopiero od wczoraj.
        Pozdrawiam i trzymaj tak dalej !
        • Gość: promoartes [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:02
    • kinga38 Re: cellulitis - jak z nim walczyć 31.03.06, 14:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=39495532&a=39497488
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka