Dodaj do ulubionych

ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP

IP: *.chello.pl 26.03.06, 19:44
no nie moge!!!
waze 53kg przy 168cm, nie jest to chyba za duzo? jestem szczupla, drobnej
budowy, drobne kosci.
wszystko byloby ok - nogi, tylek, biodra... gdyby nie brzuch.
koszmar!!!
z przodu mam mega opone, wygladam jakbym byla w ciazy,ohydztwo wylewa sie
znad paska.
wyglada to paskudnie
RATUNKU!!! co mozna zrobic? czy odchudzanie cos da? czyraczej cwiczenia?
czy pomaga jazda na rowerze?
pomozcie,
nie wiem czy ktoras miala podbny problem, ale uwierzcie, to naprawde powazna
sprawa, patrze w lustro i plakac mi sie chce - nie wiem kiedy sie tak
zapuscialam, dziecko urodzilam 11 lat temu, wiec to nie po ciazy
bede wdzieczna za rady :))
Obserwuj wątek
    • Gość: gebeth Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.w193-248.abo.wanadoo.fr 26.03.06, 19:57
      ja tak mam od niedawna. To znaczy - jeszcze nie jest tragicznie, ale juz nie
      mam slicznej, plaskiej deski. I doskonale wiem, po czym to mi sie stalo - po
      pracy. Bez zartow - szesc miesiecy siedzacej pracy, na niewygodnych krzeslach
      (nigdy nie pracuje w biurze, tylko zawsze u klienta). I nagle jak zawsze mialam
      wystajacy tyleczek i plaski brzuch, tak teraz jest na odwrot. Prawie ;) Cala
      reszta - szczupla, uda mi nawet schudly, w biodrach tez ubylo, a brzuszek nagle
      sie zaokraglil. Facet moj lubi, ja nienawidze, zaczynam walke ;) Po pierwsze -
      dwa kilo w dol. To niewiele, ale zawsze wystarczalo. Po drugie, nie ma sily -
      cwiczyc trzeba, cwiczyc!

Ale jesli dziecko urodzilas 11 lat temu i dopiero teraz masz problemy z figura,
      to i tak gratuluje!!!! Tak trzymac :) Pocwicz troche, na pewno brzuch
      spadnie :) Powodzenia.
    • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 26.03.06, 20:03
      mam to samo. dowiedzialam sie co nieco juz dawno, ale nie lubie dietowac.
      dlatego dopiero teraz wprowadzam to w zycie.
      po pierwsze to ma zwiazek z insulina, ktora "pakuje" nadmiar energii z prostych
      weglowodanow w komórki m.in na brzuchu. dlatego trzeba jest glownie weglowodany
      zlozone z blonnikiem, 5 niewielkich posilkow dziennie, i sniadanie jesc jak
      najwczesniej rano. jak sie zje pozno, to wtedy tez ta insulina nadmiernie
      atakuje (nie pamietam dlaczego, ale tak jest;)
      po drugie nie jesc na 3-4 godziny przed snem. (z tym punktem nie daje na razie
      rady) i kolacja powinna sie skladac glownie z bialka, a nie zawierac weglowodanow.
      po trzecie wiecej olejow wielo i jednonienasycone (oliwa, orzeszki, ryby,
      nasiona) zamiast nasyconych (zwierzece)

ja staram sie jesc ogolem wiecej bialka, mniej weglowodanow, bo bialko i tak
      zeby zostac spalone, potrzebuje wiecej energii niz samo dostarcza. poza tym to
      zapobiega utracie miesni w czasie odchudzania
      • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 20:15
        pink_freud genialnie opisala jedna przyczyne :)
        poza tym, jesli mimo tych naprawde dobrych zalecen, wciaz bedziecie maly taki
        typ gromadzenia tkanki tluszczowej, moze to oznaczac rozlegulowanie gospodarki
        hormonalnej, np. z powodu stresu (kortyzol, testosteron i prolaktyna). wtedy
        trzeba isc do endokrynologa :(
        zycze wam, zeby to byla tylko rozbrykana insulina :)
    • Gość: Dorota Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.range86-134.btcentralplus.com 26.03.06, 20:10
      witaj w klubie, tez mam taki problem, moze moj brzuch nie jest tak duzy
      aczkolwiek dysproporcja w stosunku do reszty istnieje duza w moim mniemaniu.
      Podobno jest to uwarunkowane hormonalnie-genetycznie. kobiety z podwyzszonym
      testosteronem tak jak mezczyzni odkladaja tluszcz w obrebie brzucha-ja mam
      troche wiecej testosteronu i tak jest. Normalnie kobiety maja problem z
      posladkami i udami i cellulitem za sprawa estrogenow.
      ostatnio bralam udzial w badaniu ktore badalo zaleznosc miedzy kortyzolem-
      hormonem stresu, testosteronem i odkladaniem tluszczu w okolice pasa. Wyniki
      potwierdzily ta zaleznosc miedzy tymi hormonami i wiekszym brzuchem.
      jest to wiec genetyczne i ciezko bedzie sie go pozbyc!
      Ale damy sobie rade! Duzo sportu i dieta uboga w cukry.
      Standardowo 3-5 razy w tygodniu rower albo bieganie minimum 30min.Polecam
      bieganie-najwiecej kalorii spalisz, na poczatku ciezko ale po ok 3 tygodniach
      zlapiesz kondycje. I idz na silownie bo czym wiecej masy miesniowej tym wiecej
      spalasz kalorii nawet jak spisz.Poprawiasz przemiane materii.Do tego odkrylam
      ostatio borowinowa maske do ciala ktora podobno swietnie odchudza miejscowo i
      ujedrnia. Za tydzien jade do Polski i zrobie zapas na pare miesiecy!
      Ale licz sie z tym ze nawet jak sie pozbedziesz brzuszka to i tak w pierwszej
      kolejnosi odlozy ci sie tam i najciezej bedzie ci sie go pozbyc z tamtad!
      Ale sie rozpisalam!
      Powodzenia
      • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 20:25
        Pytalas lekarza czy mozna je obnizyc? Jestem umowiona ze swietnym
        endokrynologiem na srode.
        • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 20:27
          o hormony stresu oczywiscie pytam (czyli kortyzol, testosteron) oraz
          prolaktyne :)
          • Gość: Dorota Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.range86-134.btcentralplus.com 26.03.06, 20:37
            jezeli chodzi o hormon stresu-kortyzol to mierzy sie go rano, wtedy jest
            najwyzszy, ale nic mi nie wiadomo o lekach na jego obnizenie, raczej bym nie
            polecala zadnych hormonow bo moze byc wiecej strat niz zyskow po kuracju nimi.
            Wiadomo na stres najlepszy sport, joga, wszelki relax i zorganizowane zycie. A
            jezeli chodzi o testosteron to pewnie ze mozna go obnizyc(tzw. antyandrogeny),
            ale takie leki sa niebezpieczne i moga powodowac...tycie, cellulit i rozstepy.
            Zapytaj sie lekarza. nie wiem dokladnie ale wydaje mi sie ze jest jaksa
            zaleznos miedzy tymi hormonami-moze kortyzol uaktywnia produkcje testosteronu?
            Poziom testosteronu tez jest najwyzszy rano.Wiec moze zwalczajac stres obnizamy
            tez testosteron??
            Zapytaj sie lekarza jak masz szanse i daj znac.
            • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 21:08
              Mhmmmm, kortyzolem i testosteronem sie do tej pory nie zajmowalam, bo
              endokrynolog skierowal mnie na badania hormownow tarczycy i prolaktyne.
              Tarczyca wyszla w normie, prolaktyna: szesciokrotnie przekroczona norma.
              Zaczelam czytac na ten temat i okazuje sie, ze prolaktyna powoduje wlasnie
              takie tycie (i wiele innych objawow). Znalazlam tez forum, na ktorym pisza
              dziewczyny z wysoka prolaktyna i wiele z nich bardzo utylo, a schudlo po
              lekach.
              O kortyzol i testosteron zapytam :)
              • Gość: sylwia Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:45
                mk, a gdzie znaleźć to forum? moja siostra ma problemy z wysoką prolaktyną.
                wprawdzie leczy się, ale może tam czegoś więcej dowiedziałybyśmy się?
                • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 12:42
                  To jest link do ostatniej strony (a stron jest 170) - czytania na dwa dni ;)
                  f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694&start=5130
          • Gość: nioma Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.chello.pl 26.03.06, 20:47
            dzieki dziewczyny :))
            zabieram sie za siebie bo tak dalej byc nie moze
            na poczatek rower: bede jedzcic do pracy zamiast wozic tylek autobusem,
            na razie nie moge myslec o silowni bo nie mam kompletnie czasu: praca,
            dodatkowa praca, dom, dziecko - uf!!!
            i nieszczesne brzuszki - ile ich trzeba dziennie robic zeby przynioslo jakis
            efekt?
            no i dieta: napiszcie cos wiecej - te ktore wiedza, przykladowe zestawy lub www
            gdzie mozna to znalezc. nigdy w zyciu sie nie odchudzalam, zawsze bylam za
            szczupla i ten temat jest mi calkowicie obcy
            i troche wiecej o tych borowinach - brzmi ciekawie
            pozdrawiam towarzyszkiw niedoli
            • Gość: Dorota Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.range86-134.btcentralplus.com 26.03.06, 21:11
              To maska borowinowa firmy Tolpa. Zobacz na ich stronie chyba www.torf.pl maja
              liste punktow handlowych
              A co do diety to nie przesadzaj, zjadaj 500kcal mniej od twojego dziennego
              zapotrzebowania, wejdz na forum fitness i zdrowa dieta
            • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 21:17
              Jedzenie o jakim wspomninala Pink_Freud bardzo przypomina diete Monignaca.
              Czyli tak naprawde jesz do syta, ale w odpowiednim ukladzie. I co najwazniejsze
              nie wyklucza sie zadnych grup pokarmowych.

Tu poczytasz o podstawach:
              serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56682,2155672.html
              Zwroc uwage na ramke :)

Stosowalam - jest sie najedzonym i naprawde sie chudnie. Warto, choc na
              poczatku moze byc trudno sie przestawic na inny uklad posilkow. Jesli Ci sie
              spodoba, to w kazdej ksiegarni znajdziesz ksiazki na ten temat. W Twoim wypadku
              mozesz pominac faze odchudzania, ktora jest trudna i zaczac do fazy
              stabilizacji, bo to ona pozwoli wyrowac insuline na trwale i jesc zupelnie
              normalnie. :)
              • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 27.03.06, 11:33
                wydaje mi sie, ze nie wazne czy to dieta montignaca czy jakas inna, tylko zeby
                ograniczac proste weglowodany. np. w zeszlym roku chcialam wykonczyc candide
                (ktorej jak sie pozniej okazalo wcale nie mialam hehehe)i w bardzo krotkim
                czasie (moze ze 2 tygodnie) schudlam pare kilo. takze jak ktos reflektuje, to
                moze sobie poszukac forum o candidzie:P (wykanczanie candidy polega wlasnie na
                jedzeniu jak najmniejszej ilosci weglowodanow, a proste sa wykluczone calkowicie)

> Stosowalam - jest sie najedzonym i naprawde sie chudnie.

dodajesz mi ducha walki;)
                • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 27.03.06, 17:56
                  Zgadza sie - zamierzalam tylko pokazc przyklady jak utrzymac rowny poziom
                  insuliny, bo autorka watku pytala o przepisy. Montignac jest idealny. Odchudza
                  sie przede wszystkim w tzw. fazie pierwszej, a tu lepsza by byla faza druga,
                  czyli gdy mniej nam zalezy na chudnieciu, bardziej na owej insulinie.

Uwaga: diety wysokobialkowe sa niebezpieczne dla zdowia, wiec lepiej je
                  stosowac na krotka mete; weglowodany zlozone sa nam niezbedne :)
                  • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 27.03.06, 21:46

na szczescie niewiele osob ma tak silna wole, zeby stosowac diete bez
                    weglowodanow przez dlugi czas. wczesniej czy pozniej rzucą sie na weglowodany.
                    wlasnie dlatego wiekszosc optymalnych jeszcze zyje:D
    • Gość: gosik Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:14
      ja mam 167 cm i waże 65 kg i wszyscy mi mówią że jestem w "sam raz" mogłabym
      schudnąc ok 4 kg bo tez mi troszeczke brzucha wystaje i wystarczyła by mi
      głodówka przez3 dni ale co tam mam 17 lat i nie chce sie katowac dietami mam
      29/30 rozmiar dżiny i jest oki
      • council Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 26.03.06, 21:23
        Ja też z tego klubu.Warstwa sadła na brzuchu,reszta może być.Fakt nie mam 17 lat
        tylko duuużo więcej(40).Rozmiar dżnsów też 29/30.Ten brzuch towarzyszy mi od
        wieków co jakiś czas staję do walki diety gimnastyka,a najbardziej chudną mi
        oczywiście łydki,które bez tego sa patyczakowate.Podobno baba bez brzucha jak
        garnek bez ucha.Tym poetyckim przesłaniem kończę .Pozdrawiam wszystkie brzuchatki!
        • Gość: nioma Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.chello.pl 26.03.06, 21:41
          ja mam 32 lata
          nie pogodze sie z nim. ubieram sie na sportowo, lubie dzinsy i bojowki, do tego
          male t-shirty a przy tej oponie to niemozliwe
          analizuje sobie to co tutaj dziewczyny napisalysci i wcielam w zycie
          bedzie ciezko ale musze dac rade, zbliza sie lato, w czerwcu mam slub i wesele
          brata = jakos trzeba wygladac
          na razie nosze rozmiar 36 (dzinsy 28/32) ale co z tego skoro ta oponka nad
          paskiem jest nieproporcjonalna?
          nie da sie natomiast chodzic caly dzien na wdechu
          mam jeszcze pytanie do biegajacych: po jakim czasie regularnego biegania widac
          efekty? mysle o 1 godzinie dziennie lekkim truchtem na poczatek
        • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 22:11
          Council, wlasnie brzuszna otylosc przy szczuplych konczynach moze (ale nie
          musi) swiadczyc o rozregulowanych hormonach. Jak wroce od tego endokrynologa to
          napisze co powiedzial :)
          • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 27.03.06, 11:40
            > Council, wlasnie brzuszna otylosc przy szczuplych konczynach moze (ale nie
            > musi) swiadczyc o rozregulowanych hormonach.

o matko, Mk nie strasz:O mam nadzieje, ze ja tego nie mam. jakos nie mam za
            bardzo ochoty latac po lekarzach (ja nie lubic lekarzy;) i lykac hormonow w
            tabletkach...
        • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 22:15
          A jesli wszystko OK, to jestes idealnym materialem na operacje zmniejszenia
          brzucha - boli, drogo, ale efekty sa SPEKTAKULARNE (brzuszek dwudziestolatki).
          Tylko trzeba wybrac dobrego chirurga.
          • Gość: Dorota Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.range86-134.btcentralplus.com 27.03.06, 03:05
            Z tym bieganiem to jest tak ze bez diety to efekty beda ale tylko w zmianie
            ksztaltu nog i ujedrnieniu. Ja biegam regularnie od miesiecy i brzuch bez
            zmian! Nic a nic! Ale na zadnej diecie nie bylam.
            • Gość: nioma Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:20
              a ile kosztuje taka operacja zmniejszenia brzuszyska?
              • Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 12:48
                Nie mniej niz 6-8 tys zl. :(
                • livy Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 28.03.06, 12:59
                  tutaj jest fajny artykul o roznych metodach
                  polki.wp.pl/kat,1684,wid,5387425,wiadomosc.html?ticaid=1153c
                  jednak ta liposukcja najbardziej do mnie przemawia, no ale zobaczymy...

• Gość: mk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 21:11
                    Na kremy wyszczuplajace i inne mazidla nie wydalabym juz ani zlotowki - mam
                    spore doswiadczenie i NIE WARTO (pisze to z pelna odpowiedzialnoscia,
                    korzystalam latami z kosmetukow z najwyzszej polki). Skutecznie to one
                    odchudzaja tylko portfel. Lepiej te kwote przeznaczyc na fitness club, silownie
                    czy basen, albo nowe buty do biegania.

Zabieg w gabinetach daja czasem nawet spektakularne efekty, zawsze
                    KROTKOTRWALE. Skuteczne zabiegi sa bardzo drogie, ich koszt to znaczna czesc
                    operacji plastycznej. Po przerwaniu zabiegow lub zakonczeniu serii efekty
                    utrzymaja sie przez kilka tygodni, max. kilka miesiecy. W sumie wychodzi drozej
                    niz chirurgia plastyczna. Ale bez bolu. Dobre dla bardzo bogatych kobiet,
                    majacych duzo czasu, aby spedzac dnie w gabinetach kosmetycznych i stale
                    korzystac z nowinek. Wtedy efekt jest gwarantowany.

Jesli chodzi o liposukcje, to daje ona ladne efekty tylko przy mlodej jedrnej
                    skorze i niewielkim ilosciom tluszczu do odessania. Jesli odsysamy duzo,
                    zostaje duzo luznej skor, ktora oczywiscie przyrosnie, ale im jestesmy starsze
                    tym mniejsze prawdopodobienstwo, ze bedzie to ladnie wygladalo.

Moim zdaniem najlepsza jest plastyka brzucha - lekarz wycina nadmiar tluszczu i
                    skory, naciaga rozciagniete porodami lub lenistwem sciegna i miesnie oraz robi
                    nowy pepek (taki jaki chcemy -podluzny, okragly, etc). Jeden bol - bo to BOLI -
                    jedne pieniadze i juz. Usuniety tlusz juz nigdy w tym miejscu nie odrosnie, ale
                    uwaga: jesli utyjemy, to bardziej utyjemy w jakims innym miejscu, wiec trzeba
                    uwazac ;)
    • karanissa Hula hop 27.03.06, 10:39
      Super dziala (przynajmniej na mnie).

Ja jestem Mega Len, zadne silownie nie wchodza w gre, rowery i tego typu rzeczy
      (powtarzam zawsze, ze moj ulubiony sport to podnoszenie kieliszka z winem w
      lezeniu na kanapie). Po urodzeniu dziecka chcialam szybko "splaszczyc" brzuszek
      (a tez jestem szczupla i drobna) i ktos polecil mi to kolko. Rezultaty
      powalajace! Brzuch jest plaski i bez oponki, codziennie (hm, lub prawie
      codziennie) 10 min krecenia przy ogladaniu TV lub czytaniu ksiazki.
      • Gość: kasia30 Re: Hula hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 10:54
        hula hop (wystarczy 15-20 min dziennie)i chodzenie z wciągniętym brzuchem
        • letizia2 Re: Hula hop 27.03.06, 11:05
          Dziewczyny! Zastanówcie sie, co wy piszecie. "Tłuszczyk odkłada się na brzuchu",
          to robicie problem z hormonami, wizyty u endokrynologa itp. A jak komuś odkkłada
          się tłuszczyk na pupie, to co to jest, tez problem z hormonami? Napewno jest
          osbba 1/100, która ma problemy z hormonami, ale nie każda która ma małą wage i
          wystający brzuch. Proponuje troszkę się ruszyć, pokręcić hula-hop(optymalnie dla
          mnie tj. 30 min. dziennie), dodatkowo codziennie brzuszki i zrezygnujcie z
          podjadania wieczorem. Zapewniam, że już po miesiacu będą efekty. Oprócz
          ładniejszej talii, mniejszego brzucha to więcej energii. I wcale nie musicie się
          katowac dietami, troszke rozsądku i po kłopocie. Niestety bez ruchu, wysiłku
          fizycznego, systematyczności za dużo się nie osiągnie. A horomonach proponuje
          narazie zapomnieć!
          Pozdrawiam
          • Gość: mk Re: Hula hop IP: *.acn.waw.pl 27.03.06, 18:04
            Letizia2, naprawde zapedzilas sie! Tylko dzieki temu, ze sie przebadalam,
            okazalo sie, ze mam o 600% przekroczone maksymalne normy prolaktyny. Na dluzsza
            mete wiaze sie to m.in. z osteropoza, starzeniem skory i niepolodnoscia (a to
            tylko poczatek litanii). Wybralam sie do endokrynologa WYLACZNIE dlatego, ze
            mialam klopoty z waga mimo odchudzania + walek tluszczu na brzuchu.
        • Gość: nioma Re: Hula hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:06
          serio>? zwykle hula hop daje takie niesamowite efekty?
          mialam kiedys hula hop - ale jak mialam 7 lat, hi hi
          jest to na pewno duzo przyjemniejsze od brzuszkow nieszczesnych
          ale w jaki sposob moze byc az tak skuteczne?
          • Gość: nioma Re: Hula hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:31
            letizia>>> ja od lat nie jem nic po 18ej. slodycze od przypadku do przypadku,
            prawie w ogole miesa,
            a i tak tluszcz mi sie odklada.
            jestem szczupka a brzuch mi wystaje - to normalne?
            • pink_freud Re: Hula hop 27.03.06, 11:48
              > prawie w ogole miesa,

moze tu tkwi problem? poczytaj sobie artykul "Rola białka w żywieniu aktywnych
              kobiet"
              www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75323
              • Gość: nioma Re: Hula hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:59
                nie ma mowy zebym jadla mieso,
                od czasu do czasu troche wieprzowiny, ale poza tym nie lubie i za bardzo
                szanuje zwierzeta
                jem drob, ryby i owoce morza
                • pink_freud Re: Hula hop 27.03.06, 12:27
                  > jem drob, ryby i owoce morza

hihihi przepraszam ale to mnie rozbawilo. w koncu drob ryby i owoce morza to
                  miesko jak najbardziej. w takim razie raczej nie ma mowy o niedoborach bialka.
                  tak trzymaj;) p.s. tez mam opory przez jedzeniem ssakow;)
          • karanissa Re: Hula hop 27.03.06, 12:33
            U mnie dalo. I dziala tez na boczki. A w polaczeniu z
            wieczornym "niepodjadaniem" i ogolnym ograniczeniem weglowodanow powinno byc
            bardzo skuteczne.

Poczytaj sobie opinie na forum Mama cud (czy jakos tak) - to chyba bardzo
            popularny (i doceniany) sposob na odzyskanie formy po urodzeniu dziecka -
            niezaleznie od tego, kiedy ten fakt mial miejsce :-).
            • Gość: mar Re: Hula hop IP: *.internet.v.pl 27.03.06, 13:23
              gdzie sie kupuje hula hop?
              • karanissa Re: Hula hop 27.03.06, 13:45
                A w sklepach sportowych - na ten przyklad. Ja kupilam w Decathlonie.
              • Gość: dorota Re: Hula hop IP: .3.* / 193.111.30.* 30.03.06, 12:13
                ja kupiłam w Tesco po ok. 5 zł.
    • pink_freud ja zaczynam sie brac za siebie 27.03.06, 14:58
      musze sie pochwalic.
      dzis "zjadlam" na sniadnanie dwie tabletki thermline, ktore zapilam szklanka
      mlecznej kawy, zapewniajacej mi z rana (mam nadzieje) wystarczajaca podaz
      bialka. na drugie sniadanko pozarlam 3 kromki chrupkiego pieczywka razowego
      zytniego wasa z serem bialym i pomidorem, pol szklanki herbatki (jedna lyzeczka
      cukru). i czekam az przyjdzie zamowiona poczta fruktoza, ktora ma nizszy indeks
      glikemiczny niz zwykly cukier. a tera ide na targ kupic rzodkiewki na kolacje:P
      moze spale troche kalorii.
    • itaka-sobie Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 27.03.06, 20:10
      Od czasu gdy bylam nastolatka tlusz odkladal mi sie na wewnetrznej stronie ud
      (przetarte spodnie w tym miejscu, niewygodne chodzenie w spodnicy, bo sie uda
      obcieraja) i na brzuch (pytania, czy jestem w ciazy). Poziom hormonow mialam
      zawsze prawidlowy.
    • Gość: Gość Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: 212.160.236.* 28.03.06, 09:12
      Bez obrazy - ale Ty chyba trochę dramatyzujesz. Ja mam 167 cm wzrostu (więc
      można powiedzieć, że bardzo podobnie jak Ty) i ważę 12 kg więcej, tzn. ok. 65,
      bo waga mi się trochę waha. Też mam skłonności do "gromadzenia" tłuszczyku na
      brzuchu, ale nie uważam się za grubą, chociaż staram się ćwiczyć, żeby trochę
      tego "dobra" spalić. Ale nie mów, że masz oponę, bo przy takiej wadze jesteś po
      prostu chuda. Wiem co mówię, bo 10 lat temu też tyle ważyłam. Potem mocno
      przytyłam, ale 5 lat temu udało mi się większość zbędnych kilogramów zrzucić,
      więc teraz nie narzekam. Jeżeli nadal uważasz, że masz problem, wyobraż sobie
      moją sytuację sprzed kilku lat: tyjesz 20 kg i z rozmiaru 38 przechodzisz w
      końcu na 44. Teraz pasuje na mnie wiele ubrań w rozmiarze 40, czasem 42 i
      naprawdę jestem szczęśliwa. Po prostu doceń to co masz, tzn. że nie ważysz przy
      swoim wzroście 100 kg i nie wyglądasz jak wieloryb. A na brzuch to chyba
      najlepsze są ćwiczenia (skłony, brzuszki, nożyce), bo sam rower - chociaż
      uwielbiam na nim jeździć - tłuszczu na brzuchu mi spalić nie pomógł. To jest
      raczej dobre na ogólną kondycję, no chyba, że robiłabyś codziennie po 20 km,
      ciągle pod stromą górę. Może jeszcze spróbuj dużo chodzić i pływać, myślę że to
      też nie zaszkodzi. POWODZENIA !!!
      • Gość: nioma Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:23
        nie zgodze sie z Toba, nie bede skakac z radosci do gory bo nie waze 100kg
        to byloby chore.
        zawsze nosilam rozmiar 34/36 teraz nosze 36 i nie wyobrazam sobie ze moglabym
        jeszcze przytyc.
        wieksza czesc zycia wazylam 45kg i nie bylo to efektem diet tylko takiej a nie
        innej przemiany materii.
        lubie siebie jako osobe szczupla i nie wyobrazam sobie ze moglabym wazyc ponad
        60kg. 60kg wazylam w dniu porodu i byla to najwyzsza waga w moim zyciu.
        zreszta nie chodzi tu chyba o kilogramy - ile kto ma - tylko o to kto sie z
        nimi dobrze czuje a kto nie,
        mam kolezanke ktora wazy grubo ponad 100kg i jest zadowolona z siebie i z cyia
        pogodna osoba (na dodatek sliczna)
        zauwaz ze nie pisalam o nadwadze tylko o tym ze jestem szczupla ale mam problem
        z opona. NAPRAWDE! nie jest to wyimaginowany problem, nigdy nie zwracalam uwagi
        na wage, w talii mialam ok 70cm i bylo ok, a tu raptem okazalo sie ze cos
        przegapilam i opona wylewa sie znad paska i wyglada to wstretnie, ok, moge
        chodzic na wdechu ale caly dzien nie dam rady, stad moj post. i podpytywanie:
        co jest najskuteczniejsze, jaki sport, jakie cwiczenia, jakie jedzonko etc
        jak widzisz - nie tylko ja mam ten problem.

i jeszcze raz dziekuje dziewczynom za pomocne rady
        • klemensik2 Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 28.03.06, 10:34
          Do szczuplaków nie należę, mam 165 cm wzrostu i ważę tak około 63 kg. Ale
          problemem u mnie jest właśnie brzuch i boczki, i wiem z autopsji że jak sie
          zmobilizuje na 20 minut dziennie hula-hoop i brzuchy to jakos ten problem
          znika. Pozdrawiam.
          • Gość: mini Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:25
            A niektórym mocno brzuch wystaje bo mają po prostu krzywe plecy, takie S. Ja
            tak mam i czy ważyłam 48 kg/170 czy obecnie ważę 68 i tak brzuch mocno wystaje.
            • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 28.03.06, 15:33
              tez mam lekką wade postawy, ale ten tluszcz, który dosłownie mozna ugniatac jak
              ciasto i z ktorego robia sie trzy grubachne walki jak usiade to raczej nie wynik
              krzywych plecow. oczywiscie wada postawy jeszcze poteguje kiepskie wrazenie. tym
              bardziej musze sie pozbyc tluszczu.
    • clk Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 28.03.06, 15:34
      uffff a myslalam ze to tylko moj problem.
      mam 175cm wzrostu, jestem szczupla i ... brzuch... kocham plaze, ale mimo ze
      mieszkam nad morzem, to na nia nie chodze, bo nie moge... Dieta? Owszem, chudne,
      brzuch ani troche
    • itaka-sobie Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 29.03.06, 04:57
      Ja mysle, ze niemozliwe jest zeby ktos byl naprawde szczuply i mial tlusty
      brzuch jesli nie byl w ciazy. Nawet wtedy chodzi chyba o nadmiar skory brzucha
      rozciagnietego w ciazy. Jesli ktos jest chudy, nie byl w ciazy i ma duzy
      brzuch, to moze chodzi o wzdecie, nie o tluszcz?
      Ja mam sporo tluszczu na brzuchu, do tego jeszcze mam wzdecia, ale nie moge z
      reka na sercu powiedziec, ze jestem chuda. Po prostu najpierw tyje mi
      wewnetrzna strona ud i brzuch.
      • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 29.03.06, 10:27
        tez bym w to nie mogla uwierzyc, gdybym sama tak nie wygladala. ponizej brzucha
        w dol- figura modelki, powyzej brzucha w gore - to samo (170cm/55kg). a na
        brzuchu tluszcz, ktory dosłownie można "wziąc w garsc" i pomacac, ze z cala
        pewnoscia jest to tluszcz. i to calkiem sporo;) fakt- jak wazylam 48-53 kg, to
        tluszcz zanikal. jak troche przytyje, to prawie wszystko idzie w brzuch. wlasnie
        dlatego trzeba "tyć" w miesniach poprzez odpowiednia diete i cwieczenia silowe,
        a tluszcz spalac aerobami.
        • pink_freud Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 29.03.06, 10:29
          pomylka *172/55 ;)
          • Gość: Agata Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.acn.waw.pl 29.03.06, 19:17
    • Gość: DZULIA ja TEŻ TAK mam......... IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 29.03.06, 19:43
      hej czytałam o twoim problemie i powiem ci ze cwiczenia mogą pomóc odchudzanie
      tez ale to i całe ciało schudnie.takze trzeba ostro cwiczyc,po prostu taka
      budowa znam ten ból.mi jeszcze brzuch wydyma dodatkowo.......cudwonie wygladam
      jak w ciazy albo jak jakis stary facet z brzuchem piwnym.idz na trening gdzies
      albo poradz sie jakiegos trenera:)
      • Gość: nioma Re: ja TEŻ TAK mam......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:33
        od wtorku zaczynam basen
        zapisalam syna na zajecia z plywania i w tym czasie kiedy on sie bedzie uczyl
        ja bede plywac :))
        a w ten weekend wyciagam ze strychu rower po zimie
    • Gość: alinka Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.bulldogdsl.com 31.03.06, 22:16
      na plaski brzuch sa swietne cwiczenia Pilates - wzmacniaja najglebiej polozone
      miesnie brzucha i splaszczaja brzuch. do tego trzeba duzo ruchu, bo tylko tak
      sie spali tluszcz - nie ma czegos takiego jak "miejscowe" pozbycie sie zbednych
      kilogramow. poza tym to co ludzie pisali wczesniej o jedzeniu. z drugiej strony
      jesli ci sie kilogramy odkladaja na brzuchu, to ciezko sprawic, ze brzuch
      bedzie calkiem plaski. ja mam tak samo, moj brzuch zawsze bedzie lekko
      zaokraglaglony. ale coz, moge tylko probowac go trzymac w ryzach.
      • Gość: dam Ci cukerka Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:23
        trzeba cwiczyc i pic SIEMIE LNIANE!
        • mist1988 Re: ma ktos tak: szczupla a brzuch tlusty? HELP 01.04.06, 18:00
          siemie lniane ... pomaga?? kiedyś piłam nie zauważyłam żadnej poprawy...
          brzuszek jak okrągły taki był nadal (zresztą teraz też jest) chyba kupie kółko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka