Dodaj do ulubionych

Super peeling!!!!

08.04.06, 21:57
W starych wątkach odnalazłam przepis na naprawde dobry i skuteczny peeling. A
mianowicie peeling z kawy !! Potrzeba około 3 łyżeczek kawy (tylko nie
rozpuszczalnej), 1 łyżeczkę cynamonu i woda. Ma lepką, gęstą konsytencję i
dlatego dobrze sie go rozprowadza. Naprawde świetny !!!!!!!! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: polla4 Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 01:29
      Tak, ja też robię peeling z kawy i jestem pod wielkim wrażeniem że coś tak
      prostego w składzie może czynić tyle dobrego skórze. A wiesz, że jeżeli dodasz
      jeszcze łyżeczkę oliwy zamiast wody to efekt będzie znacznie lepszy? Skóra
      będzie odpowiednio natłuszczona i nawet nie trzeba koniecznie ją po takim
      zabiegu nawilżać). Pozdrawiam i życzę miłego peelingowania :)
      • Gość: carolinascotties i niech to bedzie oliwa z oliwek n/t IP: *.chello.pl 09.04.06, 02:24
        • Gość: polla4 Re: i niech to bedzie oliwa z oliwek n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:27
          A ja daję zwykłą oliwę do smażenia (oczywiście najlepsza jest z oliwek, ale tej
          mi trochę szkoda:)) I dodaję też cukier, czasem imbir i cynamon
    • Gość: lulu29 Re: Super peeling!!!! IP: 217.153.136.* 09.04.06, 09:02
      Wczoraj wieczorkiem zrobiłam sobie ten peling kawowy , a tak mi sie o nim
      przypomniało i skóra jest super :-)
    • Gość: mama Re: Super peeling!!!! IP: *.gliniana.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 09:42
      Czy taką kawę trzeba wczesniej zaparzyć?
      • ptysiula1 Re: Super peeling!!!! 09.04.06, 11:48
        nieeeee!odcedzone fusy nie beda juz mialy tej kofeiny ktora mocno wspomaga
        spalanie niechcianego tluszczu.oprocz tego ziarenka beda skuteczniej scieraly.a
        propo kawy rozpuszczalnej_z niej tez mozna zrobic cos ekstra-nie ma to jak
        skoncentrowana kofeina.
      • Gość: aAAA Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:53
        tak, taka kawe wczesniej sie parzy... najlepiej za dnia wypic sobie pyszna
        kawew, a wieczorem - wymasowac sie fusami z niej
        • Gość: malenka Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:54
          no to jak w koncu? bo chciałabym sprobowac nigdy nie robilam takiego peelingu:)
          • lulu29 Re: Super peeling!!!! 09.04.06, 12:00
            Ja to robie tak : do miseczki sypie 5 dużych łyżek kawy sypanej i zalewam
            wrzatkiem , przykrywam na 10-15 minut i później można dodac co tam ci
            najbardziej pasuje , zel pod pryśnic lub troche olivki. zakładam gumowe
            rekawiczki (te jednorazowe) i masuje sobie ciałko tymi ciepłymi fusami. Potem
            płucze i balsam :-)
            • Gość: Marta Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:29
              pryśnic?
              olivka?

wez sie dziecko naucz pisac po polsku
          • Gość: luca3105 Re: Super peeling!!!! IP: *.skranetcan.pl 09.04.06, 12:02
            Zawsze robię fusami z ekspresu + trochę żelu pod prysznic dla poślizgu. Ale ile
            babek tyle przepisów, każda ma swój.Oprócz tego z kawy rozpuszczalnej, bo to
            idiotyzm - jak może ścierać naskórek kawa, która się rozpuściła, więc jej nie
            ma?! Poza tym polecam, bo skóra jest rewelacyjna, gładziutka, lepiej wchłania
            balsamy i maseczki. I bez przesady - raz w tygodniu wystarczy.
          • Gość: AGa Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:20
            ja tez robie to zawsze fusami z ekspresu... nie dodaje do nich nic, ale myslke,
            ze oliwa z oliwek - to dobry pomysl...
            masuje sie tym peeliengiem, a potem normalnie myje mydlem, bo troche tego
            brazowego osadu z kawy zostaje na ciele.
            Skor jest swietna.. robie ten peeling raz na tydzien.
            • Gość: ja Re: Super peeling!!!! IP: *.ino.tvknet.pl / *.nat.ino.tvknet.pl 09.04.06, 12:57
              Pare miesiecy temu probowalam ten peeling ale zaczely mi po nim pekac naczynka
              na udach wiec daam sobie spokoj.
              • Gość: mimoza Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:34
                bo nie można tak mocno trzeć! sama zaliczyłam już pękniecia (tyle że na twarzy) z oliwą? spróbuję! ale peeling sam w sobie jest świetny, prawda? :)

pozdrawiam
                • Gość: jajaja Re: Super peeling!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:26
                  tez stosuje.swietny:)
                  raz zalewam fusy woda,raz mlekiem.czasem dodaje jeszcze troche oliwy.ostatnio
                  zalalam fusy wrzatkiem,tak zeby je przykryc ,a pozniej dodalam gestej
                  smietany.super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka