Dodaj do ulubionych

effeclar - La Roche Posay

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:06
proszę o opinie o tym kremie ale nie o effeclar K lub a.i chodzi mi o coś co
ma w nazwie tylko effeclar,w takiej tubce z cienką końcówką, wczoraj pani w
aptece chciała mi go sprzedać ten krem na moją zaskórnikowo-świecącą się cerę
pojemność 30 ml, na forum jest taki bałagan że dziewczyny niby piszą o
effeclar a potem sie okazuje że pisza o tym K lub a.i.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:30
      www.aquavitae.com.pl/catalog/product_info.php?manufacturers_id=18&products_id=1156
      czy to chodzi o ten?
    • Gość: M. Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.06, 12:51
      hm... Effaclar w tubkach jest tylko K i A.I., zas "sam" Effaclar nie jest w
      tubce a w dozowniku 40ml www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?
      tsid=1&csid=facf88720d44c2e82fe4c0e164f5d6c3&cmd=details&itemid=8184
      www.larocheposay.de/public/produkte/produkte.asp?Gruppe=4&Detail=139&Darreichung=13
      O zadnej innej nowosci tubkowej Effalcara mi nic nie wiadomo?
      Tutaj sa wszelakie Effaclary wyszczegolnione
      www.larocheposay.de/public/produkte/produkte02.asp?Gruppe=4
    • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:23
      zgupiałam dziewczyny bo 1. napewno była to tubka a nie dozownik i nie było nic
      oprócz effeclar 2. pojemność 30ml a na stronie w tubkach jest tylko ten K lub
      a.i. no i pojemność 40ml
      jak pytałam panią to mówiła że jest na dzień i/lub na noc może być pod makijaż i
      jest to preparat łagodnie złuszczający ale nawet nie będę widzieć tego
      złuszczania tzn nie będzie mi skóra schodzić płatami, miałam to na ręce do
      przetestowania to taka lejąca się emulsja napewno nie gęsty krem
      co to mogło być??
    • Gość: Ania Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:25
      złuszczajacy to ma w oipsie effaclar K, jest własnie delikatna emulsja a nie
      gęstym kremem. i rzeczywiście łągodnie radzi sobie z nierównościami.
      Mi pomógł rewelacyjnie.
      • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:35
        mogł to być faktycznie ten bo ta tubka z taką cienką końcówka już dość wysłużona
        była tzn zużyta ale na poj zwróciłam uwagę że napewno 30 ml to tylko ten
        zostaje, ale jak pytałam panią to nie zaleciła jakiejśc specjalnej ochrony a to
        kwasy przecież nie??
        • justa_79 Re: effeclar - La Roche Posay 10.04.06, 13:40
          wiesz, niektóre farmaceutki to się nawet potrafią dziwić, że ktoś filtrów
          używa, więc tym się nie sugeruj...
          • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:50
            to było takie stoisko lpr przed apteką panie doradzały i zapraszały po zakup do
            apteki zniżka 15% na lpr i zestaw prod mini
        • Gość: M. Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.06, 14:04
          to w takim razie byl Effaclar K :)
    • Gość: Gosia Re: effeclar - La Roche Posay IP: 62.29.137.* 10.04.06, 15:14
      Effaclar K - emulsja w tubce; REWELACJA, po wielu nieudanych i chybionych
      próbach ten okazał się doskonały i bardzo wydajny, szczególnie w połączeniu z
      żelem do mycia twarzy Effaclar. Natomiast Effaclar A.I stosuje sie miescowo na
      wypryski.

cała seria na medal!

P.S a w jakiej aptece i w jakim mieście ta promocja, bo 15% przy kosmetykach La
      Roche Posay to bardzo dużo....
      • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:26
        dzięki dziewczyny za odp zniżka 15% w Galerii Kazimierz - Kraków
        ale wydawało mi się że w którejś kolorowej gazecie widziałam reklamę lpr że w
        marcu i kwietniu jest ta zniżka to chyba w tych lepszych aptekach oraz centrach
        handlowych to bedzie

właśnie też miałam spytać o całą serię czyli żel do mycia + tonik czy warto
        dokupić do tego kremu bo tak średnio jak widziałam ceny to za te 2 kosmetyki coś
        koło 80zł + krem 44zł (ze zniżką krem za 30-ci parę) to trochę jest kasy do wydania

a na ile wam wystarczają te kosmetyki i jak często je stosujecie zamiast
        dotychczasowych kosmetyków czy na zmianę z lpr??
        • emi_forever Re: effeclar - La Roche Posay 11.04.06, 08:32
          a czy jest jakaś promocja La roche w wawie??
          • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:15
            napewno w aptece gdzie mają lpr ta promocja powinna być ja się spotkałam tylko w
            jednej galerii w Krakowie- tej największej ale sądzę że w innych centrach i
            miastach a w wawie to już napewno :-))
        • Gość: Gosia Re: effeclar - La Roche Posay IP: 62.29.137.* 11.04.06, 09:00
          Są bardzo, bardzo wydajne, naprawdę. Szczególnie żel - starcza mi na ok. pół
          roku. Kremu także. Zamiast toniku poleciłabym raczej płyn micelarny (ale to
          dlatego, że ja w ogóle nie uzywam toników.
          Częste stosowanie kremu może troche podrażnić skórę (bądź co bądź ma działanie
          lekko złuszczające), dlatego ja widząc, że skóra zaczyna byc ściągnięta używam
          jakieś zwykłego kremu matującego na dzień (seria AA ice costam jest super) i
          Nivea sensitive na noc.

Pozdrawiam
          • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:17
            to fajnie bo ta tubeczka taka malutka się wydaje jak mi normaderm na noc nie
            pomoże to pod koniec kwietnia kupuję lpr

czy wiecie może czy są dostępne próbki tego effeclar'u w aptekach bo panią nie
            spytałam a sama jakoś też nie była chętna żeby zaoferować mi próbkę tego
            specyfiku do wypróbowania na twarzy a nie na ręce??
            • Gość: Gosia Re: effeclar - La Roche Posay IP: 62.29.137.* 11.04.06, 09:19
              są próbki - pytaj śmiało
              • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:28
                to fajnie muszę spróbować, może pani nie miała albo nie chciała bo spytałam
                nawet czy nie będzie uczulał i jak skóra po nim wygląda - gdybym ja odpowiadała
                za sprzedaż dałabym takiej klientce próbkę niech wypróbuje na sobie a nie
                opowiadać jej bo niby skąd ona może to wiedzieć co dla mojej skóry będzie ok

a czy jak stosujesz ten krem to dwa czy raz dziennie, bo jeśli na dzień to ten
                krem nie zawiera chyba żadnych filtrów a ja na dzien używam kremu z filtrem to
                dla mnie to chyba tylko na noc będzie dobry bo jakoś sobie nie wyobrażam
                smarowania się rano dwoma kremami i czekania aż pierwsza i druga warstwa się
                wchłonie
                • Gość: Gosia Re: effeclar - La Roche Posay IP: 62.29.137.* 11.04.06, 09:34
                  Ja na codzień używam podkładu z filtrem, więc o krem tak naprawde sie nie
                  martwię a w weekendy nie używam kremu Effaclar, tylko jakiś zwykły nawilżający.
                  Ale przypominam sobie jak kosmetyczka mówiła mi, że można stosować na Effaclar
                  jakiś inny krem. On sie naprawdę b. szybko wchłania.
                  Musisz chyba spróbować.
                  • Gość: kropka Re: effeclar - La Roche Posay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:57
                    dzięki za odpowiedź w takim razie będę próbować jak to u mnie będzie działać ale
                    uważasz że warto kupić też ten żel do mycia to chyba też ma w nazwie effeclar
                    czy on wysusza skórę tzn te wszystkie wypryski i inne niespodzianki
                    • Gość: Gosia Re: effeclar - La Roche Posay IP: 62.29.137.* 11.04.06, 10:43
                      Powiedziałabym, że dopiero kombinacja obu kosmetyków przynosi efekt, ale jak
                      nie masz pieniędzy żeby kupić obydwa na raz to jasne, że kup najpierw jeden
                      potem drugi. Krem działa bardziej radykalnie i chyba można zacząć od niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka