Dodaj do ulubionych

mąż-wypadanie włosów

19.04.06, 08:34
Mój mąż ma gęste, bardzo ładne włosy. Jednak robią mu się "zakola". Czy jest
na to jakaś rada: płyn, tabletki, odpowiednia dieta czy po prostu jest to
męska przypadłość i nie da się na to nic poradzić?
Obserwuj wątek
    • adam554 Re: mąż-wypadanie włosów 20.04.06, 10:42
      Chciałbym polecić twojemu mężowi opierając się na własnych doświadczeniach
      następującą kurację:ampułki dercos powodują odrost włosów, szampon sabal firmy
      Ducray zmniejsza nadwrażliwość mieszków włosowych na testoteron {główna
      przyczyna łysienia u mężczyzn] i witaminy np.skrzypowita.Kuracja jest dosyć
      droga więc ja kupowałem produkty na allegro różnica ogromna w cenach poruwnując
      apteki.Kurację powinien zacząć jak najszybciej bo przynosi to najlepsze efekty
      i można uratować jak najwięcej włosów.
      • oliwka117 Re: mąż-wypadanie włosów 20.04.06, 10:55
        Dzięki. A jak dłuo powinna trwać kuracja i jak szybko przynosi efekty?
        • adam554 Re: mąż-wypadanie włosów 21.04.06, 13:32
          Kuracja powinna trwać około trzech miesięcy.Po tym czasie napewno pojawią się
          efekty.
          • alina29 Re: do adama 21.04.06, 17:59
            Czy möglbys mi podac link do tego szamponu sabal ducray? nie moge nigdzie tego
            znalezc, znalazlam tylko do wlosöw tlustych.
            Alina
            • oliwka117 Re: do alina29, adam 22.04.06, 07:49
              mnie się wydaje, że to właśnie ten. Na forach ludzie piszą, że "dzięki niemu
              włosy przestały wypadać". Ale jeśli to jakiś inny to proszę o link
              • adam5544 Re: do alina29, adam 24.04.06, 13:24
                Tak to właśnie ten szampon sabal firmy Ducray do włosów tłustych.Bardzo dobry
                a co najważniejsze pomaga w łysieniu androgenowym.Doskonale działa z aminexilem
                czyli loxsony, derkosy itp.A tu taki krótki opis.Właściwości: Niezrównoważona
                gospodarka hormonalna, stres, zanieczyszczenia pobudzają produkcję łoju, w
                wyniku czego włosy stają się tłuste i ciężkie a to sprzyja ich wypadaniu.
                Podstawowym składnikiem aktywnym szamponu Sabal jest skoncentrowany wyciąg z
                palmy sabalowej - Sabal serrulata, który hamuje łojotok i zmniejsza
                nadwrażliwość mieszków włosowych na testosteron. Odpowiednie pH, dostosowane do
                tłustej skóry głowy, wzmacnia działanie wyciągu z Sabal serrulata. Dzięki temu
                połączeniu, szampon Sabal reguluje produkcję łoju i opóźnia przetłuszczanie się
                włosów.itp.Ja kupuję go na allegro jest tani i dobry od sprawdzonego gościa
                Devilstara.To ciekawe jak apteki potrafią z nas zdzierać z chorych ludzi ale
                takie czasy
                • oliwka117 Re:do adam5544 24.04.06, 13:45
                  Dzięki. A od kogo kupujesz ampułki Dercos na allegro? Jeśli można wiedzieć.
                  Oglądałam je, ale 12 apmułek kosztuje 100-123 zł. To prawie tyle co powiedziano
                  mi w aptece. Acha ile opakowań i co jaki czas trzeba te ampułki stosować? Jedna
                  ampułka dziennie? Bo wyczyczałam, że dwa razy do roku, ale w jakiej ilości to
                  już nie.
    • oksana.zarewicz Re: mąż-wypadanie włosów 07.05.06, 23:05
      wygląda na to, że jest to rzeczywiście ta „męska” przypadłość, która dotyczy
      ok. 50% mężczyzn na świecie. Jest na to rada: płyny do wcierania oraz tabletki.
      Nie udowodniono, że dieta odgrywa w tych przypadkach jakaś rolę, ale zawsze
      warto odżywiać się zdrowo. To, czy sam płyn typu Dercos wystarczy w przypadku
      twego męża, zależy od zaawansowania łysienia. Warto jednak spróbować. O tym,
      jak stosować ten płyn dowiesz się po przeczytaniu ulotki zawartej w opakowaniu.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka