Dodaj do ulubionych

diane 35 a solarium

25.04.06, 08:52
Czy ktos biorac te tabletki chodził na solarium? Prosze o odpowiedzi, czy
były jakies przebarwienia itp To dla mnie wazne bo za 2 miesiace wychodze za
maz a tabletki dostałam leczniczo i zapomniałam zapytac ginekologa.prosze
pomozcie
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: diane 35 a solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:57
      U mnie tabletki+słońce miało fatalne konsekwencje. Najpierw dostałam mnóstwo
      plam, których do dzisiaj nie mogę się pozbyć. W zeszłym roku każdy kontakt ze
      słońcem albo solarium kończył się poparzeniami i bąblami. Teraz odstawiłam
      tabletki i mam nadzieję że w tym roku będę mogła normlanie się opalać i chodzić
      w letnich ciuszkach. Też brałam Diane i jedyny plus to poprawa cery i bardzo
      regularne cykle.
      • atyde80 Re: diane 35 a solarium 25.04.06, 08:58
        Ja własnie sie lecze na niereularne cykle- czy po odstawieniu tych tabletek tez
        masz regularne okresy?
        • Gość: anka Re: diane 35 a solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:09
          Cera na szczęście narazie nie pogarsza się, ale cykle już nie są regularne. Nie
          biorę dopiero 2 miesiące, ale lekarz powiedział że potrzeba ok 6 miesięcy żeby
          organizm wrócił do równowagi. Jeżeli nigdy nie miałaś problemów z opalaniem, to
          może taka ilość hormonów jak jest w diane nie zaszkodzi ci. U mnie problemy ze
          słońcem zaczęły się po 3 latach brania tabletek, ale wiadomo że każdy organizm
          inaczej reaguje. Doszły mi też problemy z wątrobą, ale ponoć po 8 latach brania
          non stop tabletek z takim stężeniem hormonów to nic nadwzyczajnego. Najlepiej
          porozmawiaj o swoich wątpliwościach z lekarzem. Diane jest tanim lekiem, ale
          nie należy do tych najnowszej generacji z minimalną ilością hormonów.
          • atyde80 Re: diane 35 a solarium 25.04.06, 09:20
            dzieki za rady.Rzeczywiscie nigdy nie miałam problemów z opalaniem i mam ciemna
            karnacje. Ale troche sie boje, no chyba ze bede chodzic raz na tydzien na 8 min.
            • Gość: justy Re: diane 35 a solarium IP: 213.241.34.* 25.04.06, 10:00
              uważaj. osoby z ciemną karnacją są jednak bardziej podatne na przebarwienia
              hormonalne. reakcja skóry jest b. trudna do przewidzenia.
    • Gość: adia Re: diane 35 a solarium IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.06, 10:24
      Witaj,
      ja mam dosc ciemna karnacje, szybko sie opalam. I co roku smaze sie na
      slonku :) Bralam diane 3,5 roku i zadnych przebarwien nie mam. Na solarium
      rowniez chodzilam. Sam dermatolog, przepisujac mi Diane powiedzial, zebym w
      okresie zimowym chodzila na solarium. Pozdrawiam.
      • atyde80 Re: diane 35 a solarium 25.04.06, 14:48
        dzieki za podpowiedzi. Moze ktos jeszcze cos podpowie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka