Gość: kaja IP: 212.244.51.* 07.01.03, 08:47 ? mi osobiscie sie podobaja i nawet mam ochote sobie zrobic ale trochesieobawiam swojego wygladu oraz tego ze mogepozniej zalowac mimo ze teraz chce je zrobic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jop Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 09:34 IMHO wyglądają nieestetycznie i niechlujnie. Nie da się ich pozbyć i nie pasują do każdego ubrania. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 09:58 Pozbyć się można. Ściąć. I tylko tak. Czyli próba zmiany fryzury po dredach zacznie się od szczeciny a la rekrut. Do dopiero może do urody nie pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: co sądzicie o dreadach? IP: *.acn.waw.pl 07.01.03, 11:43 mi się podobają:-) Jak wygląda proces robienia dredów??? Może się skuszę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: co sądzicie o dreadach? IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 07.01.03, 12:41 tu jest pomocny link www.dredy.cherry.lublin.pl/metody.htm Dredy kojarza mi sie glownie z lachmanstwem , narkomanstwem i brudem ale moze dlatego, ze glownie narkomani je nosza. Musze powiedziec tez, ze podobaja mi sie one u Leszczynskiego z Idola pasuja mu te biale dredy. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 13:44 Jeden taki z dredami mi się pochwalił, że on je usztywniał na białko i popiół z papierosa. Oczywiście, należy zapomnieć o myciu włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 15:34 Gość portalu: samanta napisał(a): > tu jest pomocny link > <a href="http://www.dredy.cherry.lublin.pl/metody.htm"target="_blank">www.dredy > .cherry.lublin.pl/metody.htm</a> Jezu Chryste na rowerze, co miał z polskiego człowiek, który to tłumaczył? Toż to humor zeszytów. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.lubicz [...] 11.01.03, 00:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: co sądzicie o dreadach? IP: 195.116.62.* 07.01.03, 17:55 aaa! co za kosmos, ten zlinkowany tekst! pocieraj ponad i ponad i ponad, rotfl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami Re: co sądzicie o dreadach? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 07.01.03, 13:00 myślę, że nie do każdej twarzy pasują, widziałam wiele osób w dredach i niestety nikt tak dobrze nie wyglądał jak Robert Leszczyński!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: co sądzicie o dreadach? IP: *.lech.kso.pl / 192.168.67.* 07.01.03, 13:09 ostatnio widziałam na nartach dziewczynę z czarnymi dredami. wyglądała naprawdę super. poza tym była bardzo ładna i fajnie ubrana. po raz pierwszy dredy mi sie spodobały. Odpowiedz Link Zgłoś
ela1001 Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 13:25 Mnie się kojarzą z wszami i mysim gniazdem. Ohyda ! A łysa pała p ścięciu z uciekinierem z obozu pracy. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: co sądzicie o dreadach? IP: *.lech.kso.pl / 192.168.67.* 07.01.03, 13:36 ela1001 napisała: > Mnie się kojarzą z wszami i mysim gniazdem. Ohyda ! > A łysa pała p ścięciu z uciekinierem z obozu pracy. > Powodzenia ! Wcale nie trzeba obcinać włosow na łysą pałę. zobacz w nowym LOOK-u! Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 14:56 Niektorym osobom pasuja, innym nie. Ja dredow sobie nie zrobie, bo lubie miec czyste, gladkie i pachnace wlosy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Dready... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.01.03, 15:16 ... to niewątpliwie szpan ;) Ale ja bym ich sobie nie zrobiła, kojarzą mi się z brudem i potarganymi włosami (którymi rzeczywiście są!) ... A pozatym znam inne sposoby na bycie na topie ;) A jak już Ci się one znudzą... Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 17:37 jeden z moich kolegow sobie takie zrobil. smiesznie wyglada, zwlaszcza jak je uczesze w dwa kucyki po bokach glowy, wysoko;)) ale to facet. u babek jakos mi to sie nie podoba - kolezanka prowadzaca z mtv select wyglada w ogole tak sobie, dzieki dredom jest rozpoznawalna. a czy ladna - rzecz gustu. sama w zyciu bym sobie tego nie zrobila, bo to fryzura, ktora mozna zmienic tylko na jeden sposob - chyba ze w looku pisza o jakims superpatencie na oddredowanie wlosow, w co nie bardzo chce mi sie wierzyc. natomiast kiedys widzialam dziewczyne z warkoczykami na calej glowie, ale nie jakimis chalupniczymi, tylko takimi slicznymi, rowniusienkimi, ukladajacymi sie rowno do tylu, kazdy zakonczony koralikiem. niedlugie byly, raptem do ramion - i to mi sie podobalo. ale chyba i po takich warkoczyckach nie bardzo jest co zrobic z wlosami... a wlasnie ta nieuchronnosc pozniejszego opitolenia sie na lyso mnie troche zniecheca do podobnych kombinacji. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: co sądzicie o dreadach? IP: *.lech.kso.pl / 192.168.67.* 07.01.03, 17:57 anexxa napisała: - chyba ze w > looku pisza o jakims superpatencie na oddredowanie > wlosow, w co nie bardzo chce mi sie wierzyc. nie piszą tam o superpatencie na oddredowanie tylko jak można uniknąć strzy żenia na jeżyka. zresztą wyszła im dość fajna fryzura. koko Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 18:29 anexxa napisała: > sama w zyciu bym sobie tego nie zrobila, bo to fryzura, > ktora mozna zmienic tylko na jeden sposob - chyba ze w > looku pisza o jakims superpatencie na oddredowanie > wlosow, w co nie bardzo chce mi sie wierzyc. super sposób na oddredowanie juz podałam nizej ;) wygląd włosów po czymś takim to juz inna bajka... > natomiast kiedys widzialam dziewczyne z warkoczykami na > calej glowie, ale nie jakimis chalupniczymi, tylko takimi > slicznymi, rowniusienkimi, ukladajacymi sie rowno do > tylu, kazdy zakonczony koralikiem. niedlugie byly, raptem > do ramion - i to mi sie podobalo. ale chyba i po takich > warkoczyckach nie bardzo jest co zrobic z wlosami... a > wlasnie ta nieuchronnosc pozniejszego opitolenia sie na > lyso mnie troche zniecheca do podobnych kombinacji. warkoczyki to juz lepsza sprawa - tylko te godziny spedzone na zaplataniu... są różne metody plecenia i dzielenia włosów - w poprzek i wzdłuż ich linii na głowie (nie zanm sie dokłądnie). no i może Cie pocieszę - nie niszczą się włosy, trochę sie "kręcą" ale nie wygladają wcale tak źle jak by mogły. tylko nei każdemu pasuja i muszą być naprawde dobrze zrobione. i jak są za długo to sie nieładne przy nasadzie robią - włosy wyłażą. poza tym oki, tylko tez za modne to sie zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 17:45 bardzo niewielu osobom pasują (przytaczany leszcyzński wygląda obleśnie), trudno o dobrze zrobione. nie trzeba golić - szampon na kołtuny dla psów i duuużo cierpliwości wystarczy. nieestetyczne, niemiłe w dotyku, niehigieniczne (w srodku dreda włoski są niemyte - a fuj!) i nierzadko śmierdzą. poza tym są tak modne że przestały miec cokolwiek wspólnego z oryginalnością. generalnie jestem bardzo przeciw (no chyba ze ktoś jest Bobem Marleyem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: co sądzicie o dreadach? IP: 195.116.62.* 07.01.03, 17:49 bardzo lubie, piękne są. tylko niestety nie na moje słabe włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 20:42 Racja, na slabe wlosy raczej sie nie nadaja. Z moich wlosow wyszlyby 4 dredy na krzyz ;-) A jesli chodzi o wloski, kupilam dzis nowy szampon Garnier z olejkiem rozanym i wyciagiem z figi :-) Slicznie pachnie, jutro sprawdze czy dziala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: co sądzicie o dreadach? IP: *.acn.waw.pl 07.01.03, 21:06 ale dziewczyny! dredy sie normalnie myje! jak zwykle wlosy! wcale nie musza byc smierdzace a wlosow nie obcina sie na lyso tylko mozna odczekac troszke nie zaplatajac nowo odrosnietych wlosow i wtedy mozna zrobic fajna fryzurke 'na krotko' znam kilka osob ktore maja dredy i wcale nie sa narkomanami ani nie maja smierdzacych dredow tylko one musza byc dobrze zrobione bo takie 'domowe' to rzeczywiscie nic ladnego dla mnie sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: co sądzicie o dreadach? 07.01.03, 21:41 Mnie tez sie podobaja, ale na kims. Nikt nie twierdzi, ze nosza je tylko narkomani itp. Jedna z moich kumpeli ma dredy i wyglada fajnie. Ale ja tam wole nature ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: co sądzicie o dreadach? IP: 212.244.51.* 08.01.03, 17:25 no tak zawsze bezpieczniej w naturze ale to tak kreci.... Odpowiedz Link Zgłoś
mslipton Re: co sądzicie o dreadach? 10.01.03, 09:24 ehh. leszczynski to jest w ogole super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: co sądzicie o dreadach? IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 10.01.03, 12:36 mysle, ze dredy sa fajne, ale powinny pasowac do osobowosci. Juz nie mowie, zeby ktos sie ideologia i symbolika rastafarianska przejal ;) Ale to fryzura odwazna, ekstrawagancka, zwracajaca uwage, budzaca mnostwo skojarzen. Pasuje do ludzi "oryginalnych" (jak to slowo sie zbanalizowalo ;) ) i pewnych siebie, majacych swoje zdanie i wyrobione poglady. Tak mi sie wydaje. I mam tez wrazenie, ze ktos o bardziej "miekkim" usposobieniu bedzie sie predzej czy pozniej zle z nimi czul. Takie jest moje zdanie... Sama dredow nie mam. A tak przy okazji - wg rastafarian dready symbolizuja grzywe lwa ;) - gotowosc do walki. Gdy rastafarianin ma dready zwiazane albo zasloniete chusta na glowie oznacza to, ze ma pokojowe zamiary. Tak kiedys czytalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pielgrzym-44 DO K. o dredach 10.01.03, 22:21 mam 3 kolerzanki z dredami i wszystkie wygladaja super. Nie obawiaj sie wiec tylko sprubuj, zyje sie tylko raz. A jesli obawiasz sie co potem, gdy zdecydujesz ye to koniec twych dredow i postanowisz sie obciac to nic sie nie boj, dziewczyny obciete na krudko tez sa piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: DO K. o dredach 11.01.03, 10:23 Zęby mnie bolą od czytania tekstów z takim stężeniem błędów. Dobra, moge zostać okrzyknięta nietolerancyjną, jakoś przeżyję. A dredy kojarzą mi się z chęcią bycia oryginalnym za wszelką cenę. Dość chybioną zresztą. --------------------------------------- "każde wyjście jest wejściem gdzieś indziej..." Odpowiedz Link Zgłoś