IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:51
dziewczyny powiedzcie jaki najlepszy wiek przekłucia uszków mojej córeczce.
Mnie moja mama przekuła w lecie w roku w którym miałam iść do przedszkola.
był to początek lat osiemdziesiątych wiele kobiet przekłuwało sobie uszy mnie
i mojej mamie tego samego dnia uszy przekłuła znajoma pielęgniarka igłą od
robienia zastrzyków. Moja mama twierdzi, że najlepiej przekłuwać uszy małym
dziewczynkom gdzyż się łatwo goi i ucho się szybko przyzwyczaja do
kolczyków.W przedszkolu i szkole podstawowej większość dziewczynek nosiła
kolczyki, a do końca szkoły wszystkie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: kolczyki IP: *.gdynia.mm.pl 28.05.06, 15:30
      Włos mi się zjeżył na głowie!!
      Kobieto, nie musisz powielać głupoty matki!!
      Chyba masz własny rozum.
      Po kiego małej dziewczynce przekłute uszy!!!
      Jak już będzie dorosła niech sama zadecyduje.
      A poglą że ucho zagoi się łatwiej w wieku 3 lat niż 23 to już... słów brak.
      • Gość: iza Re: kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:32
        Był już taki wątek - proszę nie powielać i nie rozpoczynać kłótni.
        • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:02
          może dla Ciebie to nie ważne ale dla mnie ważne. Nie lubisz kolczyków to Twoja
          sprawa
          • Gość: iza Re: kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:04
            Kobieto, znów chcesz rozpętać wojnę?? Dopiero co usunięto tamten obrzydliwie
            wulgarny wątek.
          • heather4 Re: kolczyki 28.05.06, 16:04
            kolczyki teraz, a jak się zagoją to od razu tatuaż, byleby zdążyć zanim skończy
            podstawówkę!
    • Gość: ola Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:03
      wykasowali tamten wątek? a szkoda ;-)
      cóz, misiu - widac, ze i tak postawisz na swoim, bo jestes zdeterminowana i
      zdesperowana (oraz to ty decydujesz o zdrowiu i urodzie swojego dziecka), ale
      pamietaj
      - mody sie zmieniają (kiedy ja chodziłam do szkoły - żadna nie miała
      przekłutych uszu, w ogólniaku może dwie)
      - nie każda moda jest ładna, słuszna, pasuje każdemu i wszędzie
      - naprawdę sądzisz, że twoja córeczka potrzebuje jakichś sztucznych ozdób?
      myślę, że jest ładna, słodka, wdzięczna i bez nich
    • Gość: aaaaaa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:29
        jak Ci się nie podoba ten temat nie musisz dyskutować Trochę kultury
        • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaa Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:34
          Gość portalu: misia napisał(a):

> jak Ci się nie podoba ten temat nie musisz dyskutować Trochę kultury

alez dyskutuje.. a tobie przydalo by sie TROCHE MYSLENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: annan Re: kolczyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.06, 19:44
        a co z warka i nosem? beda czuly sie samotne :p
    • Gość: a Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:26
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=42574842
    • Gość: a [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:27
    • Gość: Marta Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:36
      chcesz przekłuwac uszy 3 latce??????????? zwariowałas???????????????????

po cholere takiemu malemu dziecko kolczyki??????????????

zeby ja uszy bolaly????????????
      zeby byly narazone na przerwanie podczas zabawy???????????????

mysl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: n_itka Re: kolczyki IP: *.is.net.pl 28.05.06, 16:39
      moja mama nie przeklula mi uszu i chwala jej za to, ja sama to zrobilam dosc
      niedawno, bo dostalam piekne kolczyki i no koniecznie zechcialam je zalozyc, ale
      na codzien wogle nie nosze kolczykow, bo mi przeszkadzaja; mysle ze pozostaw
      decyzje swojej corce, jak dorosnie i bedzie chciala to przebije i to nieprawda,
      ze malym dzieciom lepiej sie goi, goi sie tak samo :)
      moze przestroga dla ciebie bedzie moja kolezanka, ktorej w podstawowce urwali
      kawalek ucha, bo ja ktos pociagnal za kolczyk... tak samo wf, korytarze szkolne,
      no jednym slowem nie polecam; poza tym nie rob ze swojej corki na sile laleczki.
      • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:09
        to że chcę przekłuć uszy mojej córeczce wcale nie znaczy, że zawieszę jej
        jakieś wielkie zwisy chcę razem z moją mamą aby nosiła sztyfciki zkończone małą
        kuleczką, perełką lub serduszkiem. Trudno spodziewać się aby wyrwali je razem z
        kawałkiem ucha podczas zabawy
        • Gość: aga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:17
    • Gość: emzetem Re: kolczyki IP: *.aster.net.pl 28.05.06, 17:59
      Ja też uważam, że to do Twojej córeczki powinna należeć decyzja, czy chce mieć
      przekłute uszy, czy nie.
      To, że większość dziewczynek nosiła kolczyki o niczym nie świadczy, a opinia
      Twojej mama (z całym szacunkiem) nie jest oceną eksperta.
      Daj spokój dziecku i jego uszom :)
      • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:20
        może masz rację, ale od wielu lat nie wymyślono lepszej ozdoby ucha kobiecego.
        klipsy w porównaniu z kolczykami są brzytkie i cisną. Jak je zakładam czyję się
        jak bym miała ucho w imadle, a pozatym się zsuwają
        • Gość: K Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:28
          a po jakiego grzyba chcesz ozdabiać ucho 3-latki?
        • Gość: aaaaa Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:50

> może masz rację, ale od wielu lat nie wymyślono lepszej ozdoby ucha kobiecego.

KOBIECEGO!!!!!!!!!!!!!!! a nie u 3-latki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kup sobie lalke i jej przebij uszy !!!!!!!!

a dziecko zostaw w spokoju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • nycole Re: kolczyki 28.05.06, 22:15
      To ,że urodziłaś dziecko nie czyni cię jego panią i władczynią ,to nie jest
      twoja własność i nie masz prawa jej okaleczać .
      Poczekaj az dorośnie i sama podejmie decyzję o przekłuciu uszu - szanuj swoje
      dziecko ...
      • Gość: huuuw Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:49
        Piszesz "kobiecego" ucha. tylko ze Twoja coreczka jest jeszcze dzieckiem...
    • Gość: lola Re: kolczyki IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 28.05.06, 22:54
      no ja uwazam ze 3 latka to chyba za wczesnie.moja corka miala skonczone 6 lat
      kiedy zachcialo jej sie kolczykow.moja kosmetyczka przebila jej uszy i dostala
      od niej specjalne kolczyki.moja kolezanka slowaczka przebila uszy swoim
      corka ,kiedy byly jeszcze niemowlakami.ja bylam przerazona, a ona spokojnie mi
      wytlumaczyla ze u nich na slowacji to normalka,a dla mnie zalamka!!!
    • Gość: max Re: kolczyki IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 28.05.06, 22:56
      najlepszy wiek jest wtedy kiedy dziecko swiadomie chce miec przebite uszy.
      • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:07
        dziecko? dziecko nigdy świadomie nie podejmuje takiej decyzji. a poza tym
        trzylatka to nawet nie ma w pełni wykształconych małżowin
        • Gość: aaaaaaaaaaaaa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:12
          • Gość: Bydło Re: kolczyki IP: 195.205.160.* 29.05.06, 08:40
            Jesteście gorsze od bydlaków ...szok ..brak słow ..15 latki dorwały sie
            komputera i dyskutowac próbują.
            Do autorki wątku:
            mysle ,że narazie drobne perełki wystarczą ... kolczyki dobra sprawa.. i nie
            słuchaj tych ..... hmm nie powiem...kogo
            • Gość: gosc Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:57
              drobne perełki dla 3-latki...
              PO CO?
              • Gość: Bydło Re: kolczyki IP: 195.205.160.* 29.05.06, 09:02
                po co?? bo tak matce sie podoba ... pytała sie ..więc wyrazam swoje
                zdanie.Uwazam ze kolczyki jakies małe , drobne nie sa czyms złym i nie rozumiem
                jak mozna matkę wyzywac od kretynek , od wiesniar??
                • Gość: gosc Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 09:09
                  Gość portalu: Bydło napisał(a):

> po co?? bo tak matce sie podoba ...

sorry, ale matka nie jest właścicielką dziecka a dziecko nie jest lalką Barbie
                  do przebierania
                  co jej się jeszcze spodoba?

a ja wciąż czekam na sensowne wytłumaczenie - PO CO TRZYLATCE, MAŁEJ I ŁADNEJ
                  DZIEWCZYNCE, KOLCZYKI?
    • Gość: Awocado Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:15
      Najważniejsze, to żeby DZIECKO CHCIAŁO MIEĆ DZIURKI W USZACH! Nie uszczęśliwiaj
      jej na siłę!

Poczekaj, aż dziecko będzie miało 6 lat. Jeśli wtedy córka będzie chciała, to
      spokojnie możesz iść do kosmetyczki albo do zakładu, gdzie sie tym zajmują;
      pozwól dziecku samemu wybrać sobie kolczyki.

Ja miałam 6 lat a może i mniej, kiedy miałam przekłute uszy i dziękuje mamie, że
      się wtedy na to zgodziła, bo dziś nie muszę się martwić, że będzie bolało to
      przekłucie itp.
      Jestem szczęśliwą posiadaczką dziurek w uszach od wielu lat :)
    • mikams75 Re: kolczyki 29.05.06, 13:33
      strasznie naskoczyly niektore na ciebie... jednak od zwyklych kolczykow w uchu
      do percingu na calym ciele jest daleka droga.
      Ale ja tez jestem zdania, ze najlepszy wiek, to jak swiadomie zechce miec
      kolczyki. U mnie to bylo w wieku chyba 10 lat. W tym wieku dziecko potrafi juz
      podjac jakas decyzje i zadbac o wlasne uszy czyli przemywac, nie ciagnac za
      kolczyki itd. Maluch nie bedzie dbal, moze zabrudzic czyms ucho, bedzie sie
      paprac i niepotrzebny klopot. A o naderwanie tez latwo przy np. nieumiejetnym
      sciaganiu bluzki, przy zabawie itd.
      • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:42
        myślę jednak, że mimo to przekłujemy tradycyjnie uszy mojej córeczce. Będziemy
        dbały aby wszystko było w porządku
        • mikams75 Re: kolczyki 29.05.06, 19:49
          podaj kilka sensownych argumentow za przekluciem. Powinno ich byc wiecej niz
          przeciwko.
          • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:57
            kolczyki są tradycyjną ozdobą ucha kobiety od pokoleń
            noszą je kobiety w praktycznie na cłym świcie
            trzeba się przyżwyczaić do ich noszenia łatwiej się przyzwyczaić od dziecka
            ja przez to że noszę je od czwartego roku życia praktycznie je zdejmuje tylko
            gdy myję głowę
            • Gość: gosc Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:04
              > noszą je kobiety w praktycznie na cłym świcie

tylko, że jakoś nie wszystkie...
              • Gość: zołza3 Re: kolczyki IP: *.aster.pl 29.05.06, 20:29
                O, to, to - kobiety, nie dzieci.
                • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:03
                  dziewcznki w końcu stają się kobietami
                  • Gość: zołza2 Re: kolczyki IP: *.aster.pl 29.05.06, 21:05
                    > dziewcznki w końcu stają się kobietami
                    I wtedy można je uszczęśliwić kolczykami. Ale kobiety, nie dzieci.
                  • Gość: emzetem Re: kolczyki IP: *.aster.net.pl 29.05.06, 22:32
                    Powiedz, czego oczekujesz od forumek? Zadałaś pytanie, co sądzimy o przekłuwaniu
                    uszu 3-latce. Większość, w mniej lub bardziej kulturalny sposób, stwierdziła, że
                    pomysł jest kiepski. Ty upierasz się przy swoim. Nie widzę sensu dalszego
                    prowadzenia dyskusji, bo Ty nie przyjmujesz do siebie racjonalnych argumentów
                    takich jak:
                    * dziecku nie są potrzebne kolczyki do niczego- jak będzie chciała je nosić to
                    Cię o tym ponformuje
                    * podczas zabawy córeczka może uszkodzić sobie ucho (nawet małym kolczykiem)
                    * dziecko nie jest Twoją własnością i nie służy do przyozdabiania.
                    • Gość: s [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:30
            • mikams75 Re: kolczyki 29.05.06, 22:38
              > kolczyki są tradycyjną ozdobą ucha kobiety od pokoleń

- wlasnie, kobiet. Dodatm ze jest wiele innych tradycyjnych ozdob kobiet (np. w
              Indiach czy Afryce), ale juz nie bede podpowiadac, bo jeszcze ci sie spodoba.

> noszą je kobiety w praktycznie na cłym świcie

- niekoniecznie

> trzeba się przyżwyczaić do ich noszenia łatwiej się przyzwyczaić od dziecka

nie latwiej, mysle ze nawet trudniej, bo 3-latka nie zrozumie po co ja ktos
              kluje iglami i po co ma znosic bol i ewentualne papranie sie dziurek.
              Latwej jest sie przezwyczaic do czegos, jak sie rozumie PO CO.

> ja przez to że noszę je od czwartego roku życia praktycznie je zdejmuje tylko
              > gdy myję głowę

a ja nosze od wieku dorastania i nawet do mycia glowy nie zdejmuje. Zdejmuje i
              zakladam jak mam ochote - to bardziej zalezy od mojej kreacji niz czegokolwiek
              innego.

• Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:43
                wszystkim bez względu co o mnie sądzą dziękuję za dyskusję
                • anula36 Re: kolczyki 04.06.06, 00:34
                  ja mam lat 32, nigdy nie chcialam kolczykow i nie czuje sie przez to mniej
                  kobieca.
                  A moze dziecko z wygladu przypomina chlopca i trzeba ludziom pokazac ze to
                  jednak dziewczynka?
                  • Gość: zołza2 Re: kolczyki IP: *.aster.pl 04.06.06, 01:28
                    > A moze dziecko z wygladu przypomina chlopca i trzeba ludziom pokazac ze to
                    > jednak dziewczynka?
                    Akurat ta uwaga jest ciut nie na miejscu. Znasz to dziecko? Widziałaś? To, że
                    mamusia ma nie do końca ukształtowaną korę mózgową, nie upoważnia cię od razu do
                    chamskich wypowiedzi na temat trzyletniej dziewczynki.
                    • anula36 Re: kolczyki 04.06.06, 12:27
                      a co jest chamskiego w tym ze niektore nieduze dzieci ciezko odroznic z plci? "
                      a moze" to forma przypuszczenia.
                      Gdyby moja dziecko ( dziewczynka) prowokowala ludzi do pytan " jak masz na imie
                      chlopczyku" tez bym jej zafundowala kolczyki zeby nie miala potem problemow z
                      tozsamozscia plciowa.
                      • Gość: zołza2 Re: kolczyki IP: *.aster.pl 04.06.06, 13:42
                        Gdyby moja dziecko ( dziewczynka) prowokowala ludzi do pytan " jak masz na imie
                        >
                        > chlopczyku" tez bym jej zafundowala kolczyki
                        A na podstawie której odpowiedzi wywnioskowałaś, że córka autorki wątku
                        prowokuje takie pytania?!

zeby nie miala potem problemow z
                        > tozsamozscia plciowa.
                        To ciekawy sposób... Bardzo ciekawy...
                      • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:11
                        masz rację
                        • Gość: aaaaaaa Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:22
                          a ty za to NIE MASZ RACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • totalna_apokalipsa Re: kolczyki 04.06.06, 13:56
      Myśle, ze nie powinnas jej przekłuwać uszu, tak samo jak nei pwoinnas jej
      farbować włosów, robić makijażu itp. To dziecko, a dziecko powinno być
      dzieckiem, nei kobietą. Kiedy zechce mieć kolczyki na pewno ci o tym powie, ale
      zazwyczaj jeśli dziewczynka tego chce to dopiero majac 7-10 lat, a nie teraz!
      Terazto matka tego chce, a to trochę nie fair z\decydowac za dziecko.

Jakby ktoś chciał na mnei napaść, to co do chrztu też uwazam, ze powinno sie
      czekac, aż dziecko zrozumie, o co w tym chodzi , czyli do 6-7 lat najwcześniej.
      • Gość: zołza2 Re: kolczyki IP: *.aster.pl 04.06.06, 14:36
        > Jakby ktoś chciał na mnei napaść, to co do chrztu też uwazam, ze powinno sie
        > czekac, aż dziecko zrozumie, o co w tym chodzi , czyli do 6-7 lat najwcześniej.
        Ze chrztem spokojnie można zaczekać do końca szkoły podstawowej. Może wtedy
        skończyłyby się idiotyczne statystyki: w Polsce jest 98% procent katolików, a w
        kościołach byliby ludzie wierzący, a nie ci, którzy wyznają zasadę: "Co
        ludzie/teściowie/ciotki z Pcimia Dolnego powiedzą?".
        • Gość: nana Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:51
          moja bratanica nie ma jeszcze 3 lat a, juz ma przebite chyba z 1,5-2 lata.
          (ostatnio ja widzialam wtedy na slubie) jak chcesz to przebij.ja mialam
          przebite jak mialam z 12 lat, ale ze wzgledu ze mam krzywe dziurki to nie nosze
          kolczykow.chyba przebitko-kolczyki beda najlepsze.
          • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:03
            właśnie wczoraj przekłułam je igłą 14 na podkładając ziemniak lewe ucho.
            Jak się zagoi to przekłuje prawe.
            • Gość: zzzzzzzzzzzzzz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:29
          • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:22
            moja znajoma która miała krzywe dziurki rozwiązała ten problem nosząc przez
            jakiś czas cięższe kolszyki aby wyciągnąć dziurki.
            • Gość: ola Re: kolczyki IP: *.such.nat.hnet.pl 04.06.06, 15:48
              wprawdzie nie przeczytalam wszystkich wypowiedzi ale wydaje mi sie ze nie zostal
              tu poruszony pewien problem: moze nastapic problem z gojeniem sie dziurek. i to
              nie takie zwykle babranie sie, takze nie z powodu zlego dbania o higiene tego
              mieejsca, ale twoje dziecko moze byc po prostu uczulone na stal hirurgiczna, na
              srebro, zloto, lub po prostu jego organizm moze zle znosic cialo obce, ktorym
              jak by na to nie patrzec jest kolczyk. mi przekluto uszy gdy mialam 7 lat, na
              moje zyczenie. pozniej okazalo sie ze nie toleruje kolczykow ( nie z powodu
              uczulenia, tak po prostu, nie wiadomo dlaczego). skonczylo sie przyrosnieciem
              kolczyka do ucha, mimo ciaglego poruszania nim i obkrecania. za nic w swiecie
              nie chcialam wyjac kolczyka. wiesz, ja nie bede Cie oceniac, bo nie mam do tego
              prawa, ale uwazam ze powinnas dobrze sie zastanowic zanim przeklujesz dziecku
              uszy. moze poczekaj az bedzie moglo samo zdecydowac. po co probowac upiekszyc
              dziecko? i tak na pewno jest sliczne. bo to dziecko po prostu.
    • Gość: Karola Re: kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:34
      Moja chrześnica ma rok i juz ma kolczyki.dziecko sie przyzwyczaja od małego i
      slicznie wyglada- w końu dziewczynka:)) a ja chce przekłuć język:)))(mam 22
      lata:) co mi radzicie???
      • Gość: zołza2 [...] IP: *.aster.pl 04.06.06, 16:38
        • Gość: nana Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:55
          nie wiem ile moze kosztowac przeklucie w tej chwili(ale 3 lata temu cos kolo 80
          zl- jeszcze w promocji), ale osobiscie trzymalam szczypczyki gdy siostrze
          przekluwali jezyk-nie zbyt ladny widok, ale jestem twarda.bedzie cie bolal
          jezyk i nie bedziesz mogla w stanie zjesc pokarmu, chyba ze w postaci
          plynnej.mam kolege w klasie(prawie 19 lat) ktory przeklul sobie jezyk-jakis rok
          czasu temu a jego rodzice nadal o tym nie wiedza.przekluwajcie sobie co
          chcecie,ja nie beda za was decydowac.
      • Gość: zzzzzzzzzzzz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:44
      • sylwia.la Re: kolczyki 04.06.06, 17:01
        Hej Karola!Ja mam 20 i jakies 2 miesiace temu przebilam jezyk:)I zakochalam sie
        wtym kolczyku:)Tylko ze ja wogole kocham kolczyki..Mam tego troche:)Ale ja bez
        nich nie jestem soba:)Na poczatku wszyscy patrzyli z oburzeniem-wiadomo:P Mama
        byla przeciw a teraz nie wyobraza sobie zebym mogla je zdjac:P he he:)Za kilka
        tygodni sama bede przekluwala bo ide na kurs:)Teraz koncze 1 rok kosmetologii
        ale tak naprawde chce zajmowac sie piercingiem i wizazem:)woec ja jestem jak
        najbardziej za kolczykiem:):):)
        • Gość: ola Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 17:15
          Daruj sobie te przechwalki ze idzesz na kurs persingu,bo to-czy bedziesz dobrym
          przekluwaczem nie zalezy od jednego kursu...mierzi mnie jak widze te wszystkie
          kosmetyczki"zawodowe"bawiace sie w persing.
          Jesli idzesz na ten kurs przypadkiem do Łodzi,to szkoda kasy!
          • Gość: sylwia.la Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 17:46
            nie chce byc kosmetyczka.ale podstawe jakas muze miec.zamierzam zajac sie
            kolczykowaniem a nie byc kosmetyczka co przebija!Ide do Wraszawy,nie do lodzi
            • Gość: zolza999 Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:38
              kochanie, kolczykowania uczą na weterynarii
    • Gość: asia Re: kolczyki IP: *.iweb.pl 04.06.06, 19:56
      misiu, nie wolno przekłówać uszu w taki sposób, w jaki ty to zrobiłaś. Tylko
      profesjonalista nie zrobi dziecku krzywdy. Jestem zaszokowana twoim
      postępowaniem .Nigdy nie skrzywdziłabym w ten sposób własnej -sześcioletniej
      już córeczki.
      • Gość: nana Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:29
        ja sobie przebijalam,pzebitka, jeden w polowie ugrzazl-ani w jedna ani w
        druga.kolezanka przyszla przypadkiem bo cos chciala zalatwic,ja sie zgodzilam a
        ona dopchnela ten kolczyk.sama rady bym nie dala-przebijac innej osobie.
        • Gość: nana Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:33
          ja sobie nie moge wyobrazic bolu dla tego dziecka.mnie paskudnie bolalo,
          machalam dlonmi jak motylek i syczalam jak waz(jak mnie przebijano). myslalam-
          niech to sie skonczy.
          • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:40
            wszystko narazie jest w porządku. Ma w uszku małe złote kułeczko
            • Gość: aaaaaaaaaaaaa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:33
            • Gość: Marta Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:36
              kułeczko? chyba kółeczko!
              nie dosc, ze jesteś glupia to jeszcze nie potrafisz pisac po polsku.

i tym najlepiej dowodzisz, ze pochodzisz z nizin spolecznych, ktore
              dowartościowują sie nazywając dziecko np. NIKOL i przekłuwając im w wielu 3 lat
              uszy.

wiocha totalna
              • Gość: zołza2 Re: kolczyki IP: *.aster.pl 05.06.06, 00:51
                > wiocha totalna
                Na twoim miejscu nie obrażałabym wsi z powodu jednej mamuśki...
                • Gość: misia Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:38
                  muwcie co chcecie uszko mojej córeczki sie ładnie goi
                  • Gość: aga Re: kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:43

> muwcie co chcecie uszko mojej córeczki sie ładnie goi

mÓwimy: jestes kretynką i analfabetką!

siegnij do słownika ortograficznego, bo kompromitujesz sie nie tylko
                    zachowaniem, ale i pisownią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka