Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Sephory!

29.05.06, 15:03
Warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.06, 15:16
      Warto, warto ja właściwie przerzuciłam się na te kosmetyki uzywam cieni,
      kredek, blyszczyków, bazy pod make-up, różu, a także kosmetyków do włosów i
      jestem szalenie zadowolona.
      Sephora produkując kosmetyki nie inwestuje w opakowania, sa proste, nie
      przesadza też z reklamą, stąd niewygórowane ceny, ale jakość jest naprawdę
      dobra. Myślę, że warto spróbować.
      • ap77 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 15:26
        no wlasnie, super wybor maja, i fajne kolory, jestem zauroczona!
        • Gość: Ania Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:59
          Właśnie też się nad tym zastanawiam. Widziałam ostatnio coś jakby puder rozświetlający prasowany w 2-óch czy w 3-ech kolorach. Bardzo mi się podobał. Może któraś z Was ma coś takiego i mogłaby się wypowiedziać.
          • jo-asiunka Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 18:29
            kupiłam puder w pojemniczku z pędzelkiem (taki pędzelek Killys w ogóle nie
            działał, a Bourjois nie można już kupić) i jestem zachwycona. Genialny patent i
            bardzo przyjemny puder. Z bazy pod podkład też jestem zadowolona i to bardzo,
            ale to moja pierwsza baza w życiu i nie mam porównania.
            • ap77 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 19:20
              tez mam ochote na ten puder, taki brazujacy dwukolorowy?
              • Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.05.06, 20:00
                Ja miałam wiele kosmetyków kolorowych i były do bani cienie( te z palety z
                brokatem) sie paskudnie osypują błyszczą całe policzki:-/ błyszczyki są bardzo
                nietrwałe , kredka do oczu znika z powiek szybko, tusz pogrubiający był
                fatalny, jedynie co rzeczywiscie jest imponujące to ogromny wybór kolorystyczny
                pomadek lakierów cieni jakosc jednak marna , mialam tez pensetki z lini prof. i
                okazalo sie ze moga byc jedynie ozdob a kosmetyczki bo regulowac brwi sie tym
                nie da,jedyne co lubie to linie kąpielowe bo są kolorowe przyjemnie sie je
                stosuje i mają atrakcyjne opakowania.Lubie balsam do ust , lubie tez gwiezdny
                pył bo uatrakcyjnia mój makijaz no i całkiem przyzwoity jest krem do demakijazu
                w tubce z serii prof to wszystko.
                • ap77 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 20:04
                  a korektory we flamstrze?
                  • Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.05.06, 20:06
                    Nie wiem bo nie miałam ale miałam korektor pod oczy w kredce i powiem ze nawet
                    ok krył tyle ze troche zbierał sie w zmarszczkach zmieniłam go pozniej na taki
                    w kremie LRP i roznica była kolosalna bo tamten miał technologie cienkiej
                    warstwy i nie zbierał sie brzydko,takze srednie wrazenia.
    • Gość: len Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 20:39
      Mam ten wielofunkcyjny puder Sephory. Używam wersji 02 - rose, a brązującą
      sprzedaję na Allegro, bo mam analogiczny puder Shiseido. Brązujący Sephory
      wiele nie różni się od wersji "różowej", bo ta różowa jest w ciepłej
      kolorystyce, tylko jaśniejsza. Puder daje naprawdę delikatny i mało widoczny
      kolor, nie nazwałabym tego brązowieniem, za to nabłyszcza spektakularnie.
      Połysk tego pudru oparty jest na efekcie perłowego połysku, a nie brokatowych
      drobinek. W wersji brąz&złoto efekt jest miedziano-złoty, perłowy.

Miałam też okrągłe pudry rozświetlające, niewiele się różnią od tych
      wielofunkcyjnych kwadratowych, poza tym, że mniej nabłyszczają. Zdecydowanie
      połysk kwadratowych wielofunkcyjnych jest niezwykle intensywny, na pewno nie
      nadają się do stosowania na całą twarz, jedynie do podkreślenia/rozświetlenia
      niektórych partii.

Sporo recenzji tych pudrów znajdziecie na Wizażu.

Potwierdzam, pęsety Sephora są do kitu! Niestety, podczas ostatniej promocji
      kupiłam aż dwie... Za to pędzle są bardzo fajne.

Pozdrawiam!
    • Gość: justy Re: Kosmetyki Sephory! IP: 213.241.34.* 29.05.06, 22:34
      bibułki matujące, rozświetlająca baza i pędzle są OK.
      • Gość: Katija1 Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.aster.pl 29.05.06, 22:46
        Lubię:
        - pędzle
        - puder rozświetlający
        - rozświeltająco-brązujące palety (potrójne)
        - kredki
        - pastylki do kąpieli
        - błyszczyki w tubie

NIe lubie:
        - cieni - osypują się
        - lakierów - nietrwałe
        - kremy, bazy itd. (ta seria prof.)

nie znam ich maskar, choć mnie kuszą ;)
    • mariolka99 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 22:47
      POdkład pudrowy sephory był najgorszym "czymś" jakie w życiu kupiłam pod
      nazwą "podkład". trudno w zasadzie nazwac to kosmetykiem. To "coś" było tak
      beznadziejne ze wróciłam do sklepu i oddałam do reklamacji to nie działało;)
      Reklamacja została przyjęta po tym jak zaproponowałam kierowniczce wykonanie
      makijazu tym "czymś":)))))
    • babunowa Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 23:31
      kiedys ich kosmetyki bylo okey,od 5 lat-bleh;)
      podkladow,pudrow etc.-nie polecam
      lakiery-wiadomo,jak sie czlowiek zakocha w kolorze,to nie co dyskutowac:))
      cienie-zdecydowanie odradzam,bardzo nietrwale,
      baza pod makijaz-nie jest zdecydowanie dla osob o tlustej cerze,bo wtedy
      czlowiek sie czuje jeszcze gorzej:)tlustocerowe dziewczyny wiedza o co chodzi:)
      ostatnio,gdy byla promocja zakupilam kosmetyki z serii sephora pink(rozowe
      opakowania)-maskare sliwkowa i turkusowa-w zasadzie sa okey.Z tej samej
      serii,sephora pink zakupilam puder rozswietlajacy i musze stwierdzic,ze jest tez
      okey:)
      ja bardzo lubie ich mleczka do ciala,zele,peelingi i mgielki do ciala:)jak komus
      pasuja zapachy-polecam:)
      a tak w ogole to polecam wyrobic sobie karte sephora,co jakis czas sa znizki:)
      • schaetzchen Re: Kosmetyki Sephory! 30.05.06, 09:31
        Używałam:
        - cieni - znalazłam śliczny kolor, ale niestety - cień się okropnie osypywał,
        mimo różnych technik nakładania - z bazą i bez, sam i z innym cieniem, z pudrem
        - większość cienia lądowała na policzkach... nie polecam.
        - kredka - taka gruba, złota, bdb
        - bazy pod makijaż - niby skóra świetna w dotyku, ale ja się źle czuję w takiej
        masce, mimo wielokrotnych prób z bazami i podkładami najlepiej się czuję tylko
        przypudrowana :)
        - puder w kamieniu - rewelacyjny, bo udało mi się znaleźć jasny kolor :)
        - pędzle - zwłaszcza te chowane, z "zatyczką" - świetny patent, można go schować
        do torebki, oprócz tego mam normalny, bardzo dobre.
        • sigrun Re: Kosmetyki Sephory! 30.05.06, 10:16
          Mam pęsetę Sephory zakupioną 2-3 lata temu i sprawdza się znakomicie - na razie
          najlepsza jakąkolwiek używałam :-) Natomiast eye-liner to totalna porażka. I tu
          się w pełni zgodzę z autorką wątku, że Sephora nie inwestuje w opakowania. Co z
          tego, że zawartość buteleczki jest wysokiej jakości, nie uczula, trzyma się cały
          dzień, pędzelek jest bardzo precyzyjny, etc, skoro zakrętka po mięsiącu
          użytkowania wygląda jakbym co raz posługiwała się przy zakręcaniu kluczem
          francuskim oraz imadłem i jeszcze potem po niej skakała :-( Już niestety nie
          nadaje się ani do dalszego użytkowania, ani tym bardziej do noszenia w torebce
          :-( Po ostatnim użyciu zakrętka dosłownie rozpadła mi się w palcach na małe
          kawałeczki :-((( Już wolę mojego starego Chanela za 120 zł. Zawartość
          praktycznie ta sama, ale opakowanie pancerne i przez to produkt bardziej wydajny.
          • Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 30.05.06, 10:53
            Dokładnie! zapomniałam dodac o nietrwalosci opakowan jeszcze nie widzialam
            takiego szajsu !plastikowe opakowania cieni rozwalają sie szybko a nie daj boze
            jak wypadną Ci z reki , zatyczka od podkładu rozwaliła sie w drobny mak
            wszelkie nakredki od kredek pekaja itd
          • Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 30.05.06, 10:57
            Aha i jeszcze słowo o podkładach bo rowniez stosowalam ,był do bani fakt ze
            jest fajny wybór odcieni ale niestety ja mialam złe doswiadczenia bo dobrany do
            opalonej karnacji po jakims czasie poprostu robił sie pomaranczowy na twarzy;-/
            • Gość: Lenka Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.chello.pl 30.05.06, 11:45
              Kupiłam puder brązująco-rozświetlający z serii Sun i jestem bardzo zadowolona z
              niego.
              • Gość: bibi jeszcze o opakowaniach... IP: *.uje.nat.hnet.pl 30.05.06, 14:48
                ...jakies 2 lata temu mnie podkusilo,bo pamietalam,ze wczesniej mieli dobre
                fluidy(w czarnych tubach,2 razy drozsze niz teraz) i zakupilam fluid w sloiczku
                z pomką.Produkt jeśli chodzi o jakość porównywalny do tych za 10Pln,ale nic nie
                przebije przeżyć związanych z opakowaniem.Otóż pewnego dnia zwyczajnie go
                włożyłam do torebki,w której były oprócz niego dokumenty,komórka i woda (czyli
                mało rzeczy).Torebka była na długim pasku,przekładana przez głowę.Opisuję to
                szczegółowo,żeby nie było wątpliwości,co do 'dobrych warunków':)).Otóż w pewnym
                momencie chciałam odebrać telefon,ale moją ręką była cała umazana fluidem;///
                Nie wiem jakim cudem,ale słoiczek,a także nakładka zabezpieczająca,radośnie się
                same odkręciły i cała zawartość się wylała do środka torebki;////do tej pory
                jest to dla mnie tajemnicą,jak to się stało,ale więcej się na ten produkt nie
                skuszę;////
    • Gość: Ania Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:06
      Zależy co. Miałam fajny błyszczyk w kulce, podkład w kompakcie, puder,
      przezroczystą bazę. Niezadowolona byłam z lakierów, a podkład w tubce (mat)
      uważam za wyjątkową klęskę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka