Gość: kika Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.06, 15:16 Warto, warto ja właściwie przerzuciłam się na te kosmetyki uzywam cieni, kredek, blyszczyków, bazy pod make-up, różu, a także kosmetyków do włosów i jestem szalenie zadowolona. Sephora produkując kosmetyki nie inwestuje w opakowania, sa proste, nie przesadza też z reklamą, stąd niewygórowane ceny, ale jakość jest naprawdę dobra. Myślę, że warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 15:26 no wlasnie, super wybor maja, i fajne kolory, jestem zauroczona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:59 Właśnie też się nad tym zastanawiam. Widziałam ostatnio coś jakby puder rozświetlający prasowany w 2-óch czy w 3-ech kolorach. Bardzo mi się podobał. Może któraś z Was ma coś takiego i mogłaby się wypowiedziać. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 18:29 kupiłam puder w pojemniczku z pędzelkiem (taki pędzelek Killys w ogóle nie działał, a Bourjois nie można już kupić) i jestem zachwycona. Genialny patent i bardzo przyjemny puder. Z bazy pod podkład też jestem zadowolona i to bardzo, ale to moja pierwsza baza w życiu i nie mam porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 19:20 tez mam ochote na ten puder, taki brazujacy dwukolorowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.05.06, 20:00 Ja miałam wiele kosmetyków kolorowych i były do bani cienie( te z palety z brokatem) sie paskudnie osypują błyszczą całe policzki:-/ błyszczyki są bardzo nietrwałe , kredka do oczu znika z powiek szybko, tusz pogrubiający był fatalny, jedynie co rzeczywiscie jest imponujące to ogromny wybór kolorystyczny pomadek lakierów cieni jakosc jednak marna , mialam tez pensetki z lini prof. i okazalo sie ze moga byc jedynie ozdob a kosmetyczki bo regulowac brwi sie tym nie da,jedyne co lubie to linie kąpielowe bo są kolorowe przyjemnie sie je stosuje i mają atrakcyjne opakowania.Lubie balsam do ust , lubie tez gwiezdny pył bo uatrakcyjnia mój makijaz no i całkiem przyzwoity jest krem do demakijazu w tubce z serii prof to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.05.06, 20:06 Nie wiem bo nie miałam ale miałam korektor pod oczy w kredce i powiem ze nawet ok krył tyle ze troche zbierał sie w zmarszczkach zmieniłam go pozniej na taki w kremie LRP i roznica była kolosalna bo tamten miał technologie cienkiej warstwy i nie zbierał sie brzydko,takze srednie wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 20:39 Mam ten wielofunkcyjny puder Sephory. Używam wersji 02 - rose, a brązującą sprzedaję na Allegro, bo mam analogiczny puder Shiseido. Brązujący Sephory wiele nie różni się od wersji "różowej", bo ta różowa jest w ciepłej kolorystyce, tylko jaśniejsza. Puder daje naprawdę delikatny i mało widoczny kolor, nie nazwałabym tego brązowieniem, za to nabłyszcza spektakularnie. Połysk tego pudru oparty jest na efekcie perłowego połysku, a nie brokatowych drobinek. W wersji brąz&złoto efekt jest miedziano-złoty, perłowy. Miałam też okrągłe pudry rozświetlające, niewiele się różnią od tych wielofunkcyjnych kwadratowych, poza tym, że mniej nabłyszczają. Zdecydowanie połysk kwadratowych wielofunkcyjnych jest niezwykle intensywny, na pewno nie nadają się do stosowania na całą twarz, jedynie do podkreślenia/rozświetlenia niektórych partii. Sporo recenzji tych pudrów znajdziecie na Wizażu. Potwierdzam, pęsety Sephora są do kitu! Niestety, podczas ostatniej promocji kupiłam aż dwie... Za to pędzle są bardzo fajne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Kosmetyki Sephory! IP: 213.241.34.* 29.05.06, 22:34 bibułki matujące, rozświetlająca baza i pędzle są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katija1 Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.aster.pl 29.05.06, 22:46 Lubię: - pędzle - puder rozświetlający - rozświeltająco-brązujące palety (potrójne) - kredki - pastylki do kąpieli - błyszczyki w tubie NIe lubie: - cieni - osypują się - lakierów - nietrwałe - kremy, bazy itd. (ta seria prof.) nie znam ich maskar, choć mnie kuszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 22:47 POdkład pudrowy sephory był najgorszym "czymś" jakie w życiu kupiłam pod nazwą "podkład". trudno w zasadzie nazwac to kosmetykiem. To "coś" było tak beznadziejne ze wróciłam do sklepu i oddałam do reklamacji to nie działało;) Reklamacja została przyjęta po tym jak zaproponowałam kierowniczce wykonanie makijazu tym "czymś":))))) Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Kosmetyki Sephory! 29.05.06, 23:31 kiedys ich kosmetyki bylo okey,od 5 lat-bleh;) podkladow,pudrow etc.-nie polecam lakiery-wiadomo,jak sie czlowiek zakocha w kolorze,to nie co dyskutowac:)) cienie-zdecydowanie odradzam,bardzo nietrwale, baza pod makijaz-nie jest zdecydowanie dla osob o tlustej cerze,bo wtedy czlowiek sie czuje jeszcze gorzej:)tlustocerowe dziewczyny wiedza o co chodzi:) ostatnio,gdy byla promocja zakupilam kosmetyki z serii sephora pink(rozowe opakowania)-maskare sliwkowa i turkusowa-w zasadzie sa okey.Z tej samej serii,sephora pink zakupilam puder rozswietlajacy i musze stwierdzic,ze jest tez okey:) ja bardzo lubie ich mleczka do ciala,zele,peelingi i mgielki do ciala:)jak komus pasuja zapachy-polecam:) a tak w ogole to polecam wyrobic sobie karte sephora,co jakis czas sa znizki:) Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: Kosmetyki Sephory! 30.05.06, 09:31 Używałam: - cieni - znalazłam śliczny kolor, ale niestety - cień się okropnie osypywał, mimo różnych technik nakładania - z bazą i bez, sam i z innym cieniem, z pudrem - większość cienia lądowała na policzkach... nie polecam. - kredka - taka gruba, złota, bdb - bazy pod makijaż - niby skóra świetna w dotyku, ale ja się źle czuję w takiej masce, mimo wielokrotnych prób z bazami i podkładami najlepiej się czuję tylko przypudrowana :) - puder w kamieniu - rewelacyjny, bo udało mi się znaleźć jasny kolor :) - pędzle - zwłaszcza te chowane, z "zatyczką" - świetny patent, można go schować do torebki, oprócz tego mam normalny, bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Kosmetyki Sephory! 30.05.06, 10:16 Mam pęsetę Sephory zakupioną 2-3 lata temu i sprawdza się znakomicie - na razie najlepsza jakąkolwiek używałam :-) Natomiast eye-liner to totalna porażka. I tu się w pełni zgodzę z autorką wątku, że Sephora nie inwestuje w opakowania. Co z tego, że zawartość buteleczki jest wysokiej jakości, nie uczula, trzyma się cały dzień, pędzelek jest bardzo precyzyjny, etc, skoro zakrętka po mięsiącu użytkowania wygląda jakbym co raz posługiwała się przy zakręcaniu kluczem francuskim oraz imadłem i jeszcze potem po niej skakała :-( Już niestety nie nadaje się ani do dalszego użytkowania, ani tym bardziej do noszenia w torebce :-( Po ostatnim użyciu zakrętka dosłownie rozpadła mi się w palcach na małe kawałeczki :-((( Już wolę mojego starego Chanela za 120 zł. Zawartość praktycznie ta sama, ale opakowanie pancerne i przez to produkt bardziej wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 30.05.06, 10:53 Dokładnie! zapomniałam dodac o nietrwalosci opakowan jeszcze nie widzialam takiego szajsu !plastikowe opakowania cieni rozwalają sie szybko a nie daj boze jak wypadną Ci z reki , zatyczka od podkładu rozwaliła sie w drobny mak wszelkie nakredki od kredek pekaja itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 30.05.06, 10:57 Aha i jeszcze słowo o podkładach bo rowniez stosowalam ,był do bani fakt ze jest fajny wybór odcieni ale niestety ja mialam złe doswiadczenia bo dobrany do opalonej karnacji po jakims czasie poprostu robił sie pomaranczowy na twarzy;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.chello.pl 30.05.06, 11:45 Kupiłam puder brązująco-rozświetlający z serii Sun i jestem bardzo zadowolona z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi jeszcze o opakowaniach... IP: *.uje.nat.hnet.pl 30.05.06, 14:48 ...jakies 2 lata temu mnie podkusilo,bo pamietalam,ze wczesniej mieli dobre fluidy(w czarnych tubach,2 razy drozsze niz teraz) i zakupilam fluid w sloiczku z pomką.Produkt jeśli chodzi o jakość porównywalny do tych za 10Pln,ale nic nie przebije przeżyć związanych z opakowaniem.Otóż pewnego dnia zwyczajnie go włożyłam do torebki,w której były oprócz niego dokumenty,komórka i woda (czyli mało rzeczy).Torebka była na długim pasku,przekładana przez głowę.Opisuję to szczegółowo,żeby nie było wątpliwości,co do 'dobrych warunków':)).Otóż w pewnym momencie chciałam odebrać telefon,ale moją ręką była cała umazana fluidem;/// Nie wiem jakim cudem,ale słoiczek,a także nakładka zabezpieczająca,radośnie się same odkręciły i cała zawartość się wylała do środka torebki;////do tej pory jest to dla mnie tajemnicą,jak to się stało,ale więcej się na ten produkt nie skuszę;//// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kosmetyki Sephory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:06 Zależy co. Miałam fajny błyszczyk w kulce, podkład w kompakcie, puder, przezroczystą bazę. Niezadowolona byłam z lakierów, a podkład w tubce (mat) uważam za wyjątkową klęskę. Odpowiedz Link Zgłoś