Dodaj do ulubionych

neostrata - b.wazne

16.01.03, 10:40
Wiem, wiem juz tyle watkow o tym kremie ale blagam o pomoc. Kupuje dzisiaj ten krem i dla mnie to bedzie
premiera. Moje pytanie - za 2 tyg. wyjezdzam do Finlandii a tam mrozy do -30 stopni - czy na noc moge uzywac
nadal neostrate 8% ( bo o tej mowa) i czy macie cos do polecenia na dzien na takie temp.??
Bardzo licze na wasza pomoc,
Dzieki

Ach i prosze nie odsylajcie mnie na wizaz , bo z moja przegladarka ( netscape) niestety nie moge skorzystac -
czyli nie moge doczytac - na ulotce neostraty tez nic nie ma.
Naprawde bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: neostrata - b.wazne IP: 217.98.124.* 16.01.03, 10:49
      Myślę ,że na noc możesz go spokojnie używać a na dzień np krem ochronny SPF15
      Neutrogeny (w aptece),mylę ,że Hydraphase XL La Roche Possay też mógł by
      być.Poza tym zawsze możesz użyć dobrego tłustego kremu a na to ochronny z
      wysokimi faktorami (minimum 15),takie znajdziesz w ofercie wszystkich
      aptecznych firm.Pozdr.
    • Gość: monias1 Re: neostrata - b.wazne IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 16.01.03, 10:50
      jezeli juz przez dluzszy czas uzywasz tego kremiku to ok. ale jesli go dopiero
      kupujesz to odradzam. Na poczatku cera moze byc wrazliwa, zaczerwieniona a
      mrozy tylko poglebia ten stan. Jesli juz to moze Effaclar K, a jezeli upierasz
      sie przy Neostracie to poczekaj az wrocisz. Pamietaj ze jezeli uzywasz kremow z
      kwasami to powinnas uzywac dobrych, ochronnych kremow na dzien z filtrem co
      najmniej SPF 15!!!! Ja np. obecnie uzywam kremu z kwasami firmy TOPIX 10% AHA
      (oczywiscie po zuzyciu Neostraty 8 %). A na dzien uzywam kremu Estee Lauder Day
      Wear z SPF 15. Wszystko zalezy jaki masz rodzaj cery i czy masz dosc wrazliwa
      cere.
      Pozdrawiam
    • Gość: beta Re: neostrata - b.wazne IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.01.03, 10:58
      Na Twoim miejscu poczekałabym na powrot z Finlandii.
      Przy takich mrozach (a wiatr dokłada swoje!) Twoja twarz potraktowana kwasami
      moze roznie zareagowac zwłaszcza że - jak piszesz - to premiera. Pytanie: po co
      ryzykowac czerwona, zaogniona skora i zamiast zaczac po powrocie neostrate
      latac po dermatologach???
      Pozatym rada mojej kosmetyczki : absolutnie nie robi sie niczego z kwasami przy
      temperaturze minus 10 st.
      Wiec lepiej teraz sobie daj spokoj z kwasami, a lepiej przygotuj skore na
      mrozy. Wzomocnij ja jakims odzywczo-naprawczym kremem.
      • falla Re: neostrata - b.wazne 16.01.03, 11:14
        B. dziekuje za tak szybki odzew - jestescie kochane.
        No wiec tak b. napalilam sie na ta neostrate bo licze na spektakularny efekt - szalenie mi zalezy a mam pare
        przebarwien do zlikwidowania. W tej chwili od ok. tyg. stosuje effaclar - na przebarwienia chyba nie dziala.
        OK, jezeli nie w Finlandii to czy warto zaczac go stosowac przez te 2 tyg. do wyjazdu??? - naprawde b. mi zalezy
        na pozbyciu sie tych plamek - nie jestem pewna czy 2 tyg, wystarcza ( plamki nie sa az tak mocne) - je wiem , ze nie
        mozecie mnie o tym zapewnic bo u kazdego dziala inaczej - ale jezeli u nikogo po 2 tyg, nie bylo efektu - to u mnie
        napewno tez nie bedzie.
        dziek za pomoc - tak to jest jak przez 2 tyg, musi sie dokonac cudu :-))
        • Gość: monias1 Re: neostrata - b.wazne IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 16.01.03, 11:31
          nie liczylabym na cud po 2 tygodniach. U mnie lekkie przebarwienia rozjasnily
          sie po ok. 2 miesiacach. Wiec radze ci daj na wstrzymanie i zacznij cala para
          stosowac neostrate po powrocie (codziennie wieczoram poniewaz tylko regularne
          uzywanie daje rezultaty!!!! Cykl odnowy skory wynosi ok. 1 miesiaca wiec nie ma
          co liczyc ze po 2 tygodniach nie pozbedziesz sie przebarwien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka