helga22 06.07.06, 16:10 CZy ktoś może stosował pigulki Diane 35 ? CHodzi mi głównie o to czy maja dobry wpływ na cerę tłustą z rozszerzonymi porami. I co sie dzieje po ich odstwaieniu? CZy wszystko wraca do poprzedniego stanu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oxy_gen_86 Re: Diane 35 06.07.06, 16:13 Efekty dzialania pigulek to sprawa indywiualna - jednym sluza, innym nie. Proponuje skorzystac z wyszukiwarki, lub zajrzec na fora tematyczne np. zdrowie kobiety, pigulkowe dziewczyny, antykoncepcja. Tam na pewno znajdziesz duzo info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: Diane 35 06.07.06, 16:59 z doswiadczeń moich i koleżanek wynika, że diane działa, ale w momencie stosowania. po odstawieniu mozna spodziewac sie wysypu i to nieraz gorszego niż przed. nie wszyscy te tabletki dobrze toleruja, bo to generalnie cięzki kaliber - może spróbuj z tabletkami o działaniu antyandrogennym i mniejszej zawartości hormonów - popytaj o takie na w.w forach. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Diane 35 06.07.06, 17:19 Mi pomogło diane i nie miałam jakiegoś niesamowitego wysypu trądziku po odstawieniu, a brałam prawie 2 lata. Owszem cera i włosy trochę bardziej się przetłuszczały po odstawieniu, ale było dużo lepiej niż przed kuracją. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Diane 35 06.07.06, 18:01 Mnie po odstawieniu strasznie wypadały włosy a trądzik i tak powrócił. Poza tym to są bardzo silne tabletki i nie powinno się przyjmować ich dłużej niż 6 miesięcy. Ogólnie moim zdaniem nie warto się nimi truć, lepiej zainwestować w dobrego dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Diane 35 07.07.06, 13:27 Dobrego dermatologa? Tylko ze to dermatolog polecil mi zeby skonsultowala to z ginekologiem i brała te tabletki ! Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Diane 35 07.07.06, 17:41 Pewnie dermatolog przypuszcza, że trądzik ma podłoże androgenne, dlatego zalecił kurację diane i konsultację z ginem. Diane nie jest typową pigułką, ale lekiem antyandrogennym. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus001 Re: Diane 35 06.07.06, 23:16 Na mnie miały niemalże cudowny wpływ, cera z wiecznie tłustej, zrobiła się wreszczcie normalna, włosy ładniejsze, gęstsze, a na dodatek podczas brania pigułek urósł mi biust z niedużego B do większego C. Biust pozostał, włosy - różnie bywało, ale cera po odstawieniu Diane nie była już taka dobra, zaczęła się na nowo przetłuszczać, czasem naprawdę koszmarnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
tini83 Re: Diane 35 07.07.06, 10:58 ja bralam przez rok,urosy mi piersi,troche przytylam ale to bardziej z apetytu niz od samych tabletek nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych,w ciaze nie zaszlam:) bardzo pomogl mi na cere a po odstawieniu cera sie nie pogorszyla. mialam dosc mocny tradzik,wiec nie zeszlo mi przez ten rok do konca,ale jest dobrze. teraz mialam trzymies. przerwe i po tej przerwie biore 2.op. diane a jak skoncze to przerzucam sie na cilest;0diane obciazaja dosc mocno watrobe Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Diane 35 07.07.06, 10:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31159533 Odpowiedz Link Zgłoś
gloria79 Re: Diane 35 07.07.06, 11:45 Stosowalam je przez 3 lata... nie zauwazylam skutkow ubocznych poza tym, ze obciazaly moja watrobe (zle wyniki badan) i musialam brac leki oslonowe. Na cere faktycznie dzialaly bardzo dobrze. Nie zauwazylam pogorszenia stanu cery po ich odstawieniu... Podobne dzialanie do Diane 35 ma Femoden, jest troche lzejszy Odpowiedz Link Zgłoś
ride_the_lightning Re: Diane 35 07.07.06, 12:09 Ja jestem w połowie czwartego opakowania. Odkąd mam problemy hormonalne i się leczę to jest najgorszy okres w moim życiu. Trądzik niby znika, ale pojawiają się nowe krosty, poza tym zostają blizny... Psychika jest na skraju wyczerpania :/ W dodatku jem tyle ile powinnam, a ciągle tyję, tabletki zatrzymują mi wodę w organizmie. Mój brzuch przypomina balon. Mam okropny cellulit. No ale co mam zrobić, ciągnę to dalej, bo muszę unormować hormony :( Odpowiedz Link Zgłoś
bzynia25 Re: Diane 35 07.07.06, 13:35 moja koleżanka stosowała i była bardzo zadowolona przyszcze jej poznikałay włosy sie tak czesto nie tłuściły była bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
duende1 Re: Diane 35 07.07.06, 14:12 ja po diane35 okropnie przytylam. naprawde. nie jadlam ani duzo, ani wiecej niz zwykle, ruszalam sie sporo, a przytylam 12kg w trakcie 12 miesiecy. troche mi potrwalo zanim sie zorientowalam co jest przyczyna. a dokladniej, to mnie "zorientowal" lekarz, ja juz bylam na skraju depresji. zmienilam pigulki i waga wrocila do normy bez odchudzania. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Diane 35 07.07.06, 17:39 W przypadku hormonów różnie bywa z tyciem. Jedni będą tyli po danych tabletkach, inni nie. Ja nie zauważyłam negatywnych objawów łykania diane, za to od microgynonu miałam wrażenie, że puchnę na brzuchu, więc je odstawiłam szybko. Pozytywnie na moją cerę działał też regulon. Odpowiedz Link Zgłoś