Dodaj do ulubionych

dekolt- cd. na temat zmarszczek

07.07.06, 22:19
wiem ze było nie raz- przewaliłam wyszukiwarkę i właściwie nic do mnie nie
pasuje; zaniedbany dekolt wraca do normy... najmniej zrozumiałe jest dla mnie
tylko to że po nocy mam zmarszczony dekolt a w ciągu dnia wszystko się
prostuje... czy to efakt spania w różnych pozycjach za wyjątkiem tej na
plecach? trace jędrność itp... poradzcie bez złośliwości; jak do tej pory nic
na zmarszczki nie używałam; mam 30 lat
Obserwuj wątek
    • katechina Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 07.07.06, 23:00
      No to pora zacząć używać :)
      Najlepiej i najwygodniej smarowac dekolt tym samym kremem,którego używasz na
      twarz.Takze na noc.
      Z preparatow przeznaczonych specjalnie do dekoltu znam (i polecam) tylko krem
      Clarinsa Extra Firming Neck Cream.Jest drogi,ale warty swojej ceny.
      No i najwazniejsze - zapomnij o opalaniu dekoltu.
      • searena Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 01:23
        E, ja też mam takie zmarszczki jak się budzę. Ale zaraz się prostują. Póki się
        prostuja to chyba nie ma strachu :) Z dekoltem to sa problemy dopiero po 40stce.
        Można używać serum do biustu i dekoltu i wcale nie sądzę że trzeba akurat takie
        drogie.
        • szpagietka Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 05:08
          Prostują się, prostują aż w końcu przestają. Ja mam prawie 35 lat i tej zimy
          zauważyłam że już nie znikają w ciągu dnia jak kiedyś. A nie opalam się nigdy i
          o skórę dekoltu dbam od ładnych paru lat. Jedyna rada na to to oduczyć się spać
          na boku. W ramach eksperymentu od paru miesięcy śpię głównie na plecach i
          rzeczywiście, zmarchy zniknęły do stanu na granicy postrzegania. Na dłuższą
          metę to sobie jednak odpuszczę, bo chyba bardziej obniża komfort mojego życia
          niemożność wyspania się jak człowiek na boku, niż parę głupich zmarszczek.
          • searena Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 08:39
            A ja mam rok więcej i zmarszczek na dekolcie brak :) Prostują się w 100%. Używam
            tylko balsamów do ciała na niego. Ale tak w ogóle to śpię głównie na plecach
            zwłaszcza teraz gdy jest gorąco, ale wcale się nie zmuszam, od zawsze tak
            miałam, potrafię spać na baczność.
            • latifaaa Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 09:53
              Cieszę się, że wątek powstał, bo dawno temu (w czasach przed logowaniem:) też
              podobny założyłam i dziewczyny tylko się ze mnie śmiały:)

Mi oprócz dekoltu gniecie się jeszcze buzia. Póki co się wszystko prostuje,
              ale.. 29 lat to nie przelewki:)

Nauczyć się spać na plecach - chyba jedyne wyjście.. - faktycznie ciężka
              sprawa... Może komuś się udało?
              A może ktoś opatentuje staniki do spania - powinno zmniejszać "siłę ciążenia" w
              nocy:))

Przeraża mnie wizja kupowania osobnego kremu do szyi i do dekoltu. W tej chwili
              do ciała używam 6 specyfików (na 6 różnych problemów:) Zwariuję jak będę miała
              dołożyć siódmy:-))))))))))))))))))
              • oxy_gen_86 Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 10:24
                Dziewczyny nie martwcie sie tak;P ja tez mam takie zmarszczki a mam dopiero 20
                lat! Takie bruzdy robia sie od spania na boku... ja inaczej nie potrafie:/
    • d.blue jak milo ze nie jestem odosobniona w bólu... 08.07.06, 11:46
      najlepsze jest to ,że zmarszczki po prostu się pewnego dnia pojawiły... odtąd
      mam obsesję do tego stopnia ze patrze babkom na ulicy na skóre dekoltu i robie
      porównania; kupiłam krem na noc AA; szczypie jak diabli ale nie wiem czy
      pomoże; znajome mnie pocieszają- starzejesz sie- taka kolej rzeczy; i chociaż
      mam urode 20-latki to teraz ten dekolt mi przypomina o moich 30 latach ...;
      przekopałam wyszukiwarkę i znalazłam kilka kremów np. Iwostin elixine na noc;
      l`oreal na nic dermoodprężający; dax cosmetics model bioenergie; oriflame time
      perfect; .... co jeszcze dopisujcie kobietki!!! pozdrawiam
      • ida69 Re: jak milo ze nie jestem odosobniona w bólu... 08.07.06, 13:51
        U mnie już po 20 roku życia pojawiła się pozioma zmarszczka na dekoldzie i wcale
        nie zniknęła,po 30stce doszły te boczne od spania na boku jestem załamana...
        Używałam przeróżnych kremów nawet dla kobiet po 50tce i nic.Dobrze że z twarzą
        nie mam takich problemów.Zaczynam już myśleć o botoksie lub innych tego typu
        metodach,gdzieś mi się obiło o uszy wstrzykiwanie własnego tłuszczu w zmarchy
        Syszłyście coś na ten temat?
        • d.blue Re: jak milo ze nie jestem odosobniona w bólu... 08.07.06, 14:02
          mi tez sie coś obiło; przyznaj się- chodziłaś na solarium namiętnie???
          • ida69 Re: jak milo ze nie jestem odosobniona w bólu... 08.07.06, 14:09
            Nigdy w życiu nie byłam w solarium ,opalać przestałam się już mając 26lat, nie
            noszę bluzek i kiecek z dekoldem od 17 lat, no i oczywiście nie nawidzę lata:{
    • oxy_gen_86 Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 14:05
      Dziewczyny swietne i natychmiastowe (ale niestety krotkotrwale) efekty daje
      maseczka liftingujaca Soraya (ja zawsze podkradam mamie;) )
      • ida69 Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 08.07.06, 14:13
        Próbowałam na mnie nic nie działa mutant jakiś jestem ,a żeby było śmieszniej to
        na twarzy wygładam chyba młodo skoro pan w busie wydaje mi kase z ulgowego biletu...
    • nellnell dakolt a SZYJA? 08.07.06, 14:49
      to tez jest problem :/ mam 23 lata i 4 zmarszczki głebokie chyba jeszcze z
      nastoletnich czasów teraz widze ze pojawiaja sie coraz nizej... :/ juz na
      dekolcie co robic? co kupic jak zadziałac?
      • ida69 Re: dakolt a SZYJA? 08.07.06, 15:31
        Już teraz używaj mocnych kremów {jak ja miałam 23lata nie było takiego wyboru}i
        oczywiście nie opalaj się ,a najlepiej to skonsultuj się z lekarzem myślę, że
        lepiej doradzi jak dbać o skórę niż kosmetyczka.
        • ida69 Re: dakolt a SZYJA? 08.07.06, 15:39
          A może witamina C Juvit czy jakoś tak zamiast kremu na noc i raz na jakiś czas
          wit E.Sama mam zamiar się wybrać do dermatologa lub kosmetologa.Wy też macie
          problem z ciuchami w lecie ja chodzę całe lato ubrana na sportowo mogę tylko
          pomarzyć o pięknych koszulkach z dekoldem:{
          • searena Re: dakolt a SZYJA? 08.07.06, 18:54
            A ja mam tylko te zmarchy w lini smutku od skrzydełek nosa w dół (nienawidzę
            ich!), szyję i dekolt mam jak u niemowlaka. Każdy ma swoją zmorę zmarszczkową
            jak widać. Zakupiłam sobie "wypełniacz zmarszczek" ale nic mi nie wypełnia, może
            trochę nawilża i optcznie maskuje ale zmarchy jak były tak są.
    • d.blue Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 09.07.06, 21:15
      czyli jakie mamy wnioski- spimy na plecach, zero słońca; wiem ze krem
      przeciwzmarszczkowy musi mieć wit.A ,C,E, kolagen,kwas hialuronowy; żadne algi
      czy złoto już nie pomogą; a z konkretnych nazw i firm co polecacie?
    • kocioo Re: dekolt- cd. na temat zmarszczek 09.07.06, 21:21
      ja mam 32 latka i wygladam ok, ale od jakiegos roku zauwazylam, ze na buzce po
      lewej stronie robi heh mam kosmiczna zmarszczke, dodam ze od lat spie na lewej
      stronie i nigdy jej nie mialam, jakis czas temu po wstaniu i kremowaniu znikala
      teraz jest na stale,...ech starzeje sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka