arkyarky 17.07.06, 11:49 Moje pytanie jest nieco dziwne, ale zależy mi na tym by znaleźć odpowiedź. Szukam sposobu by moja cera była blada. Nie lubię opalenizny, chciałbym być jak najbardziej blady. Znacie jakieś sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xanaka Coś takiego: 17.07.06, 13:12 Figo - i po co ta ironia? Do arkyarky: Cytryna wybiela na pewno skórę, to samo ogórek. Z tym, że plasterki świeżego ogórka możesz nałożyć spokojnie na twarz, z cytryną nie wiem. Jedną z metod kosmetycznych jest specjalny zabieg wybielający z zastosowaniem witaminy C. Inny, to złuszczanie naskórka kwasem owocowym, jeszcze inny - peeling azjatycki. Musisz wybrać się do kosmetyczki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
figa.kw Re: blada cera 17.07.06, 13:30 Bo to są jakieś chore zachcianki. Za chwilę będzie chciał być nie tylko blady, co chudy. A rady, które dajesz to sposoby na pozbycie się przebarwień np.po trądziku i wtedy to pewnie ma sens, a nie w przypadku "pociągu do wampiryzmu" Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Re: blada cera 18.07.06, 13:22 Ojeju, nie dramatyzuj. On chce być szczupły i blady, a ty może gruba i opalona. Jego życie i jego sprawa. Piszę o tym, co wiem, że wybiela skórę. Po tradziku czy nie - nie wiem. Ale nie daję rad w stylu "idź do michaela jacksona" Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: blada cera 18.07.06, 13:48 wrrrrr.. jak ja lubie takie osoby, co to uznaja, ze wolno miec tylko takie zachcianki, jak one same, wzglednie takie, jak ma wiekszosc w danym momencie, bo cala reszta jest "chora"... A ja wlasnie lubie blade cery, nie sine - ale blade. Sama taka mam, pielegnuje, uwielbiam, samoopalaczy nie uzywam, filtruje jak moge i jest mi z tym dobrze. A do autorki watku - przede wszystkim wysokie filtry. Moze tez pomoc fachowy piling - tuatj niech ci juz dermatolog doradzi - moze mikrodermabrazja? Albo kawitacyjny? No i oczywiscie puder odpowiedni - najlepiej transparentny, jasny podkład... I bedzie dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: blada cera 17.07.06, 13:42 używaj wysokich filtrów i matuj je skrobią. Odpowiedz Link Zgłoś