Dodaj do ulubionych

#Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposoby ??

18.07.06, 11:10
mam fajny tusz do rzęs ale już troche wysechł a chcialabym go
odswiezyć..ponoć są takie sposoby po któych tusz jest jak nowy..podpowiedzcie
coś..wiem ze lepiej kupić nowy ale nie za bardzo teraz stoje z kasą ..:
(pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aserath Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 11:16
      no nie wiem jak bardzo wysechł. Zwykle pomaga dokłądne umycie szczoteczki.
      • madziululka82 Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 11:21
        wysechł troche tylko;)
    • figa.kw Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 11:23
      tzn.zgęstniał może?? Bo jeśli tylko o to chodzi to polecam na szczoteczkę dwie
      kropelki np.płynu do soczewek (ja tak robię) lub soli fizjologoicznej (apteka).
      Dzięki temu używam tusz do ostatniej "kropli" :) Tusz mam na długo i na
      dodatek nie osypuje się :) Polecam.
      • swinka_morska Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 11:38
        ja dokladam mu kropelke wody mineralnej lub utlenionej (to czesniej)... pozniej
        starcza mi na ogol na drugie tyle w uzytkowaniu i sie nie sypie
        • cleo80 Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 11:48
          Tusz powinno się co trzy miesiące wymieniać , bo zbierają się w nim bakterie. No
          chyba, że po każdym użyciu myjesz szczoteczkę ( w co wątpię ).
          • figa.kw Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 11:54
            Bzdura jakaś. Jeśli jesteś jedyną użytkowniczką tuszu, to nie ma co się obawiać.
        • figa.kw do świnki morskiej 18.07.06, 11:59
          WODA UTLENIONA, 3-procentowy wodny roztwór nadtlenku wodoru H2O2, stosowany
          najczęściej do przemywania ran, jako słabo działający środek przeciwbakteryjny;
          w obecności płynów ustrojowych pieni się, wydzielając tlen, co powoduje mech.
          oczyszczenie rany; woda utleniona jest utleniaczem, wykazuje działanie
          odbarwiające oraz odwaniające.
          Zwróć uwagę na ostatnie zdanie - życzę powodzenia w dalszym używaniu.
          • swinka_morska Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:05
            nie musisz mnie uswiadamiac - wiem co to jest woda utleniona i do czego
            sluzy... wiem tez do czego ja jej uzywam i do czego mi sluzy... a i jakos nie
            zauwazylam, zeby mi odbarwilo rzesy lub odwodnilo tusz :D
            • figa.kw Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:06
              zbyt mądra to ty nie jesteś :P
              • swinka_morska Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:08
                a ty chcesz koniecznie wszystkich nawracac na swoja modle?
                • figa.kw Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:16
                  Jeśli o mnie chodzi możesz nawet kwasu solnego używać, ale nie rozpowszechniaj
                  idiotyzmów, bo już lepiej wodę z publicznego sracza wlewać niż wodę utlenioną.
                  • swinka_morska Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:22
                    nie mow o pojeciach wzglednych - dla ciebie idiotyzmem jest woda utleniona a
                    dla mnie idiotyzmem jest katowanie sie filtrami i przesadna dbalosc o kosmetyki
                    w stylu bakterie w tuszu czy kremie lub trzymanie w lodowce...
                    • figa.kw Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:24
                      Chwała Bogu mnie to nie dotyczy :P
                      • swinka_morska Re: do świnki morskiej 18.07.06, 12:42
                        widze ze lubisz miec ostatnie slowo... niekoniecznie sluszne ;)
                  • swinka_morska PS: 18.07.06, 12:23
                    i pozwol ze ja bede sobie wlewala utleniona, a ty z publicznego sracza -
                    ciekawe ktora z nas pierwsza dostanie syfa :)
                    • figa.kw Re: PS: 18.07.06, 12:27
                      Syfa się łapie w innych okolicznościach. I ja pozostanę przy płynie do
                      soczewek :P
                      A ty sobie mrugaj potem tymi białymi rzęsami niczym królik lub swinka morska :P
                      (to stąd ta ksywa?)
                      • swinka_morska Re: PS: 18.07.06, 12:37
                        tia... dziekuje za poprawienie mi humoru... zapomnialam jakiez to e plyny sa
                        idealne... zwlaszcza ReNu :)
                        • figa.kw Re: PS: 18.07.06, 12:39
                          Afera dotyczyła jednego produktu.
                          • swinka_morska Re: PS: 18.07.06, 12:41
                            a kazdy inny ktory kupisz to dajesz do laboratorium, zeby sprawdzili czy aby
                            napewno jest ok? wiesz jak dziala kontrola jakosci? pozatym popatrz...
                            czepnelas sie mnie, a inne propozycje: plyn do demakijazu, tonik (moze jeszcze
                            z alkoholem)... jednooka czujnosc?
                            • figa.kw Re: PS: 18.07.06, 12:45
                              Widziałam i całą resztę - tonik odpada, płyn do demakijażu służy JAK NAZWA MÓWI
                              DO DEMAKIJAŻU.
                              Nie dajesz do labolatorium i nie czynisz tego ani z jogurtem ani z wodą
                              mineralną itd. Tak więc nie jest to żaden argument.
                              Uważam, że nie należy rozpowszechniać (jeśli wolisz) niezbyt mądrych rad.
                              • swinka_morska Re: PS: 18.07.06, 12:47
                                imho plyn do soczewek tez nie jest zbyt madra rada :)
                                • figa.kw Re: PS: 18.07.06, 12:50
                                  Tak "se" to tłumacz :P
                                  • swinka_morska Re: PS: 18.07.06, 12:52
                                    ok, pani wszechwiedzaca :D powiedz tylko czemu czepnelas sie mnie jak masz tyle
                                    innych osob...
    • nitka204 wlac kilka kropel 18.07.06, 12:23
      (2-3)plynu do demakijazu oczu... Dziala:) pozdrawiam
    • yoniska Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 12:37
      mozna dodac kropelkę wody mineralnej, lub toniku
      • kasiaba1 :D 18.07.06, 12:44
        Pięęęęęęęęęęęęekny wątek :D
        Na wodę z "publicznego sracza" to bym nie wpadła, czy to coś w rodzaju fenomenu
        wody z Gangesu??
        • figa.kw Re: :D 18.07.06, 12:46
          Tak :P Tyle samo osób z niego korzystało :P
    • figa.kw Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 12:49
      I "tem samem kończem", bo skoro się "czepłam", a nie lubie awantur, bo pieniacz
      ze mnie, ale na jakieś 20 sekund. Znikam do pracy :) I odradzam wszelkie
      eksperymenty w wodą utlenioną, chyba, że ktoś sobie palucha utnie :P
      • swinka_morska Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 12:52
        odradzam sluchanie figa.kw - chyba ze ktos lubi porady jedynie-slusznej :D
        • kasiaba1 Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 12:57
          Świnko, obiecuję że nie wleję sobie wody z sedesu, ani publicznego, ani własnego
          do tuszu, kremu, ani toniku z tego nie przyrządzę :P
          Ale musi chyba każdy przyznać że to jedna z bardziej oryginalnych porad na forum :D
          • swinka_morska Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 13:12
            to fakt... tylko ze tyle sie teraz mowi o wtornym analfabetyzmie, a i na tym
            forum nie brakuje osob, ktore zrobia wszystko co sie napisze nie zastanawiajac
            sie nad sensem...

a tak na powaznie:
            z ta woda utleniona tez lepiej uwazaj - ja jej dolewam sporadycznie, w momencie
            gdy grudki sa na tyle duze ze nie da sie ich wyczesac albo tusz sie kruszy, ale
            i rzesy maluje delikatnie i tylko same koncowki (nie lubie efektu teratralnych
            rzes, a wedlug mnie taki powstaje juz po dwukrotnym maznieciu pedzelkiem) -
            skutek: jednego tuszu i przez rok nie zuzyje... w kazdym badz razie przy
            stosowaniu jak ja to nazywam teatralnym (czyli na gorna i dolna powieke, 2 lub
            wiecej warstw to jednak zdecydowalabym sie na wode mineralna lub sol
            fizjologiczna (nie mylic z plynem do soczewek, bo nie potrzebuje nawilzac
            szczoteczki)
            • madziululka82 Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 13:32
              dziewczyny a ja słyszalam jeszcze ze mozna zamoczyc tusz we wrzątku i wtedy
              jest jak nowy,...to prawda?
              • an_anya_ya Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 14:51
                biorac pod uwage ze produkt, podgrzewajac sie, jakby troche paruje, rozpuszcza
                sie (jak kazda substancja), to mialoby to sens... ja bym sie jednak bala ze
                zajda jakies nieporzadane reakcje chemiczne... wydaje mi sie, ze jednak
                najbezpieczniej bedzie uzyc kropli zwyczajnej wody
            • figa.kw Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 13:56
              A co ma wspólnego "wtórny analfabetyzm" z negowaniem mądrości zastosowania wody
              utlenionej w przypadku rozcieńczania tuszu do rzęs??? Ejjjjjj nadziwić się
              twojej ludowej mądrości nie mogę....
              • swinka_morska Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 14:01
                odpusc sobie, i tak nie masz ze mna szans, zwlaszcza po tym, co juz
                zaprezentowalas w paru innych postach: co ty uwazasz za sluszne jest sluszne, a
                co jest wedlug ciebie brzydkie, to ma byc brzydkie dla wszystkich? wiesz, moze
                zaloz wlasne forum, gdzie wszystkich ubierzesz w mundurki i kazdy bedzie cie
                pochwalal, ze masz razje, ze slusznie mowisz... a ja ci powiem jeszcze raz,
                chcesz, to mozesz ta wode z sedesu nawet pic, nie obchodzi mnie co z nia
                zrobisz, ale przestan juz mi odpisywac, bo naprawde twoja upartosc jest
                smieszna i zenujaca...
                • figa.kw Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 14:04
                  Jak narazie, to ty mnie obrażasz. A jakie posty masz na myśli? Te o wybielaniu
                  skóry/twarzy? Pewnych nieszczęśników trzeba sprowadzać na ziemię a nie drążyć
                  wątek i doradzać jak coś "mądrego" zrobić?
                  • swinka_morska Re: #Jak odswieżyc stary tusz?znacie jakieś sposo 18.07.06, 14:09
                    utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, ze sie nie myle co do ciebie... no, ale
                    naszczescie nie musze ogladac twoich postow - i to jest jedyny plus twojej
                    obecnosci na forum :)

pozatym EOT w tej kwesti - kazdy kolejny watek nie zwiazany z tematem,
                    zwlaszcza twoj, zostanie od tej chwili skasowany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka