Dodaj do ulubionych

Włosy blond

18.07.06, 13:18
dziewczyny pewnie na forum jest dużo dziewczyn które posiadają włosy koloru blond,
zrobiłam sobie balejaż i nie wiem jaki jest dobry szmpon do włosów blond, chce
żeby farba szybko się nie zmyła i z czasem żeby kolor nie zżółk.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • cleo80 Re: Włosy blond 18.07.06, 13:31
      Polecam szampon z rumiankiem i szałwią BC1 z Faberlic
      • gofera1 Re: Włosy blond 18.07.06, 13:35
        możesz mi napisać jescze ile kosztuje?
        • cleo80 Re: Włosy blond 18.07.06, 13:38
          w lipcowym katalogu 9,90 a w sierpniowym 7,90
    • gosia.z.bravo Re: Włosy blond 18.07.06, 17:41
      Z szmponów to ci nic nie polece bo sama choc uzywalam kilku dostawalam
      podraznienia skory. Za to polece sie fajna odzywke. Taka fioletowa z avonu w
      okrąglym opakowaniu. Jest to maseczka, ktora nadaje chlodny odcien i likwiduje
      własnie zółty kolor. Ale musisz sprawdzic czy jest jeszcze dostepna, bo ja swoja
      mam juz bardzo dlugo wiec nie powiem ci czy jeszcze ja robia (ale chyba powinni
      bo akurat to im sie udalo)
      • franzza Re: Włosy blond 18.07.06, 20:08
        To fakt,ta odżywka z Avonu jest bardzo dobra.Była w ofercie jeszcze z miesiąc
        temu.
        Mi do moich blond loczków najlepiej odpowiada seria do blondów Gliss Kur, moja
        kolezanka która własnie ma balejaż też ją stosuje i też jest zadowolona.
        Podobno dobre są serie profesjonalne do włosów koloryzowanych(np.Loreal),ale
        mysle, że jak ktoś ma włosy w ogólnie dobrej kondycji to nie ma sensu wydawac
        na szampony i odżywki tyle kasy.Lepiej przeznaczyć na coś innego.
      • gofera1 Re: Włosy blond 19.07.06, 08:11
        ja tez miałam ta odzywkę jest naprawdę dobra, włosy nawilżone, a kolor platynowy
    • julieet Re: Włosy blond 18.07.06, 22:55
      regenal welli jest bardzo dobry moim zdaniem, wybija zolty kolor i nadaje fajny
      polysk
      • franzza Re: Włosy blond 18.07.06, 23:05
        Moze i jest fajny,ale dłużej używany bardzo wysusza włosy
        • julieet Re: Włosy blond 18.07.06, 23:06
          narazie koncze pierwsza butelke, nie zauwazylam zeby mi sie wlosy przesuszyly,
          moze dlatego ze zawsze mialam suche i klade na nie tone odzywki
          • franzza Re: Włosy blond 18.07.06, 23:10
            Ja stosuje od czasu do czasu własnie 1 butelkę (szczególnie gdy od farbowania
            mineło już trochę czasu), zeby odświeżyć kolor i tak co 2-3 mycie.I też potem
            koniecznie odżywka
            • julieet Re: Włosy blond 18.07.06, 23:48
              ja ostatnio mialam przykry incydent z fryzjerka, ktora zaserwowala mi nowy kolor
              pt zoltko od jajka, niestety szampon nie byl w stanie pomoc, inna fryzjerka
              uratowala sytuacje takze jak skoncze ta butelke to pewnie nastepnej juz nie
              kupie. chociaz zauwazylam tez, ze stosujac ten szampon odrosty sa jakby mniej
              widoczne
    • cleo80 Re: Włosy blond 19.07.06, 08:04
      Najskuteczniejszym sposobem walki z żółkniejącymi włosami jest po prostu dobra
      płukanka. Miałam kiedyś Srebrzyk z Kanpolu . Najpierw myjesz włosy dobrym
      szamponem (najlepiej z odżywką) , a potem wlewasz kilka kropli płukanki do
      garnka z wodą i płuczesz. Efekt jest rewelacyjny. I nie ma co się przerażać
      fioletowym kolorem płukanki , bo na włosach i tak go nie widać.
      • cleo80 Re: Włosy blond 23.07.06, 10:07
        We wcześniejszy poście podałam złą nazwę firmy nie Kanpol a Kulpol. Przepraszam

fafulek.ovh.org/fab/
        www.faberlic.pl/fl_main.php
    • asienka81 Re: Włosy blond 19.07.06, 14:55
      a ja mam szampon z profesjonalnej serii loreala do włosów blond, qrcze,
      zapomniałam jak się nazywa, w każdym bądź razie jest fioletowy w srebrnym
      opakowaniu, włoski myję codziennie, a tym szamponem ze 2 razy w tygodniu i
      kolor nie żółknie, są fajne platynowe pasemka, natomiast jeśli chodzi o odżywkę
      ja stosuję color vive loreala, a czasem kupuję maskę z serii profesjonalnej
      loreala liss extreme, jak dla mnie rewelacja, pozdrawiam:-)
    • chocolatte1 Re: Włosy blond 23.07.06, 13:13
      super jest szampon "so blonde";)ale kosztuje tak ok40 zl;)fajne sa sunsilk ,ten
      krem bez splukiwania=polecam;)
    • rhodeisland Re: Włosy blond 23.07.06, 18:01
      A mnie po fioletowym szamponie wlosy zmatowialy i zrobily sie lekko fioletowe.
    • gofera1 Re: Włosy blond 01.08.06, 09:51
      Dobry jest szmpom Loreal silver , nie ma żółtego koloru, mozna stosować raz w
      tyg, bardzo wtdajny
      • topcomp Re: Włosy blond 01.08.06, 21:59
        polecam moje ostatnie całkiem przypadkowe odkrycie:

1. szampon MARIBELL PERFECT do wlosow blond (8,5 ZL)
        2. maska odzywiajaca kolor wlosow blond MARI COLOR (3 ZL)

FIRMA MARION KOSMETYKI włosy są dobrze odżywione, miękkie i mają ładny kolor
        pozbawiony żółtych refleksów, a o to mi chodziło, do tego ta śmieszna cena,
        super...

www.marionkosmetyki.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka