Dodaj do ulubionych

Buuuuu moj dekolt

20.07.06, 09:37
Wczoraj miedzy 9.30 a 10.30 chodzilam po miescie. Bylo pochmurno ale za to
b.duszno. Reszte dnia spedzilam "opalajac" sie w cieniu. Ani na chwile nie
wyszlam na slonce. Mimo to spalilam sobie nogi i dekolt.
Obolale miejsca smarowalam juz kefirem, lagodzacym sprayem po opalaniu
PollenA Ewa, balsamez Ziaji...nogi juz nie pieka tak bardzo ale dekolt
strasznie!! Okropnie sciaga mi skore....

Czym moge go posmarowac zeby choc troche przestalo bolec??
Obserwuj wątek
    • swinka_morska Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 09:56
      ja bym ci zaproponowala dluga kapiel w letniej wodzie lub wizyte na basenie -
      przyajmniej na mnie zawsze dziala i w wodzie opalenizna troche "schodzi"...
      pozatym smaruje sie lotionem Bepanthen - ma wlasciwosci regenerujaco-chlodzace,
      nigdy po nim nie schodzi mi skora, co jeszcze...
    • figa.kw Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:01
      ...woda utleniona?? :P
      • eiza.rrasay Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:08
        uzywasz? to powodzenia :) na szczescie nie kazdy jest sado-maso tak jak ty :)

PS: moze jeszcze zdradz sekret jak ty to robisz :)
        • figa.kw Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 11:51
          Nie, ale moja przedmówczyni w innym wątki proponowała jej użyć do rozcieńczenia
          zbyt gęstego tuszu do rzęs :) Tak więc pozwolołam sobie na przytyk w jej
          stronę, bo może woda utleniona to "lek uniersalny" No, a potem mnie
          zablokowała, bo jak śmiałam jej zwrócić uwagę, że to głupota...?????!!!
          • eiza.rrasay Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 12:08
            kasliwa to ty jestes... pozatym jak sama piszesz to BYL INNY WATEK, wiec
            zupelnie nie rozumiem twojej wypowiedzi w tym watku - pozatym ta woda, skoro
            juz o niej mowimy, wcale nie jest zla - moja mama tez takowej uzywa - ba, zeby
            tylko do tuszu, ale i do lakieru do paznokci tez czasami i co? zabronisz jej,
            bo tobie sie to wydaje smieszne? moze niech kazdy sobie rozcziencza tusz czym
            chce, a tobie nic do tego powinno byc... a co do zablokowania: uwazam ze
            zrobila slusznie (nie to zebym jej bronila, bo w wielu porzypadkach mam inne
            zdanie) ale niestety to ty robisz teraz na nia nagonke na cale forum... i to ty
            zaczelas ta cala awanture... smieszna jestes - a moze zalosna, sama nie wiem...

PS: dalej czekam na wyjasnienie w jaki sposob ta woda utleniona, ktora
            proponujesz, dziala na poparzenie sloneczne... bo wysunelas bardzo ciekawa
            teorie :D a
            • figa.kw [...] 20.07.06, 14:08
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pelotka Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:06
      Proponuję Panthenol (w piance łatwiejszy do użycia), do kupienia w aptece.
      Sprawdzona metoda na oparzenia:)
    • kasiaba1 Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:08
      a masz gdzies pod ręką masło shea?? Bo działa rewelacyjne na spaloną skórę-
      miałam okazję wypróbowac na mężu ;)Lepsze niż Bepanthen- mój środek nr 1 do tej
      pory (a mówiłam mu żeby się posmarował filtrem, mówiłam...)
    • lola211 Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:14
      Pomaga aloes, nawet taki z doniczki
      • sonique Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:30
        Raz nad morzem spalilam sie podczas spaceru tak okropnie, ze dostalam wysypki.
        Na pieczenie, bo palilo mnie okropnie, pomogl mi zwykly kefir. PO jednorazowym
        okladzie kolor coprawda nie zniknal, ale przestalo piec.
        • oxy_gen_86 Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 10:52
          Dziewczyny dzieki za rady:)

Ale tej wody utlenionej nie wyprobuje!! Taka odwazna to ja nie jestem...

MAsla SHEA niestety nie posiadam a PAntenolu w piance w najblizszych aptekach
          ten nie ma! PAni farmaceutka powiedziala, ze ludzie doslownie hurtowo go
          wykupuja! i ze zbiera nawet zamowienia.
          Wlasnie nalozylam sobie smiatane (kefiru juz nie mam) a potem sprobuje zimny
          oklad.

Moja mama jak mnie zobaczyla myslala, ze caly dzien lezalam plackiem na sloncu
          bo mam taka rozowa skore:/. A ja chodzilam rano jak bylo pochmurne niebo a
          potem lezalam w cieniu....
          • nessie-jp Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 12:17
            To zamiast Pantenolu spróbuj kupić alantan - krem, maść, zasypka... Albo
            Dermopanten - też bardzo dobry. No i cały czas musisz tę biedną skórę
            natłuszczać, żeby się nie ściągała i nie bolała.

Współczuję, nie znoszę tego uczucia przypalenia :/
    • alexandra_cz Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 13:08
      u odpowiedz specjalistki - kosmetyczki :)
      Sama mozesz Jej wyslac inne nurtujace Cie pytania :)

Po opalaniu
      • tonieja77 Re: Buuuuu moj dekolt 20.07.06, 18:59
        a swoją drogą wiele ludzi nie wie,że opic można się także w pochmurny dzień nie
        mówiąc już o tym,że chmury nie zatrzymują szkodliwego promieniowania,więc jeśli
        masz wrażliwą skóre nawet jeśli nie ma słońca powinno sie używac kremu z
        filtrem.
        p.s.TAKŻE ZIMĄ!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka