Dodaj do ulubionych

Plamy pigmentacyjne

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 20:07
Czy któraś z Pan stosowała maseczke w ampółkach Chanel i jaka jest
skuteczność. Może ktoś mi podać jakiś inny śodek zmniejszający plamy do
użytku domowego i skuteczny
Obserwuj wątek
    • Gość: Danka Re: Plamy pigmentacyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 21:17
      Czyżby nikt nie miał tego problemu, a może temat już był tylko ja nie mogę
      znależć
    • Gość: justy Re: Plamy pigmentacyjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:54
      Środków na przebarwienia jest dużo, ale ich skuteczność jest różna. Zależy to
      przede wszystkim od głębokości na której powstało przebarwienie. Jeśli jest w
      głębszych warstwach skóry, nie pomoże żadek krem (bo tam nie dotrze)- wtedy
      trzeba się zwrócić do dermatologa.
      Przy płytszych przebarwieniach mogą sprawdzić się preparaty z hydrochinonem i
      kwasami, np. Neostrata NeoCeuticals (duży wybór preparatów), Mela-D La Roche
      Posay, Drula (dwa rodzaje kremów)
      Pamiętaj o codziennym stosowaniu kremów z filtrem min.SPF15.
      • Gość: Danka Re: Plamy pigmentacyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 22:10
        Dziękuje za odpowiedz, chociaż przyznam, że nie znam kosmetykow Neostrata Neo
        Ceuticals i nie wiem gdzie sie po nie udac, czy apteka czy też droższe
        perfumerie.Pozdrawiam
        • Gość: kaha Re: Plamy pigmentacyjne IP: *.icpnet.pl 10.02.03, 22:12
          Lierac Anti Taches.W aptekach,około 100 zł.Działa!
          • Gość: Danka Re: Plamy pigmentacyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 22:17
            Ooooooo świetnie, spróbuje
            • mika_1 Re: Plamy pigmentacyjne 10.02.03, 22:27
              Na niewielkie przebarwienia dobra jest witamina C stosowana zewnętrznie. Rózne
              firmy posiadają ampułki z czystą witaminą C. Myślę, że można jej poszukać w
              gabinetach kosmetycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka