Dodaj do ulubionych

Benzacne!!!!

11.02.03, 18:42
Kupiłam sobie Benzacnem czy któraś z was używała i jakie są efekty?
Kupiłam ten mocniejszy 10%
Mam nadzieje ze pomoże
Pozdrawiam
C.
Obserwuj wątek
    • Gość: konyo Re: Benzacne!!!! IP: 193.190.100.* 11.02.03, 19:34
      Hej,
      Benzacne to jest rodzaj swinstwa ktore sobie mozna nalozyc PUNKTOWO na ROPNA
      KROSTKE. I NIGDZIE INDZIEJ.
      Nie aplikuj tego masowo na twarz w ramach walki z problemami. Wtedy benzacne
      powoduje wysuszenie, a co za tym idzie - zwiekszona produkcje sebum.I kolo sie
      zamyka. POza tym na rynku jest wiele ciekawszych srodkow do zwalczenia tradziku.
      Tych "kwasowych" -tretinoina i glikole nie mozna laczyc ze stosowaniem
      benzacne!!!
      Jesli mam jakos krostke to tratktuje ja raczej delikatniejsza mascia cynkowa.

pozdrowka,
      konyo
      • Gość: > Re: Benzacne!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 20:27
        Stosowałam Benzacne: na początku przez pół miesiąca moje pryszcze zbladły to
        był cud i coś pięknego ale.....czar prysł moja skóra już nie reaguje tak na
        ten preparat i szczerze mówiąc jestem zawiedziona bo myślałam że to jest to
        czego szukałam jednak nie i muszę szukać czegoś lepszego.
    • amelia_ Re: Benzacne!!!! 12.02.03, 02:45
      Ja stosuję go rzadko i tylko punktowo. A chciałabym cię uprzedzić, żebyś
      uważała przy stosowaniu, żeby nie dotknąć ubrania czy ręcznika, bo benzacne ma
      silne właściwości wybielające. Znam z własnego doświadczenia :)

Amelia
      • Gość: aga Re: Benzacne!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.03, 08:14
        Stoswałam bardzo dawno temi najpierw 5% potem 10% i byłam zadowolona z
        efektów ....na początku:pryszczyki poznikały, ślady po nich też.Niestety potem
        skóra się przyzwyczaiła i już żel ten nie działał wcale więc go odstawiłam na
        jakieś 2 lata. Teraz znowu zaczęłam stosowanie 10% (od ok miesiąca) i efekty
        znowu są, aż jestem zaskoczona mile. Ale zdaje się ze będę tylko na jakiś czas.
        Fatycznie należy uważać z aplikacją bo bardzo wysusza skórę, ktora sie potem
        łuszczy.Należy nakładać punktowo, dokładnie na zmienione miejsca i wtedy jest
        ok.
    • Gość: Ewa Re: Benzacne!!!! IP: *.gwardii.bmj.net.pl 21.02.03, 17:29
      Moi poprzednicy mają rację. Niestety benzacne jest słaby. Mnie również nie
      pomógł, natomiast pani dermatolog przepisała mi- znaczy poleciła- ISOTREXIN.
      Jest to żel, który można stosować pod makijaż i wiesz co? Efekt jest
      rewelacyjny!!!!!!! Po prostu super, aż sama byłam pod wrażeniem. Nigdy nie
      miałam takiej skóry. Teraz od czasu do czasu coś tam wyskoczy ale to nie to
      samo. Owszem, kosztuje ok. 36-37zł, ale naprawdę warto, z resztą ta dermatolog
      mi o tym powiedziała, gdyż mówiła, ze wielu osobom naprawde pomógł. Szczerze
      polecam.
      P.S. Ja z trądzikiem itp. walczyłam od......od zawsze. Dopiero to mi pomogło :-)
      • justin23 Re: Benzacne!!!! 21.02.03, 22:46
        A nie przypadkiem Isotrex?? Czy Isotrexin to cos innego??
        • Gość: justy Re: Benzacne!!!! IP: *.visp.energis.pl 23.02.03, 21:39
          Jest Isotrex oraz Isotrexin.
          Jeden zawietra tylko tretioninę, drugi to połączenie tretioniny z erytromycyną.
    • Gość: aki Re: Benzacne!!!! IP: *.tvn.pl 22.02.03, 12:33
      z mojego doświdczenia wynika że rzeczywiście skróra dosc szybko przyzwyczaja
      sie do benzacne i cóz... ja co prawda stosowałam na cała twarz - z niewiedzy:),
      i choć moja skóra jest bardzo bardzo niewrazliwa reagowała zaczerwienieniem,
      pewnie więc zasadna jest ostrożność:) nie sądzę jednak aby benzacne był lekiem
      na całe zło...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka