carmela 11.02.03, 18:42 Kupiłam sobie Benzacnem czy któraś z was używała i jakie są efekty? Kupiłam ten mocniejszy 10% Mam nadzieje ze pomoże Pozdrawiam C. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konyo Re: Benzacne!!!! IP: 193.190.100.* 11.02.03, 19:34 Hej, Benzacne to jest rodzaj swinstwa ktore sobie mozna nalozyc PUNKTOWO na ROPNA KROSTKE. I NIGDZIE INDZIEJ. Nie aplikuj tego masowo na twarz w ramach walki z problemami. Wtedy benzacne powoduje wysuszenie, a co za tym idzie - zwiekszona produkcje sebum.I kolo sie zamyka. POza tym na rynku jest wiele ciekawszych srodkow do zwalczenia tradziku. Tych "kwasowych" -tretinoina i glikole nie mozna laczyc ze stosowaniem benzacne!!! Jesli mam jakos krostke to tratktuje ja raczej delikatniejsza mascia cynkowa. pozdrowka, konyo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: > Re: Benzacne!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 20:27 Stosowałam Benzacne: na początku przez pół miesiąca moje pryszcze zbladły to był cud i coś pięknego ale.....czar prysł moja skóra już nie reaguje tak na ten preparat i szczerze mówiąc jestem zawiedziona bo myślałam że to jest to czego szukałam jednak nie i muszę szukać czegoś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_ Re: Benzacne!!!! 12.02.03, 02:45 Ja stosuję go rzadko i tylko punktowo. A chciałabym cię uprzedzić, żebyś uważała przy stosowaniu, żeby nie dotknąć ubrania czy ręcznika, bo benzacne ma silne właściwości wybielające. Znam z własnego doświadczenia :) *** Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Benzacne!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.03, 08:14 Stoswałam bardzo dawno temi najpierw 5% potem 10% i byłam zadowolona z efektów ....na początku:pryszczyki poznikały, ślady po nich też.Niestety potem skóra się przyzwyczaiła i już żel ten nie działał wcale więc go odstawiłam na jakieś 2 lata. Teraz znowu zaczęłam stosowanie 10% (od ok miesiąca) i efekty znowu są, aż jestem zaskoczona mile. Ale zdaje się ze będę tylko na jakiś czas. Fatycznie należy uważać z aplikacją bo bardzo wysusza skórę, ktora sie potem łuszczy.Należy nakładać punktowo, dokładnie na zmienione miejsca i wtedy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Benzacne!!!! IP: *.gwardii.bmj.net.pl 21.02.03, 17:29 Moi poprzednicy mają rację. Niestety benzacne jest słaby. Mnie również nie pomógł, natomiast pani dermatolog przepisała mi- znaczy poleciła- ISOTREXIN. Jest to żel, który można stosować pod makijaż i wiesz co? Efekt jest rewelacyjny!!!!!!! Po prostu super, aż sama byłam pod wrażeniem. Nigdy nie miałam takiej skóry. Teraz od czasu do czasu coś tam wyskoczy ale to nie to samo. Owszem, kosztuje ok. 36-37zł, ale naprawdę warto, z resztą ta dermatolog mi o tym powiedziała, gdyż mówiła, ze wielu osobom naprawde pomógł. Szczerze polecam. P.S. Ja z trądzikiem itp. walczyłam od......od zawsze. Dopiero to mi pomogło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
justin23 Re: Benzacne!!!! 21.02.03, 22:46 A nie przypadkiem Isotrex?? Czy Isotrexin to cos innego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Benzacne!!!! IP: *.visp.energis.pl 23.02.03, 21:39 Jest Isotrex oraz Isotrexin. Jeden zawietra tylko tretioninę, drugi to połączenie tretioniny z erytromycyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: Benzacne!!!! IP: *.tvn.pl 22.02.03, 12:33 z mojego doświdczenia wynika że rzeczywiście skróra dosc szybko przyzwyczaja sie do benzacne i cóz... ja co prawda stosowałam na cała twarz - z niewiedzy:), i choć moja skóra jest bardzo bardzo niewrazliwa reagowała zaczerwienieniem, pewnie więc zasadna jest ostrożność:) nie sądzę jednak aby benzacne był lekiem na całe zło...;) Odpowiedz Link Zgłoś