megmegic 28.07.06, 07:34 czy ktoś wie jakie jest maksymalne obciażenie powierzchni na której się lezy solarium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snowqueen Re: waga w solarium 28.07.06, 13:05 Ja nie mam pojęcia, nie wiem nawet, czy obsługa będzie to wiedziała, bo to kwestia producenta, ale jeśli ktoś ma jakieś obawy zawsze można się wybrac na stojące. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
morgan2 Re: waga w solarium 30.07.06, 20:29 jesli obsługa tego nie wie to są poprostu NIE PROFESJONALNI i mogą się schować z tym swoim biznesem. Odpowiedz Link Zgłoś
snowqueen Re: waga w solarium 30.07.06, 21:33 no pewnie, że są nieprofesjonalni. ale naprawdę w solariach pracują często niekompetentne panie, które mówią całkiem białym, nieopalonym osobom, że 12 minut na mocnym łóżku na poczatek będzie w porządku (słyszałam osobiście) - to co dopiero mówić o takich detalach, jak dopuszczalne kg na łóżku... Niestety takie są realia, a że nie powinno tak być, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka023 Re: waga w solarium 31.07.06, 10:37 dlatego właśnie trzeba chodzić do profesjonalnego solarium gdzie pani doradzi czas seansu, rodzaj lóżka i kosmetyku. Jeśli codzi o ciężar osoby opalającej si ę i wytrzymałość pleksy, ktora pokrywa łóżko to pracownica powinna wiedzieć jaki jest dopuszczalny przez producenta cieżar. Napewno nie będzie informowała o tym każdego klienta a tylko takiego, co do ktorego zachodzi podejrzenie przekroczenia tejże wagi. Oczywiście w sposób kulturalny i dyskretny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: waga w solarium 31.07.06, 11:55 mozna tez zadzwonic do jakiegokolwiek dystrybutora lozek i zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
baba51 Re: waga w solarium 31.07.06, 12:04 nioma napisała: > mozna tez zadzwonic do jakiegokolwiek dystrybutora lozek i zapytac Aaaaaaaaa...niomaaaaa ty jak juz cos napiszesz to boki zrywac :DDD Oczywsiscie, a producent ci odpowie. A ty znasz wszystkie modele lozek i zidentyfikujesz je przed opalaniem. A w ogole to zanim sie na nim polozysz- zrobisz rozpoznanie u producenta lol Odpowiedz Link Zgłoś
eversun Re: waga w solarium 31.07.06, 12:26 sluchajcie pryzeciez i tak jak sie lezy to ciezar ciala sie ozklada prawda? wiec osoba ktora wazy nawet bardzo duzo nie zniszczy tej pleksi..chyba ze slonia sie polozy... nie popadajmy w skrajnosci dziewczyny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slodzik1986 do snowgueen 31.07.06, 14:00 to ze zaproponowała jej 12 min na początek wcale nie świadczy o profesjonalizmie ponieważ łóżko może posiadać słabsze lampy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: waga w solarium 31.07.06, 20:42 gdyby takie szkło w łózku w solarium się "zarwało" to byłby ostani dzień istnienia producenta i dystrybutora tych łóżek na świecie, szkło musi być odpowiednio grube, dlatego też na łóżku opala się nieco wolniej niż w kabinach stojącyh, gdzie szkło jest cieńsze Odpowiedz Link Zgłoś