Dodaj do ulubionych

Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5

IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.03, 18:49
Na pewno macie jakichs faworytow wsrod perfum i kosmetykow czy do makijazu
czy do pielegnacji. Jakie sa wg Was i dla Was bezkonkurencyjne, swietne i
dlaczego ?
moze ja przedstawie moja piatke, jestem ciekawa czy ktorys z moich ulubionych
pruduktow rowniez kogos oczarowal a moze wrecz przeciwnie..

1. Body Shop, bodybutter - czy kokosowe czy winogronowe czy kakaowe, sa
booskie !!

2. Chanel Precision, Eclat originel - rozswietlajace serum, dzieki ktoremu
buzia wyglada zdrowo, promienieje a skora przestala mi sie luszczyc i zwijac
pod makijazem

3. Angel Muglera - wiem, ze ten zapach niektorych odstrasza, ale tez na
niektorych tworzy mieszanke naprawde smierdzaco-odurzajaca. Mnie ten zapach
swietnie otula, jest slodki ale nie drazni, traci na swojej agresywnosci i
dusznosci, a przeradza sie w slodka otaczajaca mnie lekko wyczuwalna mgielke.
Ostatnio probowalam w perfumerii pudru zapachowego do ciala z drobinkami
pylku i brokatu, gdyby nie cena, na pewno bym nabyla, cudenko !!

4. Nivea balsam do ciala - ten zwykly niedrogi w granatowej tubce, swietnie
nawilza, lekko natluszcza, zarowno po solarium, uzywalam po opalaniu w
afryce, czasem smaruje nim buzie, uzywaly go dzieci i babcia moja uzywa,
nigdy mnie nie zawiodl i sprawdza sie w wielu sytuacjach, neutralny jak
rzadko ktory kosmetyk..

5. Lancome Aroma Tonic - olejek do masazu i kapieli. Zapach: trawka, limetka,
zielone jablko w polaczeniu z cukrem i kardamonem. Dodaje kilka kropli do
kapieli, zapach mnie odstresowuje i dodaje energii, a sam olejek sprawia, ze
po wyjsciu z wanny pelnej chlorowanej wody, nie mam wysuszonej skory. Dobry
tez do masazu ciala, uzywamy czasem z ukochanym, masujemy sobie stopy i
ramiona. Dodam, ze czesto w ciagu dnia biore buteleczke do reki, odkrecam i
po prostu tak sobie wacham na poprawe nastroju, no i kurcze, pomaga.
Obserwuj wątek
    • elve Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 02:02
      1. żel pod prysznic i peeling lipidose. skóra jest po nich boska i w dodatku
      ślicznie pachną.
      2. fluid Double Perfection Chanel - moja twarz promienieje.
      3. róż Shiseido - promieniejąca twarz jest w dodatku pięknie wyrzeźbiona.
      4. ciemnoszare cienie do oczu - spojrzenie robi się głębokie i piekne.
      5. z perfum ostatnio króluje u mnie Zen Shiseido - zapach okresu
      przejściowego, druga skóra - ale to pewnie przejściowe, bo tak naprawdę wśród
      perfum mam swoje top 20 i lider ciągle się zmienia :) - a może wcale go nie ma
      być? :)
      • Gość: Inez Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 18:38
        1. perfumy od Lancome`a-Miracle
        2. krem matująco-nawilżający z Garniera-Czysta skóra
        3. podkład używany przeze mnie jako korektor pod podkład-Dermacol
        4. peeling antybakteryjny-Saint Ives
        krem od SVR-Lysanel Active
    • cardamon Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 02:30
      1. Joop "what about eve" - bajeranckie perfumki, uzywam juz od 4 lat z krotkimi
      przerwami.
      2. z body shopu zakochalam sie w serii waniliowej, >>balsam,zel pod
      prysznic,perfumki,kadzidelka<< caly rok chodzilam pachnaca jak budyn hihi
      3. sephora, karmelowy i waniliowy zel pod prysznic w takich brazowych
      plastikowych splaszczonych lekko buteleczkach, firmy sephora, niestety ten
      karmelowy wycofali, nie wiem jak wogole mogli.
      4. Chanel Hydramax to krem nawilzajacy, nie jest najtanszy ale diabelsko dobry,
      aha z serii presicion, mam skore nadwrazliwa i sklonna do przesuszen, wypryskow
      5. hm.. na co sie tu zdecydowac, tyle mam ulubionych rzeczy.. ale chyba wazny
      dla mnie jest szampon pro silber firmy wella albo schwarzkopf, przynajmniej
      wlosy mi nie zolkna

pozdrowka dla wszyskich forumowiczek ;-))
    • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.houston.rr.com 17.02.03, 02:55
      Gos´c´ portalu: kropeczka napisa?(a):

> Na pewno macie jakichs faworytow wsrod perfum i kosmetykow czy do makijazu
      > czy do pielegnacji. Jakie sa wg Was i dla Was bezkonkurencyjne, swietne i
      > dlaczego ?

Gratuluje tematu. To byl dopiero konkurs w mojej lazience. Oto czolowka:

1. Puder firmy Chantecaille, kolor bamboo, zawsze w torebce. Jedyny puder ktory nie
      osiada mi w zmarszczkach. Opakowanie jak dla krolowej.
      2. Foundation Giorgio Armani (4). Spelnia najtrudniejsze zadanie: nie widac go. Nobla
      dla osoby ktora go wymyslila.
      3. ...pod oczy MAC concealer. Polisa ubespieczeniowa na nieprzespane noce.
      kilkadziesiat kolorow do wyboru. Nowa reklama: "gdyby Twoje since byly owocem to
      jakim owocem by byly?" "granatem czy sliwka?"
      4. Kosmetyki pielegnacyjne Paula Begoun. BHA, AHA na noc, serum witamina C i
      spf15 bez titanium dioxide ale z avobenzone na dzien. UVA protekcja i pielegnacja.
      Zatrzymaj czas!
      5. Szminki Giorgio Armani (smooth lipstick). Roznica miedzy zmyslowoscia a
      seksownoscia.

Reszta moich kosmetykow zlozyla protest. Kosmetyki francuskie protestuja pokojowo.
      Kredka do oczu Giorgio Armani zlozyla protest bo uwaza ze byla dyskriminowana bo
      zrobiono ja w Niemczech. Otrzymalam grozbe od kosmtykow Laura Mercier
      (produkowane w Texasie), nastapia sankcje jezeli nie wpuszcze inspektorow do
      lazienki.

> moze ja przedstawie moja piatke, jestem ciekawa czy ktorys z moich ulubionych
      > pruduktow rowniez kogos oczarowal a moze wrecz przeciwnie..
      >
      >
      > 1. Body Shop, bodybutter - czy kokosowe czy winogronowe czy kakaowe, sa
      > booskie !!
      >
      > 2. Chanel Precision, Eclat originel - rozswietlajace serum, dzieki ktoremu
      > buzia wyglada zdrowo, promienieje a skora przestala mi sie luszczyc i zwijac
      > pod makijazem

Kupilam mojej sekretarce na urodziny, byla zachwycona.

> 3. Angel Muglera - wiem, ze ten zapach niektorych odstrasza, ale tez na
      > niektorych tworzy mieszanke naprawde smierdzaco-odurzajaca. Mnie ten zapach
      > swietnie otula, jest slodki ale nie drazni, traci na swojej agresywnosci i
      > dusznosci, a przeradza sie w slodka otaczajaca mnie lekko wyczuwalna mgielke.
      > Ostatnio probowalam w perfumerii pudru zapachowego do ciala z drobinkami
      > pylku i brokatu, gdyby nie cena, na pewno bym nabyla, cudenko !!

Na dzien matki! zwlaszcza wersja Innocent. Great minds think alike!

> 4. Nivea balsam do ciala - ten zwykly niedrogi w granatowej tubce, swietnie
      > nawilza, lekko natluszcza, zarowno po solarium, uzywalam po opalaniu w
      > afryce, czasem smaruje nim buzie, uzywaly go dzieci i babcia moja uzywa,
      > nigdy mnie nie zawiodl i sprawdza sie w wielu sytuacjach, neutralny jak
      > rzadko ktory kosmetyk..
      >
      > 5. Lancome Aroma Tonic - olejek do masazu i kapieli. Zapach: trawka, limetka,
      > zielone jablko w polaczeniu z cukrem i kardamonem. Dodaje kilka kropli do
      > kapieli, zapach mnie odstresowuje i dodaje energii, a sam olejek sprawia, ze
      > po wyjsciu z wanny pelnej chlorowanej wody, nie mam wysuszonej skory. Dobry
      > tez do masazu ciala, uzywamy czasem z ukochanym, masujemy sobie stopy i
      > ramiona. Dodam, ze czesto w ciagu dnia biore buteleczke do reki, odkrecam i
      > po prostu tak sobie wacham na poprawe nastroju, no i kurcze, pomaga.

Uzywam Jo Malone o podobnym zapachu. Nazywa sie Lime Basil and Mandarin.
      Polecam.

Uwazam ze jest to najwspanalsza discussion group. Nikt mnie nie krytykuje za zly jezyk
      polski, wszyscy sobie pomagaja i sa uprzejmi. Tolerancja i kurtuazja. Dziekuje
      wszystkim damom za wspolnie spedzony czas. Jestescie fantastyczne.
      Doris
      • Gość: ania Re: doris twoj polski jest super IP: 148.246.66.* 17.02.03, 05:49
        w przeciwienstwie do niektorych polskich polakow produkujacych sie na tych
        forach (oczywiscie nie na forum uroda).pozdrowienia.
    • brookie Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 12:58
      1- Body Contour,- Guinot ( swietnie tonizuje skore ud, posladkow i brzucha,
      zlikwiduje poczatki cellulitis ).
      2 - Poeme Lancome- zapach ten po prostu do mnie pasuje.
      3- Volume Express Mabelline maskara ( pogrubia rzesy nie sklejajac ich )
      4- pomadki Elizabeth Arden ( trwale, pielegnujace usta, dobrej jakosci )
      5- nowy balsam do ciala L'Oreal z serii spa.
    • brookie Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 13:04
      1- Body Contour,- Guinot ( swietnie tonizuje skore ud, posladkow i brzucha,
      zlikwiduje poczatki cellulitis ).
      2 - Poeme Lancome- zapach ten po prostu do mnie pasuje.
      3- Volume Express Mabelline maskara ( pogrubia rzesy nie sklejajac ich )
      4- pomadki Elizabeth Arden ( trwale, pielegnujace usta, dobrej jakosci )
      5- nowy balsam do ciala L'Oreal z serii spa.
    • Gość: Graceful Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: 157.25.119.* 17.02.03, 14:08
      podkład - Double Agent Helena Rubinstein (dobrze kryje, ale niestety troszeczke
      wysusza)

tusz do rzęs - Definicils Lancome (ładnie wydłuża)

balsam do ciała Vichy - Lipidose 1 Vichy (super nawilża)

krem do twarzy Iwostin (super nawilża)

róż do policzków PUPA

Pozdrowienia,
      Graceful

• Gość: Martaiti Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.iti.pl 17.02.03, 15:15
      moje top 5, które zawsze mam na półce:

- Perfumy Hugo Boss Woman
      - LRP Hydranorme
      - szampon Radical (+ cła seria do włosów)
      - oliwka J&J
      - Revlon Colorstay
    • Gość: Miszka Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 16:28
      Dotychczasowe wypowiedzi wymieniają kosmetyki niedostępne raczej dla kieszeni
      przeciętnej uczącej się/studiującej dziewczyny. Moje (niewyrafinowane
      finansowo) top 5 to:
      -żel do mycia twarzy i krem Garniera z serii Czysta Cera (wypadało by już je
      zmienić, bo cera ponoć przyzwyczaja się i nie reaguje już tak świetnie na długo
      używany kosmetyk, ale po prostu nie ma na naszym rynku równie dobrych
      jakościowo i cenowo kosmetyków dla cery tłustej i mieszanej)
      -spray do stylingu Wellaflex (dostępne są 3 rodzaje; ja używam tego do włosów
      cienkich- rewelacyjnie sprawdza się na włosach krótkich lub do ramion;
      wystarczy spryskać mokre i już, a jak się wysuszy suszarką to jeszcze lepiej)
      -krem do rąk Polleny Ewy lniany- żaden nie wchłania się tak szybko, no i ten
      delikatny zapach...
      -balsam do ciała Nivea do skóry suchej- ten w granatowej butelce- nie będę
      powtarzać za innymi dlaczego.
      No i co jeszcze?
      -jakże mogłabym zapomnieć! Puder Rimmela w kamieniu matujący Stay Matte- jestem
      mu wierna od trzech lat.
      Wszystkie kosmetyki są dobre i sprawdzone. Nie bez znaczenia jest to, że
      wszystkie kosztują mniej niż 20pln (puder troszkę więcej).
      • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 17:37
        Paula Begoun jest na kazda kieszen. MAC nie jest specjalnie drogi.
        • elve Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 17:41
          za to oba sa niedostępne w Polsce... :)
    • Gość: Miszka Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 17:46
      Przepraszam, ale zapomniałam dodać, że są też powszechnie dostępne. Kosmetyków
      MAC i Paula Begoun(chyba tak to się pisze) dotychczas nie widziałam.
      • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 17:52
        Paula Begoun nie jest w sklepach i mozna ja kupic tylko przez internet, lub
        katalog. Ceny na prawde swietne. Komukolwiek o tym opowiem przerzuca sie na
        Paule. Czesto zamawiam razem z kims aby oszczedzic na S&H. Opakowania sa duze.
        www.cosmeticscop.com
        • anexxa Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 17:57
          o, wysylaja za granice.

"Shipping prices are based on weight and start at $29.00
          (US funds), depending on the destination. "

errr. no nie wiem, 120 pln co najmniej za przesylke (a za
          wieksze zakupy pewnie i ze dwa razy wiecej:/, i moze
          jeszcze clo, jak sie naszym celnikom przypomni) - robi
          sie duzo. warto w takim razie zamawiac? czy te kosmetyki
          naprawde sa niepowtarzalne, nie maja odpowiednikow?

xx.
          • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 18:04
            Ooooops! Maja odpowiedniki tyle tylko ze odpowiedniki sa drogie. 120 ml AHA
            Pauli kosztuje $7 odpowiednik (najtanszy $120). Moze jakis dystrybutor
            sprowadzilby te kosmetyki do Polski? Serce mi sie kraje kiedy widze jak ktos
            placi $50 za butylene glycol, srodki zageszczajace i magnesium ascorbate
            (stabilna forma witaminy C).
            • anexxa Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 18:31
              hmmm. a czy te kosmetyki sa w ogole dostepne gdziekolwiek
              poza usa? bo watpie, ze nikt sie tym nie zainteresowal.
              moze paula nie jest zainteresowana ekspansja?:)

xx.
              • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 18:45
                Paula ma nowego dystrybutora w Australii i wiem ze wysyla do Canady. Kiedy po
                raz pierwszy zobaczylam jej produkty napisalam czy bylaby zainteresowana
                wspolpraca w Europie w ktorej mam rodzine. Odpowiedziala ze tak, jezeli
                dystrybutor spelmialby warunki. Mysle ze wiele kobiet lubi kosmetyki bo maja
                ladne opakowania i ladnie pachna (maja ladny kolor). Kosmetyki Pauli maja
                bardzo industrialne opakowania, sa bezzapachowe i nie zawieraja kolorantow.
                Dlatego pewnie w sklepach nie zwracalyby na siebie uwagi. Wiele kobiet mysli ze
                aby kosmetyk dzialal, musi duzo kosztowac. Ja tez tak kiedys myslalam...
                Wyglada na to ze moja rada ze wzgledu na ceny wysylki zagranicznej okazala sie
                niewypalem. Ale przynajmniej buletiny Pauli (elektroniczna poczta wysylane)sa
                darmowe, a magazyn jest $12 rocznie.
                Milo mi sie pisze na tym forum. Nie mam corek i pracuje w bardzo meskim
                zawodzie wsrod samych facetow. Czasami wrecz zapominam ze jestem kobieta...

pozdrawiam bardzo serdecznie,
                Dorisek
                • anexxa Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 18:56
                  mysle, ze przy odpowiedniej reklamie kosmetyki pauli
                  sprzedawalyby sie dobrze. zwlaszcza, ze sa tanie - nie
                  wszyscy moga sobie pozwolic na te drozsze.

ciekawa jestem, jakie warunki musialby spelnic dystrybutor.

xx.

ps witam w klubie kobiet z meskim zawodem (no, ja mam
                  tylko profil zawodu meski...)
        • sublustris Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 18:17
          no to mnie dorisek zaintrygowal. moze sobie kupic..?
          • Gość: ula Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.rasserver.net 17.02.03, 18:59
            dorisek popieram kosmetyki Pauli sa bardzo dobre i takze zaluje ze nie ma ich
            w polsce, shipping kurcze za drogi, Basia Kwiatkowska wspominala czesto o tych
            preparatach zwlaszcza kwasach,nie lubie jej filtrow bo nie sa najlepsze, ale
            kwasy zwlaszcza dla wrazlicych cer sa super i takie tanie, zele myjace i now
            eserum z antyoksydantami takze extra, uwielbiam je wlasnie za prostote ze nie
            pakuje ona pieniedzy w opakowania, zapaszki kolorki, skorze to i tak do
            niczego nie potrzebne, a dzieki temu sa tanie i efektywne. Przetestowalam ich
            juz wiele,
            • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 20:26
              Gość portalu: ula napisał(a):

> dorisek popieram kosmetyki Pauli sa bardzo dobre i takze zaluje ze nie ma ich
              > w polsce, shipping kurcze za drogi, Basia Kwiatkowska

Kto to jest Basia Kwiatkowska?????

wspominala czesto o tych
              > preparatach zwlaszcza kwasach,nie lubie jej filtrow bo nie sa najlepsze

Czy probowalas Oil Free SPF 15 na inny krem? Napisalam do Pauli zeby dodala do
              niego wiecej viaminy C i olejku z winogron. Tatanium dioxide mnie uczula a te z
              avobenzone nie nawilza wystarczajaco (wiosennym kurczaczkiem to ja juz nie
              jestem). Na razie klade BHA na nos, koncentrat vitaminy C na twarz, potem
              nawilzacz i spf 15. Na noc AHA i nawilzacz.

, ale
              > kwasy zwlaszcza dla wrazlicych cer sa super i takie tanie, zele myjace i now
              > eserum z antyoksydantami takze extra, uwielbiam je wlasnie za prostote ze nie
              > pakuje ona pieniedzy w opakowania, zapaszki kolorki, skorze to i tak do
              > niczego nie potrzebne, a dzieki temu sa tanie i efektywne. Przetestowalam ich
              > juz wiele,
              • sublustris Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 21:15
                Gość portalu: dorisek napisał(a):

Na razie klade BHA na nos, koncentrat vitaminy C na twarz, potem
                > nawilzacz i spf 15. Na noc AHA i nawilzacz.

Juz sie "tam" dostalam(www) i "zapisalam" na newsy. Ciekawi mnie to z bha i
                wit c. Interesuje mnie jeszcze czy maja cos z wit A(retinol). Ja mam cere
                mieszana i te bha na nos to cos jak dla mnie. Tak mnie zachecilyscie, ze korci
                mnie by wyslac zamowienie.
                • Gość: ula Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: 206.215.147.* 17.02.03, 23:03
                  Preparatów z retinolem nie mają.
                  Basia Kwiatkowska to osoba zajmują się kosmetologią poczytasz jej teksty np na
                  wizaz.pl
                  Ja uzywam kwasu BHA na noc 2% lotion
                  Na dzien uzywam serum z antyoksydantami na cala twarz, i potem na to
                  filtry.Filtrow Pauli nie lubie gdyz m.in dzieki Basi przekonalam sie ze nie sa
                  skuteczne zwlaszcza pod wzgledem ochrony anty-UVA.
                  • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 23:14
                    Nie sa skuteczne????? Mieszkam w bardzo goracym klimacie i ta wiadomosc malo
                    mnie nie doprowadzila do ataku serca! Co mam uzywac? Co jest nie tak z SPF 15
                    5% avobenzone?
                    • Gość: ula Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: 206.215.147.* 17.02.03, 23:20
                      ktory to zawiera 5%, w US max stezenie avobenzone to 3%.poza tym avobenzone
                      wbrew temu co pisze Paula nie jest fotostabilny tak wiec moze i sam krem jest
                      skuteczny ale musisz powtarzac czesto jego aplikacje, sa skladniki ktore
                      przedluzaja skutecznosc avobenzone, np octocrylene filtr anty-UVB ale akurat
                      krem Pauli ten dla cery tlustej go nie posiada, najskuteczniejsze sa
                      sunscreeny z mieszanka kilku filtrow anty-UVA, i niestety zmartwie cie, ale
                      sunscreeny dostepne w US nie sa najefektywniejsze, najlepsze dostanieesz w
                      Azji i Europie zwłaszcza te z Mexorylami i tinosorbami, ktore w US nie są
                      zatwierdzone napisz do Basi jesli chcesz dokladniejszych wytlumaczen jej adres
                      to basia_kwiat@hotmail.com mozesz tez poczytac jej teksty na wizazu
                      • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 17.02.03, 23:41
                        Octinoxate 7.5%, Octisalate 5.0%, Oxybenzone 5.0%, Avobenzone 3.0% (sunscreen
                        agents). Jezeli to za malo, czy myslisz ze powinnam kupic cos z titanium
                        dioxide? Lece za 2 tygodnie na Jamaice... Moj puder ma w sobie titanium dioxide
                        wiec pewnie to on mnie uratowal. Bardzo bede wdzieczna za informacje.

Doris
                        • Gość: ula Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: 206.215.147.* 17.02.03, 23:52
                          Gość portalu: dorisek napisał(a):

> Octinoxate 7.5%, Octisalate 5.0%, Oxybenzone 5.0%, Avobenzone 3.0%
                          (sunscreen
                          > agents). Jezeli to za malo, czy myslisz ze powinnam kupic cos z titanium
                          > dioxide? Lece za 2 tygodnie na Jamaice... Moj puder ma w sobie titanium
                          dioxide
                          >
                          > wiec pewnie to on mnie uratowal. Bardzo bede wdzieczna za informacje.
                          >
                          > Doris

Doris
                          ja nie jestem ekspert ja tylko powtarzam co sama sie dowiedzialam, znam liste
                          skladnikow preparatow Pauli mam cala ksiazeczke, jak widzisz avobenzone jest w
                          stezeniu 3%, w SPF 15 jest go 2%.
                          z filtrow mineralnych lepszy jest zinc oxide dwutlenek tytanu ma gorsze
                          zdolnosci ochronne w zakresie UVA.
                          wiesz to jest tak, ze spalic sie nie spalisz ale tu chodzi o UVA ono jest
                          gorsze wnika glebiej w skore, to ono powoduje zmarszczki, a jego efekty
                          dzialania widac dopiero po czasie, kazdy sunscreen chroni teraz przed UVB
                          problem by chronil takze przed UVA. szukaj takich ktore maja jak najwieksza
                          ilosc tlenku cynku zinc oxide a jesli masz okazje to kupc sobie cos z
                          mexorylem.Jesli zostaniesz przy filtrach Pauli to pamietaj ze powinnas je
                          nakldac co ok 2-3 godziny wtedy cie ochronia i jeszcze odpowiednia ilosc
                          czyli ok 3 ml na twarz u 3ml na szyje i dekolt jesli naprawde zalezy ci na
                          ochronie. ja tez mieszkam w cieplym klimacie na Florydzie i dla mnie ochrona
                          sloneczna to najwaznijesza sprawa tym bardziej ze wiem ze to najlepszt
                          preparat przeciwzmarszczkom a i wazny dla zdrowia.
                          Ja uzywam obecnie
                          Glycolix SPF 30 zawiera 17% tlenku cynku, a zamowilam sobie kremy z europy i
                          czekam na nie zajmuje to ok 3 tygodni.Basia to nei jest moja koelzanak
                          wspominam o niej bo wiele mi pomogla, odpowiedziala na kazdy list dzieki niej
                          wiem ze nie chronilam sie jak nalezy ale juz teraz to odrabiam, moze nie
                          powinnam tak podawac publicznie jej maila, ale po prostu wszystko co pisze
                          wiem od niej.
                          • Gość: ula Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: 206.215.147.* 17.02.03, 23:53
                            sorry za moje bledy
                            • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.corelab.com 18.02.03, 00:07
                              Thanks for the info. Still your Polish is better than mine! Will look tonight
                              for something with zinc oxide. I really appreciate your help! (needless to say
                              I can't reapply anything). Have a wonderful evening!
                              • Gość: ula Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.rasserver.net 18.02.03, 00:32
                                hej jeszcze ze mna nie tak zle:)))
                                ja to sie bardziej myle bo szybko pisze i trzeba przyznac niestarannie i stad
                                takie bledy robie bledy i jak pisze po polsku a chyba jeszcze wiecej po
                                angielku po Polsku mowie codziennie bo mam meza Polaka:)
                                Glycolix to z firmy topix i kupiłam go na bardzo milej stronce milej to znaczy
                                z mila i szybka obsluga
                                www.ghricko.com/mcart/sun.asp
                                inny dobry sunscreen to Fallene
                                • Gość: dorisek Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.houston.rr.com 18.02.03, 02:29
                                  Zamowilam oba. Dla mnie ochrona przed UVA rays to nie URODA ale zycie. Moj maz
                                  jest z pochodzenia Irlandczykiem i mial juz dwa razy usuwane (non malignant)
                                  znamiona/odbarwienia, a tesc mial raka skory ktory skonczyl sie smiercia. Ja mam skore
                                  bardziej odporna (te dobre polskie geny) ale syn jest jak to sie mowi po polsku "skora
                                  zdjeta z ojca", wiec boje sie o jego zycie.

Tak na wesolo (bo sie splakalam) to moj polski to material rodzinnych dowcipow.
                                  Zamawiam jedzenie z Chicago z polskiego sklepu i pisze: "prosze do mnie zatelefonic i
                                  powiedziec czy jedzenie nie zawiera prezerwatyw". Chodzilo mi o konserwanty
                                  oczywiscie.

dzieki za wszystko,

lisek-dorisek
                                  • sublustris Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 18.02.03, 17:42
                                    Przyznam ze mnie glowa rozbolala od tych wszystkich firm, nazw, skladnikow,
                                    procentow i co powinno byc "tyle a tyle w czym" a co nie jest i nie chroni. Po
                                    prostu nie nadazam.
    • anexxa Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 17:53
      1. Tommy Girl - Tommy Hilfiger. Perfumy dla mnie, po prostu.

2. Total Turnaround (lotion) - Clinique. Piekna skora.

3. Balsam brazujacy - Kolastyna. Ladny kolor daje i
      ladnie nawilza.

4. krem do rak i paznokci Kamill. Dobrze dziala i ladnie
      apchnie.
      5. Juicy Tubes - Lancome. Duzy wybor kolorow, wygodny
      aplikator.

xx.
      • neneh Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 17.02.03, 19:10
        Moja top 5 to :
        1- renewal plus neostraty - dzięki niemu mam nową skórę:-))
        2- advanced night repair estee lauder pod oczy - żaden krem mu nie dorównuje
        3- żel do mycia twarzy z zielonej serii yves rocher - buziak gładziutki aż
        miło
        4- peeling l'oreala exfotonic
        5- chanel double perfection - rzeczywiście perfection !
        • Gość: lulea Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.pl / 192.168.1.* 18.02.03, 08:56
          U mnie stoją na szczycie:

1. Effaclar ( ale marze o Neostracie albo kosmetykach z kwasami z USA - jestem
          mocno podniecona opisami doriska i książką BIblia Urody ;-)
          2. Mleczko do demakijazu z algami hawajskimi Polleny Ewy za 8 zł - jest
          doskonałe
          3.woda "O de Lancome" moja naj naj naj....
          4. podkład seamless MF
          5. róże do twarzy Rimmel ( zwł. Tawny i Sienna)

• Gość: śniegotka Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 18.02.03, 10:30
            Ja może troszkę nie na temat, ale chaciałabym uczciwie przyznać, że mi kosmetyki
            Pauli nie pomogły. Krem z BHA był taki sobie,a lotion z BHA 2% straszliwie
            wysuszył mi skórę.Maseczka z Milk of Magnesia to też coś bardzo przeciętnego
            (również mnie wysuszyła). Wywaliłam na to kupę kasy (sprowadzenie do Polski
            kosztował omajątek) i byłam naprawdę wściekła.
            Za to teraz o dziwo dobrze służy mi Neostrata i to pomimo zawartości składników
            powodujących pryszcze wg. strony zero
            • Gość: Anja Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.03, 10:39
              Moja piątka:

1/ pianka do mycia twarzy Inter Franrances Q10 + R - REWELACJA!!!
              2/ Ziaja balsam brązujący
              3/ perfumy Issey Miyake (stożek)
              4/ krem odżywczy na noc z witaminami i mleczkiem figowym Avonu - SUPER, tego
              szukałam!!!
              5/ błyszczyki, zwłaszcza Juicy Tubes Lancome - za to, że są tak miodowe.
          • madllen Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 18.02.03, 10:42
            Mój absolutny nr 1 to Double Perfection Chanel- kłaniam się nisko
            Niezastąpionym
            Forumowiczkom:))
            2. Kremy z kwasami- póki co Effaclar K, w przyszłości na pewno Cleanance Avene,
            może Neostrata;
            3. Henna Wax jako sos w krytycznych sytuacjach na głowie;
            4. Iwostin nawilżający z filtrami, jak również Thermal S2 Vichy;
            5. Bardzo ukochane Jaipur Saphir, ale też chylę czoło przed geniuszem
            zapachowym firmy Guerlain! (Jeśli nawet dane perfumy nie są "moje", doceniam
            ich piękno i szlachetność; to po prostu najwyższa klasa- tak myślę- Sztuka
            komponowania perfum, przez duże "s").

Pozdrawiam,
            Magda
    • Gość: melmire Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.abo.wanadoo.fr 18.02.03, 11:26
      Jesli interesuje was kupowanie kosmetykow w necie, to polecam
      www.beautycenter.fr jest po francusku, ale jak ktos chce, to
      przetlumacze co trzeba i skieruje na wlasciwa strone :D
      • staua Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 18.02.03, 11:46
        1. Biotherm - Makeup Beautifier (wspaniala baza, ulatwiajaca rozprowadzanie
        podkladu i wygladzajaca skore)
        2. Balsam do Ciala The Perfect World - Origins (konsystencja smietany, piekny
        zapach, wchlania sie natychmiast i odzywia oraz nawilza i wygladza). Lepszy niz
        Body Butters (uzywam na przemian z nimi)
        3. Szampon i odzywka w piance Kerastase z cementem do cienkich wlosow -
        bezkonkurencyjnie poprawiaja stan moich wlosow.
        4. Zapach - Guerlain Champs Elysees. Najpiekniejszy zapach, jaki znam, i trwaly.
        5. Effaclar K. Bardzo dobry na noc. Moge porownac tylko do jednego kremu z
        kwasami - Make a difference Origins, ktory jest OK, ale gorszy od E.

Dodoatkowo chcialam prosic kropeczke o zdecydowanie sie na jeden nick, wydaje
        mi sie, ze to bardziej fair.
        • Gość: julita73 Re: staua... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 12:25
          ...czy możesz napisać mi dokładną nazwę odżywki do włosów w piance Kerastase?Ja
          od kilku miesięcy używam szamponu Kerastase ( na przemian z Vitamino Color ,
          L'oreala pro ) i bardzo mi służy.Miałam pianke Kerastase ale do układania
          włosów, jednak sprawdziła sie średnio- bardzo sklejała moje włosy, chociaz
          musze pezyznać że włosy miały ładny połysk, wygladały zdrowo.
          Julita.
          • staua Re: staua... 18.02.03, 14:46
            Witam, dawno Cie nie widzialam, wszystko w porzadku z kontem gazetowym?
            To jest Kerastase Volumactive (zielone opakowania). Pianka jest raczej
            pielegnacyjna chyba. Moze to ta sama, ale u mnie sprawdzala sie swietnie,
            przede wszystkim nie wysusza mi ona skory glowy jak wszystkie inne pianki.
            Nie uzywalam L'Oreal Professionnel, wiec nie moge z niczym porownac. A co
            moglabys od nich polecic?
            • Gość: julita73 Re: staua... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 16:56
              staua napisała:

> Witam, dawno Cie nie widzialam, wszystko w porzadku z kontem gazetowym?
              > To jest Kerastase Volumactive (zielone opakowania). Pianka jest raczej
              > pielegnacyjna chyba. Moze to ta sama, ale u mnie sprawdzala sie swietnie,
              > przede wszystkim nie wysusza mi ona skory glowy jak wszystkie inne pianki.
              > Nie uzywalam L'Oreal Professionnel, wiec nie moge z niczym porownac. A co
              > moglabys od nich polecic?

Witam Cie
              tamtego konta juz nie mam.Z L'oreala profesionalnego ostatnio uzywam odzywke w
              sprayju Volum Energy Body Lift System.Jest to produkt do cienkich włosów,u
              mnie sprawdza sie swietnie.Na pewno kupię następne opakowanie mimo wysokiej
              ceny ( 48 zł za 150ml )Dobre sa tez pianki z serii tec.ni .art, oraz szmpony-
              Witamino Color i Volum Energy.Zamierzam kupic też z tej serii nabłyszczacz w
              sprayu, który jednocześnie pielęgnuje i utrwala fryzurę .
              Pozdrawiam,Julita.
              • Gość: julkojeb [...] IP: *.visp.energis.pl 18.02.03, 17:28
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • staua Re: staua... 19.02.03, 15:33
                Hej, dzieki, zanotowalam nazwy, zobacze. Ja tez mam cienkie wlosy, takie typowo
                polskie, szary blond...
      • masia27 Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 18.02.03, 14:00
        Dzięki za link. Stronę tę można tez przełączyć na język angielski
    • superkiki Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 18.02.03, 12:20

1. Krem do mycia twarzy Eve Lom Cleanser.
      Mam alergiczna _i_ wrazliwa cere sklonna zarowno do podraznien jak i
      zaskornikow. Nie wiem, co zrobilabym, gdyby nagle zniknal z rynku.
      Jest delikatny i bardzo skuteczny. Eliminuje koniecznosc stosowania toniku i
      peelingu.

2. 8 Hours Cream Elizabeth Arden.
      Mam swira na punkcie balsamow do ust. Ciagle probuje czegos nowego, ale zawsze
      wracam do Kremu Osmiogodzinnego.

3. Wspomniany juz przez kogos skromny balsam do ciala Nivea (w granatowej
      butelce). Mam bardzo sucha skore i tylko on daje sobie z nia rade. A
      charakterystyczny dla Nivei zapach wcale mi nie przeszkadza, wrecz przeciwnie!

4. Zalotka Shu Uemura. Jesetm fanka japonskiej technologii!

5. Gwasze Chanela jako roz. Bardzo praktyczne, bo w malych tubkach i sliczne
      kolory.

sk
    • Gość: Moka Re: Twoj osobisty kosmetyczny TOP 5 IP: *.acn.waw.pl 19.02.03, 22:53
      Kosmetykow uzywam przeroznych ale te mam zawsze w lazience i uzywam regularnie:
      1. Wosk do wlosow kupowany w aptece. Uzywam od zawsze - bardzo nablyszcza
      wlosy.
      2. Podklad Superbalance Clinique Vanilia - najlepszy dla mojej cery pod
      wzgledem trwalosci, konsystencji i koloru
      3. Dezodorant w kulce Nivea Dry - ekstra trzyma i nie plami,
      4. Balsamy Dove - teraz uzywam ujedrniajacego.
      5....Feria granatowo - czarna - dla mnie najlepsza farba jaka znam. Ferii
      uzywam ze 3 lata i na moich wlosach zachowuje sie idealnie.
      Reszte "smarow" zmieniam dosc czesto, lubie uzywac kilka rzeczy naraz, co
      zreszta widac po mojej lazience, natomiast do wyzej wymienionych wracam
      zawsze. To zdecydowanie moj top 5:)
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka