Dodaj do ulubionych

Balsam/meczko do ciała

18.02.03, 10:29
Poszukuję dobrego balsamu do ciała, który oprócz tego, że będzie pielęgnował
skórę pozostawi na niej jakiś taki delikatny film, w postaci lekko mieniącej
się skóry. Nie wiem jak to napisać. Czy w ogóle taki kosmetyk istnieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Balsam/meczko do ciała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 10:39
      Chodzi o efekt podobny do tego, który uzyskuje się po zastosowaniu oliwki? coś
      w stylu "połyski zdrowej skóry"?
      • kaira Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 11:02
        Dokładnie tak! Jedynie z tą różnicą, że oliwka daje taki tłusty połysk, a mi
        chodzi, o coś dyskretniejszego no i nie tłustego.
        Zwykła oliwka jest jednym z moich podstawowych kosmetyków, ale wyprzedzam czas
        i myślę już o ciepłych dniach, odsłoniętym dekolcie i nogach. Czy istnieje taki
        balsam, czy tylko mam chorą wyobraźnię?
        • Gość: justy Re: Balsam/meczko do ciała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 11:21
          Są tzw. suche oliwki/olejki- nie dają takiego tłustego połysku lecz bardziej
          satynowy.
          • staua Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 11:23
            Jest taki balsam Nivea, nawet go tak reklamuja (blyszczaca pani) i naprawde
            daje polysk. Tani jest, jakosc OK, pachnie jak Nivea.
            • birka1 Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 13:59
              A ktory to ten mieniacy sie balsam Nivea? W jakim opakowaniu? Nie przypominam
              sobie takiego :(
              • Gość: justy Re: Balsam/meczko do ciała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 14:05
                O ile mi wiadomo w Polsce go nie ma. Ewentualnie przy zachodniej granicy można
                go dostac (latem dziewczyny chyba o tym pisały)
                • kaira Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 14:34
                  To się zmartwiłam .... myślałam, że jak tylko będę mogła opuszczać dom, to
                  skoczę sobie na zakupy ... poproszę właśnie taki balsam Nivea i będę miała
                  trochę radochy. Eh ...
                  Rozumiem, że oprócz Diora nie ma wtedy nic na rynku podobnego? Szkoda.
                  • staua Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 16:18
                    Ojej, znowu nie trafilam, wydawalo mi sie, ze takie kosmetyki jak Nivea sa w
                    Polsce w komplecie...Przepraszam. Jakby ktos chcial jednak niemiecki albo
                    francuski, to podaje nazwe: Seiden-Schimmer Lotion/Lait hydratant Lumiere.
            • Gość: Moka Re: Balsam/meczko do ciała IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 16:44
              Tak, balsam w sprayu. Niezle nablyszcza.
    • frunze Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 11:45
      Dior ma coś takiego jak Hydra - Reflets du Corps. Nie jest to balsam, raczej
      emulsja z drobinkami złota. Ładnie się błyszczy i naprawdę pięknie pachnie.
      Możesz tego użyć na zwykły balsam. Pzdr.
      • kaira Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 12:07
        Dziękuję za info, myślę, że na początek wypróbuję Nivea, na Diora muszę trochę
        poczekać ;-).

A tak w ogóle to siedzę w domu chora i się nudzę. Właśnie przeglądam wysyłkowy
        katalog Yves Rocher. Miałyście go? Co warto z niego kupić? Nie znam tej firmy
        wcale ...
        • staua Re: Balsam/meczko do ciała 18.02.03, 16:27
          O, to wlasnie YR ma takie balsamy z polyskiem, tylko ze zapachowe - do zapachow
          Ode de.... (rozne, ale wszystkie balsamy chyba maja te sama wlasciwosc
          nablyszczania).
          A generalnie o kosmetykach YR bylo juz sporo watkow, jak i tak sie nudzisz, to
          wrzuc w wyszukiwarke, naprawde znajdziesz duzo wypowiedzi.
          Pozdrawiam
    • Gość: Eo Re: Balsam/meczko do ciała IP: *.dnet.pl / 172.20.6.* 20.02.03, 12:06
      Z tego co pamiętam to FlosLek ma taki balsam, który pozostawia perłowy filtr,
      sprawdz na ich stronie. Jego nie używałam, ale ogólnie ich kosmetyki są na
      przyzwoitym poziomie. Jest tam również sklep internetowy, więc od razu można
      zamówić. Ceny sa śmiesznie niskie i dostawa bardzooooo szybka.
      • Gość: elka Re: Balsam/meczko do ciała IP: 81.15.237.* 20.02.03, 22:02
        Może wypróbuj mleczko do ciała Hammamelis YR? Zawsze pozostawia taki błyszczący
        film na skórze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka