Dodaj do ulubionych

Kto mial botoks w czolo i nie ma maski?

18.08.06, 20:22
Nie znalazlam w wyszukiwarce. Ogolnie jestem zadowolona z mojego wygladu, za
wyjatek poglebiajacej sie zmarszczki mimicznej na czole. Czy jest mozliwe tak
zrobic botoks zeby mozna bylo ruszac troche czolem? Nie mam zadnych innych
zmarszczek, skore tez mam dobra, ale w nocy gdy spie bardzo marszcze czolo i
obawiam sie, ze ta zmarszczka tak sie poglebi, ze niedlugo juz botoks nie
wystarczy, ale trzeba ja bedzie czyms wypelnic. Nalepialam nawet na czolo
takie specjalne plastry, ale mam tak mocna mimike, ze spadaly mi w nocy.
Obserwuj wątek
    • zp68 Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 18.08.06, 20:30
      Tak, np. Kylie Minogue, od wielu wielu lat, takze Linda Evangelista, ona akurat
      otwarcie o tym mowila, wspominajac przy tym, ze wiekszosc modelek botoksuje
      sie. Wszystko zalezy od umiejetnosc lekarza. Powodzenia.
    • mikka8 Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 18.08.06, 20:31
      No cos Ty ! Botoks jest tak samo szkodliwy jak slonce,
      przed ktorym uciekasz ;) Pomysl dwa razy ,zanim palniesz
      glupstwo :P

pozdr.
      • zwykladziewczyna5 Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 21.08.06, 04:12
        To Ty strzelilas glupstwo, mikka. Tym jednym zdaniem pokazalas jak niewiele
        wiesz o tym, co skore niszczy, a co jej pomaga.
        Promienie UV wywoluja przebarwienia, niszcza elastycznosc skory, moga wywolac
        czerniaka. Slyszalas o czyms takim jak czerniak?
        Botoks zapobiega utrwalaniu sie zmarszczek mimicznych. Dobrze zrobiony nie
        powinien wywolac efektu maski. Jego pierwotne zastosowanie bylo na tiki
        nerwowe. Pomaga tez na nadmierna potliwosc (pachy, stopy, dlonie). Pomaga na
        migreny. Jak mozna wiec porownywac botoks z promieniami UV? Mozna jesli sie
        jest kompletnym ignorantem albo lubi sie przyczepic do pewnych forumowiczow.
        • mikka8 Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 21.08.06, 07:59
          Aha ;) Nie zrozumialas oczywiscie ironii w tym co napisalam. Tak naprawde mam
          to gdzies , czy sie opalasz czy botoksujesz :P Nie znam sie na takich
          zabiegach,a to co napisalam mialo ci dac do zrozumienia , ze kazdy ma
          wybor.Jedni kochaja slonce , inni robia sobie botoks...Hmm , nie dopuszczasz,ze
          ktos moze miec odmienne zdanie.Jestes przekonana,ze botoks jest "bezpieczny",
          ze gdy przestanie dzialac, stan skory" zmarszczki" jeszcze bardziej sie nie
          pogorszy i chcesz przekonywac o tym innych...Wierz w co chcesz, ale jak juz
          wczesniej napisalam , Daj innym rowniez ten wybor!
          Jak tak swietnie o wszystkim wiesz , to po co zadajesz glupie pytania? Zrob
          sobie nawet dwa botoksy i przestan truc :P

pozdr.
          • iwonesik Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 21.08.06, 13:30
            Taki zabieg wystarczy na kilka miesięcy. moja koleżanka miała wypełniane bruzdy
            wokół ust. Wyglądała bardzo ładnie, ale niestety wszystko wróciło do dawnego
            stanu.
            • zwykladziewczyna5 Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 21.08.06, 20:21
              To i tak dobrze, ze wystarczylo na pare miesiecy. Ale te bruzdy nie miala chyba
              wypelniane botoksem, ale jakims wypelniaczem? To sa bruzdy nosowo-wargowe
              widoczne u niektorych w mlodym wieku. Ja na szczescie ich nie mam. Mam gladka
              twarz za wyjatkiem zmarszczek mimicznych na czole i wokol oczu. Zalezy mi na
              tym, zeby sie ich pozbyc zanim utrwala sie na tyle, ze botoks juz nie pomoze,
              ale trzeba je bedzie czyms wypelniac. We wrzesniowym numerze "Twojego Stylu"
              pisza wlasnie o tym (artykul "Egzamin Dojrzalosci), ze gdy zmarszczki mimiczne
              sie utrwala, to na botoks juz za pozno.
          • zwykladziewczyna5 Re: Kto mial botoks w czolo i nie ma maski? 21.08.06, 20:15
            Twoja odpowiedz jest na niskim poziomie i nie na temat.
            Piszesz, ze nie znasz sie na tych zabiegach, a potem twierdzisz, ze botoks
            poglebia zmarszczki. Nieprawda. Jesli zacznie sie go robic odpowiednio
            wczesniej i powtarza, to z czasem miesnie slabna i mozna go robic coraz
            rzadziej. Botoks daje mozliwosc calkowitego pozbycia sie albo zlikwidowania
            zmarszczek mimicznych. Zaden krem tego nie zrobi.
            Co to znaczy "daj wybor"? Nikomu go nie ograniczam. To Ty probujesz ograniczyc
            moja wolnosc slowa. Proponuje zabierac glos gdy masz cos do powiedzenia na dany
            temat, a nie wtedy gdy widzisz moj nick. Czepiasz sie mnie niezaleznie od
            tematu, ktorzy poruszam. Pisze o botoksie, a Ty o sloncu. Napisze cos np. o
            ciuchach i zaloze sie, ze odpiszesz cos zlosliwie nawiazujacych do moich
            poprzednich postow, oczywiscie nie ciuchach.
            • zwykladziewczyna5 Poprzednie bylo do mikka 21.08.06, 20:18
              Jak i do wszystkich, ktorzy zabieraja glos na tematy, o ktorych nie maja
              pojecia, po to tylko zeby uczepic sie konkretnej osoby, bo nadepnela im
              wczesniej na odcisk.
              • jomale Re: Poprzednie bylo do mikka 06.09.06, 10:44
                Chciałam sie dopytać czy zastosowałas ten botoks? Ja mam pomiedzy brwiami taka
                wielką zmarszczkę. jest okropna. I tak sie zastawnaim nad tym zabiegiem
                • venus22 Re: Poprzednie bylo do mikka 06.09.06, 11:36
                  Nie. Botox byl pierwotnie uzywany w okulistyce do leczenia zeza - porazal nerwy
                  ktore nadmiernie "ciagnely" oko.

Wstrzykniecie w zmarszczke pomiedzy brwiami nie spowoduje maski na twarzy.
                  jeszcze mozna ruszac przeciez czolem.

Venus
                • sinella Re: Poprzednie bylo do mikka 06.09.06, 12:15
                  Ja robię botox na zmarszczkę pionową na czole od ponad roku, miałam już trzy
                  zabiegi. Efekt jednego zabiegu utrzymuje się do ok. sześciu miesięcy, chociaż
                  za pierwszym razem krócej. Efekt jest zadoowalający o tyle, że zmarszczka się
                  nie pogłebia, ale też nie znikła. Możliwe jest to podobno dopiero po wielu
                  zabiegach, jeśli w ogóle. Jesli chodzi o maskę na twarzy, to nic takiego mi się
                  nie przydarzyło:) Mogę marszczyć czoło, ale w ograniczonym zakresie, wtedy
                  kiedy się postaram. Maskę możesz mieć jak lekarz wstrzyknie Ci za dużo
                  substancji lub zrobi to nieumiejętnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka