Dodaj do ulubionych

Neostrata- pytanie

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 12:35
Cześć,

Chciałam poprosic o próbki Neostraty, ale nie jestem pewna jakie. Wiem, że
można ich poprosić o konsultacje, ale jakoś firmowym kosultacjom nie ufam.
Może wy mi doradzicie czego powinnam spróbować. Mam cerę mieszaną, lekko
odwodnioną, z problemami naczynkowymi. Chciałabym ją rozjasnić, wyrównac
koloryt, pozbyć się zaskórników i zmniejszyć pory. Effaclar okazał się zbyt
słaby.
Poradźcie coś dziewczyny :)
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: Margoo Re: Neostrata- pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.03, 17:02
      Ja bym Ci poleciła Krem ochronny na dzień z filtrami (zawiera kwasy PHA 4%) -
      nie wiem czy przy skórze z problemami naczynkowymi można stosować silniejsze
      kremy z kwasami... Możesz jednak poprosic tez o próbkę kremu na noc Renewal
      Plus - ma co prawda 12% PHA, ale myślę, ze możesz spróbować (od tego własnie są
      próbki :-)))

Pozdrawiam,
      Margoo.
      • coralin Re: Neostrata- pytanie 24.02.03, 18:05
        Gość portalu: Margoo napisał(a):

> Ja bym Ci poleciła Krem ochronny na dzień z filtrami (zawiera kwasy PHA 4%) -
        > nie wiem czy przy skórze z problemami naczynkowymi można stosować silniejsze
        > kremy z kwasami... Możesz jednak poprosic tez o próbkę kremu na noc Renewal
        > Plus - ma co prawda 12% PHA, ale myślę, ze możesz spróbować (od tego własnie

>
        > próbki :-)))

Kremy, o których piszesz to nie są preparaty kwasowe.PHA to glukonolakton
        silnie nawilżający składnik, przeznaczony do skóry starzejącej się ,ale
        wrażliwej i skłonnej do przetłuszczania(płytko unaczynionej,ze skłonnościami do
        alergii,przebarwień ,a wymagającej już zapobiegania zmarszczkom,ale nie
        tolerującej silnych srodków zawartych w kremach"sklepowych" i wybielającego
        hydrochinonu).Renewal+ to krem na noc, który oprócz PHA zawiera pochodną
        retinolu i właśnie ten składnik złuszcza i regeneruje skórę.
        Neostrata ma też preparaty kwasowe(słynie z nich)o różnym stężeniu(8 i 15%
        AHA).Ale to inna seria kremów tej firmy.
        • Gość: ula Re: Neostrata- pytanie IP: *.rasserver.net 24.02.03, 19:01
          coralin napisała:

> Gość portalu: Margoo napisał(a):
          >
          > > Ja bym Ci poleciła Krem ochronny na dzień z filtrami (zawiera kwasy PHA 4%
          > ) -
          > > nie wiem czy przy skórze z problemami naczynkowymi można stosować silniejs
          > ze
          > > kremy z kwasami... Możesz jednak poprosic tez o próbkę kremu na noc Renewa
          > l
          > > Plus - ma co prawda 12% PHA, ale myślę, ze możesz spróbować (od tego własn
          > ie
          > są
          > >
          > > próbki :-)))
          >
          > Kremy, o których piszesz to nie są preparaty kwasowe.PHA to glukonolakton
          > silnie nawilżający składnik, przeznaczony do skóry starzejącej się ,ale
          > wrażliwej i skłonnej do przetłuszczania(płytko unaczynionej,ze skłonnościami
          do
          >
          > alergii,przebarwień ,a wymagającej już zapobiegania zmarszczkom,ale nie
          > tolerującej silnych srodków zawartych w kremach"sklepowych" i wybielającego
          > hydrochinonu).Renewal+ to krem na noc, który oprócz PHA zawiera pochodną
          > retinolu i właśnie ten składnik złuszcza i regeneruje skórę.
          > Neostrata ma też preparaty kwasowe(słynie z nich)o różnym stężeniu(8 i 15%
          > AHA).Ale to inna seria kremów tej firmy.

Nie zgodzę się, PHA to kwasy polihydroksylowe ktore takze maja wlasciwosci
          złuszczajace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka