Dodaj do ulubionych

Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak dlugo?

25.02.03, 15:18
witam, bede wdzieczna za info jaka dawke wit a nalezy zazywac zeby faktycznie
zauwazyc poprawe szorstkich ramion z gesia skorka? I jak dlugo trzeba te
witamine zazywac?
dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 18:46
      Bezpieczniej jest stosować maśc z wit.A- wystarczyć 400-800j.m.
      Łykając kapsułki nie należy przekaraczać 10 000j.m na dobę i to nie dłużej niż
      przez kilka tygodni- wit A jako rozpuszczalna w tłuszczach kumuluje sie w
      organiźmie i jej nadmiar może być bardzo szkodliwy.
      • Gość: iwo Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: *.chello.pl 25.02.03, 21:17
        Mam serdeczną prośbę: możecie podać nazwę tej maści z wit.A? Szorstkie ramiona
        to dla mnie prawdziwa zmora.Przynajmniej będę wiedziała, o co pytać w aptece.
        Dzięki
        • Gość: justy Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 22:56
          Pytaj o "maść z witaminą A" (wersja "ochronna" lub "gojąca")- obie mają po
          800j.m.; może być też Aksoderm -400j.m
          • Gość: iwo Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: *.chello.pl 26.02.03, 00:07
            Dzięki za pomoc. Długo trzeba czekać na efekty?
            • kotmanka Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d 26.02.03, 10:53
              dziekuje bardzo za rady, jeszcze b chetnie bym sie dowiedziala kiedy mozna sie
              spodziewac efektow po masci z wit A?
              pozdrawiam!
            • Gość: justy Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: *.visp.energis.pl 28.02.03, 03:31
              Podejrzewam, że efekty będą po ok. 3-4 tygodniach, bo tyle trwa odnowa skóry.
    • Gość: Syrena Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: 217.153.45.* 26.02.03, 11:05
      Idealnym "lekarstwem" na notoryczną gęsią skorkę jest jedzenie drożdży. Pomaga
      błyskawicznie, a gęsia skórka znika. Można je jeść w kawałku, a można sobie je
      rozpuścić. A maść z wit. A, to np. maść nagietkowa - tylko niestety jest dość
      tłusta.
      Pozdrawiam
      • banieczka Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d 26.02.03, 20:04
        Gość portalu: Syrena napisał(a):

> Idealnym "lekarstwem" na notoryczną gęsią skorkę jest jedzenie drożdży.
        Pomaga
        > błyskawicznie, a gęsia skórka znika. Można je jeść w kawałku, a można sobie
        je
        > rozpuścić.

Drożdże powinny być rozpuszczone w gorącym mleku (trzeba je "zabić", bo surowe
        mogą się srogo mścić na żołądku.). Pół szklanki takiej "pyszności" (bleee) co
        wieczór - oto odwieczny przepis mojej mamy - na piękne włosy i skórę. Skuteczny.

Pozdr.
        B
        • Gość: aneta Re: Wit A na szorstkie ramiona-jaka dawka i jak d IP: *.net.autocom.pl 27.02.03, 11:34
          a czy drozdze z apteki dzialaja podobnie?
          jezeli chodzi o ten napoj to jakie sa proporcje?
          mam tez obawy bo z tego co pamietam kiedys zaczelam zazywac drozdze wlasnie
          takie z apteki i zaczely mio wychodzic syfki na buzi, ktorych normalnie nie mam
          (mysle ze moja skora zaczela sie wtedy w ten sposob oczyszczac)dlatego
          zaprzestam lykania drozdzy
          aneta
          • Gość: Monika drożdże IP: 195.205.30.* 28.02.03, 10:29
            Drożdże z apteki nie są tak skuteczne jak napój ale też pomagają.
            Ja stosowałam wiele razy w życiu kurację drożdżami, jak tylko pogorszyła mi się
            cera.
            Przez 2 tygodnie pić 2x dziennie drożdże piekarskie z sklepu zalane wrzątkiem.
            Najlepiej bez cukru. Na jedną porcję odłamuję ok 1/6 kostki drożdży. Piję zimne
            duszkiem, bo strasznie niedobre:-) Mogę cię jednak zapewnić, iż działa bardzo
            dobroczynnie na skórę i włosy.
    • Gość: aneta do Kotmanki IP: *.net.autocom.pl 27.02.03, 11:39
      zajrzyj na forum zdrowie, watek rogowacenie mieszkowe,ja zazywalam VITA w
      duzych dawkach i dlugo smarowalam sie tez mascia -i nic, ale kazdy organizm
      jest inny, zreszta o wszystkim tam przeczytasz,chociaz przypuszczam, ze twoj
      problem nie jest az tak straszny jak moj

powodzenia
      pozdr.
      aneta
      • kotmanka Re: do Kotmanki 27.02.03, 18:35
        Dzieki! co do tego czy moj problem nie jest az tak straszny...nie wiem...
        pozdrawiam cieplo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka