Gość: z IP: *.escom.net.pl 26.02.03, 19:52 Jestem mezczyzna 30l.,prowadze sie db,biore witaminy itd. Nie moge sie pozbyc tej wciąz powracajacej uciazliwosci. Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: zajady IP: *.jci.com 26.02.03, 20:32 dodaj jeszcze do diery B-complex w/g zalecen na opakowaniu albo drozdze, ale kto by sie tam bawil z drozdzami zajady (zap. sluzowki w kacikach ust) to objaw braku ktorejs z wit. B, i lykanie np. Centrum to moze byc za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: zajady 26.02.03, 21:38 Gość portalu: kk napisał(a): > dodaj jeszcze do diery B-complex w/g zalecen na opakowaniu > albo drozdze, ale kto by sie tam bawil z drozdzami > > zajady (zap. sluzowki w kacikach ust) to objaw braku ktorejs z wit. B, i > lykanie np. Centrum to moze byc za malo. Ale czasami nie wystarcza wit. B. Dwa lata temu miałam świństwo w kąciku ust przez pół roku bez przerwy. Ani wit. B complex, ani żadne mazidła nie pomagały. Dopiero żel antybakteryjny do dezynfekcji rąk z Galaxy Club załatwił sprawę definitywnie w ciągu paru dni. Ale teraz znowu mam to paskudztwo. Koleżanka pracująca w aptece podrzuciła mi ryboflawinę (wit. b ileśtam) i maść Chlorchinaldin. Smaruję się tym drugi dzień i wygląda na to, że problem zniknie. Maść jest dostępna bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: zajady IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 22:03 Chlorchinaldin w maści jest na receptę, ale można go zastąpić Clotrimazolem w kremie Odpowiedz Link Zgłoś