Dodaj do ulubionych

depilacja rąk

01.09.06, 20:52
czy depilowałyście kiedyś ręce depilatorem - jakie Wam później odrastały
włoski, czy było ich mniej niż poprzednio czy może stały się one mocniejsze ?

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • a_nika Re: depilacja rąk 02.09.06, 10:02
      chyba tyle samo odrasta tyle ze nie wszystkie od razu wiec na poczatku wydaje
      sie ze mniej. na rekach za to nie mam po depilatorze takich sensacji jak na
      nogach. teraz jestem w stanie 2 godz po wyjsc z domu.
    • lamansz Re: depilacja rąk 02.09.06, 14:03
      Ja kiedyś depilowałam ręce depilatorem (z lodową nakładką) ale moje ręce źle to
      znosiły. W okolicach przegubów robiły mi się jakieś syfki (dosłownie wyglądało
      to jak pryszcze) i krostki. Poza tym jak dla mnie ból był nie do zniesienia (bez
      alkoholu przed rozpoczęciem depilacji się nie obyło ;) W końcu pogodziłam się z
      tym, że mam włosy na rękach i jakoś żyję ;) Lepiej mieć włosy na rękach niż w
      ogóle nie mieć rąk (tak sie pocieszam...wiem, okropne ;))
    • fr-edza Re: depilacja rąk 02.09.06, 16:10
      Ja mam depilator z golarka dodatkowo , to sobie je tylko gole i sa ok (takie same).
      A wyrywać bym nie wyrywała bo to straszzzznie boli.
      • elfia4 Re: depilacja rąk 02.09.06, 17:14
        A mnie na rękach boli mniej niż np. pod kolanami na nogach. Włoski nie
        odrastają mocniejsze. A ponieważ rosna wolno, to wystarczy raz w miesiącu
        wydepilować. Maszynki nie polecam, z braku czasu kiedyś zgoliłam. Po kilku
        dniach miałam równiutką kłującą "szczecinkę":) Jeśli już to tylko depilator
        (oczywiście przed pierwszą depilacją trzeba włoski zgolić i poczekać aż trochę
        odrosna, bo wyrywanie długich bardziej boli). Z racji tego, ze włoski na rekach
        są zwykle cieńsze niz na nogach to wyrywa sie je szybciej i łatwiej, tak
        przynamniej jest u mnie.
        • a_nika Re: depilacja rąk 02.09.06, 22:18
          mnie depilacja rak prawie nie boli - nog za to bardzo :) na krostki odrobina
          olejku herbacianego.
    • bee.87 Re: depilacja rąk 02.09.06, 22:36
      ja to robilam, ale woskiem u kosmetyczki, super efekt, polecam.
      a teraz wlasnie jestem "na kupnie" depilatora i jesli go nabede, na 100% bede
      depilowala rece rowniez.
      swoja droga moze ktos podpowie, czy bardziej oplaca sie kupic depilator, czy
      wosk na goraco taki ze sklepu dla kosmetyczek zeby sobie wykonywac zabiek
      samemu, a nie placic w gabinecie;). ile to moze kosztowac i na ile to wystarcza?
      • a_nika Re: depilacja rąk 02.09.06, 22:43
        depilator niewatpliwie.
        • maligrat Re: depilacja rąk 04.09.06, 08:41
          wiecie co może jestem do tyłu z higiena , ale o depilacji rąk pierwszy raz od
          was słyszę i nie mam znjomych którzy to robią :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka