beberebe 01.09.06, 20:52 czy depilowałyście kiedyś ręce depilatorem - jakie Wam później odrastały włoski, czy było ich mniej niż poprzednio czy może stały się one mocniejsze ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_nika Re: depilacja rąk 02.09.06, 10:02 chyba tyle samo odrasta tyle ze nie wszystkie od razu wiec na poczatku wydaje sie ze mniej. na rekach za to nie mam po depilatorze takich sensacji jak na nogach. teraz jestem w stanie 2 godz po wyjsc z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lamansz Re: depilacja rąk 02.09.06, 14:03 Ja kiedyś depilowałam ręce depilatorem (z lodową nakładką) ale moje ręce źle to znosiły. W okolicach przegubów robiły mi się jakieś syfki (dosłownie wyglądało to jak pryszcze) i krostki. Poza tym jak dla mnie ból był nie do zniesienia (bez alkoholu przed rozpoczęciem depilacji się nie obyło ;) W końcu pogodziłam się z tym, że mam włosy na rękach i jakoś żyję ;) Lepiej mieć włosy na rękach niż w ogóle nie mieć rąk (tak sie pocieszam...wiem, okropne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: depilacja rąk 02.09.06, 16:10 Ja mam depilator z golarka dodatkowo , to sobie je tylko gole i sa ok (takie same). A wyrywać bym nie wyrywała bo to straszzzznie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: depilacja rąk 02.09.06, 17:14 A mnie na rękach boli mniej niż np. pod kolanami na nogach. Włoski nie odrastają mocniejsze. A ponieważ rosna wolno, to wystarczy raz w miesiącu wydepilować. Maszynki nie polecam, z braku czasu kiedyś zgoliłam. Po kilku dniach miałam równiutką kłującą "szczecinkę":) Jeśli już to tylko depilator (oczywiście przed pierwszą depilacją trzeba włoski zgolić i poczekać aż trochę odrosna, bo wyrywanie długich bardziej boli). Z racji tego, ze włoski na rekach są zwykle cieńsze niz na nogach to wyrywa sie je szybciej i łatwiej, tak przynamniej jest u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: depilacja rąk 02.09.06, 22:18 mnie depilacja rak prawie nie boli - nog za to bardzo :) na krostki odrobina olejku herbacianego. Odpowiedz Link Zgłoś
bee.87 Re: depilacja rąk 02.09.06, 22:36 ja to robilam, ale woskiem u kosmetyczki, super efekt, polecam. a teraz wlasnie jestem "na kupnie" depilatora i jesli go nabede, na 100% bede depilowala rece rowniez. swoja droga moze ktos podpowie, czy bardziej oplaca sie kupic depilator, czy wosk na goraco taki ze sklepu dla kosmetyczek zeby sobie wykonywac zabiek samemu, a nie placic w gabinecie;). ile to moze kosztowac i na ile to wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
maligrat Re: depilacja rąk 04.09.06, 08:41 wiecie co może jestem do tyłu z higiena , ale o depilacji rąk pierwszy raz od was słyszę i nie mam znjomych którzy to robią :) Odpowiedz Link Zgłoś