Dodaj do ulubionych

garnier-czyts skóra

05.09.06, 13:37
ostatnio użyłam maseczkę oczyszczającą firmy Garnier i skóra wyglądała po
niej bardzo fajnie. zastanawiam się nad zakupem innych kosmetyków z tej serii-
czysta skóra np.żel na noc, żel oczyszczający z pompką, czy któraś z Was
stosowała te kosmetyki? czy sprawdzają się przy oczyszczaniu cery?
Obserwuj wątek
    • panna_migotka7 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 14:33
      Ja używam tego żelu do mycia twarzy do skóry wrazliwej z wyciągiem z
      ogórka.Jest fajny bo rzeczywiście ładnie oczyszczca i nie podrażnia.Inne żele z
      tej serii podrażniały mi skóre.Kiedyś miałam krem Czysta Skóra A (tak się chyba
      nazywa) ale nie był rewelacyjny.
    • swinka_morska Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 14:53
      uzywam zelu oczyszczajacego - jest bardzo fajny, super oczyszcza... niestety
      innych kosmetykow z tej serii nie polecam:
      zel z pilingiem (ten w tubie) - tragedia, ani to piling ani zel, w dodatku
      wogole nie oczyszcza
      krem - mialam nawilzajacy, ktory nw sumie bardzo niewiele nawilzal, a efekt
      matowienia mial az za nadto, bo cala twarz wygladala bardzo, ale to bardzo
      nienaturalnie
      • skorpionica11 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 14:55
        tez uzywam garnier zel oczyszczajacy, ale nie wolno go uzywac codziennie bo nie
        bedzie dawał takich efektów
        ale jestem z niego zadowolona :)
        • swinka_morska Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 15:03
          wiem, tylko pytanie - o ktorym mowimy - o tym z pompka czy w tubie?
          bo ja uwazam, ze z pompka jest ok, swietnie zmywa makijaz nawet wodoodpory,
          natomist ten w tubie jest do niczego ;)

aha - zapomnialam - preparat punktowy na pryszcze to normalnie powinni tego
          zakazac - drogie i baaaardzo nieskuteczne
          • skorpionica11 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 15:44
            uzywam ja oraz moja kuzynka i tez znajoma w tubie garnier i jestesmy zadowolone
            z niego
            ale w pompce to chyba nowość, bo nigdy jakos nie zauwazylam tej serii
            moze sie nastepnym razem skusze jak dojrze w sklepie garnier z pompka
          • ainuin1 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 18:06
            Żel do mycia twarzy (z pompką) - nie powinno się go stosować przy cerze suchej i
            pod oczami, a ja zwykle stosowałam żele do twarzy jako demakijaż także oczu no i
            zastanawiam się czy przypadkiem nie zepsuję sobie skóry wokół oczu... Nie
            przybędzie zmarszczek???
    • askax6 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 14:55
      moja kolezanka uzywa i jest b. zadowolona. ona ma cere mieszana. dodam, ze ja
      mam identyczny rodzaj cery, a komsetykow tych nie moge uzywac bo jesli
      natychmiast nie posmaruje twarzy to mam wrazenie, ze zaraz mi skora popeka z
      przesuszenia. jednakze ten efekt mam po wszystkich zelach do twarzy, nawet tych
      do skory suchej. i nie zawsze kremy przynosza mi ulge..;)
      • birka1 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 15:01
        Uzywam zelu do mycia twarzy i toniku z serii czysta skora od paru lat i sa to
        kosmetyki ktore kupuje regularnie, nie zmieniajac na inne. Dobrze oczyszczaja i
        nie sciagaja skory, ale zawsze po nakladam dobry krem nawilzajacy. Krem
        matujacy z serii rzeczywiscie matuje az przesadnie, uzywam tylko w upalne dni i
        to na inny krem nawilzajacy. Mam skore mieszana, blyszczaca w "T-zone", z
        tendencjami do odwadniania. Dla mnie b. ok
    • mon.dan Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 15:09
      a ja użwyam żelu w tubie, toniku i na dzień kremu matującego (na noc kremu nie z
      serii) i cera mi się błyskawicznie poprawiła - w przeciągu tygodnia nastąpiła
      widoczna poprawa. Bałam się tknąc tej serii po przygodach podrażnieniowych z
      innymi seriami (np. vichy), ale ten polecam. Mam dość wrażliwą cerę mieszaną.
      Krem matujący jest mocno matujący, ale właśnie to mi to odpowiada.
      • ainuin1 Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 18:09
        A tak w ogóle to używałam całej serii (pianka do mycia twarzy, tonik, krem, żel
        punktowy) z Dax Cosmetics seria Perfecta Czysta Cera, ale wycofali wszystkie
        produkty :-( Były świetne! Podobno ma się pojawić w nowej szacie ;-)
        • kamisiunia Re: garnier-czyts skóra 06.09.06, 00:55
          Ja przy drugiej tubce zelu dostalam takich pryszczy, ze natychmiast go odstawiłam :D
          Teraz uzywam tylko mydła siarkowego i cerę mam czystą jak nigdy [od pół roku nie
          miałam konkretnego pryszcza - jeśli już, to zrobił się taki bolący pod skórą,
          ale schodził]. No i mniej sie tłuści.
    • perennou Re: garnier-czyts skóra 05.09.06, 19:16
      żel do mycia twarzy z pomką jest rewelacyjny,nie wyobrazam sobie innego w mojej
      kosmetyczce.
      wg mnie tonik jest okropny,zdecydowanie za ostry,skóra mnie po nim szczypie i
      jest mocno zaczerwieniona,a krem matująco-nawilżający nawilża niewiele,matuje za
      bardzo i na krótki czas,wałkuje się pprzy nakładaniu podkładu
      mam cere mieszaną,ostattnio trądzikową,raczej wrażliwą
    • a_gneskka Re: garnier-czyts skóra 06.09.06, 01:35
      Cera mieszana naczynkowa. Żel stosuję rano i wieczór, krem matujący tylko rano
      (wieczorem matująco-odżywczy Lirene). Do tego tonik Sothys i krem Diosperin
      Pharmaceris N. Żadnych problemów z nadmiernym przesuszaniem czy nakładaniem
      makijażu.
    • sferos Re: garnier-czyts skóra 06.09.06, 13:39

Z garnierem to na dwoje babka wróżyła,jednym odpowiada innym nie bo każda skóra ma inne potrzeby.Mnie na przykład Garnier czysta skóra mocno zaszkodził.Używałam całej serii(krem matujący,tonik i żel z peelingiem)i na początku(jakieś dwa tygodnie)było ok ale niestety zaraz po tych dwóch tygodniach zaczęły się problemy(głębokie podskórne wypryski).Osobiście nie polecam.
      • sourisgris Re: garnier-czyts skóra 06.09.06, 15:04
        Zgadzam sie z sferos, mialam dokladnie takie same przejscia z garnierem czyli
        na mojej buzi pojawily sie okropne wypryski. Za jakis czas sprobowalam powrocic
        d tej serii, ale sytuacja powtorzyla sie. Rowniez nie polecam.
    • nitka204 Re: garnier-czyts skóra 06.09.06, 21:08
      Nigdy wiecej nie uzyje serii Czysta skóra. Mialam okropne wypryski po tych
      kosmetykach.
    • sebadoh Re: garnier-czyts skóra 06.09.06, 22:22
      a ja mam zel w tubie z peelingiem i jestem baaaaardzo zadowolona. uzywam juz 4
      opakowania i czuje, ze skora jest swietnie oczyszczona, nie mam wypryskow, a
      przedtem byly one moim problemem. Czyli chyba kazdy reaguje inaczej. Ale moim
      zdaniem seria czysta skora jest warta polecenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka