Dodaj do ulubionych

Dobry matujący krem dla młodej cery.

16.09.06, 17:43
Witam! jestem mloda osoba w wieku szkolnym. Jak większość osób w moim wieku,
mam duże problemy z cerą. Nie jest to jeszcze naszczęście trądzik młodzieńczy,
ale mam sporo zaskórników, krostek podskórnych, a i od czasu do czasu - ropne
krostki...
Dotychczas uzywalam kremu Nivea Visage Young, ale dle mojej cery jest fatalny.
Twarz sie po nim swieci bardziej, niz kiedy niczego na nia nie nakladam...
Czy znacie jakiś dobry, niedrogi (góra 20-25 zł) krem, ktory zmatuje moja cerę
przynajmniej na jakis czas? Czy Beztłuszczowy krem antybakteryjny Ziaja TinTin
spełnilby te kryteria? Myślałam jeszcze o Loreal Pure Zone, ale to spory
wydatek na moją gimnazjalną kieszeń...
Help me!
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 16.09.06, 18:02
      skora po kremach matujacych produkuje jeszcze wiecej sebum, taka reakcja obronna
      ;) Najlepiej kupic bibulki matujace i tak pozbywac sie nadmiaru tluszczu.
      Serie TinTin i ogorkowa Ziaji uzywalam wiele lat temu i szczerze ODradzam.
      Z tanszych produktow uzywalam J&J krem nawilzajacy dla dzieci w stojacej bialej
      tubie. Nie jest to typowo matujacy krem ale ladnie sie wchlania i skora sie po
      nim nie swieci i co wazne nie zatykal porow.
      Z drozszych moglabym doradzic krem matujacy Avene - matuje bardzo mocno, lekko
      wysusza przy okazji. Do tego na pewno na noc potrzebny jest inny krem
      nawilzajacy. Do "mikolaja" daleko, ale moze rodzina szuka prezentu na inna okazje?
    • agni31 Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 16.09.06, 18:30
      Ja bardzo lubię Garnier Czysta Skóra - płyn do mycia i krem. Cena bardzo
      przystępna.
      • edith87 Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 16.09.06, 19:04
        jesli cchesz pozbyc sie wypryskow i do tego zmatowiec skore kup sobie krem
        matujacy "Siarkowa moc" z Barwy, kosztuje tylko 13 zl i raczej duza wiekszosc
        osob ktora go uzywala jest zadowolona! wiec po raz kolejny pozytywna ocena tego
        kremu( ja tylko takie znam)!
        • fr-edza Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 16.09.06, 19:36
          AA krem matujący z mikrogranulkami absorbującymi sebum , jest dobry i nie drogi
          , a co do Ziaji i serii Tin Tin to słyszalam negatywne opinie , a mianowicie ze
          skór była w jeszcze gorszym stanie.
    • anula_x Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 16.09.06, 22:29
      ooo, a chciałam napisać że nivea young jest bardzo dobry... :P w każdym razie u
      mnie genialnie matuje :) za to garnier czysta skóra (przynajmniej u mnie) za
      nadto wysusza, a przez to produkuje się jeszcze więcej sebum i się świece
      potwornie :)
      • parari-parara Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 16.09.06, 23:05
        zastanawima się nad kremami:
        - barwa - siarkowa moc (ale nigdzie go nie widzialam dotychczas. nie wiecie,
        gdzie można go znaleźć w Rzeszowie?)
        - aa matujący, mam zaufanie do tej marki, uzywalam kosmetykow do ciala z aa.
        jestem rozczarowana Waszymi opiniami o TinTin, myślałam, że w Ziai nie zdarzają
        się buble...
        • fr-edza Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 17.09.06, 09:19
          O serii Tin Tin był tutaj raz wątek , ponam miesiąc temu chyba i były same
          negatywne opinie , dziewczyny twierdziły ze ich cera wyglada jeszcze gorzej i
          maja więcej syfków niż przed jego stosowaniem!:(
          Ja miałam z tej serii maseczkę , ohh...tragedia , po paru uzyciach wyladowała w
          koszu.

A co do AA to ja uzywam juz od ponad roku i jestem bardzo zadowolona , czasem
          uda mi sie go znaleźć w Astorze w promocji za 11zł:):):)
        • orselka Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 17.09.06, 17:26
          Tez uzywalam Garnier Czysta Skora i nie bylam z niego zadowolona, skora byla
          naciagnieta i sucha, Ziaji do mlodej skory tez nie polecam, dla mnie
          odpowiednia byla Nivea Young Care a kiedys jeszcze byla taka seria z Kolastyny
          chyba Nastolatki i ten krem mi tez sluzyl...
        • asia23bb Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 17.09.06, 17:49
          Ziaja to dziadostwo, slyszalam mnostwo zlych opini oraz niestety, doswiadczylam
          tego na wlasnej skorze.
          Nie inwestuj w kremy typu 'mloda cera' itp, bo tylko wysusza Ci skore, bedzie
          sie luszczyc, a swiecic i tak swoja droga, a siarka jest szkodliwa na dluzsza mete.

Polecam Ci zakupic krem Biodermine, kupisz go tylko w aptece za ok 20 zl - moze
          Ci sie wydawac duzo, ale jest bardzo, bardzo wydajny. Wrzuc sobie ta nazwe w
          gazetowa wyszukiwarke, a zobaczysz jak wielu osobom ten krem odpowiada.
    • katipati Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 17.09.06, 12:42
      w sklepach zielarskich dostepny jest antybakteryjny krem z olejkiem pichtowym-
      cena ok.8 zl.za tubke 75ml. to naprawde rewelacyjny krem dla mlodej buzi- nie
      jest typowo matujacy, ale buzia sie po nim mniej przetluszcza, krostki sie
      szybciej goja i nowych jest mniej. poza tym mam wrazenie, ze lekko zweza
      pory.no i nie podraznia..serdecznie polecam!!!
      • sferos Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 17.09.06, 14:43
        Używałam kremu i żelu Pure Zone l'oreala i z matowieniem to on troszkę na bakier jest(twarz i tak się odrobinę świeci) za to ta seria jest rewelacyjna na wypryski.Natomiast dobry efekt matujący i dobrze działa na wypryski krem gruszkowy firmy Dax Cosmetics seria No Problem!.Krem kosztuje od 9 do 12 złotych.Z garnierem nie radziłabym eksperymentować.Działanie matujące owszem ma nawet silne ale tylko przez pierwszą godzinę(u mnie) no i niektórzy mają po nim
        problemy z cerą większe(kosztuje ten krem w okolicach 11-13 złotych).Kremu "siarkowa moc" nie miałam,miałam mydło i było bardzo dobre i też czytałam same dobre recenzje tego kremu.Powodzenia w poszukiwaniach.
        • goska_1 Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 18.09.06, 08:46
          Gdzie znajde ten krem Siarkowa moc? Już troszke szukałam i nie moge nigdzie go
          namierzyć.Czy szukać w małych drogeriach czy moze w większych typu Rossman, Natura?
          • sferos Re: Dobry matujący krem dla młodej cery. 18.09.06, 11:36
            Wydaję mi się,że serii siarkowa moc należy szukać w zielarskich oraz aptekach.W niektórych drogeriach też są ale nie ma reguły.W rossmanie i naturze jeszcze nie widziałam(mieszkam w Trojmieście)ale może w innych miastach w tej sieci są.Można jeszcze sprawdzić w Auchanie i Carrefourze i Tesco i Geancie(mają czasem rzeczy które są nie do dostania w innych drogeriach).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka