Dodaj do ulubionych

jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarzy?

01.10.06, 07:02
kompletnie nie wiem jaki kupić, mam popękane naczynka na twarzy, policzki są
zaczerwienione. Co mi dziewczyny doradzicie.Jak używać takiego korektora, czy
po nim muszę nakładać puder na twarz?
Obserwuj wątek
    • mag-ia Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 10:19
      Bardzo polecam Dermacol make-up cover. Znajdziesz o nim mnóstwo informacji w
      wyszukwarce.
      Można po nim zastosować puder, zależy to od typu cery i efektu, jaki lubisz.
    • philo77 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 10:54
      Znaczy się chcesz ten rumień jednak zamaskować, czy tak? ;) Jeśli tak to
      podobno odcoenie w kolorze zielonym bedą odpowiednie.
    • monika_04 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 11:02
      chyba zamaskować...
      • tonieja77 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 15:28
        może wystarczyć dobrze kryjący podkład a jesli chodzi o koretkor to
        rzeczywiście w kolorze zielonym dla ciebie(fioletowy jest dla ziemistej cery
        bez blasku),poza tym radziłabym jakies kremy na naczynka bo sam podkład to
        tylko tuszowanie a chyba trzeba by sie troche pomeczyc i coś z tym zrobić.z
        takich bardziej "babacinych" sposobów polecam zioła-krwawnik wzmacnia naczynia
        krwionośne(miedzy innymi:)).
        • pusiaczkowa1 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 16:42
          zamaskować jak najbardziej. Dzięki dziewczyny, poszukam w kolorze zielonym
          korektora. Tylko w sumie zastanawiam się nad tym wszystkim że jeśli użyję
          korektora to muszę i pudrem się upudrować, lub podkład wklepać w buźkę...sęk w
          tym że tylko kremu używam. Mam 30 lat i nigdy nie smarowałam się podkładem i
          nie nanosiłam pudru na twarz (oprócz sylwestra i własnego ślubu - ale wtedy
          robiła to sprawdzona wizażystka). Nie czułam takiej potrzeby aby kłaść coś
          więcej niż krem na twarz.
          • tonieja77 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 17:16
            wiesz co sprawa wygłada tak:po korektorze powinnaś przypudrowac twarz pudrem,
            żeby to sie tak"zawiązało",żeby po prostu dłużej wytrzymał na twarzy i żebys go
            nie starła.możesz tez użyc fluidu a na to korektor,teraz robia juz takie
            delikatne fluidy,że nie powinnas sie czuć jak z maską a do tego mają filtry
            która w twoim przypadku sa ważne.ogolna zasada jest taka,że puder utrzymuje
            makijaz nie miejscu:)pzdr.
          • mikka8 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 17:18
            Avene ma b.dobry krem na naczynka...Rowniez jest w kolorze zielonym jak
            korektor.Bardzo ladnie "uspakaja" taka cere.

pozdrawiam:)
            • pusiaczkowa1 do mikka8 01.10.06, 20:15
              czy mogłabyś coś więcej jeśli wiesz o tym kremie napisać, oraz co to jest za
              firma Avene?
              • tonieja77 Re: do mikka8 01.10.06, 20:19
                apteczna.jak pójdziesz i spytasz o ich krem to napewno ci pani cos poleci bo
                oni maja więcej specyfikow do naczynkowej cery-ja miałam tez maseczke,zapytaj w
                aptece.
                • pusiaczkowa1 dzięki 01.10.06, 20:33
                  dzięki tonieja77, jutro zajdę do apteki, wybadam co mają i coś zakupię z tej
                  firm, krem, maseczkę i peeling jak posiadają jakiś do cery naczynkowej. Nad
                  korektorem jeszcze się zastanowię, ponieważ pudru i podkładu nie używam.
                  Czytałam też na forum o witaminie C w płynie, ponoć też działa smarując
                  popękane miejsca.
                  • tonieja77 Re: dzięki 01.10.06, 20:35
                    kup sobie rutinoscorbin tez pomaga na naczynka.dziewczyny polecaly
                    na "oczne"ale pomaga pewnie tak ogolnie:)
                    • lenkao Dermacol 01.10.06, 22:18
                      Tak samo moge polecic Dermacol jak jedna z forumowiczek.
                      Jestem w szkole wizazu,zajecia mam z profesjonalistami,ktorzy przedstawiaja
                      naprawde pochlebne opinie na jego temat.
                      Moja mama ma popekane naczynka,Dermacol czyni cuda z jej twarza,pod warunkiem,ze
                      nalozony jest w bardzo malej ilosci.
                  • tonieja77 Re: dzięki 01.10.06, 22:21
                    aha!i jeszcze jedno miałam napisać-jeśli nie lubisz fluidów i podkladów może
                    jakis krem koloryzujący,troche wyrówna ci kolor a nie bedziesz go czuła na
                    twarzy.może dziewczyny jakis dobry znają.....?
              • mikka8 Re: do mikka8 02.10.06, 08:16
                pusiaczkowa1 napisała:

> czy mogłabyś coś więcej jeśli wiesz o tym kremie napisać, oraz co to jest za
                > firma Avene?

www.wizaz.pl/produkty/baza/producent.php?prod=108

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka