Dodaj do ulubionych

zaskórniki

22.10.06, 12:32
Witam!
Czy są jakieś naturalne preparaty na pozbycie się lub przynajmniej
ograniczenie liczby zaskórników na twarzy? Próbowałam już chyba wszytskiego co
jest w normalnych sklepach kosmetycznych, częściowo również preparaty apteczne
i zero efektów. Czasami nawet jeszcze gorzej :(
Z góry dziękuję za informacje.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: zaskórniki 22.10.06, 15:41
      ja ostatnio stosuje ziolowy wyciag alkoholowy. namaczam na 2 tygodnie ziola
      sypkie w spirytusie (rumianek, rozmaryn, tymianek, arnike), potem dolewam do
      tego wode destylowana i mam fajny tonik - stosuje na wieczor. zaskorniki robia
      mi sie w strefie T, czasem na policzkach takze.
      • kraxa wszelkie glinki 22.10.06, 18:01
        zielona, czy rhassoul, rozobiona z kropelka olejku tea tree w charakterze maski
        na twarz. Toniki raczej bez alkoholu, zeby produkcji sebum dodatkowo nie
        stymulowac- dobry zel oczyszczajacy, i oczyszczenie od srodka- bo zaskorniki i
        pryszcze to czesto syfy, ktore zjedlismy i wydalane sa z organizmu pprzez skore
        • asiabed Re: wszelkie glinki 22.10.06, 20:59
          co do alkoholu, to o dziwo u mnie nie ma wlasnie wzmozonej pracy gruczolow
          loowych po posmarowaniu takim specyfikiem. tez sie tego balam, ale widze, ze nic
          takiego nie ma miejsca. ale fakt - trzeba uwazac.
          • szpulotek nienaturalny sposob 22.10.06, 21:12
            Ja na wstretne czarne zaskorniki nie mam innego sposobu jak oczyszczenie u kosmetyczki i potem
            regularne stosowanie zelu Avene z kwasami aha i bha. Szczypie i naturalne nie jest, ale to mi pomoglo, bo
            splycilo glebokie, porozszerzane pory na nosie i spowodowalo samousuwanie sie czarnych kropek. Raz na
            rok, jesienia robie cos takiego. Naturalne sposoby nie dzialaly na to co juz powstalo, pomagaja natomiast
            przy codziennej systematycznej pielegnacji.
    • ggigus mnie swego czasu pomogl wywar z bratka polnego 22.10.06, 23:02
      , ale pilam miesiacami
      potem, bo lata mialam dobra cere, a potem nagla bec, pomogla mi pigulka anty, al
      czy ona jest naturalna?? hm ale latami musialam stosowac pigulke, bo miesiac,
      dwa bez niej i juz pryszcze byly straszne

i jeszcze jedna rzecz swietnie pomaga: lyzeczke drozdzy zalac wrzaca
      woda/mlekiem - kubek sredni. po wodzie z drozdzami wysypuje strasznie perwsze
      pare dni, a potem cera jest czysta
      po drozdzach z mlekiem nie wysypuje, w dodatku ten napoj syci, fajne
      uzupelnienie diety
      ale smakuje uuuh obrzydliwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka