monalajza 24.10.06, 14:12 włosy przetluszczajace sie dlugie brazowe(ciemne) i zupelnie proste klapniete wrecz bym powiedziala...poleccie cos bo juz mam dosc szukania na oslep:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fr-edza Re: dobry szampon--->pomocy 24.10.06, 14:33 A nie mozesz ich odrobinkę wycieniować? 1.Myj włosy regularnie (codzienie) 2.Podcinaj i cieniuj włosy regularnie , to je podniesie i doda im dynamiki. A co do szamponu to ja lubie Seboradin ten do przetłuszczajacych się. I sa róznie spraye zwiększajace obietość(ale np . Sunsilk nie polecam , bo nie działa) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: dobry szampon--->pomocy 30.10.06, 13:46 heh wycieniowane sa od jakichs 10 lat :) ragularnie co miesiac podcinane myte codziennie (zazwyczaj rano) uzywalam sunsilka ...nawet sie sprawdzal ale na krotka mete. Potem tylko obciazal wlosy... seboradin na mnie nie dzialal :( jakies jeszcze macie propozycje?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaneczka79 Re: dobry szampon--->pomocy 31.10.06, 09:58 a ja polecam szampony profesjonalne - stosowane przez fryzjerow np firmy SUBRINA!!! cena przystepna a szampon wydajny. cudnie pachnie a wlosy po nim..hmmmm pelane profesjonalizm ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
teresai33 Re: dobry szampon--->pomocy 30.10.06, 14:00 Polecam szampon Thicker Fuller (wersja nawilżająca). Najlepszy na jaki trafiłam w swoim 30-letnim życiu. Włosy są nawilżone, dobrze sie rozczesują, nie potrzeba odżywki, a przy tym są lekkie i bardzo dobrze się układają. Można go kupić np. w Sephorze. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: dobry szampon--->pomocy 30.10.06, 15:45 Widocznie co włosy to inna reakacja, bo ja Thicker Fuller jestem załamana- żadne szampon nie skosmacił moich włosów tak jak ten. Uzyłam go raz i więcej się chyba nie odważę. Butelka zdobi półkę w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 mój problem z włosami... 30.10.06, 14:19 wygląda na zupełnie przeciwny do twojego mam włosy falowane, czasem nawet skręcają się w sprężynki... są strasznie suche i również nie mam na nie sposobu, coś okropnego :( Odpowiedz Link Zgłoś
linnieff Re: dobry szampon--->pomocy 31.10.06, 12:35 Ja rowniez mocno rozczarowalam sie szamponem Thicker Fuller Hair, zakupionym na fali pozytywnych opinii min. tutaj na forum. Niestety moim włosom on nie służy zupelnie. Zuzyłam troche ponad połowe specyfiku (szampon + odżywka) i reszta zalega smetnie w szaface w łazience (swoja droga - gdyby ktos mial ochote sprobowac - chetnie odstapie :). Jako posiadaczka cienkich, bardzo delikatnych, szybko przetluszczajacych sie wlosow rowniez odbylam dluga droge szamponowym szlakiem probujac znalezc cos dla siebie (drogerie, sklepy z szamponami profesjonalnymi, apteki). Wlasciwie bez wieksych rezultatow. Chyba na razie zdecydowanie najlepiej sprawdza sie zwykle szare mydlo - wlosy sa sztywniejsze, latwiej je ulozyc i nie mam podraznionej skory głowy. Na poczatku trudno bylo mi si eprzekonac do mycia wlosow mydlem (??!) ale naprawde przekonalam sie do tego i od jakiegos miesiaca uzywam regularnie. Bardzo dobrze zrobily mi tez pigułki (Yasmin) - duzo mniej sie przetluszczaly, wzmocnily sie, mniej wypadaly, byly naprawde ladniejsze. Ale niestety po odstawieniu wszystko wrocilo do normy :(. No i tak jak wspomniala ktoras z moim przedmowczyni - bardzo duzo daje dobre sciecie i cieniowanie, moze powinnas pomyslec o skroceniu, chociaz na jakis czas? Pozdrawiam serdecznie, Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: dobry szampon--->pomocy 31.10.06, 21:07 dzieki wielkie za odpowiedzi:)) włosy mialam krotkie przez wieksza czesc zycia....dzialo sie dokladnie to samo wiec niezbyt to pomoze:( faktycznie czas siegnac po szampony profesjonalne....chociaz wszystkei szampony powinny byc profesjonalne;)pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: dobry szampon--->pomocy 31.10.06, 21:46 jakim dokladnie szarym mydlem myjesz wlosy? myjesz, splukujesz i tyle? nie uzywasz potem odzywki? nie sa matowe i suche? Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah83 Re: dobry szampon--->pomocy 01.11.06, 13:16 polecam Matrix Amplify. Uzywalam wielu innych serii zwiekszajacyhc objetosc a ta jedna z tanszych a chyba najlepsza i najskuteczniejsza. Oczywiscie plus dobre wycieniowanie i grube walki. Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: dobry szampon--->pomocy 01.11.06, 13:25 Najlepszy jest szamopn pokrzywowy!!! Po nim mam piekne i zdrowe włosy wogule niesucze ani nieprostuje.Tez ostanio mialam takie brzydkie wlosy ze szok przez prostownice wiec przestalam od miesiaca prostowac i zaczelam myc co 2 dzien szamopnem pokrzywowem niech same schna!! a Efekt jest super!!!:)Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
linnieff Re: dobry szampon--->pomocy 02.11.06, 14:23 Hej a_nika, Jedynym szarym mydlem jakie spotkalam do tej pory w sklepach byl "biały jeleń" i takim wlasnie myje. Nawet nie wiem czy bywaja jakies inne, ale podejrzewam ze to chyba wszytsko jedno. Myje je tym mydlem dwukrotnie i ewentualnie jakies minimalne ilosci odzywki potem (takiej do splukiwania) na same koncowki. Jako ze moje wlosy miewały tendencje do straszne platania sie, nie wyobrazalam sobie wczesniej mycia bez tony odzywki. Ale okazało sie ze z taka minimalna iloscia, albo nawet zupelnie bez niej, tez nie jest wcale zle. Naturalnie mam wlosy strasznie miekkie i delikatne, stad ten efekt usztywnienia po myciu mydlem bardzo mi odpowiada, a nalozenie odzywki niesttey go niweluje. Stad odzywke mocno ograniczam. Poza tym, ze wlosy sa sztywniejsze sa tez chyba odrobine bardziej matowe niestety, nie blyszcza tak ladnie jak po niektorych szamponach masz racje. Nie zauwazylam natomiast zadnych problemow z przesuszaniem. Jeslibys zdecydowala sie wyprobowac daj znac co do efektow w Twoim przypadku. Pozdrawiam cieplo, Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: dobry szampon--->pomocy 02.11.06, 18:59 dziekuje za odpowiedz! kiedys wyprobuje, ale to musi byc dzien, w ktorym nie wychodze po umyciu wlosow od razu z domu i bede mogla sobie pozwolic na ewentualne powtorne mycie :) taki efekt usztywnionych wlosow jest tez po szamponie dla dzieci nivea niebieskim. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: dobry szampon--->pomocy 11.11.06, 22:08 sprobowalam i raczej sie nie przekonam :) wole jak wlosy sa takie lejace, a po mydle mam jakies takie posklejane.... choc wydaje mi sie ze na skore glowy dobrze dziala - to jakby ktos mial lupiez.... moze sprobowac umyc mydlem a pozniej odzywka?:) w swoim zyciu mialam juz smieszne doswiadczenia zwiazane z myciem mydlem - kiedys wymyslilam, ze skutecznie bedzie przedziwdzialac przetluszczaniu sie wlosow mydlo siarkowe. umylam i ...... mama pytala, czemu mam takie zolte wlosy :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
haniajolka Re: dobry szampon--->pomocy 02.11.06, 17:37 Lepiej po prostu skorzystać z gotowej kuracji fryzjerskiej. Warto zainwestować. Spróbuj Chenice, różowy szampon i seria ampułek - można kupić w salonach fryzjerskich , albo juz widziałam w internecie.Zresztą jest też super regenerujący produkt Kera Bond też tej firmy - szampon, maska i olej. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: dobry szampon--->pomocy 02.11.06, 18:02 bardzo bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi....faktycznie zdecydowalam sie na jakas serie z salonu fryzjerskiego...:)) tu juz licze na pomoc fryzjerki.....:)) mysle ze ona "na zywo" bedzie mi w stanie doradzic co bedzie najlepsze akurat dla moich wlosow. Dzieki i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: dobry szampon--->pomocy 11.11.06, 22:42 Szampon do włosów delikatnych, Myj je w chłodnej wodzie ,spłukuj wrecz zimną(zmauka łuski\0 a ciepła/goraća wzmaga wydzielanie łoju. Nie stosuj zadnych pianek ,lakierów itp ,wyłacznie odżywki ze spłukiwaniem. Odpowiedz Link Zgłoś