Gość: andżelika IP: 157.25.122.* 26.03.03, 23:18 podoba sie Wam? chciałabym taki tren, ale czy on się odpina żebym mogła tańczyć? www.demetriosbride.com/Spring/9531back.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: inna suknia slubna IP: 217.153.90.* 27.03.03, 07:56 szczerze? - nie za bardzo mi się podoba... mam nadzieję, że się nie gniewasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: inna suknia slubna 27.03.03, 08:03 Przyznam szczerze, ze to nie moj typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: inna suknia slubna IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 27.03.03, 08:29 mi tez nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: inna suknia slubna IP: 217.8.168.* 27.03.03, 09:01 moim zdaniem zaplączesz się w tym trenie jak nic... może przymierz coś podobnego i zobaczysz czy jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: inna suknia slubna IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 09:01 mi tez nie :( za bardzo barokowa :( wole coś prostszego i skromniejszego. zastanów się jednak czybedziesz dobrze wygladać w tej suknii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: inna suknia slubna IP: *.acn.waw.pl 27.03.03, 09:20 a moim zdaniem jesli dziewczynie podoba sie taka suknia i marzy zeby w niej wystapic tego dnia :-) to niech załozy! zawsze znajdzie sie 50 doradcow na tak i drugie tyle na nie. W koncu to jej dzien. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: inna suknia slubna IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.03.03, 10:30 zgadzam się z Kotem, ale suknia - o Boże! co za... ale najwazniejsze że Tobie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: inna suknia slubna IP: 195.217.253.* 27.03.03, 12:20 Andzeliko. Wiadomo, o gustach sie nie dyskutuje, ale, z drugiej strony, pomysl, czy nie warto byloby poogladac jakies gustowne katalogi z moda slubna. Zajrzyj po prostu do nich. Zobacz co sie nosi. Wyrobisz sobie zdanie. Wiem, ze ludziom moga podobac sie bardzo rozne rzeczy, ale jednak jakis zelazny kanon stylu i klasy obowiazuje zawsze. A styl barokowy do takich nie nalezal nigdy i nalezec nie bedzie. Chyba, ze wlascie wsrod ludzi, jakby tu ujac, o niewyrobionych gustach. Nie zawsze to co ma koronki jest ladne, ale tez nie zawsze jest brzydkie. Koronka koronce nierowna. Przepraszam Cie ogromnie jezeli urazily Cie moje slowa. Naprawde nie mowie tego zeby Cie obrazic, ale doradzic. Zanim zaczniesz wybierac suknie obejrzyj stos najnowszych katalogow. Zobaczysz, ze oko Ci sie wyrobi. Nie koniecznie chodzi tu o to, zebys zupelnie zmienila nastawienie i poszla do slubu w prostej i zgrzebnej sukience, ale zapewniam Cie ze i wsrod tych bardziej efektowych mozna znalezc sukienki stylowe a jednoczesnie majace klase. Ale najwazniejsze, nie przejmuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: inna suknia slubna IP: 213.173.205.* 27.03.03, 12:57 Pytałaś co z trenem. Zazwyczaj tren sie podpina na guziczek, abo haftkę, czasem jakieś wiązanie. Ale w tej sukni będzie ciężko. Ona chyba jest przeznaczona tylko do chodzenia i powłóczenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: inna suknia slubna IP: *.x-net.gliwice.pl 28.03.03, 09:15 A moim zdaniem suknia jest piękna, rzeczywiscie bogata, barokowa, ale czy znajdziesz lepszą okazje na nałożenie takiej kreacji? Na pewno jest inna niż obecnie panujący kanon i nie widze nic w tym złego. Ale z praktryką może być gorzej. Rząd dzieci do podtrzymywania trenu i chyba jednak inna kreacja do zabawy. Nie każdemu pasują tego typu ubiory, ale z pewnoscią możesz się w nim poczuć jak księżniczka. Pozdrawiam Sabna Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: inna suknia slubna 28.03.03, 10:23 Taka suknia sprawi, że po jej założeniu cały czas będziesz musiała o niej myśleć. Zamiast przeżywać najpiękniejszy dzień w życiu, będziesz się zastanawiać: jak zejść ze schodów, jak wsiąść i zmieścić się do samochodu, jak z niego wysiąść, jak się przemieszczać piechotą, jak się obrócić, kto mi znowu ją przydeptał? Czy naprawdę tego chcesz? Będziesz umęczona i ciągle spięta. A taniec w tej sukni wymagałby chyba specjalnego kursu przygotowawczego. W ten sposób bohaterką dnia nie będziesz Ty, tylko Twoja kreacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: inna suknia slubna IP: 217.20.192.* 28.03.03, 14:40 w takiej sukience rzeczywsicie mozesz przeobrazic sie w ksiezniczke. jednak tez radzila bym ci sprawdzic, jak to jest w praktyce, czyli poprzymierzac sobie najpierw sukienki z duzym trenem i zobaczyc, jak sie czujesz. suknia barokowa, ale ladna, choc ja wole nieco inny styl, ale kazdy ma przeciez inny gust i na cale szczescie :-) jednak moim zdaniem nie jest to suknia na typowe polskie wesele, podczas ktorego mlodzi musza jakos zmiescic sie za stolem no i do polnocy trzeba przeciez tanczyc w takiej sukni, a z tym moze byc powazny problem. moim zdaniem to kreacja raczej na wesele w stylu bardziej amerykanskim. wiesz, panna mloda pieknie wyglada w kosciele (albo w ogrodzie, jak slub w domu), w swojej pieknej sukni ojciec prowadzi ja do oltarza, potem slub, mlodzi wracaja na symbolicznego szampana, a pozniej goscie bawia sie chwile przy szwedzkim stole, a para mloda przebiera sie i jedzie w podroz poslubna. wtedy suknia moze zajmowac nawet pol pokoju i nikomu to nie przeszkadza. ale jezeli sukienka spodobala ci sie tak bardzo, ze nie wyobrazasz sobie, zebys mogla miec do slubu cos innego, to nie sluchaj zadnych doradcow, tylko ja sobie kup i juz, to w koncu twoj dzien :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzelika Re: inna suknia slubna IP: *.ruczaj.pl 28.03.03, 16:12 coś wam sie nie podobają sukienki jakie Wam pokazuje, duzo uszczypliwych uwag. No cóz musze jeszcze poszperać, ale według mnie i mojego narzeczonego i mojej mamy to suknia ślubna powinna być bardzo strojna, tamte inne w Cimbelin i madonnie to sa takie jakies nijakie i skromne jak do komunii a nie slubu, ale coz gust sa rozne jak to ktoras z Wasd powiedziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: inna suknia slubna IP: *.x-net.gliwice.pl 28.03.03, 17:01 Eeeeee po prostu troche inny gust mamy. Ja chociaż czasami chciałabym ubrać się w piekna barokową suknie wiem, że źle bym się w niej czuła :). Taka suknia to juz nie tylko ubranie, w takiej sukni trzeba umieć chodzić, usiąść itp :). Tobie i twoim bliskim pasuje to najważniejsze. Naprawde nie wiele jest okazji w życiu by taki strój włożyć i czemu noie zrealizować swoich marzeń? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszefka Re: inna suknia slubna IP: OSET:* / 192.168.0.* 29.03.03, 09:06 Ale dlaczego nam te sukienki pokazujesz? Jeśli Tobie i narzeczonemu, i mamie się podobają, w czym problem? Przecież nie będziemy na Twoim weselu :) Nawiasem mówiąc, moim zdaniem ta suknia jest sssstraszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: inna suknia slubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.03, 10:19 Pamietaj, ze suknia slubna ma sie podobac przede wszystkim Tobie. Nie zwracaj uwagi na obowiazujace kanony i aktualne katalogi. Masz prawo w tym dniu poczuc sie i wygladac jak ksiezniczka. Slub to Twoje swieto i nie pozwol sobie narzucac czyjegos zdania. Moda slubna to cos ogromnie specyficznego, bo slubna suknia moze byc bardzo skromniutka, a moze byc rowniez bardzo strojna i bogata. Sztuka jest wybrac strojna suknie slubna. Ostatnio panuje dziwny trend na skromne stroje slubne, co ogromnie mnie dziwi, bo skromna suknie to mozna sobie zakladac na rozne wieczorowe okazje. Nie ma nic smutniejszego niz skromniutka i niepozorna Panna Mloda, ale jak ktos tak lubi to jego sprawa... W zaprezentowanej przez Ciebie sukni najbardziej podoba mi sie koronkowa gora i sliczne rekawy. Co do trenu to tak jak radza inne dziewczeta, musisz przymierzyc i zobaczyc czy bedziesz sie z nim dobrze czula. Pozdrawiam serdecznie Margotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: inna suknia slubna IP: 63.246.194.* 29.03.03, 15:05 Andzelika moim zdaniem ta suknia jest cudowna, nie wiem co teraz jest na modzie w Polsce jesli chodzi o suknie slubne ale mnie ona bardzo sie poddoba. Gora tej sukni jest cudowna, nic dodac nic ujac. Dol jest sliczny tylko nie wiem czy bedzie wygodny do chodzenia ale bedziesz to wiedziala jak ja przymierzysz. Wybierz taka suknie ktora tobie sie podoba bo to Twoj dzien. Zycze powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: inna suknia slubna IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 22:28 Gość portalu: Izabella napisał(a): > Andzelika moim zdaniem ta suknia jest cudowna, nie wiem co teraz jest na modzie > > w Polsce jesli chodzi o suknie slubne ale mnie ona bardzo sie poddoba. Gora tej > > sukni jest cudowna, nic dodac nic ujac. Dol jest sliczny tylko nie wiem czy > bedzie wygodny do chodzenia ale bedziesz to wiedziala jak ja przymierzysz. > Wybierz taka suknie ktora tobie sie podoba bo to Twoj dzien. Zycze powodzenia . Podpisuję się pod Izabellą. Suknia jest piękna. To nie prawda że nie ma stylu, jak napisała Dosia. Myślę że to wcale nie zależy od sukni, tylko od osoby która ją założy. Skrótem: jednemu w czymś jest dobrze innemu nie. Chociaż radę Dosi dotycząca przeglądania katalogów, popieram. Chodzi o to by mieć jak największe rozeznanie. I moja rada, przede wszystkim kieruj się własnymi odczuciami. Nie zrób takiego błędu jak ja. Dałam sobie wmówić inną suknię niż ta która mi się podobała. Nawet teraz, po ośmiu latach, jak oglądam zdjęcia to mam żal do siebie o tę suknię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: inna suknia slubna IP: *.kabel.telenet.be 30.03.03, 08:34 Takie treny to nosza krolowe a za nimi sluzba i druzba. Chcesz pokazac, ze jestes krolowa ? Kup to . Ja osobiscie zachwycona jestem sukniami slubnymi prostymi bez rekawow i z dekoltem - moze byc dluga z przecieciem lub przed kolana byleby prosta. Odcietych w pasie nie lubie. Moze byc mini na slub z dlugim trenem - na wesele tren odpiety . Czasem wianek lepszy niz welon - ale to trzeba poprzymierzac . Najwazniejsze , abys ty sie dobrze w tym czula bo to twoj slub a nie moj.:-) Poaradz sie lepiej blizszych przyjaciol , ktorzy cie lepiej znaja - oni doradza co najlepiej pasuje. Tu na forum ciezko cos powiedziec , bo np jak to wesele na pokaz to musi byc bogato aby wszyscy widzieli jak za toba tren niosa . Jak wesele dla ciebie to jak wspomnialam wyzej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awnee Re: inna suknia slubna 30.03.03, 11:08 Najważniejsze czy Tobie się podoba :) Co do trenu to może być jednak problem. Z doświadczenia wiem, że poruszanie się z trenem przy sukni nie jest proste. Trochę inaczej się chodzi, siada etc. Taniec wymaga w ogóle ćwiczeń, bo inaczej można się zaplątać i wykonać nieprzewidzianą figurę akrobatyczną ;) Szczególnie jeżeli tren jest takiej długości, jak ten na zdjęciu. Ale jeżeli Ci zależy to wszystkiego można się nauczyć. Życzę Ci szczęścia. -- Pozdrawiam. awnee. "Wszystkie marzenia się spełniają..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: inna suknia slubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 15:52 Najważniejsze przy wyborze sukni slubnej to nie wertowanie katalogów ale przymieżanie. Bo suknia, która pięknie wygląda na zdjęciu, może na osobie wyglądać nijak i na odwrót - suknia, która na zdjęciu wygląda brzydko - może pięknie wyglądać na tobie. Tak więc radzę wziąć kogoś jako głos doradczy i zrobić rundkę po salonach, przymieżając rozne fasony. Odpowiedz Link Zgłoś