Dodaj do ulubionych

Jakie zabiegi u kosmetyczki polecacie, aby

09.11.06, 22:00
cera stala sie blizsza idealowi ? ( moj przypadek to cera CHYBA naczynkowa -
lubi sie czerwienic pod byle pretekstem - goraco, mroz, mycie buzi woda;
jasna, nie opala sie; troche wagrow i rozszerzonych porow - tak mi sie wydaje)
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Jakie zabiegi u kosmetyczki polecacie, aby 10.11.06, 10:39
      aby uszczelnić naczynka, możesz skorzystać z jonoforezy (z wit. C, wapniem) lub
      ultradźwięków.
      • polla4 Re: Jakie zabiegi u kosmetyczki polecacie, aby 10.11.06, 10:49
        Jakbyś opisała moją cere, z tym że ja mam jeszcze nadwrazliwą.
        • cosmetic Re: Jakie zabiegi u kosmetyczki polecacie, aby 10.11.06, 17:16
          Witam,

w gabinetach kosmetycznych jest cala gama zabiegow dla cer naczynkowych. Ale
          oprocz dzaialania zewnetrznego polecam Ci rowniez dzialanie o wewnatrz czyli
          przyjmowanie preparatow, ktore wzmocnia i uszczelnia Twoje naczynka np. wyciag
          z kasztanowca, naturalna wit. C - Acerola.

A propos cery nadwrazlwiej to: nie eksperymentuj z kosmetykami, poniewaz ten
          rodzaj cery tego nie znosi. Stosuj kosmetyki sprawdzone, bezzapachowe z jak
          najmniejsza iloscia srodkow konserwujacych.
          • kitkowo wrazliwa cera 10.11.06, 21:16
            witam,
            ja niestety odkad pamietam mam wrazliwa cere.probowalam wszystkich mozliwych
            kremow, nie pomijajac tych z najwyzszej polki (Dior,Lancome itd.)Okazalo sie,ze
            jedyne ktore moge uzywac bez obawy to zwykly krem Nivea i Vichy:)
            u dermatologa bylam calkiem niedano poniewaz od kilku miesiecy pojawily sie dwie
            maciupkie plamki na policzkach.prawie niewidoczne golym okiem.i tak jak ty:pod
            wplywem wody,goraca i slonca czerwienieja lub ta plamka 'rozlewa sie'.lekarz pod
            lupka stwierdzil,ze od srodka mam popekane naczynka. golym okiem tego nie widac.
            przepisal krem z serii avene (na ktory notabene dostalam uczulenia:) )zostaje
            laser (koszt od 500zl w gore i cykliczne powtarzanie zabiegu) lub
            nicnierobienie.chyba wybieram to drugie.teraz jestem bardziej ostrozna i np. w
            solarium wylaczam lampy na twarz:(
            pozdrawiam cieplo
          • polla4 Re: Jakie zabiegi u kosmetyczki polecacie, aby 10.11.06, 22:44
            cosmetic napisała:

> A propos cery nadwrazlwiej to: nie eksperymentuj z kosmetykami, poniewaz ten
            > rodzaj cery tego nie znosi. Stosuj kosmetyki sprawdzone, bezzapachowe z jak
            > najmniejsza iloscia srodkow konserwujacych.

Zasadniczo stosuję sprawdzone kosmetyki, ale teraz postanowiłam zmienić krem na
            dzień, ponieważ potrzebuję czegoś tłustego i z filtrem na zimę. Ostatnio za
            namową aptekarki i korzystając z rad Forumowiczek skusiłam się na krem firmy
            Flos Lek (ten który można używać nawet w temperaturach do -20°C).Boję się, że
            nie będę mogła go używać, bo jak sie okazało - krem jest perfumowany:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka