Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

21.11.06, 21:06
slyszalam o metodzie wybielania zebow polegajacej na nakladaniu specjalnych nasadek na noc z odpowiednim żelem. kupuje sie to u stomatologa podobno :)
Prosze powiedzcie ile to kosztuje ,jaki daje efekt i gdize to najlepiej zrobic.dzieki
Obserwuj wątek
    • vorontzow Re: wybielanie zębów 21.11.06, 21:51
      Metoda jest dość droga, bolesna i jej efekt widoczny jest przez jakieś 2 lata.
      Obecnie stomatolodzy polecają jakieś naświetlanie, czy coś takiego. Podobno
      efekt jest bardziej długotrwały no i nie ma tego bólu zębów, który przez miesiąc
      dokucza prawie naokrągło.
      • lambda100 Re: wybielanie zębów 21.11.06, 23:22
        Ja teraz w zeszlym miesiacu wybielalam zeby ta metoda.Placilam 590zl.(w
        katowicachza paski i za zel(zel starcza na dwie kuracje-jest tam osiem
        strzykawek)Zeby uzyskac porzadany efekt,musialam wybielac 2 tygodnie i bede
        musiala co pol roku powtarzac.Pytalam sie tez o to wybielanie
        lampa(1000zl),powiedziala ze efekt utrzymuje sie nawet do 5 lat,ale ja mam
        korony i ta metoda mi odradzila.
        • babunowa do lambda 22.11.06, 02:03
          a czy Ty widzisz efekty tego wybielania?Czy wiesz o ile tonow sa wybielone ?
          (podobno zazwyczaj jest to 1-2 tony).No i czy palisz,pijesz kawe,herbate czy
          raczej sie wystrzegasz?
          Mi moj dentysta odradza i mowi, ze efekt utrzymuje sie jednak krotko i ja
          zrezygnowalam, ale wiadomo,ze jak kazda z nas bym chciala miec bielsze
          najbielsze,stad moje pytanie:)
          • lambda100 Re: do lambda 22.11.06, 03:45
            Efekty sa bardzo duze.Mialam juz zzolkniete zeby a teraz po wybielaniu mam
            snieznobiale.Pije duzo kawy,herbaty pale papierosy.Wybielanie ta metoda jest
            bardzo nieprzyjemne,pod koniec(wybielalam ponad 2 tygodnie) to mnie az dziasla
            parzyly i czesto podczas snu wypluwalam te paski;i efekt utrzymuje sie tylko pol
            roku.I podczas wybielania nie wolno pic zadnych kolorowych plynow i nie mozna
            nic jesc co mogloby zabarwic,ani palic.Tak wiec mysle ze wybielanie lampa,mimo
            ze kosztuje drozej to i tak wychodzi taniej,bo efekt utrzymuje sie pare lat,i
            trwa znacznie krocej.
      • mrs.solis Re: wybielanie zębów 22.11.06, 02:50
        MIalam wybielane zeby u dentysty. Trwalo to godzine a efekt byl olsniewjacy
        roznica byla widoczna od razu. Powiedzieli mi,ze efekt bedzie sie utrzymywal do
        dwoch lat. Minus straszliwy bol. Po wybielaniu wszystkie zeby mnie bolaly jak
        po leczeniu kanalowym jednak trwalo to tylko 12 godz. Nie pamietam dokladnie o
        ile tonow rozjasnily mi sie zeby o ile pamietam to o 4 lub 5. jedyne co moge
        potwierdzic to efekt jest widoczny natychmiastowo.
    • kena1 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 08:49
      Ja zrobiłam nakładki u protetyka, żel wybielający kupiłam na Allegro. Razem
      zapłaciłam jakieś 230 zł (przy czym nakładki robiłam w W-wie za ok. 160 zł,
      wiem, że w Poznaniu kosztuje to taniej - 100 zł). Z efektów jestem bardzo
      zadowolona, po roku zęby już trochę ściemniały, ale są i tak jaśniejsze niż
      były przedtem. Poza tym po roku dla "odświeżenia" efektu zalecane jest
      nałożenie jeszcze żelu na jedną noc.
      Zęby w czasie kuracji (jakieś dwa tygodnie) mnie nie bolały, tylko pod koniec
      trochę dziąsła. Zaczynałam od żelu o mniejszym stężeniu, później wyższym. U
      dentysty za taką kurację zapłacisz kilkakrotnie więcej.
      Po wybieleniu zębów poszłam do stomatologa, żeby wymienił mi plomby, które
      miałam z przodu, bo były za ciemne.
      Jestem naprawdę zadowolona, bo moje przebarwienia były trudne do usunięcia
      (efekt kuracji tetracyklinami w niemowlęctwie), ale się udało.
      • kashmirek Re: wybielanie zębów 22.11.06, 08:55
        jaki zel kupilas na allegro??
        • kena1 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 09:14
          Opalescence 15% i 20%. Są jeszcze żele bez nazwy markowej, nazywają się po
          prostu po prostu Carbamide Peroxide, są m.in. w bardzo wysokim stężeniu 35%.
          Dentystka mi powiedziała, że 35% to jest za dużo i mogę sobie (a raczej swoim
          zębom) krzywdę zrobić. Inna sprawa to ta, że Opalescence to znana marka (jest
          jeszcze jedna, ale nie pamiętam nazwy i nie znalazłam jej już na allegro) i
          miałam większe zaufanie.
          Przejrzałam teraz allegro i widzę, że teraz jest jeszcze jakieś "plazmowe"
          wybielanie ze światłem aktywującym, ale o tym nic nie wiem.
    • nikitka78 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 09:15
      W Białymstoku nakładki kosztują 100 zł (tzreba zrobić je u dentysty) a żel
      można kupić w sklepie z art.medycznymi. Koszt ok 50zł (ilumine 15%)
      • kena1 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 09:38
        50 zł za ile sztuk? Na allegro 1 strzykawka żelu kosztuje ok. 16-17 zł.
        • croyance Re: wybielanie zębów 22.11.06, 12:12
          Dziewczyny, ja mam zolta kosc - ot, taka karnacja, snieznobiala cera, wlosy
          rudo-blond-brazowawe, zielone oczy - i kiedys, jak probowalam wybielac zelem,
          to mi sie, he he, te zeby jeszcze bardziej zolte zrobily.
          Ja rozumiem, ze mozna wybielic jak jest osad z herbaty, kawy etc., ale jesli to
          nie osad, tylko taka kosc po prostu?
          Ostatnio dentystka mi proponowala naswietlanie laserem, czy cis takiego -
          warto? Cos to zmieni? Nie oslabi zebow? Musialabym chyba wszystkie plomby wtedy
          zmieniac, co? Chyba mi sie nie bedzie chcialo ... w sumie czy kazdy musi biale
          zeby, do diabla? Ja mam bardzo ladne, rowne, tylko zolte, no. Macie jakies rady
          co do laseru, czy dac sobie spokoj?
          • babunowa croyance 22.11.06, 15:07
            Jesli masz taki odcien kosci to nic z tym nie zrobisz. Mam kolezanke, ktora ma
            taki sam typ urody co Ty i jej to nic nie dalo,ale niezmordowana poszla do
            drugiego stomatologa, ktory powiedzial, ze tylko ja tamci naciagneli ;///
            • croyance Re: croyance 22.11.06, 15:14
              No popatrz, czyli jednak!
              Z jednej strony szkoda ... ale z drugiej moze i lepiej, bo tak to bym myslala,
              ze jest cos, co moge zmienic, ale skoro sie nie da, to mam czyste sumienie :-D
              Moze powinnam nosic bizuterie z kosci sloniowej (sztucznej!) jako element sie
              komponujacy :-D
              Dzieki za info! :-)
        • nikitka78 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 12:22
          50 za 1 strzykawkę
        • nikitka78 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 12:25
          Widziałaś "ilumine" na allegro?
          Wiem, że u dentysty ta sama strzykawka kosztuje powyżej 80 zł :-)
          • kena1 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 14:35
            Ilumine nie widziałam na allegro, ale to jest to samo (substancja carbamide
            peroxide) co Opalescence i Polanight, które kosztują ok. 16-17 zł za
            strzykawkę.
            • kena1 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 14:36
              Na allegro oczywiście :)
    • justynah82 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 13:50
      A jka wybiele to lampa to bede musiala zmienic plomby na nowe,nie?
      • kami4 Re: wybielanie zębów 22.11.06, 15:05
        Dziewczyny, czy nakładki trzeba trzymac całą noc?
        Można wytrzymac?
        www.sklepstomatologiczny.pl/product_info.php?cPath=40&products_id=1324
        • wukropka Re: wybielanie zębów 22.11.06, 23:21
          tak, ja robiłam zęby pół roku temu jakimś austarlijskim preparatem 16% - do tej
          pory widać efekt, a nie wiąże się to z jakimiś problemami szkliwowymi.
          Co do bólu to proponuje jakiś proszek na noc - przynajmniej za pierwszym razem -
          idzie przeżyć:)Stomatolog mi poradził.
          Zęby przez czas kuracji są wyraźniej wrażliwe ale nie na tyle, żeby zrezygnować.
    • redbaron1 Re: wybielanie zębów 16.12.06, 14:05
      Ja zakupiłem na allegro coś takiego allegro.pl/item142928208_142928208.html
      i jest rewelacyjne:) Stosowałem kiedyś paski white strips ale zaczęły podrażniać
      dziąsła wiec ich nie używałem ale ten system który kupiłem na allegro jest
      naprawdę rewelacyjny!

ostatnio dostałem takiego maila od nich wiec jeśli chcecie to możecie podać mój
      nick allegro "redbaron" żeby dostać zniżke:
      "Witam.
      Dla naszych klientów którzy zakupili na naszych aukcjach allegro system
      wybielania zębów udzielamy zniżki na zakup zestawów wybielających za cenę 120zł
      z bezpłatnym kosztem przesyłki. Wasi znajomi również mogą skorzystać ze zniżki
      wystarczy, że płacąc za system wybielania w tytule wpłaty wstawią: „+zniżka
      (twój nick allegro)”.
      Więcej informacji oraz składanie zamówień pod adresem e-mail: plasmawybielanie@op.pl
      Więcej informacji na stronie: www.wybielanieplasma.za.pl"

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka