mela78 Re: perfumy cynamonowe? 10.12.06, 01:26 za szybko enter:) Czy któraś z Was zna może jakieś ładne (niekoniecznie naturalne) perfumy o nucie cynamonu? Jakoś nic nie mogę ostatnio znaleść, a to taki piękny ciepły zapach, szczególnie na zimę. pozdr. s. Odpowiedz Link Zgłoś
melba_piszczykowa Re: perfumy cynamonowe? 11.12.06, 08:43 a nie mozesz sama zrobic :)? ja bym rozcienczyla w spirytusie salicylowym olejek i juz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: perfumy cynamonowe? 11.12.06, 12:59 Melba, Ty jesteś znanym mieszaczem perfum (czytałaś :Pachnidło"? - pokazało się właśnie na rynku - skarbnica wiedzy na temat pozyskiwania aromatów. Pobudza wyobraźnię). Znalazłam proporcje: roztwór 10% dla perfum, 5% dla wody toaletowej, 1% dla wody kolońskiej (tutaj bazą może być woda destylowana). Jako bazy dla perfum i wody toaletowej najlepiej użyć spirytusu lub wódki. Można również wykorzystać olej jojoba. 2 łyżeczki oleju mieszamy z 20 kroplami olejku eterycznego i odstawiamy na kilka dni w ciemne i chłodne miejsce, żeby produkty dobrze się połączyły. Prosiłaś o flakoniki na perfumy, znalazłam bardzo ładne, ale musiałabym ich zakupić za kwotę 250 euro :(. Sprzedawałabym te maleństwa chyba przez kilka lat. buziaczki mycha Odpowiedz Link Zgłoś