Dodaj do ulubionych

*jedwab do włosów

06.01.07, 14:47
jaki polecacie jedwab do włosów?
i jak go uzywacie? bo pisze, że można na suche włosy lub na mokre - na jakie
lepiej?
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 15:02
      Jedyny jaki znam to Biosilk Farouk. Nakładałam go na suche włosy, przed lub po
      prostowaniu prostownicą, w celu wygładzenia włosów. Ważne żeby nie przesadzić z
      ilością bo jedwab jest dość tłusty, mi na włosy do ramion zupełnie wystarczała
      jedna kropelka ogrzana i roztarta w dłoniach. Ta maleńka buteleczka starczyła mi
      prawie na rok :)
    • poprostupromyszcz Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 16:40
      Użyłam kilka razy. Nic nadzwyczajnego. Włosy są wygładzone, ale strasznie się
      elektryzują. Używałam na suche włosy, przy mokrych nie było żadnego efektu.
      Podsumowując, takie tam mazidełko. Leży sobie w szufladzie, jak mam kaprys to
      używam, ale bez specjalnych ochów i achów.
    • mroofka2 Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 18:12
      farouk na suche włosy;)
    • bzzzk Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 20:18
      mam bardzo plączące się, długie i puszące włosy, więc nakładam na mokre, wtedy
      bez problemu się rozczesują, są gładkie, a po wysuszeniu jeszcze raz odrobinę
      na końce, żeby jeszcze lepiej wyeliminować "puszenie". i jest fajnie. długo
      szukałam, ale w końcu znalazłam coś, co rozwiązało moje problemy z włosami. ja
      jedwab Farouka bardzo polecam.
      • delicja11 Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 21:40
        u mnie dokladnie jak pisze bzzzk. tak samo uzywam i chyba ciezko mi teraz
        byloby sie bez niego obejsc. poza tym wlosy staly sie bardziej bklyszczące.
        • bzzzk Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 22:04
          też mam wrażenie, że włosy bardziej błyszczą:) i w ogóle są mniej przesuszone,
          nawet jak nie użyję odżywki, to są dużo gładsze, niż wcześniej, zanim odkryłam
          jedwab.
          • nikate Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 22:53
            Używałam jedwabiu biosilk własnie i jakoś specjalnie zachwycona nie jestem.Mam
            dłuższe włosy, dosyć cienkie.Po biosilku(jedna kropla na podsyuszone ręcznikiem
            włosy) są one totalnie ulizane, oklapniete, nie dadzą się ulożyć na szczotce.
            Nie polecam osobom właśnie z takim typem włosów..
    • arieska Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 22:57
      kasia.jun napisała:

> jaki polecacie jedwab do włosów?
      > i jak go uzywacie? bo pisze, że można na suche włosy lub na mokre - na jakie
      > lepiej?

U mnie na zadnych nie ma efektu, przereklamowana sprawa (przynajmniej oslawiony
      Farouk).
    • j0anna1 Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 23:07
      Jedwab jest świetny w przypadku prostowania włosów albo przy puszących się
      włosach - ale trzeba nauczyć się go stosować. Do moich włosów tylko na sucho i
      odrobinkę.
      • bzzzk Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 23:38
        no właśnie, chyba tylko w przypadku takich włosów zdaje egzamin, bo na mojej
        mamie, o cienkich i skłonnych do "oklapnięcia" włosach, nie sprawdził się
        dobrze...
    • karo_devil Re: *jedwab do włosów 15.01.07, 20:25
      ja uzywam schwarzkopfa calej serii i jestem bardzo zadowolona. moje wlosy ladnie lsnia, sa gladkie w dotyku i latwo sie rozczesuja.
    • joanna99991 Re: *jedwab do włosów 15.01.07, 21:06
      Jedwab farouka czyli biosilk używa się na mokre włosy, z tego powodu iż jedwab działa jak izolator , kiedy uzyjemy go na wilgotny włos zatrzymuje on w nim wilgoć , uzyty natomiast na włos suchu izoluje i niedopuszcza do niego wilgoci z zewnatrz tym samym wysuszając go ,mimo iż daje efekt złudnego nawilżenia ,
      użyty na suche włsoy niszczy je
      pozdrawiam.,
      • omniabulgari Re: *jedwab do włosów 15.01.07, 21:50
        ja mam cienkie syzbko przetluszczajace lwosy wiec uzywam na mokro bo na suche
        to by juz zostaly takie straki do konca dnia. Uzywam od polowy wlosow, raczej
        na kocowki potem ukladam suszarko-lokowka, codziennie. Na poczatku rowniez
        uwazalam ze jest przerekalmowany i nic nei daje ale mija dwa lata od
        stosowania i teraz rzadko podcinam wlosy i problem przesuszonych i rozdwojonych
        koncowek zniknal. Biosilk oczywiscie, polecam-tlyko potrzeba cierpliwosci Mi
        buteleczka strczy na ok pol roku, stosuje co 2 dni jedna krople.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka