kasia.jun 06.01.07, 14:47 jaki polecacie jedwab do włosów? i jak go uzywacie? bo pisze, że można na suche włosy lub na mokre - na jakie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 15:02 Jedyny jaki znam to Biosilk Farouk. Nakładałam go na suche włosy, przed lub po prostowaniu prostownicą, w celu wygładzenia włosów. Ważne żeby nie przesadzić z ilością bo jedwab jest dość tłusty, mi na włosy do ramion zupełnie wystarczała jedna kropelka ogrzana i roztarta w dłoniach. Ta maleńka buteleczka starczyła mi prawie na rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
poprostupromyszcz Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 16:40 Użyłam kilka razy. Nic nadzwyczajnego. Włosy są wygładzone, ale strasznie się elektryzują. Używałam na suche włosy, przy mokrych nie było żadnego efektu. Podsumowując, takie tam mazidełko. Leży sobie w szufladzie, jak mam kaprys to używam, ale bez specjalnych ochów i achów. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 20:18 mam bardzo plączące się, długie i puszące włosy, więc nakładam na mokre, wtedy bez problemu się rozczesują, są gładkie, a po wysuszeniu jeszcze raz odrobinę na końce, żeby jeszcze lepiej wyeliminować "puszenie". i jest fajnie. długo szukałam, ale w końcu znalazłam coś, co rozwiązało moje problemy z włosami. ja jedwab Farouka bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
delicja11 Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 21:40 u mnie dokladnie jak pisze bzzzk. tak samo uzywam i chyba ciezko mi teraz byloby sie bez niego obejsc. poza tym wlosy staly sie bardziej bklyszczące. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 22:04 też mam wrażenie, że włosy bardziej błyszczą:) i w ogóle są mniej przesuszone, nawet jak nie użyję odżywki, to są dużo gładsze, niż wcześniej, zanim odkryłam jedwab. Odpowiedz Link Zgłoś
nikate Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 22:53 Używałam jedwabiu biosilk własnie i jakoś specjalnie zachwycona nie jestem.Mam dłuższe włosy, dosyć cienkie.Po biosilku(jedna kropla na podsyuszone ręcznikiem włosy) są one totalnie ulizane, oklapniete, nie dadzą się ulożyć na szczotce. Nie polecam osobom właśnie z takim typem włosów.. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 22:57 kasia.jun napisała: > jaki polecacie jedwab do włosów? > i jak go uzywacie? bo pisze, że można na suche włosy lub na mokre - na jakie > lepiej? U mnie na zadnych nie ma efektu, przereklamowana sprawa (przynajmniej oslawiony Farouk). Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 23:07 Jedwab jest świetny w przypadku prostowania włosów albo przy puszących się włosach - ale trzeba nauczyć się go stosować. Do moich włosów tylko na sucho i odrobinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: *jedwab do włosów 06.01.07, 23:38 no właśnie, chyba tylko w przypadku takich włosów zdaje egzamin, bo na mojej mamie, o cienkich i skłonnych do "oklapnięcia" włosach, nie sprawdził się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
karo_devil Re: *jedwab do włosów 15.01.07, 20:25 ja uzywam schwarzkopfa calej serii i jestem bardzo zadowolona. moje wlosy ladnie lsnia, sa gladkie w dotyku i latwo sie rozczesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna99991 Re: *jedwab do włosów 15.01.07, 21:06 Jedwab farouka czyli biosilk używa się na mokre włosy, z tego powodu iż jedwab działa jak izolator , kiedy uzyjemy go na wilgotny włos zatrzymuje on w nim wilgoć , uzyty natomiast na włos suchu izoluje i niedopuszcza do niego wilgoci z zewnatrz tym samym wysuszając go ,mimo iż daje efekt złudnego nawilżenia , użyty na suche włsoy niszczy je pozdrawiam., Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: *jedwab do włosów 15.01.07, 21:50 ja mam cienkie syzbko przetluszczajace lwosy wiec uzywam na mokro bo na suche to by juz zostaly takie straki do konca dnia. Uzywam od polowy wlosow, raczej na kocowki potem ukladam suszarko-lokowka, codziennie. Na poczatku rowniez uwazalam ze jest przerekalmowany i nic nei daje ale mija dwa lata od stosowania i teraz rzadko podcinam wlosy i problem przesuszonych i rozdwojonych koncowek zniknal. Biosilk oczywiscie, polecam-tlyko potrzeba cierpliwosci Mi buteleczka strczy na ok pol roku, stosuje co 2 dni jedna krople. Odpowiedz Link Zgłoś