laccrimosa 06.01.07, 23:54 Mam 18 lat,niedługo wiele ważnych imprez,sukienki zakupione,ale muszę coś zrobić z tymi krostami...Błagam o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroofka2 Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 00:03 jedz drożdże i smaruj krostki maścią cynkową;) Odpowiedz Link Zgłoś
sonyanna Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 00:05 jejku, tata mi mówił o jedzeniu tych drożdży... dla mnie są obrzydiwe w smaku! Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 00:30 Ja słyszałam że te drożdze piekarskie to kit :) One nic nie daja. Trzeba by jeść drożdze piwne, te mają witaminy, ale nie wiem gdzie się je kupuje. --- Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 00:57 są drożdże w tabletkach za grosze w aptece :) nie kazdemu pomagaja ale mi tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 01:40 A peeling robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ismeria Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 08:40 peeling na krostki zeby je podraznic i byly jeszcze bardziej widoczne....taaa Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 15:54 Tak, peeling, dziewczyna nie pisze o pryszczach ropnych, tylko o krostkach, których przyczyną może być stary naskórek zatykający pory. Oczywiście to nie jest do zrobienia dzień przed studniówką, bo jeśli wcześniej tego nie robiła to i skóra bez krostek może na peeling różnie zareagować. I nie piszę w ciemno, tylko z własnego doświadczenia, też miałam takie problemy i wypróbowałam X kremów i maści, a okazuje się, że wystarcza regularne złuszczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik do a_gnesski, off topic 08.01.07, 12:50 A-gnesska, bardzo podoba mi się twoja sygnaturka. Dodaj jeszcze "te perfumy" (nie ten perfum / perfuma). Szkoda, że sama wcześniej nie wpadłam na taki pomysł. Pozdrawiam, Annika Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 12:37 tylko słyszałaś, a próbowałaś? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 12:38 p.s. to było do yagienki;) Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie25 Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 10:16 jest taki krem do kupienia w aptece, cena ok 7zł nazywa sie ALANTAN PLUS mi i mojemu koledze pomaga na krostki, oczywiscie przy regularnym codziennym stosowaniu, mozna nim sie smarowac nawet kilka razy dziennie Mozesz sprobowac,cena nie jest zbyt wysoka, wiec nawet jesli nie podziała na Ciebie, niewiele stracisz. Powodzenia Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 13:59 Hej, nieco drastyczna, ale też skrajnie skuteczna metoda: płyn Adonis i Afrodyta, teraz "Afronis" firmy Elanda - do kupienia w aptekach (ok. 8 zł). Pielęgnuj skórę na ramionach i dekolcie jak na twarzy, tj. antybakteryjny płyn do mycia, na to zamiast toniku Afronis, na to krem antybakteryjny. Wystarczy robić to tylko na noc, tym bardziej, że z tym płynem na twarzy nie powinno się raczej wychodzić na dwór. Można go też stosować punktowo, tylko na miejsca zapalne - też na noc. Ten płyn ma taki skład: mentol, tymol, rezorcyna, kwas borny, etanol 70 - dlatego uważam go za ostateczny środek, ale bardzo skuteczny. Pamiętam, że mnie też uratował przed studniówką, do dziś mam go zawsze w łazience i przed jakąś galą tak trzy - cztery dni przed podsuszam jakieś tam stany zapalne. Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 19:26 Ja mam podobny problem, szczegolnie na dekoldzie i plecach.stosuje masc Benzacne (10%) jets super bo wysusza i pryszcze znikaja bardzo szybko ale przed tym uzywam toniku Clerasil (3 dni, tka sie nazywa,to jakas nowosc chyba) jest bardoz silny,az czuc jak skora piecze,ale naprawde krosty zniknely bo 3-4 dniach stosowania. fakt ze skora jest sucha w dotyku, co jest oczywiscie zrozumiale ale nie ma przynajmniej krost. Odpowiedz Link Zgłoś
linda6 Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 07.01.07, 20:44 Polecam do balsamu do ciała, obojętnie jaki balsam, jaki akurat stosujesz, wkrapiać kilka kropel olejku z drzewa herbacianego, który działa antyseptycznie, likwiduje małe krostki i zapobiega pojawianiu się nowych. Wkropić do porcji balsamu na dłoni, troszkę rozetrzeć i wklepać w ciało. U mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
martelinka Re: Jak pozbyć się wyprysków z dekoltu i ramion? 08.01.07, 11:15 popieram - olejek herbaciany jest jak najbardziej ok:) ale potrzeba tez cierpliwosci jak ze wszystkim zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś