caterina28 09.01.07, 12:29 czy moze lepiej kwasy... chodzi mi o usuniecie przebarwien i małych blizn potradziwowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iqnia Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 12:46 lepsze będą kwasy, a jakie dokładnie należy zastosować do twojej cery to powie Ci lekarz dermatolog Odpowiedz Link Zgłoś
wmk75 Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 13:26 Mnie kosmetyczka namawiała na mikrodermabrazję. Zasięgnełam jednak opinii lekarza-kosmetologa, który stwierdził, że dla mojej skóry naczynkowej mikrodermabrazja jest niewskazana natomiast polecił złuszczanie kwasami. Jakiego kwasu użyć o tym już powinien zdecydować lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 14:55 a jakie kwasy zaproponował Ci do cery naczynkowej? bo też nie każde się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
wmk75 Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 21:19 Z delikatniejszych kwas migdałowy a z bardziej intensywnych zabieg easy peel. ------------------ Wioletta mama Tomka 3l. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka11 Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 15:34 No właśnie - mam cerę naczynkową, poszarzałą od papierosów, które właśnie powoli rzucam i żeby sie nagrodzić chciałam naprawić co się da :) pewnie nie usunę wszystkich skutków palenia, ale może choć trochę naprawię skutki słabej woli i ... głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
caterina28 Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 19:57 a co to takiego mikrodermobrazja domowa....czy sa to po prostu masci złuszczajace? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Mikrodermabrazja...czy wartu? 09.01.07, 20:47 w skład takiego zestawu wchodzi zwykle mocny peeling mechaniczny, preparat z kwasami i krem z filtrami UV. Odpowiedz Link Zgłoś