Dodaj do ulubionych

Krem regenerujący z witaminą A

12.01.07, 12:16
Czy ktoś mógłby polecić jakiś krem regenerujący z witaminą A dla 26 - latki(do
cery tłustej, bardzo zniszczonej długotrwałymi zmianami hromonalnymi). Taki
najlepiej dostępny w aptece. Słyszałam o zabawiennym wpływie kremów z wit. A
na cerę, nie tylko dojrzałą (działa przeciwzmarszczkowo), ale również z rónego
rodzaju przebarwieniami na skórze, ponieważ działają regenerująco i złuszczająco
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Krem regenerujący z witaminą A 12.01.07, 12:21
      retinoidy są na receptę, więc samo polecenie wiele tu pomoże. musiałabyś
      poprosić dowolnego lekarza o receptę np. na Zorac.

bez recepty można kupić w aptece kosmetyki z retinaldehydem, ze względu na
      konsystencję, do cery tłustej najbardziej powinien się nadawać Diacneal Avene,
      zawiera również kwasy, pomocne przy takim rodzaju cery. o ile nie masz
      problemów z pękającymi naczynkami, to powinien być OK. używa się go na noc, na
      początku kilka razy w tyg., co drugi dzień itp. np. na zmianę z kremem
      nawilżającym. na dzień trzeba stosować krem z wysokimi filtrami UV, kupisz go
      również w aptece.

retinoidy i retinaldehyd to najskuteczniejsze formy wit. A, po słabsze formy
      nie ma sensu sięgać.
      • nikita01 Re: Krem regenerujący z witaminą A 12.01.07, 12:39
        Ja właśnie używałam tego kemu Diacneal Avene, tyle że mam wrażliwą skórę i
        powodował u mnie pieczenie do do zniesienia, zaczerwieniania, chcociaż przyznam
        że dość dobrze złuszcza naskórek i likwiduje blizny, to jednak nie jest dla
        mnie. Chciałabym sobie zregenerować naskórek ponieważ mam wrażenie, że po
        stosowaniu preparatów na wypryski i przebarwienia, moja skóra nabrała
        niezdrowego wyglądu (taka jakaś poszarzała miejscami wręcz pożółkła, zmęczona
        dosłownie jak u wieloletniej palaczki :(. Dodam, że moja cera nie jest jeszcze
        do końca wyleczona, zdarzają mi się jeszcze krosty więc kwasy chyba nie są
        najlepsze w takim wypadku. Szukam jakiegoś kremu najchętniej na noc, który
        jednocześnie pielęgnuje, regeneruje i nawilża cerę, żebym mogła go stosować
        codziennie, bez potrzeby zastąpiania go innymi preparatami
        • justa_79 Re: Krem regenerujący z witaminą A 12.01.07, 12:47
          no to retinoidy nie będą odpowiedzią na Twoje problemy. nie działają łagodząco
          ani nawilżająco... złuszczają, wysuszają, mogą podrażniać. za to pomagają w
          leczeniu trądziku, normalizują pracę gruczołów łojowych, działają
          przeciwzmarszczkowo, pomagają w likwidacji blizn i przebarwień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka