Gość: Morgana IP: *.pde.philips.com 08.04.03, 13:58 Co sądzicie o perfumach alternatywnych, zapachach które są produkowane na wzór dobrych światowych marek??? Czy bardzo odbiegają od oryginałów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mada Re: Perfumy alternatywne IP: *.chello.pl 08.04.03, 22:49 Parę miesięcy temu odkryłam rozlewnię perfum Refan (np.w Wawie przy Towarowej, Grochowskiej). Najbardziej podoba mi się to, że można wybrać flakonik o dowolnej objętości i kupić np. 10, 15 ml (i tak dalej). 1 ml=1,20zł. Kupiłam u nich Escape CK, Jungle Kezno i Truth CK. Nuta zapachowa NICZYM się nie różni. Są odrobinę mniej trwałe, ale wystarczy, że dodatkowo lekko spryskasz włosy i pachniesz przez cały dzień. Aktualnie cienko stoję z kasą (chociaż idzie ku lepszemu) i cieszę się, że jest taka alternatywa: możesz pachnieć swoim ulubionym zapachem, ale za mniejsze pieniądze. A poza tym zapachy szybko mi się nudzą i chyba bym zbakrutowała, gdybym zmieniała je tak często, jak mogę zmieniać je teraz. Pozdrowionk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Perfumy alternatywne IP: *.chello.pl 08.04.03, 23:09 Jeszcza jedna uwaga. To nie jest nic w stylu ulicznych straganów, gdzie można kupić coś o nazwie Moa, Dawidow (czyli głupie przekręcanie nazw i zapach mający mało wspólnego z oryginałem). Refan ma fajne szklane butle z korkiem, z których napełniają te flakoniki. Odpowiedz Link Zgłoś
bum4 Re: Perfumy alternatywne 08.04.03, 23:30 Gość portalu: mada napisał(a): > Parę miesięcy temu odkryłam rozlewnię perfum Refan (np.w Wawie przy Towarowej, > Grochowskiej). Najbardziej podoba mi się to, że można wybrać flakonik o > dowolnej objętości i kupić np. 10, 15 ml (i tak dalej). 1 ml=1,20zł. Kupiłam u > nich Escape CK, Jungle Kezno i Truth CK. Nuta zapachowa NICZYM się nie różni. > Są odrobinę mniej trwałe, ale wystarczy, że dodatkowo lekko spryskasz włosy i > pachniesz przez cały dzień. Aktualnie cienko stoję z kasą (chociaż idzie ku > lepszemu) i cieszę się, że jest taka alternatywa: możesz pachnieć swoim > ulubionym zapachem, ale za mniejsze pieniądze. A poza tym zapachy szybko mi się > > nudzą i chyba bym zbakrutowała, gdybym zmieniała je tak często, jak mogę > zmieniać je teraz. > Pozdrowionk wybacz, ale wg mnie roznia sie i to bardzo. po prostu czuc ze to nie oryginal...wachalam ta niby noe, czy moje ulubione miracle...i nic z tych rzeczy..dla mnie okropnosc. ja juz wolalabym kupic sobie jakies tansze perfumki, np. pret-a-porter czy cos zamiast te podrobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia2000 Re: Perfumy alternatywne IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 09.04.03, 01:17 Zdecydowanie zgadzam sie z przedmowczynia. Zapachy roznia znacznie. Moze nie jakos drastycznie, ale sa 'plaskie', wiekszosc ma duszaca nute. Generalnie taka lepsza podroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 Re: Perfumy alternatywne IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 23:39 mysle mada ze sie mylisz ze nie odbiegaaja one zapachem od oryginalu./ siostra kiedys dostala probke tommi halfiger/ czy jak sie to tam pisze/ taki ten niby nowy zapach/.nie miaala kasy na oryginalne wiec se fundla za 12zl flakoniczek z rozlewni.smierdzialo jak wc piker cytrynowy.. Plum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Perfumy alternatywne IP: *.pde.philips.com 09.04.03, 08:49 A spotkałyście się może z firmą Morani, rozprowadza polskie wersje zagranicznych perfum. Co sądzicie na temat ich zapachów? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Perfumy alternatywne 09.04.03, 18:01 owszem, bardzo. sa plytkie, nie rozwijaja sie jak trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Perfumy alternatywne 10.04.03, 18:04 Morani są bardziej trwałe niż te rozlewane. Z rozlewanych kupiłam ostatnio Light Blue i nie trzymaja dłużej niż 3 godziny. Szukam za to tańszego odpoiwednika Pampelune , ale nigdzie nie mogę znaleźć. Z tych tańszych odpowiedników są tylko najbardziej znane i popularne zapachy :( Strasznie ubolewam nad tym , że nie stac mnie na oryginały tym bardziej, że mam wrazliwy nos i wyczuwam każdy niuans zapachowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenka Re: Perfumy alternatywne IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 10.04.03, 18:28 szkoda kasy, wbrew pozorom te perfumy z refanu są drogie(pomijając fakt że rozwijają się na skórze inaczej niż oryginały)12 zł za 10 ml daje 120 zł za 100ml plus koszty buteleczki , bo płaci się osobno.. ja kupuję testery perfum na allegro u wiarygodnych sprzedawców, zazwyczaj ceny oscylują około 120-180 zł!!za 100 ml(anais anais120zł, tresor 150,dolce vita 165, poeme 160..) wiec naprawdę nie warto interesować się marnymi podróbkami tylko dołożyć te 20-30 zł i naprawdę długo i pięknie pachnieć, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgana Re: Perfumy alternatywne IP: *.pde.philips.com 11.04.03, 09:26 A czy można wiedzieć od kogo dokładnie kupujesz te testery? Nie chciałabym się naciąć na kogoś nieuczciwego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenka Re: Perfumy alternatywne IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 11.04.03, 09:57 cześć, najlepiej kupować u supersprzedawców i zawsze sprawdzać opinie( ta opcja tylko po zalogowaniu)jeśli ktoś ma np. 700 pozytywnych opinii i 1-2 negatywne to na pewno warto zaryzykować (busu, grycek, jarekmiki-ja tych polecam) musisz sama pogrzebać i znależć resztę, sprzedają testery-100ml, 50ml, kosmetyki selektywne, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: Perfumy alternatywne 11.04.03, 10:30 Pollena Ewa czesto wypuszcza b dobrej jakosci zapachy ktore sa wrecz imitacja znanych. Z tego co pamietam: Pollena Sport Active = J'Adore Diora Claudia = Pleasures Estee Lauder I na pewno inne, ale nie pamietam A jeszcze pierwszy, dawny "wykrzyknik" to idealna kopia Treasures Lancome pozdr Odpowiedz Link Zgłoś