Dodaj do ulubionych

Perfumy alternatywne

IP: *.pde.philips.com 08.04.03, 13:58
Co sądzicie o perfumach alternatywnych, zapachach które są produkowane na
wzór dobrych światowych marek??? Czy bardzo odbiegają od oryginałów?
Obserwuj wątek
    • Gość: mada Re: Perfumy alternatywne IP: *.chello.pl 08.04.03, 22:49
      Parę miesięcy temu odkryłam rozlewnię perfum Refan (np.w Wawie przy Towarowej,
      Grochowskiej). Najbardziej podoba mi się to, że można wybrać flakonik o
      dowolnej objętości i kupić np. 10, 15 ml (i tak dalej). 1 ml=1,20zł. Kupiłam u
      nich Escape CK, Jungle Kezno i Truth CK. Nuta zapachowa NICZYM się nie różni.
      Są odrobinę mniej trwałe, ale wystarczy, że dodatkowo lekko spryskasz włosy i
      pachniesz przez cały dzień. Aktualnie cienko stoję z kasą (chociaż idzie ku
      lepszemu) i cieszę się, że jest taka alternatywa: możesz pachnieć swoim
      ulubionym zapachem, ale za mniejsze pieniądze. A poza tym zapachy szybko mi się
      nudzą i chyba bym zbakrutowała, gdybym zmieniała je tak często, jak mogę
      zmieniać je teraz.
      Pozdrowionk
      • Gość: mada Re: Perfumy alternatywne IP: *.chello.pl 08.04.03, 23:09
        Jeszcza jedna uwaga. To nie jest nic w stylu ulicznych straganów, gdzie można
        kupić coś o nazwie Moa, Dawidow (czyli głupie przekręcanie nazw i zapach mający
        mało wspólnego z oryginałem). Refan ma fajne szklane butle z korkiem, z których
        napełniają te flakoniki.
      • bum4 Re: Perfumy alternatywne 08.04.03, 23:30
        Gość portalu: mada napisał(a):

> Parę miesięcy temu odkryłam rozlewnię perfum Refan (np.w Wawie przy
        Towarowej,
        > Grochowskiej). Najbardziej podoba mi się to, że można wybrać flakonik o
        > dowolnej objętości i kupić np. 10, 15 ml (i tak dalej). 1 ml=1,20zł. Kupiłam
        u
        > nich Escape CK, Jungle Kezno i Truth CK. Nuta zapachowa NICZYM się nie różni.
        > Są odrobinę mniej trwałe, ale wystarczy, że dodatkowo lekko spryskasz włosy i
        > pachniesz przez cały dzień. Aktualnie cienko stoję z kasą (chociaż idzie ku
        > lepszemu) i cieszę się, że jest taka alternatywa: możesz pachnieć swoim
        > ulubionym zapachem, ale za mniejsze pieniądze. A poza tym zapachy szybko mi
        się
        >
        > nudzą i chyba bym zbakrutowała, gdybym zmieniała je tak często, jak mogę
        > zmieniać je teraz.
        > Pozdrowionk

wybacz, ale wg mnie roznia sie i to bardzo. po prostu czuc ze to nie
        oryginal...wachalam ta niby noe, czy moje ulubione miracle...i nic z tych
        rzeczy..dla mnie okropnosc.
        ja juz wolalabym kupic sobie jakies tansze perfumki, np. pret-a-porter czy cos
        zamiast te podrobki.
        • Gość: kicia2000 Re: Perfumy alternatywne IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 09.04.03, 01:17
          Zdecydowanie zgadzam sie z przedmowczynia. Zapachy roznia znacznie. Moze nie
          jakos drastycznie, ale sa 'plaskie', wiekszosc ma duszaca nute. Generalnie taka
          lepsza podroba.
      • Gość: plum1000 Re: Perfumy alternatywne IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 23:39
        mysle mada ze sie mylisz ze nie odbiegaaja one zapachem od oryginalu./
        siostra kiedys dostala probke tommi halfiger/ czy jak sie to tam pisze/ taki
        ten niby nowy zapach/.nie miaala kasy na oryginalne wiec se fundla za 12zl
        flakoniczek z rozlewni.smierdzialo jak wc piker cytrynowy..

Plum
    • Gość: Miśka Re: Perfumy alternatywne IP: *.pde.philips.com 09.04.03, 08:49
      A spotkałyście się może z firmą Morani, rozprowadza polskie wersje
      zagranicznych perfum. Co sądzicie na temat ich zapachów?
    • elve Re: Perfumy alternatywne 09.04.03, 18:01
      owszem, bardzo. sa plytkie, nie rozwijaja sie jak trzeba...
      • ashanti5 Re: Perfumy alternatywne 10.04.03, 18:04
        Morani są bardziej trwałe niż te rozlewane. Z rozlewanych kupiłam ostatnio
        Light Blue i nie trzymaja dłużej niż 3 godziny.
        Szukam za to tańszego odpoiwednika Pampelune , ale nigdzie nie mogę znaleźć. Z
        tych tańszych odpowiedników są tylko najbardziej znane i popularne zapachy :(
        Strasznie ubolewam nad tym , że nie stac mnie na oryginały tym bardziej, że mam
        wrazliwy nos i wyczuwam każdy niuans zapachowy.
    • Gość: milenka Re: Perfumy alternatywne IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 10.04.03, 18:28
      szkoda kasy, wbrew pozorom te perfumy z refanu są drogie(pomijając fakt że
      rozwijają się na skórze inaczej niż oryginały)12 zł za 10 ml daje 120 zł za
      100ml plus koszty buteleczki , bo płaci się osobno.. ja kupuję testery perfum
      na allegro u wiarygodnych sprzedawców, zazwyczaj ceny oscylują około 120-180
      zł!!za 100 ml(anais anais120zł, tresor 150,dolce vita 165, poeme 160..) wiec
      naprawdę nie warto interesować się marnymi podróbkami tylko dołożyć te 20-30 zł
      i naprawdę długo i pięknie pachnieć, pozdrawiam!
      • Gość: Morgana Re: Perfumy alternatywne IP: *.pde.philips.com 11.04.03, 09:26
        A czy można wiedzieć od kogo dokładnie kupujesz te testery? Nie chciałabym się
        naciąć na kogoś nieuczciwego...
    • Gość: milenka Re: Perfumy alternatywne IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 11.04.03, 09:57
      cześć, najlepiej kupować u supersprzedawców i zawsze sprawdzać opinie( ta opcja
      tylko po zalogowaniu)jeśli ktoś ma np. 700 pozytywnych opinii i 1-2 negatywne
      to na pewno warto zaryzykować (busu, grycek, jarekmiki-ja tych polecam) musisz
      sama pogrzebać i znależć resztę, sprzedają testery-100ml, 50ml, kosmetyki
      selektywne, powodzenia
      • kotmanka Re: Perfumy alternatywne 11.04.03, 10:30
        Pollena Ewa czesto wypuszcza b dobrej jakosci zapachy ktore sa wrecz imitacja
        znanych. Z tego co pamietam:
        Pollena Sport Active = J'Adore Diora
        Claudia = Pleasures Estee Lauder
        I na pewno inne, ale nie pamietam
        A jeszcze pierwszy, dawny "wykrzyknik" to idealna kopia Treasures Lancome
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka