Dodaj do ulubionych

jak stosować cetaphil?

22.01.07, 20:50
Mam do Was pytanie o emulsję Cetaphil.
Jak ją stosujecie - zmywacie bez wody czy z wodą?
Po rozprowadzeniu na skórze wygląda toto jak mydło, dlatego nie wiem czy
pozostawienie jej do wchłonięcia bez zmycia wodą jest właściwe.

Może dermatolog lub farmaceuta się wypowie?

Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: jak stosować cetaphil? 22.01.07, 21:06
      Ja nie wyobrażam sobie mycia twarzy bez uzycia wody, nawet jak na produkcie jest
      informacja że jest taka możliwość. Używam Cethapilu jak żelu do twarzy i zawsze
      go zmywam. Bez wody to raczej powinno się rozprowadzić go po twarzy i usunąć
      potem przy pomocy wacika, ale ja w takie cuda nie wierzę ;)
      • polla4 Re: jak stosować cetaphil? 22.01.07, 21:13
        A czy stosowałas płyny micelarne? Maja konsystencję bardzo lekką i świetnie
        zmywają brud i makijaż. Nie trzeba absolutnie używac wody.
        Przy cetaphilu waham się bo jest taki, hmm.. mydlany.
        Chciałabym stosowac go tak jak płyn micelarny, ale czy mozna?

• littlefrog Re: jak stosować cetaphil? 22.01.07, 22:24
          Jeszcze nie stosowałam, ale wierz mi, też bym po nim spłukała twarz wodą :)
          • grzesiek_wro Re: jak stosować cetaphil? 07.02.07, 14:48
            No witam, nie jestem kobietą a 25letnim chłopakiem :). Od pewnego czasu mieszkam
            we Wrocławiu i zaczęły się problemy ze skórą twarzy, dziwne wypryski itp...
            próbowałem różnych dostępnych środków ogólnie dostępnych i popularnych na naszym
            rynku, niestety nic nie pomagało... czasem łagodziło. Siostra, która wróciła zza
            oceanu, poleciła mi stosować Cetaphil (który przywiozła mi stamtąd: duży od
            czyszczenia twarzy Cetaphil - Gentle Skin Cleanser, Non-Comedogenic 591ml
            (niebieski), oraz mały do nawilżania suchej skóry - Cetaphil Moisturizing Lotion
            118ml (zielony)). Na początku bardzo sceptycznie podchodziłem do tego kosmetyku,
            na początku stosowałem z wodą... po jakimś czasie zacząłem stosować sam Cetaphil
            na waciku - porządnie twarz mi się oczyszcza, z tego co wyczytałem pozostawia
            delikatny mikrofilm chroniący skórę przed szkodliwym środowiskiem... po
            dosłownie 1mięsiącu od rozpoczęcia stosowania tego specyfiku skóra diametralnie
            poprawiła się, zniknęły wszystkie wypryski, stała się jędrna, nawilżona i
            matowa, nie mam problemów po goleniu, 2,3 razy w tygodniu stosuje Cethapil
            nawilżający.
            Mogę jedynie podsumować, że jest to genialny środek.

pozdrawiam - Grzesiek

ps. nie wiem czy to jest jakaś różnica, ale ten jest produkowany w Kanadzie
            • lady284 Re: jak stosować cetaphil? 10.02.07, 20:00
              no cóż, ja cetaphil stosowałam bez wody, woda z kolei wysuszała mi skórę
              zawsze, to tylko kwestia przyzwyczajenia
            • littlefrog Re: jak stosować cetaphil? 10.02.07, 21:05
              Ten nasz polski produkowany jest we Francji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka