purrpura 28.01.07, 12:54 na gornej powiecie, tuz przy linii rzes zrobil mi sie jeczmien! boli przy kazdym mrugnieciu. czym go usunac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fortuitous_girl Re: jęczmień 28.01.07, 22:01 potrzyj zlotem, nie wiem obraczka jak masz, jak nie to pierscionkiem zlotym, z w miare dobra proba. Na mnie idealnie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: jęczmień 29.01.07, 13:34 Na mnie złoto tez podziałało. A jęczmień zaczął mi rosnąć w przeddzień slubu mojej przyjaciółki. Na tym ślubie byłam świadkiem. Od tej pory mam spokój, nie wraca.:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1232 na jęczmień ugotowane jajko!!!!! 29.01.07, 13:31 Ugotuj jajko, obierz ze sokorupki i cieple przyluz do miejsca gdzie jest jęcznień. Osobiście nie stosowałam, ale znajomy miał jęczmień na pół oka poszedł do lekarza i wyniósł taką oto poradę, niewiarygodne ale jęczmień systematycznie znikał. Jęczmień można zwalczyć czymś ciepłym, dlatego używa sie złota ponieważ przy nacieraniu szybko sie nagrzewa. Jak masz moze lampe do nagrzewania to tez wykorzystaj (tą metode stosowałam ja, bo ową lampe posiadam, można ja kupić za ok. 25zł, a pomaga również przy katarze i zatokach) Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: na jęczmień ugotowane jajko!!!!! 30.01.07, 11:02 Jest specjalna maść do jeczmienia w aptekch, ale nie pamietam jak się nazywa.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś