Dodaj do ulubionych

martwy zab-wybielanie :(((

02.02.07, 12:05
dziewczyny, od paru lat mam martwa jedynke po resekcji. Ciemnieje i jest
powodem mojego najwiekszego kompleksu, choc najblizsi zapewniaja, ze nie
rzuca sie w oczy to ja i tak mam z tego powodu "niechec do usmiecu"...
Chcialabym jakos ja "naprawic" przy okazji wybielajac moze i reszte zebow.
Czy wiecie gdzie i jak sie to robi a takze ile to kosztuje, choc
orientacyjnie? Dzieki :) kasia
Obserwuj wątek
    • nikitka78 Re: martwy zab-wybielanie :((( 02.02.07, 12:08
      mArtwego zęba nie wybielisz, możesz za to nałożyć licówkę
    • adzik27 Re: martwy zab-wybielanie :((( 02.02.07, 14:05
      licówka po ok 3 latach nadaje się do wymiany. Miałam ten sam problem, najpierw
      licówka, którA nie do końca zdała egzamin. Teraz mam koronkę. Najlepiej jak
      pójdziesz do dobrego dentysty-protetyka i z nim pogadasz.
    • cherryhills Re: martwy zab-wybielanie :((( 02.02.07, 14:05
      Martwe zęby bardzo ładnie się wybielają, więc jest to możliwe do zrobienia.
      Tylko, że środek wybielający dentysta wkłada DO zęba i jest to z reguły kilka
      zabiegów do uzyskania pożądanego efektu. Warunek: ząb nie może mieć żadnych
      stanów zapalnych i musi być otwarty, wyleczony itp. Zwykłe metody gdzie środek
      wybielający jest nakładany na zęby chyba nie podziałają, ale najlepiej i tak
      spytaj dentysty.
      • kasia2705 Re: martwy zab-wybielanie :((( 02.02.07, 14:25
        Ja wlasnie o takim wybielaniu "od srodka" gdzies czytalam. Pozostale zeby
        wybiela sie z zewnatrz i potem jest jednolicie bialy usmiech, ale nie wiem
        gdzie szukac namiarow i jaki jest orientacyjny koszt- stad moj post do Was.
        Mieszkam w Danii i tu ceny sa kosmiczne, zalezaloby mi na znalezieniu
        specjalisty od tego typu spraw w Polsce...
    • influenz Jak nie macie o czymś pojęcia to nie wypisujcie 02.02.07, 17:43
      GŁUPOT!!!
      Krew mi się gotuje na temat niektórych porad na tematy o których ludzie nie mają
      bladego pojęcia. Polecam Ci dobre forum na www.dentonet.pl na które odpisują
      dentyści a nie jacyś laicy bez pojęcia.
      OCZYWIŚCIE ZE JEST BARDZO ŁATWY SPOSÓB WYBIELANIA MARTWYCH ZĘBÓW Otwiera się
      zęba (zab jest martwy więc nie będzie bolało) i zakłada się pewien
      preparat,wymienia sie go po ok tygodniu. Potrzeba powtórzyć taki zabieg ok 4
      razy, lub do upragnionego efektu. Pożniej nalezy jeszcze zainwestować w wymiane
      wypełnienia bo będzie napewno różniło się kolorem od zęba. W żadne licówki czy
      korony się nie baw, chyba, że korona Twojego zęba jest bardzo zniszczona. Efekt
      może powrócić po kilku latach ale zabieg również mozna powtórzyć.
      Pozdr M lek. stomatolog
      • evelak Re: Jak nie macie o czymś pojęcia to nie wypisujc 02.02.07, 18:18
        tak jak napisała influenz moje 2 koleżanki miały wybielane tym sposobem i
        efekty zdumiewające :)
      • kasia2705 do influenz 02.02.07, 18:48
        dziekuje :)

A czy orientujesz sie jeszcze jaki jest koszt takiego zabiegu?
        kasia
        • dryoureyes Re: do influenz 02.02.07, 20:08
          2 lata temu miałam wybielaną martwą jedynkę i jestem bardzo zadowolona z
          efektu. Zabieg polegał na otwarciu zęba i od środka został zaaplikowany jakiś
          żel. Z tego co pamiętam miałam dwa razy aplikwoany żel i na trzeciej wizycie
          zamknięcie zęba. Kosztowało mnie to koło 150-200 zł, nie pamiętam dokładnie,
          ale coś koło 50 zł za wizytę. Zabieg okazał się w moim przypadku bardzo
          skuteczny, jedynka wybieliła mi się o dwa odcienie i do teraz utrzymuje się ten
          efekt.
          Pozdrawiam!
    • influenz Re: martwy zab-wybielanie :((( 02.02.07, 22:44
      Ceny są podobne które podala autorka poprzedniego postu. U mn w gab jest tak ze
      każda kolejna wizyta na wymiane wybielajacego lekarstw jest o 10 PLN tańsza. Ale
      najlepirj zrob to u swojego dentysty ktoremu ufasz
      • agni71 Re: martwy zab-wybielanie :((( 02.02.07, 23:29
        A co z zębem, na który juz nałożono licówkę? Czy wybielic ząb od wewnątrz i
        licówke wymienić? Bo tak, jak jest, to ząb i tak jest ciemniejszy od
        pozostałych :-(

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka